maddy

Minkälainen elämäntilanne häitä suunnitellessa

915 viestiä aiheessa

Ollaan menossa naimisiin kesällä 2011. Silloin ollaan oltu yhdessä 6,5 vuotta. Tällä hetkellä minulla on vakinainen työpaikka, mutta miehellä määräaikainen työ. Työ jatkuu kai ensi vuonna, mutta sitä seuraavasta ei tiedetä.. Mutta onneksi vanhemmat kai osallistuvat häiden kustannuksiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Molemmat töissä, itse vakituisessa, mies tällä hetkellä määräaikaisessa mutta todennäköisemmin pian vakinaisessa. Itsellä tosin on paikanvaihto oman alan sisällä suunnitteilla, ja pari vaihtoehtoista paikkaa jo "varmistettuina", joskin aloitus ei ole vielä aivan ajankohtaista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kumpikin opiskelee vielä naimisiin mennessämme, mutta itse olen valmistuva samaisena vuonna joulun aikoihin. Tuleva mieheni ei vielä opiskelujaan saa päätökseen, yliopistossa kun opiskelee. Siihen mennessä olemme kuitenkin seurustelleet 7 vuotta, olleet kihloissa 4 vuotta ja asuneet yhdessä 5 vuotta. Kuulostaa aika sopivalta elämäntilanteelta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä nyt 10 kk yhdessäoloa takana, siitä yhdessä asuttu melkeinpä alusta asti mutta virallisesti puoli vuotta, itse opiskelen ja valmistun vähän ennen häitä, häät on syyskuussa 2010 jolloin olen 21v ja mies 27v. Kihloihin mentiin nyt elokuun lopulla. Miehellä kaksi pientä tytärtä edellisestä liitosta jotka asuvat meidän kanssa. :) Alusta asti on tiedetty että naimisiin mennään ja yhdessä ollaan aina! <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät 15.5.10, jolloin ollaan oltu kihloissa n. 2,5 vuotta, yhdessä reilu 3 vuotta.. Molemmat on tällä hetkellä ensimmäisen vuoden opiskelijoita korkeakoulussa. Lapsia ei ole, eikä ole vielä edes suunnitelmissa vähään aikaan..:) Asutaan vuokralla, eikä kumpikaan tee töitä koulun ohella tällä hetkellä..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on pian 8 vuotta yhteiseloa takana, eli on jo korkea aika aloittaa virallinen hääsuunnittelu! Olemme molemmat työssäkäyviä, ja lapsia meillä ei vielä ole. Naimisiin menemme keväällä 2010.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä töissä, mies opiskelee ja käy töissä. Ei lapsia. Asuntolainaa on ja opintolainaakin pitää vielä maksaa pois. Häät 4.9.10 reilun 7 vuoden yhdessäolon jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häämme ovat näillä näkymin vasta alkuvuodesta 2012, joten vielä emme tietenkään tiedä, että minkälainen elämäntilanne silloin meillä sitten on. Tällä hetkellä (olemme siis olleet vasta vajaan kuukauden kihloissa) tilanne on se, että asumme eri paikkakunnilla minun opiskelujeni vuoksi, emmekä ole vielä koskaan asuneet yhdessä. Miehellä on omistusasunto ja vakituinen työpaikka, minulla vain vuokralla oleva opiskelijaboksi. Ennen häitä minun olisi tarkoitus valmistua, jonka jälkeen voin muuttaa miehen kotikaupunkiin (joka on myös minun alkuperäinen kotikaupunkini), ja minulle onkin hyvin tärkeää, että voimme asua yhdessä saman katon alla ennen häitä, sillä minusta tuntuu, että siinä vasta ihan todella pääsee tutustumaan toiseen ihmiseen ja kaikkiin hänen puoliinsa.

Meillä on siis keskenämme tällä hetkellä hyvin erilaiset elämäntilanteet, vaikka iältämme olemmekin yhtä vanhoja. Mitään tarkempia hääsuunnitelmia ei vielä olla tehty ensinnäkin siksi, että häät ovat vielä aika kaukana, mutta myös siksi, että esimerkiksi budjettia olisi vaikeaa miettiä, sillä tulotasomme parin vuoden päästä on tällä hetkellä täysi arvoitus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Meidän hääsuunnittelutilanteemme vastaa jollakin tavalla teidän tilannettanne.

Meillä seurustelua on takana 6 vuotta. Naimisiinmenosta sovittiin noin kuukausi sitten, mutta sormuksia emme ole vielä vaihtaneet. Minä, morsian, opiskelen vielä; tällä hetkellä itse asiassa ulkomailla aina ensi kevääseen saakka. Tämän jälkeen on vielä Suomessa muutama vuosi jäljellä. Tarkoitus olisi mennä naimisiin jossain vaiheessa vuosien 2011-2013 aikana, ennen kuin asetun työelämään / seuraavaan kouluun.

