Minkälainen elämäntilanne häitä suunnitellessa


maddy

Recommended Posts

Alttarilla minä 28 ja mies 29. Oma asunto, vakkariduunit molemmilla. Ei omaa jälkikasvua, kaksi kissaa :) Taloudellisesti suht helposti saanut hääkassan (n. 13k€) kerättyä reilussa vuodessa (kihlat 4-2013, häät 8-2014), mutta kyllähän se varmasti laskuja maksellessa silti hirvittää :D Tavattiin lokakuussa 2009 ja siitä lähtien pidetty yhtä <3

Muokattu: , käyttäjä: nora_elokuu
Link to comment
Share on other sites

Minä 27, mies 38, ei lapsia eikä omaa asuntoa. Asustellaan rivariasunnossa kissan kanssa. :) Mies on töissä ja minäkin tällä hetkellä (palkallisessa harjoittelussa), mutta kuukausi häiden jälkeen jatkan gradun kirjoittamista ja hoidan muutamat muut loput pakolliset kurssit (ensi vuonna olisi siis tarkoitus valmistua). Tavattiin ja alettiin seurustella 2007, yhteen muutettiin 2009, kihloihin mentiin 2012 ja häät ovat elokuussa 2014. Molempien ensimmäinen avioliitto.

Link to comment
Share on other sites

Häiden aikaan eli maaliskuussa 2015 minä olen 26 ja sulhanen 28. Hääpäivänä tulee täyteen 6 vuotta yhteistä taivalta, siitä muutamaa kuukautta lukuunottamatta ollaan asuttu saman katon alla ja omaa asuntoa maksellaan. Perhettämme täydentää yksi karvainen lapsi, kääpiösnautserimme :) Minä vielä opiskelen, valmistun keväällä 2015, mieheni on töissä. Menimme kihloihin viime elokuussa ja häitä on suunniteltu siitä asti :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

Ensi helmikuussa häät, minä silloin 30, mies 35 vuotta. Juuri ostettiin eka yhteinen koti, omakotitalo  :-X  Kihloihin mentiin n. vuosi tapaamisesta ja samana päivänä syntyi ihana pieni poikamme (nyt 9 kk, häiden aikaan 1v5kk). Häiden aikaan siis yhteistä taivalta takana reilut 2 vuotta. Joskus sitä vaan tietää tavanneensa sen oikean ja asiat vaan tapahtuvat, joskus nopeallakin tahdilla :girl_sigh: Molemmat ollaan vakituisissa töissä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulee häiden aikaan täyteen kaksi vuotta yhteiseloa. Kihloja on sitten häiden aikaan takana 1v9kk. Me kihlauduimme kolmisen kuukautta seurusteltuamme, ja vaikka tämä varmaan joistakin kauhistuttavalta tahdilta tuntuukin, meille tämä on sopinut oikein hyvin. Elämä ja suhde on tasaisella pohjalla.

 

Virallisen määritelmän mukaan olemme uusperhe, mutta itse määrittelemme itsemme ihan vain tavalliseksi perheeksi :) Sanottakoon siis että meillä on kaksi lasta, ja kolmatta odotellaan syntyväksi tuossa vuodenvaihteessa. Minä olen tällä hetkellä hoitovapaalla. ja mies on työelämässä. On yrittäjä. Minultakin ammatti löytyy, mutta koska paikkakunnalla ja lähiympäristössä jossa nyt asumme. työllistymismahdollisuudet on suoraan sanoen olemattomat, olen hankkinut itselleni opiskelupaikan. Opiskelu alkaa siis vielä tänä syksynä. Kiire tulee, jos meinaa saada opintoja edes alkuun ennen äitiyslomalle jäämistä. Mielenkiinnolla ja innoissani tästä elämäntilanteesta kuitenkin olen, ja uskon että vaikka se varmasti tulee kiireinen ja ruuhkaisa olemaankin, kykenen siitä silti nauttimaan... :) 

 

