Jump to content
Naimisiin.info

Tolkkilan kartano/bändi-ongelma


minttuli80

Recommended Posts

Meillä on häät 16.1 Tolkkilan kartanossa. Mietinnän alla on nyt musiikkipuoli juhlassa ja lähinnä tilaongelma. Kartanon päärakennuksessa on sali missä tapahtuu ruokailut ja käytännössä koko muu juhla. Sali on L-muotoinen ja vierasmäärä n.100.

Ongelmana on nyt se että jos päätyisimme bändiin niin missä tämä bändi soittaisi?

1. L-muotoisessa salissa niin että raivaisimme L-osasta pöytiä ruokailun jälkeen pois ja bändi soittaisi siinä nurkassa.

+ Juhla kokonaisuudessaan samassa tilassa

+ Ei talvi-aikaan turhaa ovien aukomista

+ Ruoat ja juomat lähellä esim:iltapalaa ja boolia ajatellen

- Tila on suht matala ja bändille jäävä osa pieni

- Pöytiä pitää roudata

- Tilassa on flyygelil jota bändi toki voi käyttää, mutta sitä ei oikein saa siirrettyä mihinkään pois tieltä

2. Erillisessä piharakennuksessa oleva erillinen "luokkahuone" (vähän kuin pieni liikuntasali)

+ No siellä on sitä tilaa vaikka minkälaiselle kokoonpanolle

+ Päätalon yläkerrassa nukkumatiloja-> päätalo rauhoittuu kun bileet muualla.

- Iltapalalle ja boolille yms ei oikein tiloja avarassa luokassa.

- Ovi suoraan ulos joten jos siitä kuljetaan tulee helposti kylmä, mikäli sattuu kovat pakkaskelit

- Pelko siitä että porukka juuttuu toisessa tilassa olevan booliastian ympärille ja bändi soittaa yksinään luokkatilassa.

- Luokkatila kaikuu

Onko kellään kokemuksia talvihäistä Tolkkilassa ja miten musiikkipuoli oli hoidettu?

Yksi vaihtoehto olisi tietysti DJ, joka ei veisi niin paljon tilaa mutta miten vaikuttaa tunnelmapuoleen? Tanssivatko ihmiset yhtälailla levyjen mukana?

Link to comment
Share on other sites

Onnistuisiko jotenkin että häätanssin jälkeen juhlat siirtyisivät lähes kokonaisuudessaan sinne "isoon luokkahuoneeseen" ? Kyllä nyt iltapalan ja boolin pitää vaikka missä. Se varmasti vaikuttaa siihen missä porukka pysyy. Bändin kannalta ja ihmisten tanssimisen kannalta tämä on kaikinpuolin se paras vaihtoehto. Itsekin muistat eräät talvihäät jossa oli tuolla tavalla että erillisessä tilassa söivät ja sitten tulivat "liikuntasaliin " juhlimaan loppuiltaa. Toimi oikeen hienosti. Jos luokkatila kaikuu niin ei varmaan kaiu enää kun sinne sijoitetaan lähemmäs 100 ihmistä.

Bändillä tulee kiire roudata kesken hääjuhlan jos heidän pitää tulla samaan tilaan. Lisäksi vieraat joutuvat katsomaan siitä johtuvan shown. Flyygelistäkään ei ole bilebändille isompaa apua.

Tuo tilakysymys riippuu siis hieman bändistäkin. Jos tulee joku akustinen kokoonpano tai maksimissaan trio niin sitten voisi harkita myös sitä L muotoista tilaa.

Link to comment
Share on other sites

Kävimme katsomassa Tolkkilan kartanoa ja kartanon emäntä sanoi meille, että tanssi tapahtuu toisessa rakennuksessa. En tiedä tarkoittiko se, että isossa sisäsalissa ei saisi tanssia, vai että aiemmin on bändi ollut piharakennuksessa.

Mielestäni kuitenkin sisätila olisi mukavampi joskin ehkä vähän virallinen paikka bändille. Ulkorakennus on melko koruton, mutta kyllä siitäkin varmasti saa hyvän tanssitilan vähän koristelemalla ja tosiaan ohjaamalla syömisen jälkeen kaikki ihmiset nimenomaan tuohon piharakennukseen. Tietysti ongelmaksi voi tulla porukan hajoaminen useampaan paikkaan, mutta tämä ei taida olla oikein missään tilassa vältettävissä.

Link to comment
Share on other sites

Me ihan kysyttiin sitä tanssi-asiaa niin sanoi vaan että ei ole sen tilan pienuuden takia aiemmin tanssittu. Siis saa kyllä käyttää siihenkin.

Mikäli häät olisi lämpimään aikaan niin ei olisikaan mikään ongelma että tanssi olisi toisessa tilassa, mutta mietityttää toi pihan yli pomppiminen mikäli on pakkasta ja liukasta tammikuussa.

Link to comment
Share on other sites

Mikäli häät olisi lämpimään aikaan niin ei olisikaan mikään ongelma että tanssi olisi toisessa tilassa, mutta mietityttää toi pihan yli pomppiminen mikäli on pakkasta ja liukasta tammikuussa.

Jos matkaa ei ole kilometritolkulla, niin eiköhän jokainen ole tottunut kulkemaan lumessakin. Väen hajautuminen kahteen paikkaan on suurempi riski, jota voi hillitä tuolla edellä mainitulla boolimaljalla. Väki on siellä, missä on tarjoilu. Toinen vaikuttava seikka on hääpari. Jos hääpari itse menee sinne piharakennukseen, niin suurin osa väestä seuraa perästä. Jos sen sijaan esim. sulhanen jää lorvimaan päärakennukseen, niin sinne jäävät myös sulhasen kaverit. Varsinkin jos siellä on se boolimaljakin. Lisäksi muita keskeisiä henkilöitä (esim. morsiusparin vanhemmat) voi ohjeistaa asiasta etukäteen.

Ulko-ovesta tulvivaa kylmää ilmaa voi hieman rajoittaa ripustamalla verhon oven eteen.

Muokattu: , käyttäjä: OK
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...