Vihkiminen ulkona/juhlapaikalla, papin kanssa.


suhinalempi

Recommended Posts

No niin, hieman mietteitä tulevasta..

Pihalle tulee kevyesti koristeltu kaari ja siitä n.parin metrin päähän 2 kukka-asetelmaa osoittamaan kohtaa, minkä taakse vieraat jäävät, kaasot saavat ohjata vieraat suht tasaisesti että kukkien väliin jää käytävä.
Sulho odottaa kaarella ja minä kävelen hänen luokseen TAI kävellään molemmat yhdessä kaarelle.

Aamenen jälkeen, tätä olen miettinyt paljon..

1) Tulisiko vieraat hääparin ympärille jotta saataisiin virallinen ryhmäkuva (meidän kahdenkeskiset kuvat otetaan ennen vihkimistä) ja sitten A vieraat asettuvat takaisin "paikoilleen" ja kävelemme sulhon kanssa sisätiloihin,(jatko kuten kohta 2) vieraat perässä. Vai B kuljetaan vieraiden kanssa yhdessä sisätiloihin.
2) Kävelemme sulhon kanssa käytävää pitkin sisälle, vieraat ohjataan sisälle ja ojennetaan alkumalja, bm kertoo ohjelmasta ja toivottaa meidät sisälle (ollaan siis jossain piilossa) pidetään maljapuhe ja yhteiset onnittelut. Ryhmäkuva sitten jossain kahvituksen lomassa?

Perinteistä onnittelujonoa en haluaisi, joten yritän keksiä miten sen välttäisi :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nostetaan hieman ketjua jos saataisiin uusia ideoita :)

 

Bloh, joko päätit miten Aamenen jälkeen toimitte? Vai onko häät jo peräti pidetty? Itseäni mietityttää eniten juhlapaikalla vihkimisessä juurikin tuo, että mitä tehdään sitten kun siunaus on ohi. Meillä siunaus olisi juhlapaikan portailla, siis ulkona (paitsi jos sataa!) oven edustalla. "Alttarille" saapumisen saa varmasti hoidettua kivuttomasti vain kävelemällä sulhon kanssa papin eteen musiikin soidessa, mutta kun tulee aika poistua paikalta, mietin miten sen saisi hoidettua sujuvasti. Tietääkö vieraat mitä tehdä, kun normaalistihan vieraat poistuvat kirkosta parin perässä. Entä jos emme poistuisikaan "alttarilta" aamenen jälkeen, vaan jäisimme ja kerääntyisimme ryhmäkuvaan heti vihkimisen jälkeen, silloin olisi ainakin vielä koko kööri koossa? Tämäkin vaihtoehto tuntuu hieman oudolta toisaalta, jos heti kun vihkiminen on ohi, ilmoitetaan että "Ja nyt sitten kaikki ryhmäkuvaan!" Pilaantuuko siinä sitten herkkä hetki? 

 

Olisi mukava kuulla miten muilla pareilla tämä on hoidettu, itse kaipaisin rennot ja sujuvat häät ilman kiusallisia "apua-mitä-nyt-pitää-tehdä" -momentteja :D

Link to comment
Share on other sites

Huutelen täältä sivusta vähän ehdotuksia..

Miten sellainen, että poistuessanne vieraat muodostaisivat samanlaisen onnittelukujan/kaksi riviä, kuten kirkon pihalla on tapana (vai onko se teillekin nounou?)? Eli joko heitättävät jotain tai sitten halutessaan voitte ottaa vastaan halauksiakin tmv. Vihkijä sanoisi suudelman jälkeen, esim. "nyt sitten vieraat voivat järjestäytyä/muodostaa onnittelukujan, jota pitkin tuore aviopari poistuu ... tms..  -  - ja sitten edetä parin perässä yhteiskuvaan" ja avustajat ohjaisi sitten vieraita ennen kuin lähdette liikkeelle ja tulisivat itse viimeisenä. Sitten johtaisitte porukan valokuvauspaikalle ja kuvaaja/avustajat asettelisivat porukan paikoilleen. Halutessanne onnittelukujan läpi tulisivat sitten myös etupenkeissä olevat ihmiset sellaiseen "vanhaan" tyyliin, eli kun te olette menneet ohi, reunimmaiset lähtee perään.