Omakotitalossa asustellaan, ihan vielä tämä ei täysin oma ole kuitenkaan eli lainaa maksellaan... :) 

Link to comment
Share on other sites

Olemme tunteneet toisemme pian kolme vuotta. Kihlauduimme neljän kuukauden seurustelun jälkeen ja nyt oltuamme vuoden kihloissa päätimme hääpäivän. Olemme hääpäivään mennessä olleet yhdessä reilut kaksi vuotta ja se tuntuu meille sopivalta ajalta. Emme ole toistemme ensimmäisiä seurustelukumppaneita, mutta ensimmäisiä siinä mielessä, että olemme asuneet yhdessä vain toistemme kanssa. Meillä on samanlaiset kiinnostuksen kohteet, joihin kuuluu mm. musiikki ja autot.

Mieheke valmistunee joulukuussa 2014 ja minun on tavoite valmistua toukokuussa 2015. Siitä eteenpäin on vaikea sanoa millainen taloutemme tulee olemaan, mutta uskon ja toivon opiskelemiemme alojen olevan ns. helposti työllistäviä ja suhteellisen hyviä keskimääräiseltä palkkatasoltaan.

Asumme pienkerrostalokaksiossa vuokralla, mutta meillä on haaveena ostaa ja kunnostaa mummonmökki tai rintamamiestalo, mieluusti taajaman ulkopuolelta. Meillä on kolme pientä koiraa ja kaksi kissaa, sekä kaloja. Lapsia emme vielä hanki, yhteinen sukunimi ja oma laihtuminen helpottaisi suuresti asiaa.

Rakastuin sinä päivänä, kun häneen tutustuin. Hidasteita oli tiellä, mutta nyt kun olemme toisillemme lupautuneet, olen onnesta soikea. Tästä timantista en ikinä luovu.

Link to comment
Share on other sites

Häiden aikaan minä olen 29- ja mies 31-vuotias. Tunnettu ollaan vajaa 6 vuotta, seurusteltu n. 5 vuotta (joista kaksi ensimmäistä etäsuhteessa), yhdessä asuttu kolme vuottta, joista viimeinen vuosi yhteisessä omistusrivarissa. Häiden aikaan mies on juuri valmistunut ja minä olen vakituisessa työssä esimiesasemassa.

Link to comment
Share on other sites

Yhdessä ollaan oltu 10 vuotta, hääpäivä tulee olemaan meidän 8-vuotiskihlajaispäivä :gpari:

Molemmat ollaan vakityössä ja yhteisiä lapsia on kaksin kappalein. Omakotitalo on rakennettu muutama vuosi sitten, asuntolainaa toki on reilusti jäljellä mutta muuten raha-asiat ja muutkin asiat hyvällä mallilla. Pitkään tätä on mietitty ja pohdittu, miten ja missä ja milloin ja lopulta löysimme meille parhaan ratkaisun. Pienet häät, kirkkovihkiminen ja rennot juhlat kotona! Ihanaa, vielä reilu pari kk suureen päivää!!!

Link to comment
Share on other sites

Mies kosi minua 29.9.2013 ja häät ovat 4.7.2015 =) silloin minä olen 23- ja mies 25-vuotias. Olemme tavanneet joulukuussa 2009 eli häiden aikaan tapaamisestamme on kulunut noin 5 vuotta ja 7 kk. Muutimme yhteen puoletoista vuoden seurustelun jälkeen, mutta jouduimme muuttamaan erilleen noin vuodeksi, kun itse lähdin opiskelemaan toiselle paikkakunnalle. Onneksi mies pääsi sitten muuttamaan perässäni, ostimme rivitalokaksion jossa asumme kahden rakkaan koiran kanssa. Mies on kyllä puhunut lapsista jo ainakin vuoden, mutta olen hänelle sanonut että tahdon ensin naimisiin. Sekä siksi, että se on mielestäni hyvä tapa ja ainakin omassa pääkopassani tuo lapsille turvaa (älkää kysykö miksi, en osaa selittää), olen aina kuvitellut elämäni menevän niin päin ja en tahdo olla hääpäivänäni väsynyt pienen lapsen äiti :D Vaikka itsekin olen aina halunnut paljon lapsia, olen sinnikkäästi katsonut vierestä kun tuttavat alkavat lisääntymään ja minä odotan hääpäivää =) Itse opiskelen edelleen ja mies valmistui nyt ammattiin. Tosin hän on työskennellyt jo vuosia ja säästöjä on siis kertynyt. Toki tämä tilanne vaikuttaa budjettiimme, mutta onnistumme säästämään useammissa kustannuksissa, suurin niistä on ruoka, johon raaka-aineet tulee pääasiassa omasta maasta ja navetasta ja valmistus tapahtuu talkootyönä suurten perheiden kesken.