Sulhanen on ollut työelämässä jo vuosia ja asustaa nyt yksin yhteistä kotiamme, jossa ehdimme elellä yhdessä vajaan vuoden ennen lähtöäni ulkomaille. Ikävä on kova. :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Ihana huomata että muitakin samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä on jo liikkeellä! :) Meillä kaavailtu häitä kesälle 2012, tosin sormukset on täälläkin vielä vaihtamatta. Mies haluaa kuulema odotella sopivaa hetkeä. Saa nähdä minkälainen se sopiva hetki sitten on... :girl_wink: Tällä hetkellä itse olen työelämässä, mies valmistuu koulusta keväällä 2011. Eli häiden aikaan molempien olisi tarkoitus olla täysipäiväisesti töissä. Itse olen tuolloin 28, mieheni 25.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Naimisiin mennessämme yhteistä taivalta on takana viisi vuotta, saman katon alla neljä vuotta ja kihloissa melko tarkkaan vuosi. Ei lapsia, molemmat työssäkäyviä, mies sen ohella myös "opiskelee" (eli valmistuisi kunhan saisi gradunsa tehtyä...). Häät siis elokuussa 2010. Olemme tuolloin 27- ja 28-vuotiaita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me menimme naimisiin kun seurustelua oli takana noin neljä vuotta, joista kihloissa ja saman katon alla 2vuotta. Esikoisemme oli tuolloin muutaman kuukauden vajaa 2-vuotias ja toinen mahassa rv33.

Ikää meillä kummallakin oli 23-vuotta, miehellä vakityö ja itse opiskelen amk:ssa.

Juhlat vietämme ensimmäisenä hääpäivänämme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me sulhoni kanssa valmistutaan ammatteihimme molemmat ensi keväänä ja hääpäivä suunniteltiin juuri siksi seuraavalle kesälle eli 17.7.2010 :-X Toivottavasti keritään vähän tutustumaan jo työelämäänkin ennen häitä..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen ollut työelämässä jo jonkin aikaa ja sulhokin valmistuu pian, etsii parhaillaan ensimmäistä aikuisten työpaikkaansa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse aloitin juuri opiskeluni ammattikorkeakoulussa ja valmistun aikaisintaan 2013 (mutta en kuitenkaan kun lapsia haluaisimme aiemmin). Olen 19-vuotias, juuri kahvilatyöskentelynsä lopettanut naisenalku joka elää opintorahalla ;) Mies 25-vuotias ja oman alan töissään jo (vaikka koulut kesken). Ensi kesänä sitten säästämään. Yhdessä ollaan oltu reilu kolme vuotta, kihlauduimme n. kuukausi sitten. Häät ensi lokakuussa, lapsia ei ole mutta toivoisimme tulevan häiden jälkeen :) Meillä taas uralla ja työelämällä ei meillä ole niin suurta merkitystä, kun on jo velaton asunto (vaikkakin PIENI ;)), tämän takia nämä kuviot... Keskityn varmaan lisääntymiseen parisen vuotta häiden että saan omakohtaista kokemusta tulevasta kätilöntyöstäni :D

Muokattu: , käyttäjä: lokakuunmorsian

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Molemmat satunnaisesti työssäkäyviä opiskelijoita, tosin mies on jatko-opiskelija. Vuoden päästä mun olisi tarkoitus valmistua maisteriksi, ja häät ovat sitten uutenavuotena. Saa nähdä, miten gradu ja hääsuunnittelu sopivat yhteen.. Tosin ei me mitään jättihäitä olla järkkäämässäkään, pienet ja helpot ja lämminhenkiset vain. Minä nyt 24 ja mies 29.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät elokuussa 2010 ja tuolloin yhteisiä vuosia takana jo 16...joista kihloissa 15... Meillä on kaksi ihanaa prinsessaa, esikoinen syntyi -07 ja kuopus on nyt 5 ja 1/2kk...Tällä hetkellä olen siis äitiyslomalla ja häiden aikaan hoitovapaalla, sairaanhoitajan työhön palaan sitten joskus... mies on työelämässä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsehän olen AMK opiskelija, mies työelämässä ollut jo monta vuotta, mutta lopettelee tällä hetkellä masterin opintojaan pikkuhiljaa työn ohessa kun on opiskellut...Kun menemme naimisiin ensi syksynä tilanne on edelleen sama. Minä opiskelen, mies töissä...Yhdessä ollaan silloin oltu reilu kolme vuotta. Suhde on koko ajan ollut etä suhde, että häiden jälkeen olisi tarkoitus katsella yhteiseen asumiseen asuntoa vaikka joudunkin edelleen ainakin osittain asumaan opiskelupaikka kunnalla... Lapsia ei ole vielä, mutta koska ikäeroa on hieman enemmän, niitä on varmasti tulossa jossain vaiheessa opintojani.. Mutta se ei haittaa, minä olen valmis kaikkeen..:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä 5-vuotis seurustelupäivänä mies kosi, ja 2010 on sitten häät, siinä vaiheessa on yhdessä oltu jo reilut 6 vuotta. Ja siitä ajasta reilu vuosi siis kihloissa.

