Jump to content
Naimisiin.info

Häät Ranskassa ja Suomessa


Guest Vieras_Tiuku_*

Recommended Posts

Guest Vieras_Tiuku_*

Oih ja voih, haluaisimme naimisiin ensi kesänä ja tuntuu, että pitää ottaa niin miljoona asiaa selville ennen kuin voi alkaa buukkaamaan mitään ja pitäisi kuitenkin pian päästä varaamaan kirkkoa ja juhlapaikkaa. :girl_cray:

Tasapuolisuuden nimissä haluamme pitää kahdet häät, toiset Suomessa ja toiset Ranskassa. Mieheni on Ranskalainen, mutta asumme vakituisesti Suomessa.

Suunnitelma on tämä:

Suomessa ensin naimisiin meno maistraatissa, tämän jälkeen avioliiton siunaaminen luterilaisessa kirkossa (ei siis se virallinen kirkkohää) ja sitten juhlat Suomen sukulaisille ja kavereille. Tämän jälkeen Ranskassa kirkkohäät (ne viralliset sitten) katolilaisessa kirkossa ja juhlat Ranskan sukulaisille ja kavereille.

On kai ok, että on kirkkohäät molemmissa maissa, jos Suomessa tehdään vain "avioliiton siunaaminen" eikä sitä virallista. Mutta se minua nyt askarruttaa, että voimmeko mennä naimisiin Suomessa maistraatissa, jos kirkkohäät on Ranskassa? Vai vaatiiko Ranskan katolinen kirkko, että jos mennään Ranskassa kirkossa naimisiin pitää mennä Ranskan "maistraatin kautta". Ajattelin, että olisi kuitenkin helpompi hoitaa nuo paperihommat Suomessa, kun täällä vakituisesti asutaan.

Ja toinen kysymys on, että onko tuo järjestys ihan fiksu? Mennäänkö eka maistraattiin ja sitten vasta kirkkoon? Vai eikö maistraattiin mennä ollenkaan, jos on kirkkohäät (Ranskassakin)?

Link to comment
Share on other sites

Muutamia havaintoja:

- virallista avioliittoa ette voi solmia kuin yhdessä maassa, ja esteidentutkinta ynnä muut paperiasiat on hoidettava varsinaisen vihkimismaan lainsäädännön mukaan (Suomessa huomattavasti yksinkertaisemmat muodollisuudet ;) )

--> kirkollisen siunaustilaisuuden voitte toki järjestää miten monta kertaa tahansa, mutta itse vihkiminen tapahtuu vain kerran

- mikäli Ranskassa: kirkkohäillä ei ole mitään virallista asemaa, vaan siellä siviilivihkiminen on pakollinen, vaikka sen lisäksi voi järjestää myös kirkollisen tilaisuuden

--> jos menette virallisesti naimisiin Suomessa, voitte toki Ranskassa järjestää pelkän kirkollisen tilaisuuden sekä juhlat päälle

- mikäli Suomessa: jos miehesi on katolilainen, voitte Suomessa mennä myös kirkossa naimisiin, ellette itse halua nimenomaan maistraatti-siunaus-yhdistelmää

--> jos suoritatte Ranskan mallin mukaisen pakollisen siviilivihkimisen Ranskassa, voitte vastaavasti Suomessa järjestää pelkän kirkollisen tilaisuuden sekä juhlat päälle

Muokattu: , käyttäjä: tammikuu09
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest ranskatar

Ensinnäkin teillä voi olla vain yhdet 'viralliset häät'. Tässä tapauksessa ne ovat ne maistraattihäänne. Sillä ei ole väliä onko kyseessä kirkko vai maistraatti. Eli teillä tulee olemaan viralliset häät maistraatissa ja kahdesti 'vain' avioliiton siunaaminen. Avioliiton siunaaminen ei kuitenkaan seremoniana eroa 'virallisista kirkkohäistä' joten vain te tiedätte eron, eivät vieraanne.

Toisekseen, Ranskassa ei voi KOSKAAN mennä virallisesti naimisiin kirkossa. Valitettavasti jokaikinen pariskunta Ranskassa joutuu ensin siviilivihkimiseen ja sitten kirkkoon. Tähän ei ole olemassa poikkeuksia.

Toisekseen, jotta voisitte mennä Ranskassa naimisiin virallisesti, teidän tulisi asua haluamassanne paikassa Ranskassa vähintään 40 päivää ennen kuin teille voidaan antaa lupa avioitumiseen. Näin siis on vaikka miehesi on ranskalainen.

Suurin osa Ranskan ulkopuolella asuvista pareista, joista toinen on on ranskalainen (kuten me) menee naimisiin asuinmaassaan ja sitten saapuu Ranskaan pitämään hääseremonian tai kirkollisen siunauksen. Ne eivät ole laillisia seremonioita mutta silti koskettavia. Ranskalainen kirkko ei myöskään voi suorittaa avioliiton siunausta, jos teillä ei ole todistusta sitä että olette jo naimisissa (eli siviilivihkiminen on suoritettu - oli se sitten Ranskassa tai jossakin muussa maassa).

Moni ulkomainen parikin haluaisi mennä Ranskassa naimisiin, esim. juuri Pariisissa, mutta tämä laki on ehdoton. Ranskassa ei ole myöskään juurikaan mahdollisuutta suorittaa vihkitoimitusta tai avioliiton siunausta muualla kuin virallisissa tiloissa.