En malta odottaa että saan kaikkien edessä sanoa rakkaalleni TAHDON ja elää hänen kanssaan onnellisena kunnes kuolema meidät erottaa  :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Häitä alettiin suunnitella reilun kolmen vuoden yhdessäolon jälkeen, mies kosi siis uutena vuotena ja vähän sen jälkeen suunnittelunpalo kasvoi ylivoimaiseksi, eli päätettiin hääpäivä marraskuulle 2016 - tuolloin ollaan oltu yhdessä kuusi vuotta. Häiden aikaan mies on 34- ja minä 25-vuotias. Mä olen nyt vasta päättänyt fuksivuoden yliopistossa, eli tuolloin pitäis olla melko tuoreet kandin paperit käsissä, ja maisteriopintojen alussa. Miehellä on tällä hetkellä vakityö, jossa hän viihtyy, mutta palkka ei päätä huimaa, joten budjetti täytyy pitää semikeveänä - tai pyytää vanhempia apuun. Omaa asuntoa meillä ei ole, tai paljon muutakaan omaisuutta, vaan vuokralla asutaan ja julkisilla kuljetaan (vaikka miehellä on krooninen autokuume). Eipä sen puoleen ole lainojakaan. Lapsia ei ole, ei edes karvaisia - eikä ole suunnitteillakaan, ainakaan nyt ennen häitä :)

Link to comment
Share on other sites

Häät suunnitteilla Toukokuulle 2015 ja nyt Heinäkuussa yhteiseloa kertynyt 11 vuotta, minä olen 26v ja mies 28v meillä on kaksi lasta tyttö 3v ja poika melkein 10kk. Omakoti joka tarvisi vaihtaa isompaan kun kolme huonetta+keittiö tuntuu hieman ahtaalta meidän poppoolle :) jaloissa pyörii myös neljä vuotias kissa :grin:

Kihloissa olemme olleet neljä ja puolivuotta, häitä piti siis tanssia jo 2012 mutta kaksi ihanaa palleroa ovat sitä siirtäneet näin pitkälle. :give_heart:

Muokattu: , käyttäjä: morsiusminni
Link to comment
Share on other sites

Ollaan oltu kihloissa nyt 4kk ja yhdessä vuosi ja 4kk. Häät heinäkuussa 2015. <3 Ollaan molemmat töissä ja tällä hetkellä rakennetaan meille ihanaa omakotitaloa. :) Eli kiirettä hirveesti!! Mut tänää mennään kattoo meidän kahta hääpaikkavaihtoehtoa! Tästä häiden suunnittelu lähtee etenemään! <3

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä n29 ja m33 kun juhlapäivä koittaa. Yhteistä taivalta 06 kesästä alkaen, kihloihin keväällä 07, esikoinen syksyllä 7v ekaluokkalainen, kuopus vajaa 1,5v ja juhlien aikaan tuleva nuorimmainen reilu 6kk. Maistraatissa mentiin naimisiin (tänään) tasan 3v sitten ja pienet yllärihäät oli illalla kavereille :) sovittiin et pidetään juhlat sit joskus kun on sopivampi ajankohta ja nyt sitten tuli tunne et ensi kesänä on hyvä aika :) minä olen silloin vielä kotiäitinä. Meillä molemmilla on vakkari duunit mutta ite oon ollu nyt kotona joulukuusta-12 alkaen. Rahassa ei siis kylvetä ja talolainaa on lyhennettävä joka kuukausi. Mahdollisimman pienellä budjetilla olisi tarkoitus pitää n100 hengen kekkerit, saa nähdä kuinka käy...

