Jump to content
Naimisiin.info

Missä vaiheessa juomat esille?


Anushka

Recommended Posts

^ Tässä nyt ehkäpä kukkahattutätimäinen kommentti, mutta miksi ihmeessä siideriä ja olutta pitäisi tarjota kuumana päivänä "janojuomaksi" ruoan kanssa? Kaikki alkoholi (olut, siideri, viini, väkevät) vain kuivattavat ihmisen kehoa ja lisäävät nestehukkaa, joten jos helteessä halutaan vieraiden oloa ja jaksamista helpottaa, viinin lisäksi ruokailun yhteydessä olisi parasta tarjota vettä ja mineraalivettä. Ne ovat oikeasti nesteyttäviä juomia ja auttavat jaksamaan kuumuudessa.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Meillä tulee menemään näin:

 

Alkumalja

Ruoan kanssa ei alkoholia, vaan vesi, maito, piimä ja mehu.

Kahvin kanssa avec, ja kahvittelun jälkeen vuorossa olisi miedommat alkoholijuomat.

 

Väkevimpiin siirryttäisiin vasta "pakollisten ohjelmien" jälkeen, kun on aikaa enemmän seurustelulle.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me ollaan meititty paljon myös tätä juoma-asiaa, sillä meilläkin vierasväki koostuu pääasiassa meidän kaveriesta ja ystävistä, 25-30v ihmisitä. Lisäksi on meidän vanhemmat ja tädit ja sedät jotka myös juovat ihan mielellään. Lapsia häihin ei tule. 

 

Ei kuitenkaan haluta että ihmiset ovat ihan kännissä jo alkuillasta, niin ajateltiin jos tekisi samalla lailla kuin moni muukin tässä. Eli aluksi skumpat, ruoan kanssa viinit ja alkoholittomat. Kakkukahvien jälkeen voisi sitten laittaa siiderit ja oluet esille, ja viiniä lisää. 

 

Ei olla oikein päätetty että pitäisikö sitä boolia olla. Kaipaakohan sitä jengi jos ei laita ollenkaan? Kun toisaalta moni mielummin ehkä juo noita mietoja ja viinejä kuin boolia. 

 

Noh, onneks on aikaa miettiä :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä näin:

 

Vihkiminen klo 15.00, jonka jälkeen menemme kuvaukseen. Vieraat menevät juhlapaikalle ja siellä on heille tarjolla pientä alkupalaa + miedot alkoholijuomat + alkoholittomat (vichy, limppari, mehu, vesi) heille on järjestetty myös ohjelmaa. Kun saavumme, tulee kättelyt ja tämän jälkeen vasta mennään pöytiin istumaan, Eli vieraat ovat pihalla/aulassa. Sitten onnittelumalja pöydissä ja pieni lyhyt ohjelma. Tämän jälkeen alkaa ruokailu (n. klo 18.00), jolloin tarjolla viinit + edällämainitut juomat. Ruuan jälkeen valokuvausta pihalla ja vieraskirjan kirjoittamista jne. Sitten kahvit (samat juomat edelleen tarjolla, meille ei tule aveccia).

 

Kahvien jälkeen siirrytään toiseen rakennukseen, jossa on sitten bändi ja loput illan ohjelmat. Häävalssi tulee ensin ja kun tanssi on tanssittu aukeaa drinkkibaari :)

 

Lapsia tulee n. 10 kpl ja jokainen aikuinen vieras kyllä osaa oman juomisensa rajoittaa niin, ettei ole ympärihumalassa alkuillasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on häät tulossa kesäkuussa ja suunnitelma olisi tällainen:

-Juhlapaikalle tullessa onnittelumalja kuoharia (1 kaato)

-Ruuan kanssa puna- ja valkoviini (varataan noin ½ pulloa/aikuinen)

-Kahvin kanssa avec.

-Olut, lonkero, siideri ja booli tarjolle kahvin jälkeen bändin aloittaessa.