 

Jos taas kuvan haluaa ottaa portailla, niin haluatteko olla portaiden ylä- vai alapäässä? Jos yläpäässä, sitten vaan vihkijä sanoo "sitten pyydämme kaikkia vieraita yhteiskuvaan, otetaan vanhemmat/lähisukulaiset/kaverit tähän parin ympärille". Jos taas portaiden alapäässä, vihkijä sanoo tai antaa esim. seremoniamestarille/valokuvaajalle merkin sanoa "sitten otetaankin yhteiskuva tässä portailla, tulkaas [pari] sieltä tänne eteen" tms. Sitten voisitte ottaa niitä onnitteluja/riisejä tultuanne portaat alas (kuvittelen siis vieraat portaiden eteen maahan), jos haluatte, tai muuten vaan siihen alaportaalle ja valkokuvaaja/avustajat antaa vieraille ohjeita portaille jakaantumisesta.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Tipzilla ideoista, ehkä kallistumme juurikin tuon valokuvauksen puoleen, yhteiskuva todennäköisesti otettaisiin juhlarakennuksen portailla. Voisihan se olla vaikka niinkin, jos haluaa kauniin päätöksen siunaukselle, että siinä olisi suudelmien jälkeen pieni musiikkiesitys, (ystäväni harrastaa musiikkia ja on todella kaunisääninen), jolloin vielä seisoisimme rappusten yläpäässä ja vieraan kuuntelisivat siinä paikoillaan. Laulun jälkeen olisi sitten sen yhteiskuvan vuoro. 

 

Tiedän että tapana on, että musiikkiesitykset ynnä muut sovitetaan sinne keskelle vihkikaavaa tai siunausta, mutta koska toivoisin jotakin juhlavampaa päätöstä siunaukselle, kuin vain "NYT yhteiskuvaankuvaan kaikki!" niin uskoisin että jokin herkkä laulu olisi juuri sopiva :) Sen jälkeen voisi sitten taas palata todellisuuteen ja ryhmittäytyä valokuvaan, jonka jälkeen "virallisin" osuus olisikin jo ohi. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Olen nyt onnistuneen ulkonavihkimisen jälkeen nostellut useampaa ulkonavihkimisketjua, ja jatkan vielä täällä kirkollisten vihkimisten puolella, vaikka meillä naimisiin mentiinkin siviilimenoin, samat "pulmat" ovat varmasti pinnalla myös kirkollisissa ulkovihkimisissä:

 

Jos vihkiminen kestää pidempään kuin 5 minuuttia, niin ehdottomasti olisi hyvä olla istumapaikat kaikille. Näin ollen vihkiminen voi kestää kuinka pitkään tahansa, ja sekaan voi heittää vaikka musiikkiesityksen tms. ihanaa. smile.gif

 

Meillä vihkiminen kesti noin 15 minuuttia, sisältäen virallisen vihkikaavan ohella puhetta ja musiikkia. Kaikki seisoivat enkä kuullut valituksia. Minun huonojalkaiselle isoäidille oli ainoastaan varattu tuoli.

 

 

Vieraat saivat sijoittua itse miten halusivat, kuten kuvasta näkyy, paikkoja on löytynyt sieltä täältä.

 

Näin meilläkin. Maanmuoto oli sellainen, että oikealla olevat pääsivät kallion päälle korkeammalle. Tästä syystä ei voitu laittaa sulhasen sukulaisa oikealle ja minun sukua monttuun, vaan kaikki etsivät sellaiset paikat, että näkivät vihkipaikalle.

 

 

 Pyydetäänkö vieraita muodostamaan kuja, josta me kävelemme vai miten kävely papin eteen kannattaisi hoitaa?

 

Meillä oli juuri tuo kuja. Pyysin seremoniamestaria ohjeitamaan, että ihmiset asettuvat häämarssien ajaksi kujamuodostelmaan, mutta vihkimisen aikana saavat etsiä parempia paikkoja, ja sitten poistumismarssin aikana taas muodostaa kujaa. Tuntui toimivan.

 

 

 Miten olette järjestäneet kuuluvuuden ulkona? Mietin vain että vanhemmilla ihmisillä on muutenkin vaikeuksia kuulon kanssa, että miten ulkona puhe saadaan kuulumaan?! Ei ole mitään ikävämpää kuin katsoa vihkimistä niin ettei kuule mitään.

 

Meillä oli vahvistin ja kaksi mikkiä. Vahvistin sai virtaa aggregaatista, joka oli pieni, kannettava polttoainekäyttöinen malli, vuokrattu. Sen melutaso oli melko hillitty ja kun se vedettiin 15 metrin jatkojohdon päähän, ei aggregaatin ääni kuulunut vihkipaikalle. Meillä oli musiikkia varten soittimina mikitetty akustinen kitara sekä vahvistimeen kytketty sähkökitara.

 

 Entä kuuluko musiikki ilman äänentoistoa?

 

Ainiliini taidettiin vihkiä aikanaan navetan vintillä mutta ainakin ulkovihkimiseen suosittelen lämpimästi äänentoistoa, jos vieraita on vähänkään enemmän eivätkä kaikki pääse aivan lähietäisyydelle. Tuulen vinkunaa ym. taustamelua on ja ääni kantaa huonommin kuin suljetussa tilassa.

 

Nii, ja sateen varalle meillä oli mietittynä plan-b paikka (jota ei onneksi tarvittu, koska ei ois ollu yhtään niin hieno).

 

Toivottavasti näistä on apua jatkossa muille ulkovihkimistä (kirkollista tai siviilisellaista) miettiville.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...