Link to comment
Share on other sites

Kihloihin 26.3.2014 ja häät on 26.3.2016. Häiden aikaan yhdessä ollaan oltu 12 vuotta, minä olen silloin 27 ja mies 28. Minulla on jo yksi omistusasunto, mikä on vuokralla ja puoliksi meillä on toinen omistusasunto mitä ollaan maksettu jo 5 vuotta. Lainaton autokin on. Mies on ollut työelämässä jo 10 vuotta. Minä valmistun parin kuukauden päästä yliopistosta (jee, gradu viime hiomisia vaille valmis!) eli itsekin olen ehtinyt olla työelämässä ennen häitä hyvän tovin, vaikka töissä on opiskeluaikanakin tullut oltua. Lapsia ei ole, mutta kaksi ihanaa siperianhusky poikaa kylläkin. Lapsia aletaan tekemään heti häiden jälkeen;) ja talon hankinta on silloin myös listalla.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Minä oon nyt 31v. ja sulhanen 34v. Yhdessä ollaan oltu häihin mennessä (2015) 16 vuotta ja kihloissa 15 vuotta. Ollut siis tarpeeksi pitkä harkinta-aika :D

Molemmat ollaan vakkariduunissa, mutta asuntolainaa ja opintolainaa lyhennellään. Kaksi pientä kisua meillä on arkea ilostuttamassa. Lapsia ei todennäköisesti koskaan hankitakaan. Ollaan innokkaita amerikanmatkailijoita, mutta se reissuilu oli nyt laitettava sitten tauolle, jotta saadaan säästettyä häihin rahaa. Ehkäpä sitten häämatkalle taas 2016 johonkin päin Yhdysvaltoja.

Link to comment
Share on other sites

Tällä hetkellä yhdessä oltu 2,5 vuotta, kihloista 2 kuukautta ja häät kesäkuussa 2015. Itse valmistuin tänä keväänä, nyt mulla vakityö ja mies on yrittäjä. Autolainaa lyhennellään, vuokralla asutaan. Yhteisiä lapsia ei ole, miehellä yksi entuudestaan. Hyvin saadaan itse häät järkättyä ja maksettua. :)

Link to comment
Share on other sites

Olemme tunteneet toisemme seitsemän vuotta, joista noin viisi vuotta seurusteltu, välillä piti erotakin. ;) Nyt vajaa vuosi oltu kihloissa. Lapsia ei ole, muutaman vuoden päästä saattaa olla sen aika. Mies on töissä, minä gradua vaille maisteri ja tarkoitus olisi valmistua ensi keväänä, vaikka hieman ikuisuusopiskelijan vikaa onkin. Toivottavasti siis vuoden päästä olen sekä maisteri että rouva. Hui, kuulostipa arvokkaalta!  :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meidän tarina alkoi 2009, mutta tähän päivään mennessä väliin mahtuu kaksi kertaa kihlat, eli ero välissä... Minä varmaan tarvitsin totuttautumisajan maatilan "emännäksi" ryhtymiselle, siksi breikki välissä. Nyt kuitenkin menee paremmin kuin ikinä ja häät on tosiaan suunnitteilla nyt  :kiss3:  Minä opiskelen ekaa vuotta amkissa, mies on yrittäjä, jonka lisäksi aikuisopiskelijana amkissa. Tilanne häiden aikaan lienee melko samanlainen opintojen suhteen, minulla tosin alkaa olla opparin tekeminen käsillä silloin... :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...