Jump to content
Naimisiin.info

Vieraat, jotka eivät ole vastanneet kutsuun (yhdistetty)


nelli&risto

Recommended Posts

On muuten mielenkiintoista, että oon kuullut, että joidenkin mielestä pitää vastata vain jos ei pääse, ja toisten mielestä, että pitää vastata vain jos pääsee. Siispä niistä, jotka eivät sano mitään, on paha päätellä. :)

 

Käsittääkseni kuitenkin sekä VP että RSVP ovat alun perin tarkoittanut "vastausta pyydetään esteen sattuessa". Tällöin siis pitäisi olettaa, että vastaamatta jättäneet ovat tulossa. Itsestäni tuntuisi vain tosi oudolta mennä jonkun juhliin, siis edes kotibileisiin, mitenkään kuittaamatta, että "kiitti sain kutsun, oon tulossa".

 

Piti vain sitä sanoa, kun vähän oon täällä törmännyt, että monet huolehtii siitä, kun ilmoittautumispäivään on enää viikko ja vieläkin on moni vastaamatta, että joskus järjestin leirejä, ja ekoilla kerroilla luultiin että tulee tosi pieni leiri, kun pari päivää ennen ilmoittautumista ei näyttänyt paljon ketään olevan tulossa. Kuitenkin ilmoittautumispäivänä ja sitä seuraavalla viikolla tuli liioittelematta yli puolet ilmoittautumisista. Monet vaan lykkää sitä ilmoittamista, vaikka olisikin päätöksen jo tehnyt... Käsi sydämellä, en oo itse palauttanut esseetä varmaan koskaan ennen deadlinea vaan aina just viime tipassa. :) No, tiedän että joku kyllä on.

 

Tuolla edellisellä kappaleellani en toki viitannut näihin, jotka ei ole mitään maininneet, vaikka ilmoittautumispäivästä on jo useampi viikko.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä kanssa odotellaan kuumeisesti ilmottautumisia.
Kutsut lähti noin 100 henkilölle ja ovat olleet perillä nyt kolmisen viikkoa. Ilmoittautuneita on tullut nyt 30 ihmisen edestä. Nämäkin ovat kavereita ja morsiamen isän puolen sukulaisia. Eli siis sulhasen suvusta ei ole kukaan ilmoittautunut, huhuja olemme kyllä kuulleet että sieltä osallistuttaisiin, eikä myöskään morsiamen äidin puolelta kukaan ole ilmonnut itseään..
Aikaa meillä vielä VP:n on 3vko, joten toivotaan loppuryntäystä.
Tosin osa ainakin morsiamen puolen suvusta on hyvinkin niitä, jotka olettevat että tietysti tiedämme että he osallistuvat ilman ilmoakin :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

^ Ohhoh onpas ollut heikkoa ilmottautuminen. Oiskohan sullakin siinä sellasia jotka olettavat tiedettävän että tottakai he osallistuvat! :)

 

On se harmittavaa kun saa sitten vielä soitella perään. Meillä vp päivän ja soittelun jälkeen on lopullinen vieraiden määrä n. 120 140:stä. Aika normaalia luulisin. Olen ihan yllättynyt ihmisten innokkuudesta matkustaa jopa kaukaakin meidän häihin! :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

Meidän 35 vieraasta noin 8 jätti ilmoittamatta mitään. Yksi perhe ilmoitti kaksi päivää vp.päivän jälkeen ettei pääse. En voi ymmärtää miten joku viitsii jättää ilmoittamatta, kun aikaa oli se kaksi kuukautta ja kutsussa selvästi luki, että olisi hyvä ilmoittaa pääseekö vai ei.

Olen kyllä sitä mieltä, että koska eivät MITÄÄN ilmoittaneet, on turha tulla paikalle. Peräänkään ei ruveta soittelemaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Nyt on pakko kertoa kyllä tänne yhdestä esimerkkitapauksesta tuttavapariskunnan häissä, sillä häneltä ei vastausta kuulunut - ei vaikka sulhanen soitteli hänelle dead linen jälkeen ja tiedusteli saapumisesta... Ja ko. ihmisen käytös oli muutenkin aikamoista törkeilyä...

