Jump to content
Naimisiin.info

Avioliiton laillistaminen Suomessa


Recommended Posts

"Ulkomailla solmittu avioliitto huomioidaan Suomessa vasta kun se on rekisteröity Suomessa.

Jos avioliitto on solmittu ulkomailla, tulee vihkimisestä esittää rekisteröintiä varten laillistettu todistus maistraatille. Ulkomailla asuva Suomen kansalainen voi esittää vihkimisasiakirjat myös Suomen sikäläiselle edustustolle, joka ilmoittaa vihkimisestä ao. maistraatille Suomessa."

http://www.maistraatti.fi/docs/vihkiminen/13.4.1.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Itse juuri tämän tein Suomessa eli kiikutin vain maistraattiin sekä alkuperäisen vihkitodistuksen että sen englanninkielisen käännöksen, molemmat laillistettuja siellä vihkimismaassa Suomen edustustossa. Ja sitten piti täyttää yksi simppeli paperi, jossa kysyttiin vaan molempien hlötiedot ja vihkipäivä ja -paikka yms. Samaisessa paperissa sukunimien valinta. Myös puolison passista tai henkkareista kopio. Ottivat fiksusti kopiot noista todistuksista eli sain pitää ne lopulta itselläni. Nopea, helppo ja ilmainen homma :)

Huom: yritin itse rekisteröidä liittoa jo ulkomailta käsin, mutta maistraatti ei hyväksynyt mitään faxailuja (ellei ole mahdollista edustuston kautta) vaan halusivat, että tuon itse alkuperäiset todistukset Suomessa hlökohtaisesti....riippuu varmaan maasta tuokin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Menen Yhdysvalloissa naimisiin, ja ainakin Helsingin Maistraatti sanoi, ettei Englanninkielistä vihkitodistusta tarvitse käännättää Suomeksi.

En ole naimisiin mennyt vielä, mutta selvitin jo vuodenvaihteessa toimenpiteet, ettei tarvitse ulkomailta käsin ihmetellä:

Pyydän vihkijältä ns. "Official Copyn", eli virallisen kopion vihkitodistuksesta, todistajan allekirjoituksella varustettu valokopio ei kelpaa, ja lähetän Washingtonin Osavaltion "Secretary of State"-virastoon, eli osavaltion omaan sisäasiainministeriöön Apostille-leimoja varten (maksua vastaan, chekin ja palautuskuoren kera, tietysti!). Kun saan dokumentin postissa, toimitan sen liitteineen (sukunimen muutos, ilmoitus ulkomailla tapahtuneesta vihkimisestä, virallinen muuttoilmoitus vasta silloin, että KELA ei taas sekoa ja rupea tylyttämään ja viemään etuja enne aikojaan... Saatan ottaa sen puheeksi tuossa omassa keskustelussa, kun opin navigoimaan foorumia paremmin) naapurikaupungissa sijaitsevan Suomen kunniakonsulaatin kautta virkamiespostissa Suomeen. Koko prosessissa mennee postitukset + käsittelyajat yhteensä noin 4-8 viikkoa, ja samalla sukunimi ja avioliittostatus vaihtuu väestörekisterissä.

En tiedä, onko tästä apua, mutta selvitä vihkijältä, voitko saada vihkitodistuksesta kopion Englanniksi, koska Suomen viranomaiset usein vastaanottavat papereita kääntämättöminäkin, ellei ihan pahaa juridista slangia ole.

Olen saanut dokumentteja Maistraatista ja Oikeusrekisterikeskuksesta niin, että rikosrekisteriote, sekä esteettömyystodistus ovat kielillä Suomi, Ruotsi, Englanti ja Saksa. Eli heillä on valmiudet myös toimittaa dokumentteja ainakin parilla eri kielellä.

- Penny

Muokattu: , käyttäjä: PennyV
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pistan nyt tahan, jos vaikka teista jo kirjottaneista joku osaisi sanoa. Pitaisi nimittain kohta itse hakea maistraatista papereita ja hoitaa niille kaannokset Japaniksi, ja apostillet. Mietityttaa vain kuinka paljon tuo lysti tulee maksamaan - kaannostoimistot eivat nettisivuillaan ilmoittele hintoja, vaan heille pitais lahettaa tarjouspyynto/tekstimaara. Paljon te olette joutuneet kaannoksista maksamaan?

Link to comment
Share on other sites

Taa on ehka tyhma kysymys mutta kannattaako noi Ulkomailla tapahtuneen vihkimisen Suomessa rekisteröintiä varten annettavat tiedotja Ulkomailla solmittavaa avioliittoa varten annettavat tiedot-lomakkeet lahettaa maistraattin jo ennen vihkimista? Meinasin, etta laitan ne esteiden tutkimis papereiden kanssa mutta aloin nyt miettimaan, etta pitaako ne laittaakin vasta sen vihkitodistuksen kanssa? Entapa tuo sukunimen muutos lomake?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...