 

Meilläkin tulossa kavereita ja sukulaisia, jotka varmasti joisivat jos juomaa tarjolla on. En todellakaan halua, että kukaan on liian kännissä varsinkaan heti alkuillasta ja onhan se kustannuskysymyksin, jos meinattais alkaa vielä oluet/siiderit ruuan kanssa tarjoamaan. Ruuan kanssa viinin lisäksi tarjolla vettä, maitoa, mehua ja kotikaljaa. Eiköhän näillä suunnitelmilla mennä! :)

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee ruoan kanssa viinit, myöhemmin illalla boolia ja mietoja. Alkoholin määrä vain hirvittää, kun etenkin sulhasen puolen suku on tottunut huitaisemaan sen salkullisen kaljaa/naama/ilta. Meidän juhlapaikalla ei voi myöskään olla aamuun asti, joten hieman jännittää, tuleeko vieraille "kiire" juoda mahdollisimman paljon ja mahdollisimman nopeasti...

Tekisi mieli rajata tölkkitavara tiettyyn kappalemäärään/naama. Haluaisin kuitenkin luottaa siihen, että osattaisiin ilman eri komentoa huomioida se, että kaikille riittää.

 

sama

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Me ollaan mietitty että meidän häissämme tarjotaan onnittelumalja (yks per lärvi), ruokaviini (puna- ja valkkari) ½pllo per naama, kahvin kanssa haluaisin että ois joku konjakki tai kermalikööri pikkupullot ja sitten kahvittelujen jälkeen bändin ja ohjelman aloittaessa kylmäkaappi avattais vieraille ja booli tuotais... Tässä on vain se pelko, että suvulle sattuu toi alkoholi maisuu enemmän joka aiheuttaa taas riitoja.. Ja tämän haluttais välttää jollakin keinolla, mutta kuitenkin tarjota alkoholia (kun vieraissa on niitäkin jotka juo maltillisesti). Mietin jotain kappalemäärää per nuppi.. 

Link to comment
Share on other sites

Ollaan kans mietitty noita juomamääriä per nuppi, mutta mies oli sitä mieltä, että juoma ei lopu meidän häistä :D Mietin sitä, että tarjoillakko viinit pullosta vai niistä pahvisista "töniköistä" joissa on se "suutin". Booli meillä on vasta tarjoilla myöhemmin illalla...ainut ongelmallinen juttu on, että miten pitää esim.siiderit ja oluet kylminä?? juhlapaikallamme on useampi jääkaappi, mutta en halua että vieraat käy sieltä ottamaan vaan pitäs olla joku muu vaihtoehto, mutta mikä?  Cooleritkin maksaa vuokrata noin 200 egee...ei halpaa.:(  Jokatapauksessa meidän häistä tulee rennot ja ei niin viralliset kaikkine ohjelmanumeroineen :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Meidän häissämme juhlapaikalle saavuttuamme nautitaan onnittelumaljat. Pöytiin on laitettu valmiiksi puna- ja valkoviinipullot (kaksi kumpaakin) ja osa miedoista sekä alkoholittomista juomista tulee heti alusta asti tarjolle saaveihin, joissa on jäitä, jotta vieraat voivat halutessaan ottaa jo ruoan kanssa olutta, siideriä yms. Hääkakkukahvien kanssa tarjolle laitetaan avecit (Baileys ja konjakki) ja myöhemmin illalla saaveihin laitetaan tarjolle loputkin miedot juomat. Kaikki miedot juomat pysyvät kylminä jääkaapissa, josta veljeni lisäilevät niitä saaveihin jäiden keskelle pitkin iltaa. Sulaneet jäät vaihdetaan illan aikana uusiin, sen verran runsaasti jäitä on varattu. :)

Link to comment
Share on other sites

^^ Mewwi kannattaa kyllä pitää huolta että kylmänä tarkoitettavat juomat ovat kylmiä. Lämmin olut on aika juhlamielen laskija.

 

Meillä oli juomapöytä jossa siis muut juomat ja pöydän vieressä kylmäkaappi jossa siiderit ja oluet. Toimi hyvin. Boolia lisättiin kulhoihin takaosan isossa kylmäkaapissa olevasta sangosta. Kannattaa ottaa ajoissa tarkasti selvää juhlapaikan kylmätiloista, myös pakkastilat jäät huomioiden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...