 

Tämä tapaus oli nuori mies (sulhasen kavereita), joka ei tosiaan edes vaivautunut ilmoittautumaan häihin, vaan sulhanen joutui soittelemaan perään pariinkin kertaan ja silloinkin vastaus oli "no emmä tiiä, tuunko... kattellaan ny." No, herra kuitenkin tuli paikalle ja oli ainut, joka ei noudattanut kutsussa selkeästi mainittua, juhlavaa pukukoodia, vaan tuli arkivaatteissa. Lahjaa/korttia hän ei tuonut lainkaan, vaikka niitä oli toivottu, ja lähti juhlista hyvästelemättä/kiittämättä hääparia ollenkaan :girl_impossible: Olin järkyttynyt! Sulhanen vielä soitti häiden jälkeen tälle kaverille, että "ei kai sun lahja ole hukkunut tai pudonnut lahjapöydältä mihinkään?" ja kaveri vaan totesi tyynesti, yhtään pahoittelematta, että "ei mulla mitään lahjaa ollu" :blink:

 

Toivottavasti meidän häissä ja ilmoittautumisessa kukaan toimi noin :mellow: Tällä hetkellä ilmoittautumista on vielä nelisen viikkoa jäljellä ja saldo on 31/90, joten vielä en huolestuisi. Tosin jokusen hajamielisen kaverin omaavina olemme sulhasen kanssa heittäneet veikkauksia, monelleko joudumme soittelemaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Minulla on muutamia sukulaisia, joiden kohdalla vastaaminen kutsuun vastauspyynnöstä ja päivämäärärajasta huolimatta on epätodennäköistä. Ollaan siis kutsuttu heitä erilaisiin juhliin aina ristiäisistä valmistujaisiin ja syntymäpäiviin. Useimmiten on käynyt niin, että ilmoitusta siitä, ovatko kyseiset henkilöt tulossa vaiko eivät, ei ole tullut ja koska sekä yli- että alitarjonta sapuskoissa on jossain määrin epätoivottavaa, on saanut lähteä soittelemaan perään. 

 

Mietinkin nyt, kuinka toimia hääkutsujen kohdalla tai kuinka te aiotte toimia/olette toimineet. Että jollei kutsuttu henkilö pyynnöstä huolimatta ilmoita tulostaan tiettyyn päivämäärään mennessä, lähdettekö soittelemaan perään vai oletteko suosiolla varaamatta tälle henkilölle tarjottavia? Tietysti tuo perään soittaminen on pienempi paha, jolla varmasti suurin mielipaha kaikkien osalta vältetään, mutta vähän tympeältä tuntuu silti ajatus soitella kenties useammankin henkilön perään. 

Link to comment
Share on other sites

Itse olen jo henkisesti varautunut siihen, että osa ei muista ilmoittaa pääseekö. Olen sitten ajatellut että soitellaan/ tekstaillaan yms. muuten tavoitellaan. Meilläkin pitkä lista kutsuttuja vieraita on (yli sata), mutta näen silti helpompana varmistaa määrän kuin olla sitten ihmeissään mistä haalitaan pöydät yms. jos tuleekin ihmisiä enemmän kuin ilmottautui.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksista, varmaan meilläkin sitten toimitaan näin :)

 

Yksi kaveri kertoi tapauksesta, jossa oli jättänyt varmistelematta ilmoittamatta jättäneiltä, ovatko tulossa vai eivätkö. Heille ei ollut varattu tarjottavia, ja osa oli kuitenkin tullut paikalle. Oli ollut ilmeisesti aika noloa (vähän molemmin puolin) kun sapuskaa ei sitten ollutkaan... Tämmöistä tilannetta nyt en kuitenkaan tahdo :)

Link to comment
Share on other sites

Asiaa sivuttiin justiinsa tässä ketjussa, (eli on nähtävästi muillakin mielessä :D) ja kuten sinnekin kirjoitin, itse ajattelen niin, että on pienempi paha soittaa perään kuin joko a. maksaa ihmisten ruuat (ja katsoa tyhjiä paikkoja), joiden oletti tulevan, kun mitään ei kuulunut tai b. ihmetellä, mistä "kuokkijoille" saadaan ruokaa ja paikat, vai joutuuko käännyttämään ovella ja seuraako mahd. siitä sitten draamaa. 

