maddy

Minkälainen elämäntilanne häitä suunnitellessa

915 viestiä aiheessa

Me ollaan oltu yhdessä 2½ vuotta. Minulla on vakityöpaikka ja mies tällä hetkellä pätkätöissä. Asutaan vuokralla, mutta etsitään isompaa asuntoa, joka olisi sitten mahdollisesti se ihan oma. Ei lapsia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhteistä elämää takana nyt 6 vuotta. Hääsuunnittelun alkaessa oli 4 vuotta. Molemmilla on vakituiset työt. Tai niin vakituiset kuin nykypäivänä voi työpaikka olla. Ostettiin oma asunto viime vuonna, ja siitä on neljännesmiljoona lainaa maksettavana. Lapsia ei ole, mutta koira kylläkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mentiin virallisesti naimisiin noin 2,5 vuoden seurustelun jälkeen. Häät pidettiin vasta reilu vuosi sen jälkeen. :) Pari kk ennen häitä saimme kuulla että vauva on tulossa <3 Ei kyllä yhtään haitannut olla selvin päin omissa häissä. Ja onneksi mekkokin mahtui hyvin vielä päälle.  :girl_dance:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viitisen vuotta yhteiseloa taustalla. Ei lapsia vielä, mutta ehkäpä toivottavasti piakkoin...  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan oltu kihloissa 5 vuotta, ja saman verran asuttu yhdessä. Meille on mahtunut matkan varrelle monenlaista, rankin kokemus omakotitalon osto ja se olikin homeessa..remppalainaa ei saatu, mutta onneksi saatiin myytyä remppamiehelle, vaikka takkiin tuli. Vuokrakämpän kosteusvaurio myös ollut, sekä terveysongelmia meillä molemmilla. Nyt näyttää tilanne rauhoittuneen, ja viimein on voimia suunnitella häitä :) Olen aina halunnut suht perinteiset kirkkohäät kera pienen hääjuhlan. Vaikka on kuin pienistä juhlista kysymys, suunniteltavaa piisaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääpäivään mennessä yhteistä taivalta takana 4,5 vuotta, yhdessä asuttu 4 vuotta, kihloissa oltu 4 vuotta, ei lapsia, 3 kissaa.

Asuntolainaa on ihan kiitettävästi, on remontoitava kerrostalokaksio ja remontoitava kesämökki..

Puolisko on vakitöissä, minä tällä hetkellä työtön pätkätyöläinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme nyt olleet reilu 5 vuotta yhdessä, lähes 2 vuotta asuttu yhdessä ja kihlautumisesta on 3 kuukautta. Häät ovat 2016 kesällä, jolloin yhdessä oloa takana . 6,5 v, yhdessä asumista 3 vuotta ja kihloissaoloa 1,5 v.

  Valmistuin viime keväänä ylioppilaaksi ja tällä hetkellä minulla on välivuosi, ja pidän vielä toisenkin koska sulhaseni lähtee armeijaan tämän vuoden heinäkuussa. Enää pari kuukautta aika siihen, hui! Olen työtön ainakin nyt, viime syksyn 4 kk määräaikaisen työpätkän jälkeen ei toistaiseksi ole lisää töitä löytynyt. Toivottavasti saisi vielä edes määräaikaisuuksia. Rahat ovat siis tiukilla, mutta onneksi tahdomme pienimuotoiset häät, ja paljon tehdään itse.

  Häiden jälkeen elämä sitten muuttuukin paljon. Tässä kotikaupungissamme X ei ole mitään mitä tahtoisimme yo-tutkintojemme jälkeen opiskella. Tämän vuoksi pidänkin kaksi välivuotta, ensin tämän nyt menossa olevan kun sulhaseni valmistuu nyt ylioppilaaksi, sen toisen koska armeija. Yksin en halunnut lähteä satojen kilometrien päähän, etenkään kun viime keväänä yhdessä oltiin asuttu jo likemmäs vuosi. Armeija-aika on helpompi asua tutuissa kuvioissa, molempien kannalta. Ensi vuonna haemme sitten opiskelemaan erääseen kaupunkiin Y, koska siellä on molemmille mieleisiä opintoja joihin hakea. Ja lähdemme sinne  vaikka vain toinen pääsisi kouluun. Häiden jälkeen sitten oletettavasti vaihtuu paitsi minun sukunimeni, myös meidän sijaintimme tuonne pohjoiseen päin.