Mieheni valmistuu keväällä ennen häitä, itse parin vuoden työssäolon jälkeen palaan syksyllä koulunpenkille. Osat siis vaihtuvat! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

03/08 tapasimme

08/08 muutimme yhteen

05/09 ostimme oman asunnon

11/09 kihlauduimme

09/10 menemme naimisiin

Asumme siis omassa yhteisessä asunnossa, jonka ostimme vähän yli vuoden yhdessäolon ja reilun puolen vuoden yhteisasumisen jälkeen. Mieheni on ollut työelämässä jo useita vuosia; minä opiskelen vielä kevääseen 2012, mutta teen (lääkärin) töitä loma-aikoina. Meillä ei ole lapsia eikä lemmikkieläimiä. Lapsesta tulisimme koska vain onnellisiksi, mutta emme aio erityisesti yrittää ennen häitä, joita vietetään noin puolitoista vuotta tapaamisemme jälkeen. Kaiken kaikkiaan elämäntilanteemme on häitä odotellessamme vakaa, turvallinen ja hyvin onnellinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä yhteiseloa takana kohta neljä vuotta ja häiden koittaessa neljä ja puoli vuotta. Naimisiin mennään ensi heinäkuussa. Itse opiskelen amk:ssa ja mies valmistuu nyt helmikuussa (vakityö jo tiedossa). Eli häiden aikaan itse opiskelen ja mies töissä. Lapsia haluaisimme alkaa yrittämään häiden jälkeen. Tiedän, etten kuitenkaan jaksaisi odottaa vuoteen 2013, jolloin olisi tarkoitus valmistua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häitä juhlitaan elokuussa 2010, tuolloin olemme olleet yhdessä reilut 3,5 vuotta, joista kihloissa vähän päälle 2vuotta. Olemme molemmat opiskelijoita, ja kustannuksia varten säästellään ahkerasti (tai sen verran kuin finanssitilanteet antaa myöden). Opiskeluja on vielä jäljellä molemmilla häiden jälkeenkin, mutta tuntuu että nyt on meille oikea aika mennä naimisiin. :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhdessä ollaan oltu noin kolme vuotta, vuosi sitten saimme ensimmäisen lapsemme. Häitä vietetään helmikuussa 2010. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Elämäntilanne on osittain erikoinen.

Seurustelu aloitettiin 04/06

Avoliitto 09/06

Kihlat 08/08

Erilleen asumaan 04/09

Häät 07/10

Takaisin asumaan saman katon alle joskus loppuvuonna 2011 tai viimeistään aivan alkuvuodesta 2012.

Molemmat ollaan opiskelijoita ja yhdessä siis ollaan häiden aikaan oltu reilu neljä vuotta. Ehdimme elää avoliitossa noin 2,5v, ennenkuin opintojen/töiden vuoksi mies muutti eri paikkakunnalle, yli 300km päähän. Minä muutan sinne sitten perässä, kun opintoni saan loppuun suoritettua. Eli siis häiden aikaan emme asu saman katon alla emmekä ihan heti häiden jälkeenkään. Ikää löytyy tällä hetkellä 22v ja 28v.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

2.3.05 tavattiin ja aloitettiin seurustelu

1.12.05 muutettiin yhteen

25.7.-06 menimme kihloihin (alunperin häät piti olla syksyllä -07, mutta suunnitelmat lykkääntyivät rahapulan takia)

15.12.08 tyttäremme syntyi

Menemme naimisiin ensi keväänä. Mieheni on 30 ja itse ehdin täyttää 26 ennen häitä. Mies on vakitöissä, itse vielä opiskelen. Valmistun ensi keväänä, jos ei mitään maata kaatavaa tapahdu, ja töitäkin on mulle jo tiedossa, tosin eri paikkakunnalta. Tyttärellämme on isän sukunimi, jotta sitä ei tarvitse erikseen muuttaa sitten enää kun naimisiin mennään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään