Jump to content
Naimisiin.info

Vihkiminen ulkona/juhlapaikalla, papin kanssa.


suhinalempi

Recommended Posts

kuuluneekohan tälle osastolle??

Näin on tarkoitus toimia, eli ei kirkossa. Kertokaapa omista juhlajärjestelyistänne/kokemuksistanne asiasta. Jos sää vaan niin sallii, vihkiminen ulkona juhlapaikan pihassa. ...yksi asia eniten askarruttaa, eli mihin "poistutaan" vihkimisen jälkeen ennen siirtymistä sisätiloihin ja onnitteluihin jne... vai suoraanko jonon keulille vain ? ;D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jos elokuisena hääpäivänämme on hieno ilma, olemme suunnitelleet vihkimisen tapahtuvan juhlapaikan pihalla (sateella olemme sisätiloissa). Tarviiko ulkohäitä varten kyhätä jonkinlainen alttari tms.? Onko polvistuminen seremoniassa pakollinen? Pihalla on kaksi kaunista, suurta koivua, jotka muodostavat yhdessä "luonnon alttarin". Viereen vain pari maissilyhtyä ja ruukullinen kukkia, niin on tarpeeksi kaunista meidän makuun. Mutta jos alttari on pakollinen, niin homma saattaa kaatua siihen. Papillakin on varmaan tästä mielipide, mutta jos joku osaisi kertoa kokemuksia.

Link to comment
Share on other sites

Ulkovihkimisestä on jossain ketju, josta löytyy vaikka mitä vinkkejä ja kokemuksia. Mutta vastaanpa kuitenkin myös kysymykseesi. Polvistuminen ei ainakaan meillä ollut pakollista, pappi sanoi, että aivan hyvin sen voi jättää pois. Alttaria emme siis tehneet, pappi vain seisoi edessämme. Allamme oli tosin vihkihuopa ja yllä katos, eli siitä tuli juhlatunnelmaa. Itsellekin polvistumisten poisjääminen oli helpotus, ei tarvinnut sitä jännittää.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

ääh, mä olen ihan suossa näine omine suunnitelmineni. mutta siis, meillä on häät 20.6-08, eli siis juhannusaattona. hääpaikkana on vanha kartano/maalaistalo, jossa pihatilaa riittää. jos vaan ilma sallii, niin tahdottaisiin, että meidät vihitään ulkona rannassa.

periaatteessahan tämä onnistuu ja pappi on ihan myötämielinen. mutta miten ihmeessä käytännössä? miten musiikit, alttari jne?

kaipaisin kovasti muiden samassa tilanteessa olleiden/olevian kokemuksia ja ajatuksia. ja siis ihan yhtä lailla tuosta sisällä juhlapaikasta vihkimisestä, se kun tähän samaan kategoriaan kuuluu.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Elikkäs, me ollaan jo varattu pappi ja kirkko meidän pieniin elokuisiin häihin :-X , mutta nyt oon alkanu miettiin, kun juhlapaikkana meillä on ihan mökki järven rannalla ja olisi sittenkin toisaalta kiva jos vihkiminen tapahtuisikin juhlapaikalla! Rannassa on pitkä, melko kapea laituri, niin mitä luulette, että kuinkahan 25 ihmistä mahtuis sille laiturille? Olisko hassua jos ihmiset olis vähä niinku "jonossa" siinä?

Onko muilla kokemusta tällaisesta laiturilla vihkimisestä tai kenties omia samanmoisia suunnitelmia?

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa ihanalta, vaan itselleni tuli ensimmäisenä mieleen että kestääköhän se laituri, ettei sitten vieraat plus morsiuspari löydä itseään järvestä. :rolleyes:

Ja jos on takuut että kestää niin tietysti sitten voi olla ongelmallista niille vieraille, jotka siellä "jonon" loppupäässä seisovat, kun eivät toimitusta ehkä näe.

Ja saisiko sinne edes mitään alttaria (kirkollinen vihkiminen kun on kyseessä).

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaisi kyllä tosi ihanalta ja tunnelmalliselta! Entä mitä jos vain te vihittävät ja pappi olisitte laiturilla, ja vieraat katsoisivat rannalta? Tuolla jossain ketjussa, olisiko ollut koristelu ja teemat ja vihkiminen luonnossa oli kaunis kuvat vihkimisestä laiturilla, tai siitä alttarista siinä

Link to comment
Share on other sites

tarvii kyllä miettiä asiaa uudemman kerran.. tuo ranta on siitä hassu, tai siis hassu niin kun ei siinä oikein ole rantaa,vaikea selittää, mutta kuitenkin.. Ja vesi on niin matalaa aluksi että laituri on siksi pidempi..

Kiitoskisa vastauksistanne, ja toi oli hyvä pointti että kestääkö laituri... :D Ei olis kiva mennä heti vihkitilaisuuden päätyttyä lämmittään saunaa vieraille! :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä suunnitelmissa vihkiminen ulkona. Vihkiminen taphtuu rannassa, saunan verannalla, tai mahdollisesti laiturilla. Itse juhlapaikka on hieman kauempana, jonne vie kaunis kiemurteleva polku. Hääväki tulee seisomaan toimituksen ajan. Musiikin hoitaa musikaalinen veljeni perheineen, jolloin kanttoria ei tarvita. Kanttori on kyllä saatavilla, vaikka vihkiminen olisikin ulkona. Meille ei tule ulos telttoja ym. vaan jokainen varautuu vesisateen varalle itse ja se huomioidaan kutsussa. Kannattaa jollain tapaa ilmaista kutsussa, jos vihkiminen tapahtuu taivasalla. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Varmasti onnistuu vihkiminen ulkona juhannuksena kun onnistui meilläkin jäällä karkauspäivänä. :D

Koska kuva kertonee enemmän kuin tuhat sanaa:

P2290386.jpg

Muokattu: , käyttäjä: JuuLia84
Link to comment
Share on other sites

Kannattaa kertoa vieraille minkälaisiin varustein lähteä matkaan. "Mikään ei ole ikävämpää" naisvieraalle kuin olla piikkikoroissa upottavassa sorassa. Menee kengät pilalle ;) Hämmentyneenä mutta kiitollisina olivat vieraamme varanneet kalliolle kiipeämiseen sopivat kengät. Ikävä olisi märkää sammalta pitkin liukkaalle kalliolle mennä.

Itse palkkasimme laulajan hoitamaan sisääntulo- ja poistumismarssin sekä häälaulun paikan päälle.

*kuva poistettu

Muokattu: , käyttäjä: Snowdrop
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

^Ei ollut meillä ainakaan pakollinen. Asiasta kannattaa papin kanssa puhua, meillä ainakin pappi oletti että polvistutaan, mutta korjasi sitten, että ei ole pakollista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

me ollaan miehen kanssa myös ajateltu hääpaikalla vihkimistä. varsinkin kun hääpaikan piha on niin kaunis että oikeen pahaa tekee :rolleyes: täytyy nyt vielä keskustella tarkemmin hääpaikan vuokraajan kanssa, että mitä jos sataakin tjsp., että onko heidän puolestaan tarjolla joku telttaratkaisu. emme olisi muuten edes varmaan ajatelleetkaan hääpaikalla vihkimistä, mutta tilan esittelijä suositteli sitä kovasti ja tietysti ihastuimme ajatukseen.. hmm

Link to comment
Share on other sites

päivälleen kuukausi häihin! meillä on kovasti pohdittu tuota ulkona vihkimistä. kutsuun kirjoitimme, että hääjuhla tulee olemaan sään puitteissa mahdollisimman paljon ulkona, joten vaatetusta ja varsinkin kenkiä kannattaa miettiä sen mukaan.

hääpaikalta löytyisi tuhat ihanaa vihkipaikkaa ja sateen sattuessa on ihana vanha lato, jossa vihikimisen voi suorittaa. en osaa päättää paikkaa Ü mut miten tuon ulkona vihkimisen musiikit? meillä tulee häämarssi sähköpianolla (?) soitettuna. tarviiko olla jotkut kaiuttimet tms. jotta musiikki kuuluu?

Link to comment
Share on other sites

HHP!

Suosittelisin ulkovihkimiseen esim. viulua, huilua tmv. Sähköpiano ei kuulosta ulkona kovin kauniilta. Ja kaunis vaihtoehto on myös pieni kuoro. Tällöin ei välttämättä tarvita vahvistimia/kaiuttimia. Meillä suunnitelmissa juuri viulu/kuoro ulkovihkimiseen. Jos et muuten löydä musisoijaa, kannattaa kysellä musiikkiopistoista. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Meillä on suunnitelmissa ulkona vihkiminen, juhlapaikan pihalla.

Ongelmia on ilmennyt pappia varatessa.

Vaikka häihin on vielä reilusti yli vuosi aikaa, en saanut Porvoon seurakunnasta vihkimään minkäänlaista pappia.

Ovat kuulema niin varattuja, että ehtisivät ehkä hyvällä säkällä klo 17 jälkeen paikalle ja meillä on vihkiminen klo 15.00. :angry:

Yritin seuraavaksi nykyisestä omasta seurakunnasta (josta en tunne ainuttakaan pappia) ja he sanoivat ettei näin aikaisin voi tehdä varausta. Voin kuulema ottaa uudestaan yhteyttä vasta ensivuoden toukokuussa ja häät on elokuussa.