Link to comment
Share on other sites

Arrgh, mua kiehuttaa. Yksi sulhasen täti ei vielä osaa sanoa, jaksaako hän tulla häihin (häät ovat vajaan kahden viikon kuluttua). Tämäkin "vastaus" hänestä saatiin irti vasta kun anoppi soitteli perään viikko ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen... Veikkaisin ettei hän tule sitten paikalle jos ei kerran _jaksa_ (ei tietääkseni ole sairas eikä matkakaan ole pitkä), ja jos jostain syystä tuleekin niin sitten istukoot jonkun pöydän päässä, meillä on siis istumajärjestys. Tämän tädin lisäksi kaksi sulhasen serkkua jätti ilmoittautumatta. Toinen kertoi tulevansa perheineen kun soiteltiin hänellekin viikon päästä ilmoittautumisen deadlinestä. Ei edes pahoitellut mitenkään sitä ettei ollut ilmoittautunut. Toista serkkua emme ole saaneet kiinni, eivätkä hänen vanhempansakaan (sulhasen täti miehineen) osaa sanoa onko tulossa. Ilmeisesti sitten ei, emme aio siihen ainakaan varautua... Tähän asti kaikki onkin mennyt niin hyvin häiden järjestelyssä, että kai jotain ärsytyksen aihettakin on sitten oltava.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli sitten aika iso porukka niitä, joista ei kuulunut mitään. Laitettiin kaikille joko FB-viesti tai tekstari, jossa ystävällisesti pyydettiin ilmoittamaan, varataanko heille paikkaa. 

 

Aikamoinen yllätys oli, että kaikki eivät vaivautuneet vastaamaan edes tähän toiseen viestiin  :skilletgirl:  Emme olisi vaatineet mitään selvitystä menoista, kohtelias (tai vähemmänkin kohtelias) kieltäytyminen olisi riittänyt. Mutta ei mitään... Mm. oma sisareni ei vastannut mitään. Hassuinta on, että emme ole ns. riidoissa tms. Sisareni ei vain koskaan ole pitänyt minusta, olemme niin erilaisia ihmisiä. Mutta pahalta tuntuu siltikin!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Noin 70 vieraasta 4 ei ole ilmoittanut mitään meille ja viimeisin vastausaika loppui eilen. Yksi vieras on minun puoleltani ja olen hänelle viestiä lähettänyt ja yrittänyt soittaa, vaan ei hän vastaa. Eli tässä tapauksessa hän saa jäädä rannalle, kun ei vaivaudu millään tavalla ottamaan yhteyttä.

Kolme vierasta on sitten sulhon puolelta. Eno ja hänen vaimonsa sekä yksi kaveri.

 

Ärsyttää kun ei voida ilmoittaa yhtään mitään! Mutta kun he eivät nyt mitään ilmoittaneet, niin tuskinpa muistavat enää koko häitä.

Link to comment
Share on other sites

Kutsuissa oli ilmoittautumisvaihtoehtoina meidän häitä varten perustama sähköpostiosoite sekä minun että siskoni puhelinnumerot. Hyvin kyllä huomaa, että minun puolen vieraani ovat kutakuinkin ilmoittautuneet mutta sulhasen puolelta ei vielä juuri kukaan :D Vaihtoehtoja yhteydenottoon mielestäni oli kyllä mukavasti. 

Ja sitten muutama tällainen ärsyttävä tapaus... Eli kutsuimme mieheni vanhempien sisarukset, muttemme heidän lapsiaan, eli serkkuja. Niin nyt yksi tädeistä oli soittanut tulevalle anopilleni että voisiko hänen sijastaan tulla hänen tytär, kun tytär on ollut vähän maassa viime aikoina ja kaipaisi juhlia piristyäkseen. Ei meidän häät mitään terapiaa ole! Eikä minun mielestäni henkilökohtaista hääkutsua voi kenellekään toiselle siirtää, edes omalle tyttärelle. Ja sekin vielä, ettei tämä täti kysynyt asiaa meiltä vaan anopilta! Kyllä ihmiset on kummallisia...

Kutsuttuja henkilöitä meillä 140, kasassa 60 (melkein kaikki morsiamen puolelta) ja kieltäytyneitä 8, jotka kuta kuinkin olivat jo tiedossa aiemmin.

Muokattu: , käyttäjä: nora_elokuu
Link to comment
Share on other sites

^ Mitähäh... outoa toimintaa!! Mitä anoppisi oli vastannut?