Eli joustavuutta Ranskasta ei ainakaan löydy! :) Mutta tämähän ei mitenkään estä teitä toimimasta alkuperäisen suunnitelmanne mukaan. Eli Suomessa ensin virallinen osuus maistraatissa, sitten kirkollinen siunaus ja sitten (Suomen maistraatin todistukset kourassa) kirkollinen siunaus mys Ranskassa!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest vieras_unelmoija

Hei löytyipäs mielenkiintoinen keskustelu! Itsellänikin on ranskalainen poikaystävä, joka ei kuulu mihinkään kristilliseen kirkkoon. Onko meidän kuitenkin mahdollista mennä Suomessa virallisesti kirkossa naimisiin ilman mitään maistraatissa käymistä? Ja jos nyt siis oikein ymmärsin, niin riittää mennä virallisesti naimisiin toisessa maassa ja lähettää jotkut tietyt paperit sitten toiseen maahan (eli Ranskaan) rekisteröimistä varten? Voiko tämän jälkeen muuttaa Ranskaan ja olla siis laillisesti aviopari?

Link to comment
Share on other sites

^Jos poikaystäväsi ei kuulu kristilliseen kirkkoon, ette voi mennä kirkossa naimisiin, vaan ainoastaan siunaus on mahdollinen (sen sijaan siviilivihkiminen on maistraatin tai käräjäoikeuden lisäksi mahdollinen myös omalla juhlapaikalla). Ja vain yhdessä maassa naimisiin meneminen riittää; ette itse asiassa voisikaan mennä kahdesti naimisiin (sen sijaan juhlia voi olla vaikka kuinka monet).

Link to comment
Share on other sites

Hei unelmoija!

Tosiaan teidän on mahdollista mennä vain kerran virallisesti naimisiin. Joten pakko valita kummassa maassa menette naimisiin. Ja käytännössä taas ette voi mennä Ranskassa naimisiin ellette asu siellä.

Kuten Tammikuu sanoikin, voitte mennä naimisiin ainoastaan maistraatin tai käräjäoikeuden tuomarin vihkimänä, jos poikaystäväsi ei kuulu luterilaiseen kirkkoon.

Jos kirkkohäät ovat tärkeät, niin ensin käytte maistraatissa, jossa menette virallisesti naimisiin, ja sitten kirkossa järjestetään avioliiton siunaus. Avioliiton siunaus ei ole virallinen vihkiminen, mutta seremonia ei käytännössä eroa virallisista kirkkohäistä.

Kun teidät on Suomessa virallisesti vihitty, olette laillisesti aviopari myös Ranskassa. Tarvitsette tämän todistamiseksi tietysti oikeat dokumentit, jotka voitte hankkia mentyänne naimisiin. Tarvittavista dokumenteista kannattaa kysyä enemmän Ranskan suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Heissan! Toivottavasti tämä ketju on vielä aktiivinen, minulla on nimittäin kysymyksiä tästä katolilais-aiheesta.

Osaako kukaan neuvoa tällaisessa tilanteessa:

Minä olen suomalainen, en kuulu mihinkään kirkkoon ja olen kerran ollut naimisissa (se oli siviilivihkiminen, koska kumpikaan emme kuuluneet kirkkoon). Nykyinen miesystäväni on ranskalainen ja katolinen. Haluaisimme mennä katolisessa kirkossa naimisiin, siis Ranskassa.

Kiitos jo etukäteen vastauksista :)

Link to comment
Share on other sites

^Ranskassa kirkkohäät eivät koskaan ole se oikea virallinen vihkiminen, vaan se laillinen toimenpide pitää aina suorittaa kaupungintalolla (mairie) - minkä jälkeen sitten voi järjestää sen kirkkotilaisuuden, mikäli niin haluaa.

Jos haluat kirkkohäät katolisessa kirkossa, tietääkseni sinun pitää kääntyä katolilaiseksi (joku viisaampi voi valistaa, jos muut kristilliset kirkkokunnat lasketaan, mutta muistaakseni siis ei) - ja teidän pitää pariskuntana käydä ainakin kerran keskustelemassa vihkipapin kanssa hengellisistä asioista. Ja tuo keskusteluosa siis koskee myös niitä pareja, joista molemmat ovat jo valmiiksikin katolilaisia.

Ranskassa siis mennään aina naimisiin siviilivihkimisellä, ja kirkkoseremonialla on todellakin täysin puhtaan uskonnollinen merkitys.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jos haluat kirkkohäät katolisessa kirkossa, tietääkseni sinun pitää kääntyä katolilaiseksi (joku viisaampi voi valistaa, jos muut kristilliset kirkkokunnat lasketaan, mutta muistaakseni siis ei) - ja teidän pitää pariskuntana käydä ainakin kerran keskustelemassa vihkipapin kanssa hengellisistä asioista. Ja tuo keskusteluosa siis koskee myös niitä pareja, joista molemmat ovat jo valmiiksikin katolilaisia.

Minà olen menossa naimisiin katolisen italialaisen kanssa Italiassa, ja meille tulee suoraan kirkkohààt ilman, ettà minun tàytyy kààntyà - Luterilainen kirkko siis ainakin hyvàksytààn ja olettaisin ettà muutkin "pààkirkot", mutta minun piti toimittaa papille todistukset siità, ettà minut on kastettu ja konfirmoitu, meille pyydetààn piispalta vihkimiseen erikoislupa ja todennàkòisesti jossain vaiheessa minun tàytyy luvata kasvattaa (tai antaa kasvattaa) lapset katolisen kirkon jàseniksi. Maisan tilannetta kommentoidakseni: En tiedà olisiko kirkkohààt olleet mahdolliset, jos en olisi kirkkoon kuulunut. En myòskààn tiedà, mità mieltà katolinen kirkko on edellisestà avioliitosta. Ne eivàt kovin suopeasti suhtaudu eroihin :girl_sad:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...