  Ja tietysti koska kunnon opiskelut alkavat vasta naimisiinmenon jälkeen, lapsia ja omakotitaloa ei hetkeen ole tulossa. Opiskeluiden jälkeen kyllä toiveissa ovat molemmat. :)

 

Muoks. Ei olekaan sulhanen armeijassa, kävi mutta (fyysis)terveydellisestä syystä lykkääntyi. Saattaa olla, että vapautuu kokonaankin. Sulhanen on siis töissä tällä hetkellä :)

Muokattu: , käyttäjä: Minitikru

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääpäivä suunnitteilla helmikuulle 2016 Nyt siis vasta aloimme häitä suunnitella, olemmeko auttamattomasti liian myöhässä? Vähän kyllä jänskättää miten saadaan säästettyä rahat. Hääpäivänä olisimme molemmat 26-vuotiaita. Mies vakitöissä, itse opiskelen ja valmistun joulukuussa 2015. Asumme vuokralla ja koira löytyy. Emme vain enää halua odottaa talveen 2017. Molemmat sai todellisen kipinän tähän hääsuunnitteluun, kun olimme ystävämme häissä. Ennen tätäkin puhuttu hääpäivästä, kihloissa siis ollaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääpäivä suunnitteilla helmikuulle 2016 Nyt siis vasta aloimme häitä suunnitella, olemmeko auttamattomasti liian myöhässä?

Ette ainakaan minun mielestä :) meillä kun jäi suunnittelu- ja toteutusaikaa ihan karvan yli 6kk :D

Netissä yhdessä chatissa toisiimme törmättiin, rohkaistuin sitten häntä kerran yhdelle keikalle lähtemään seuraksi, ja niin tuo jäi 'nurkkiin pyöriin' :D

Tosiaan, minä oon 27v, sulho 33v, häiden aikaan syksyllä mittarissa sitten uudet luvut. Yhdessä ollaan häiden aikoihin oltu 3v, joista kihloissa 1v9kk, yhdessä asuttu viime syksystä asti. Aiemminkin otaisiin muutettu, mutta minulla kun oli muutama juttu kesken edellisellä paikkakunnalla niin venyi. Minä olen kuntoutustuella, koitan itseäni saada siihen kuntoon että pääsisin joku kaunis päivä opiskelemaan, kroppa kun ei kestä sitä duunia mihin olen kouluttautunut. Hän puolestaan on tietokonehommissa, tekee juttuja mitä kovin moni Suomessa ei tee, ja vuosittain työpaikka kustantaa 'lisäopiskeluja' jotka sitten on reissuja Jenkkeihin.

Asustellaan kivassa vuokra-rivarikolmiossa pienehköllä paikkakunnalla eläinten kanssa, lapsia ei ole eikä tule, me kun ei kumpikaan tykätä lapsista. Katsoo nyt sitten aikanaan viekö miehen työt meidät minnepäin maata / maapalloa, mutta ei täältä mikään kiire vielä mihinkään ole, kun on kiva yhteinen koti ja kuviot täällä nyt siinä mallissa ettei edes ole mikään hinku minnekään muualle :)

Pienellä budjetilla häitä kasataan, minulla kun tuota rahaa niin vähän kuussa tulee, eikä sulhollakaan nyt niin hurraamista tuloissa ole, vaikka kuitenkin suht hyvin tienaa (minun mielestä saisi kyllä saada isompaa palkkaa kun vertaa siihen työn määrään ja laatuun mitä tekee). Ja pienet häät tulossa lähimmälle kaveripiirille.

Muokattu: , käyttäjä: DaughterOfTheMoon

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tilanne se, että ollaan oltu kihloissa reilu vuosi ja yhdessä 4,5 vuotta. Saattaa joistakin tuntua aikaiselta mennä naimisiin tässä vaiheessa mutta toisaalta, ei tästä enää nuorruta :) Kun tapasimme, mieheni oli opintojensa loppuvaiheessa. Ei ollut takana yhtäkää podempää parisuhdetta tai yhdessä asumista kenenkään kanssa, eikä ollut vielä lainkaa työkokemusta. Itsellä taas oli takana melkein 10 vuotta kestänyt parisuhde, kihlaus ja olin ollut työelämässä jo pitkään. Hiukan oli erilaiset elämäntilanteet mutta yllättävän nopeasti silti suhde eteni ja puolentoista vuoden yhdessäolon jälkeen mies muutti luokseni. Joissain asioissa huomasi, ettei toisella ollut kokemusta yhdessäasumisesta ja hiukan piti takuta. Kuitenkin tässä sitä nyt ollaan ja häät ovat pian :)

Lähinnä minä olen suunnitellut ja organisoinut töiden ohella, mies on pitänyt kotia pystyssä ja tehnyt pätkätöitä. Tämän vuoksi myös iso osa kuluista menee minun lompakostani mutta mielestäni se maksaa, kuka pystyy. Lapsia meillä ei ole kummallakaan mutta jossain vaiheessa tämäkin tulee ajankohtaiseksi. Kunhan on nämä häät pidetty pois alta :) Ikäkin tulee pian vastaan, joten vuosikausia ei voi odotella.