 

Meillä n. 50 kutsuttavasta kolme ei ollut vastannut kutsuun mitään vp:n jälkeen. Pistin samantien viestiä kaikille ja kyselin missä mennään. Yksi oli todellakin tulossa, oli vaan unohtanut ja kovin nolona anteeksipyyteli. Kaksi ei ollut tulossakaan, eikä mitään ilmoitusta aiheesta, ei soittoa eikä tekstaria. Kyllähän se vähän tyhmältä tuntuu perään kysellä, itse varmaan heti kun saisin hääkutsun soittaisin, jos minulla on jokin este tai viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ja jos kyseessä olisi melko läheinen, niin nimenomaan soittaisin ja kertoisin enkä laittaisi pelkkää viestiä. Ei varmaan heillä tullut mieleen, että olisi hyvien tapojen mukaista.

 

Miehen suvun puolelta kukaan sukulaisista ei ilmoittautunut netin kautta juhliin, vaan tieto saatiin ajoissa anopilta, että tulossa ovat kaikki ja ei allergioita tai erityisruokavalioita. Hyvä, että homma pelasi näinkin "vanhanaikaisesti" ;)

Muokattu: , käyttäjä: Carnation_
Link to comment
Share on other sites

Anoppi oli onneksi fiksuna vastannut, että asiaa kannattanee tiedustella suoraan hääparilta =) Luovutin tämän "ongelman" suosiolla sulhaselle kun kyseessä hänen sukunsa, oma puoliskoni on niin mallikkaasti hoitanut ilmoittautumisensa, että onpahan mulle yksi huolenaihe vähemmän.

Mutta tosiaan mitäs sitten jos deadline-päivänä (20.7.) edelleen parikymmentä ilmoittaumatta? Ei todellakaan huvittaisi soitella perään... No, murehditaan sitä sitten.

Link to comment
Share on other sites

Meillä deadline ensi viikon tiistaina ja sulhasen puolelta on ilmoittautunut vasta sulhasen vanhemmat, veli ja kaksi kaveria :girl_impossible:

Sulhasen puolen lista oli vielä pidempi kuin minun, joten ihmetyttää, että jättääkö kaikki oikeasti siihen viimeiseen päivään? Mun puolelta alkaa olemaan kohta kaikki vastanneet..

Link to comment
Share on other sites

Meillä on mennyt kutsut jakoon vasta tällä viikolla, ja heti tuli kyllä näitä "kiitos kutsusta, olipa kiva juttu!" -kommentteja. Tosin sain heti pumpattua mm. setäni vaimolta jatkoksi vastauksen, että no, olettekos pääsemässä. :) mutta siis näitä kiittelyitä varmasti tulee...

Varsinaisia oikeita ilmoittautumista on taidettu saada nyt noin 10 kpl, ja kutsu siis lähti 90 hengelle. Myös yksi ilmoitus, että ei pääse, ollaan jo saatu (vaikka niitä ei sanatarkasti erikseen pyydetty, vaan ilmoittautumiset, mutta tosiaan toivomme että ne estymiset ilmoitetaan!)

Lisäksi aion esim. tulevana viikonloppuna, kun näen ison porukan ystäviäni, jotka on kutsuttu, kysyä suoraa heiltä, että varataankos paikka vai ei. Eli kavereille koen tämmöisen hyvin vapaamuotoisen tyylin toimivan ihan hyvin. Eri asia on sitten ne kaukaisemmat sukulaiset, joihin en ole itse mitenkään aktiivisesti yhteyksissä. Heidän kohdalla en edes ihmettelisi, vaikka kutsu menisi äidilleni, juuri edellä mainitusta syystä.

Meille on hyvin tärkeää saada tietää se tarkka ilmoittautujamäärä, koska juhlatilaan mahtuu tasan 90 henkeä + hääpari. Ollaan muutaman kaverin kanssa jo sovittu hyvässä yhteisymmärryksessä, että heidän puolisonsa saavat kutsun, mikäli ilmoittautumisajan päätyttyä on tullut perumisia. Eli ei o voida todella ottaa riskiä lisähenkilöitä kutsuttaessa, ellei olla aivan varmoja, että paikkoja on vapautunut...

Mutta ilmoittaisi ihmiset nyt vaan jo itsestään!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...