Vähän pelottaa saadaanko pappia ollenkaan. :unsure:

Onko muilla ollut vaikeuksia saada pappia vihkimään muualle kuin kirkkoon?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä vihkiminen tapahtuu myös ulkona sään salliessa. Juhlapaikalla on tarjota valmiina alttari jne. Vihkiminen tapahtuu 6.6.2009 toivotaan että silloin on hyvä keli mut jos sataa niin tarpeen vaatiessa mahdutaan kaiketi sisällekin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meidät vihittiin Etelä-Lapissa vaaran päällä, jossa oli ulkoilmanäyttämö. Paikalle tuotiin kaari, johon oli kasvatettu kukkaa. Papin toivomuksesta paikalle tuotiin myös pöytä jossa oli kynttilä, kukka ja valkoinen liina. Emme laulaneet virsiä vaan virren paikalla ystäväni lauloi enkelin rukouksen. Häämarssina toimi Apocalyptican sellosoitto nothing else matters. Papilla ei ollut mitään kappaletta vastaan kun meitä kuitenkaan vihitty kirkossa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Meilläkin on suunnitelmissa ulkovihkiminen, mutta vielä ei ole pappia kyselty, joten hieman jännittää, onnistuuko ollenkaan. Olisi kyllä hienoa ja yksinkertaisempaa saada vihkiminen ulkona juhlapaikan läheisyydessä...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Juhlapaikalla vihkimiseen me ollaan myös päätymässä , löytyisi vaan siihen sopiva juhlasali.

Tuo sateen mahdollisuuskin on kuitenkin otettava huomioon eli ei liian ahdasta salia , hyvä olisi olla vähän liikkumavaraa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pappi saadaan vihkimään juhlapaikkaamme! Jee! Joten nyt pitää vain miettiä eri vaihtoehtoja vihkimiselle, jos Esteri antaa parastaan. Onneksi lähettyvillä on myös katoksia, jossa vihkiminen voidaan suorittaa. Tosin näinä vaihtoehtoja pitäisi varmasti miettiäa huolella, ettei paniikki iske hääpäivänä :)!

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihitään navetan parvella eli sade ei ole ongelma, mutta alttari, musiikki ja pappi on. Ja siinä on kyllä ihan riittämiin ongelmaa.

Ensinnäkään en tiedä mistä voisi pappia kysellä, kun olemme muuttamassa ja maaliskuun alusta vasta tiedämme että mihin kuntaan :D ja kaiken lisäksi vikiminen tapahtuu aivan varmasti eri kunnassa, kuin missä me tulemme asumaan. Pitäisikö siis kysyä oman seurakunnan pappia vai sen, millä alueella vihkiminen on. Välimatkaa "omasta seurakunnasta" oli se mikä hyvänsä on maksimissaan 50 -60km juhlapaikalle.

Sitten olen miettinyt musiikkia. Meillä on yksi tuttu, joka sulhasen mukaan on hyvä soittamaan kitaraa ja haitaria. En ole koskaan tämän kuullut soittavan, mutta soittelee kyllä pianoa ammatikseen. Se ei tietenkään takaa kitaran tai haitarin soittotaitoa. Ja kumpiko niistä nyt olisi sitten parempi vaihtoehto. Entä kuuluko musiikki ilman äänentoistoa?

Myöskään ei ole mitään käsitystä mistä jonkinlaisen alttarin saisi kyhättyä. Onko ehdotuksia?? Haluaisin kuitenkin mahdollisuuden polvistumiseen...

Huh taas tätä tekstitulvaa.. Kiitos kovasti, jos joku osaa auttaa!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä on tarkoitus mennä heinäkuussa 2009 naimisiin metsäkirkossa, mikäli sää sallii. Jos on huono sää, niin sitten meidät vihitään hääpaikan sisätiloissa. Kuva saattaa olla vähän heikkolaatuinen, mutta toivottavasti siitä saa kuitenkin jotain selvää vihkipaikasta ja alttarista. Nyt pitää vaan miettiä, miten kirkkoa koristelee ja miten toteutetaan häämarssit ja virsilaulannat. Lähinnä tämä musiikkipuoli huolettaa minua niin kuin aikaisempiakin kirjoittajia. Onko kellään ideoita musiikin suhteen?

P.S. Meillä pappi tulee siitä seurakunnasta minkä alueella meidät vihitään eli soitin vaan seurakunnan kansliaan. Tosin kyseessä on minun entinen kotiseurakunta ja minun kaste- ja rippipappi ellei hän ole siihen aikaan kesälomalla.

Muokattu: , käyttäjä: Morsian25vee
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...