Meille tulee ihan normikokoiset 60-80 hengen häät ja pidetään ne "tavoista poiketen" tämänhetkisellä asuinpaikkakunnalla, eikä esim minun kotiseudullani. Kutsutaan perhe ja lähisuku sekä kavereita. Meidät vihitään juhlapaikalla ja sitten jatketaan yömyöhään, toivottavasti, dj:n johdolla. Saisi vain niitä ilmoittautumisia pian alkaa tulla, hiukan hirvittää, että tuleeko meidän häihin ketään :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme molemmat vasta siirtymässä opiskeluista työelämään, siksi häät on vasta 2 vuoden päästä kesällä. Silloin on toivottavasti jo elämä niin mallillaan niinkuin pitää olla!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhteistä elämää takana noin kahdeksan vuotta, yheinen lapsi ja talo.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä molemmilla jo useampi vuosi työelämää takana ja yhdessä asuttu tovi. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on molemmilla jo kerran koettu huono elämä takana. Yhdessä ollaan oltu häiden koittaessa nelisen vuotta, yksi lapsi, ja yhteinen talo.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan oltu yhdessä nyt yhdeksän vuotta, joista kolme kihloissa. Molemmat ollaan töissä ja asustetaan omaa taloamme yhdessä kahden koiran kanssa. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häiden aikaan olemme olleet yhdessä n. 2 vuotta, joista 1v 4kk asuttu yhdessä ja hieman alle vuosi kihloissa. Perheeseen kuuluvat toistaiseksi vain me ja kolme kissaa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häiden aikaan olemme olleet yhdessä puoli vuotta. Tuntuu ainoalta oikealta ratkaisulta toimia heti. En ajatellut meneväni naimisiin (enää), mutta kun kohtasin tämän tapauksen, laitoin saman tien kaverilleni viestiä, että nyt on piru merrassa. Tunne on vahvistunut koko ajan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taidetaan sitten olla vähän erikoisia. Häiden aikaan tulee yhteiseloa täyteen 15 vuotta, kolme yhteistä lastakin on sinä aikana ehtinyt maailmaan putkahtaa. Vanhin lapsista täyttää nyt 11 ja nuorin 1. Lisäks huusholliin kuuluu 2 koiraa ja 2 kissaa, 5 kanaa ja kukko. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on elämäntilanne sellainen, että meistä molemmat on vakituisessa työssä tällä hetkellä.

 

Asumme Helsingin keskustassa vuokralla (unelma asunnossa!) ja haaveillaan samalla omistusasunnosta, mikä nykyajan hinnoilla tuntuu mahdottomalta ellei halua maalle. :D

Myöskin hääsäästöjen ohella, 10-20% säästäminen asuntolainasummasta tuntuu mahdottomalta.

 

Aloimme seurustelemaan (muutimme käytännössä heti yhteen) 2013 tammikuussa, minua kosittiin 2014 kesäkuussa ja menemme naimisiin 2016 heinäkuussa. <3

Häät maksetaan itse ja sukulaiset kauhistelee kuinka meillä on varaa. No mutta, mehän tosiaan säästetään! :D

 

Odotamme molemmat innolla ja jännityksellä häitämme ja meillä on ollut myös puhetta sulhon kanssa lasten hankinnasta. Molemmat toivoisi lapsia, mutta ajatuksena ehkä n. 1-2 vuotta häiden jälkeen. Tai, eihän sitä koskaan tiedä mutta toistaiseksi tuntuu nyt olisi vielä aivan liian aikaista. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Molemmat opiskelee JA käy töissä.

Yhdessä on oltu 2,5 vuotta. Kissat (2kpl) tuli suhteeseen mun mukana

Talo toivottavasti ostetaan sitten häiden jälkeen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla opiskelut on vielä kesken, valmistuminen näillä näkymin jossain ensi kevään paikkeilla. Mies taas on vakituisessa työpaikassa.

Yhdessä ollaan nyt oltu 5 vuotta, josta puolitoista vuotta avoliitossa.

Ja häät tosiaan elokuussa 2016 :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhdessä ollaan oltu pian 10 vuotta, kihloissa ei olla (eli mennään ns. suoraan naimisiin yhteisellä sopimuksella). Molemmilla vakiduuni, ollaan nelikymppisiä ja lapsia ei ole eikä tule. Häät lokakuussa 2015 :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä vastavalmistunut, oman alan määräaikaisen työsopimuksen omaava, sulho vakkariduunissa jo monta vuotta. Yhteinen asuntolaina, jota maksettu kolme vuotta jo pois. Reilu yhdeksän vuotta oltu yhdessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häihin mennessä elämäntilanne on varmaankin aika samanlainen vielä kuin mitä nyt häitä suunniteltaessa. Olemme kummatkin nyt opiskelijoita: häiden aikaan itse olen AMK-opintojen loppusuoralla ja mies tohtorin hattu melkein päässä, nyt nämä opinnot siis vielä kesken. :) Jos olisimme työelämässä opiskelujen sijaan, häät voitaisiin järjestää jo aiemmin, mutta tuskin muut asiat olisivat erilailla naimisiinmenon, häiden ja niiden suunnittelun suhteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään