Nonna

Kuinka monta ei-kutsuttua on ilmoittautunut?

184 viestiä aiheessa

TMC1 -Meillä lukee kutsussa et JOS suinki saa järjestymään niin ilman lapsia tai viimeistään nouto lapsille tuolloin klo 17 kun iltaohjelma alkaa (kuten juuri imettävät kaverit voi tulla tuon muutaman tunnin ajaksi). Kaverit on ymmärtäneet ettei lapsia ole kutsuttu, ei edes veljeni lapsia.. yhtä lukuunottamatta.. Ilmoitti itsensä uuden nykyisen avecinsa ja vielä hänen lapsensa. Ok, avec voi tulla kun tuntuu olevan maailman ihanin ja upein.. Ok rakkautta.. ei yksi outo kiva tyyppi meitä kaada, mut tää nainen oli sanonut et ottaa pikku lapsensa mukaan ja jäävät yöksi.. -Laitoin viestiä et ei muuten onnistu (vähän kyllä kauniimmin :) ) Tilat on kortilla ja lapset rajattu-etenkin illaksi pois.. Ohjelma aikuisille.. Pari viikkoa oli hiljaista, mut sitten tuli viesti et tulevat kahdestaan.. Ole vaan kovana. Se on sun ja sun miehen päätös.. Ja tyhmältähän se tuntuisi jos sun serkku tulisi poikansa kanssa ja muut joutuisi järjestään hoitajan :) Tsemmpiä sulle! Se on teidän päivä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
...Sanot sitten, että syitä on monia (ja kerrot ne lapsille sopimattomimmat) ja että Vilpuri "on tervetullut teille aina muulloin, kuten sinäkin, mutta häitä juhlimme vain aikuisten kesken. Toivottavasti (saat järjestettyä lastenvahdin ja) pääset kanssamme juhlimaan!"

Tosi kivasti ilmaistu! Hernehän sinne serkun sieraimeen vilahtaa joka tapauksessa, mutta eipä pääse kukaan sanomaan että oisin ollut töykee - mitä nyt sun hienoja sanankäänteitä töykeesti aion plagioida :grin:

Mekin laadittiin mielestämme kutsut niin ettei voi tulla väärinkäsityksiä normipollalla varustetulle ihmiselle. (Sekoittaako vanhemmuus pään? Sen tulemme toivottavasti tietämään ensi vuoden aikana....)

Kutsujen kuorissa oli printatut osoitteet, joissa oli jokaisen kutsutun koko nimi, tyyliin "Väinö Appinen ja Bimbo Appinen". Tästä ajateltiin että tajuaisivat että kutsu ei koske muita perheenjäseniä. (kuinka väärässä oltiinkaan, ja vasta nyt tajuan sen kun satuin näitä "kauhujuttuja" lukemaan) Avecceja oli muistaakseni vain kahdessa kutsussa. Jos kutsuttiin vain yksi, kutsukortin osoitteessa luki tämän yhden henkilön koko nimi. Liitteenä olleessa juhlaohjeistuksessa yksi lause kuului "HUOM! Juhlasalin tilarajoitteiden vuoksi juhlimme vain aikuisten kesken!".

Ja SILTI!!???

Alan oikeesti olla samaa mieltä siitä että pitäs panna kutsuttavan nimi suoraan kutsuun. Vaikka että "Meillä on ilo kutsua Sinut, Marjo Matikainen, ja vain ja ainoastaan yksinomaan Sinut juhlimaan kanssamme. Toivomme, että juuri Sinä, Marjo, otat osaa rakkautemme juhlaan. Vain me kolme. Ei muita. Eikä sun koiraas."

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Muutamalle ystävällemme annoimme kyllä avecittoman kutsu, mutta sanoimme samalla, että mikäli haluavat seurustelukumppaninsa tuoda on tämä ok, vaikka kutsujentekohetkellä emme olletkaan varmana mikä tilanne oli sillä hetkellä. Pari heistä toikin seurustelukumppaninsa mukanaan kun tapailu oli kuin olikin kevään mittaan syventynyt. Mutta en siis pidä heitä ei-kutsuttuina, kun kerrain itse kehotimme heitä tulemaan, jotta voisimme mekin tutustua.

Yksi tällainen tuli meillekin. Itse olin iloinen, että tuttavani itse oli aktiivinen tässä asiassa ja vielä erikseen kysyi, että onko ok, että miesystävä tulee. Kutsut lähtivät neljä kuukautta ennen häitä, joten tässä ajassa suhde ehtii jo merkittävästi syventyä. Pitopalvelu tarvitsi tarkan vierasmäärän vasta pari päivää ennen, suurin piirtein määrän he tiesivät jo etukäteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tullut ylimääräisiä kutsumattomia kutsuttuja 3x avec, yksi näistä velipuoleni uusi tyttöystävä, johon äitipuoleni sanoi että maksaa kyllä tytön tulon, jos ovat vielä häitten aikaan yhdessä. Kiva, en edes tiennyt että velipoika seurustelee...

Mutta kyllä se lähinnä on ollut sulhanen, joka näitä uusia kutsuttuja on keksinyt.. Vuoden päivät ollaan vieraslistaa mietitty ja kun kutsuja ollaan sitten printtaamassa, hän muistaa yhtäkkiä kaksi serkkuaan lähikunnista monilapsisine perheineen, sekä ainakin kaksi kaveria(+avec, kun eivät tunne ketään!), joista ei koko vuoteen ole ollut puhetta! Ja minä en ole ns bridezilla, joka tekee päätökset yksin, vaan sulho on alusta asti ollut suunnittelemassa kanssani. Ei mitään, miehen puolelta tulee niin vähän porukkaa, että poistimme sitten listasta muutaman minun vanhemman kaverin ja pari työkaveria (joilla oli kutsutkin valmiina, postimerkkejä vaille...). Ja silti kutsuttuja on liikaa. Onneksi osa joutuu perumaan kuitenkin. :P Silti, suunniteltu ja käännelty ja mietitty VUOSI ja nyt sille muistuu mieleen suku ja kaverit?!? Ei hyvää huomenta...

Arvatkaa kuka, muuten, sai kunnian ilmoittaa esim työkavereille, että emme voikaan kutsua heitä sittenkään, vaikka häistä on puhuttu ja kohta vuoden verran?

Muokattu: , käyttäjä: Eva

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle tulee tänään lauma kavereita kylään ja koska vähän joka puolelta löytyy jo jotain hääjärjestelyrekvisiittaa, saan varmasti uteluita, että kopsahtaako kutsu heidän postiluukusta. Aion sanoa ihan suoraan, että häihin kutsutaan vain läheisimpiä sukulaisia ja ystäviä, koska budjetti on rajallinen. Jos siitä naamansa norsun veelle rutistavat niin aion tuumata, että ymmärtävät sitten kun itse häitä järjestävät ja joutuvat maksaa jokaisesta vieraasta 25-30e pitopalvelulle.

Toiseksi aion kutsua häihimme kummipoikani perheestä vain vanhemmat hänen lisäksi. Kummipojallani on 4 siskoa, mutta jos alkavat kysellä miksi koko perhe ei saa tulla, sanon että se budjetti on tosiaan rajallinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi hyvänen aika, toivottavasti meidän häihin ei ala ylimääräisiä tunkemaan sitten kun niiden aika on. Pitäisi se olla sanomattakin selvää että vain kutsutut ovat tervetulleita juhlaan, jossa on kuitenkin yleensä aika paljon tärkeämpää tietää tarkka vierasmäärä kuin vaikka tupaantuliaisissa tai edes kastejuhlissa. Toisaalta kyllä minun ymmärtääkseni avio-ja avopuolisot sekä kihlatut kuuluu aina sisällyttää kutsuun, seurustelevien parien suhteen morsiuspari saa ihan itse päättää kenet haluaa juhlaansa mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin oli hieman väärinymmärääyksiä. Teimme sulhon kanssa tiukan rajauksen, että työkavereista kutsutaan vaan ne pelkät työkaverit ilman puolisoita, deittejä ja muita aveceja. Tämä kun on etiketin mukaan aivan mahdollista. Sulho oli asiasta jo kertonut työkaverille, mutta niinhän siinä kävi, että yhdelle ei mennyt jakeluun ja hän oli ilmoittanut, että aikoo ottaa vaimon mukaan. Eihän nuo kekkerit siihen yhteen kaadu, mutta muut varmaankin kokisivat asian epäreiluna. Kukapa sitä ei haluaisi hilpeisiin bileisiin :P Lupauduin jo "inhottavaksi nartuksi", joka tiedottaa asiasta, mutta onneksi vieras oli ottanut asian puheeksi niin, että siippa sai vihjaistua, että se kutsu oli vain yhdelle. Ehkä se tästä. Odotan kauhulla miten kay serkkujen. He kun eivät kutsuja saaneet...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi!

Meille on tällä hetkellä tulossa nolla kutsumatonta vierasta. Kutsutaan vain molempien perheet, edes lähimmät ystävät eivät saa kutsua, heistä kyllä osa on kysynyt, että saavatko tulla kirkkoon vihkimisen ajaksi. No totahan on aika vaikee kieltää.. Ja itse asiassa on ihanaa, että ystävät ymmärtää meidän kannan noitten kutsuttujan suhteen, mutta haluavat kuitenkin jollain lailla osallistua.

Ja pienenä pelkona on olemassa, että kirkkoon "eksyy" useampi mun työkaveri.. Tän vuoden puhutuin aihen on ollu töissä mun häät, siis jo ennen ku kukaan töissä näistä aikeista tiesi.. Eli siellä on muutama työkaveri alkanut suunnittelemaan meille häitä, joissa heistä kaksi on kaasona etc.. Ja on jo suunniteltu kaiken maailman plakaatit mitä he sitten kirkossa heiluttelevat.. (huumorilla siis..)

Mutta välillä uniin tulee hetkiä, joissa työkaverit kannustaa meitä kirkossa kuin paikallisessa futisottelussa.. :girl_impossible:

Mä oon sitä mieltä noista aikasemmista jutuista, että mun mielestä on kyllä aika ajattelematonta jättää toisen avio- tai avopuoliso kutsumatta.. Ajatelkaapas nyt ite, te ootte onnellisesti naimisissa ja sitte tulee kutsu häihin vain yhdelle.. Kyllä mä ainakin siitä loukkaantuisin.. No, toivottavasti kaikki saavat vieraat "kuriin" ja onnistuneet häät!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä on varmaan yhtä monta tyyliä kuin on tekijääkin, mutta... Meiltä lähtee kutsut kaikille avio- ja avopareille yhteisenä, kutsutuille työkavereille omansa (ei siis avecia, kuten Saga tuossa jo totesikin niin tämä menee täysin etiketin mukaan), ja muuten oman harkinnan ja tilan asettamisen rajoitusten mukaan. Vakavasti seurustelevat parit (no joo, tämäkin on tottakai tulkintakysymys) saavat yhteisen kutsun, kun taas Simo Serkkupoika kolme kertaa treffeillä käyneensä joutuu valitettavasti tulemaan kemuihin yksin.

Noita "mä otan mukaan sen ja sen" -juttuja mä en henkilökohtaisesti ymmärrä; kutsu koskee sitä jonka nimi päällä lukee. Toisaalta taas on mun mielestä ihan ok ottaa yhteyttä hääpariin ja kysäistä tilannetta, mahtuuko yksi vieras lisää ja sopiiko parille jos kutsuttu X ottaa avecin mukaansa. Lainien ja Savoryn kanssa siis samoilla linjoilla, koska kutsut lähtevät niin aikaisin, paljon ehtii tapahtua sillä välillä.

Tsemppiä kaikille valmisteluihin, koitetaan pärjäillä kutsujen ja kutsuttavien kanssa! :girl_blum:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

apua, mäkin olen ihan ajatellut että kuoriinhan kirjoitetaan se nimi/ne nimet joita kutsu koskee ja että kyllä ihmiset sitten ymmärtää! :o

Meille tulossa myös suht pienet häät ja pienessä paikassa ja mäkään en haluaisi täyttää paikkoja tuntemattomilla ihmisillä vaan mielummin juhlin niiden kanssa, jotka tunnen ja täytän rajalliset paikat heillä. Juuri tuttujen ja serkkujen poika- ja tyttöystävät mietityttävät, että mahtavatkohan he loukkaantua, jos heitä ei kutsuta...

Aattelin, että voisin ennen kutsujen lähettämistä kutsua vanhan tyttöporukan koolle (jonka kanssa ei enää ees olla niiiin usein tekemisissä) ja selittäisin tilanteen ja varoittaisin ikään kuin etukäteen että kutsu tulee vain tytöille, ei heidän poitsuilleen, joita en ole edes kaikkia ikinä nähnyt. Yksi näistä ehkä menee naimisiin jo ennen meidän häitä, että ehkä siinä tapauksessa voisi aviomiehenkin kutsua, vaikka tämä ei välttämättä edes ole kiinnostunut tulemaan :P

Sittenhän meillä on semmosia (uudempia, opiskeluajoilta) kaveripariskuntia, joista molemmat osapuolet ovat todella molempien meidän kavereita, ja silloinhan on selvää että molemmat kutsutaan, mutta juuri nämä "tuntemattomat avecit" aiheuttavat harmaita hiuksia...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häihimme ei ilmoittautunut yhtään kutsumatonta vierasta. Yksi kuokkavieras oli kyllä lähellä tulla, koska mies kuuli polttareissaan, kuinka hänen kaverinsa on löytänyt tyttöystävän ja on tuomassa tämän juhlaamme. Ilmoittautuminen häihin oli päättynyt jo pari viikkoa aiemmin emmekä todellakaan halunneet ketään ventovierasta juhlaan, joten mies soitti kaverilleen ja ilmoitti hienovaraisesti kutsun olleen vain yhdelle. Huoh.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä paras kaverini ilmoitti ohimennen tuovansa poikaystävänsä. En lähettänyt hänelle avec-kutsua, koska hän on seurustellut vain pari kuukautta, en ole nähnyt ko. miestä, mutta hän on kertonut miehestä, että on huumediileri yms rikollisuutta. En halunnut heppeua häihini, jossa on minulle rakkaita ihmisiä ja pieniä lapsia. Ystävä suuttui ja perui tulonsa, emmekä ole olleet yhteydessä sen jälkeen. :mellow:

Veljeni olisi halunnut tuoda myös alkoholisoituneen serkkumme ja pelkäsin, että he alkaisivat yhdessä juoda. Veljeni närkästyi myös pukukoodista ja jätti tulematta, mutta varmasti katuu nyt asiaa. :huh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on siitä erikoinen tilanne, että vain yksi kutsutuista on sinkku. :) Ja ilmeisesti hän on myös ainoa aikuinen, joka ei pääse paikalle, joten tuskin on tulossa myöskään yllätys-avecia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kutsuja kirjoittaessani päätin, että laitan juhlainfoon maininnan siitä, että kutsut eivät koske koko perhettä, ja päädyn sanamuotoon "huomaattehan, että kutsu koskee ainoastaan kuoreen merkittyjä henkilöitä". Yksi kaveri siinä sitten naureskeli, että turhaan tuommosta laitat, kyllähän ihmisten pitäisi tietää tuo automaattisesti.

No eipä ollut yhtään ihmisten aliarviointia tuo: vielä tuon jälkeenkin tuli kysymys eräältä sukulaiselta, että "eikö kutsu tosiaan koske edes omia lapsia?". Selitin tilanteen ja monet syyt, mitkä ovat johtaneet siihen, että lapsivieraiden määrää on juhlista jouduttu rajaamaan, ja syyt ovat kyllä sellaiset, että pitää ihmisessä olla jotain vikaa, jos sellaisia selityksiä tilanteelle ei ymmärrä (rajallinen budjetti koska olemme molemmat opiskelijoita, lapsille ei mahdollisuutta järjestää ohjelmaa, juhlapaikka osin vaarallinen ja epäkäytännöllinen lapsivieraita ajatellen) . Loppuun lisäsin vielä maininnan, että meillä on kyllä tiedossa, että lapsenvahtia voi olla vaikeaa järjestää, ja ymmärrämme jos tämän takia joutuu jäämään pois. No tämän viestin jälkeen tästä vieraasta ei kuulunut sitten yhtikäs mitään ja vasta viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen saatiin tietää muilta sukulaisilta, että eivät tule, kun eivät sitä lastenvahtia saa. Eli herneet olivat varmaan nenässä aika syvällä...

Toinen sukulainen ilmoitti ihan suoraan, että ei Halua osallistua, koska kutsu ei koske koko perhettä, muuten olisi voinut kyllä tulla. Tästä jäi vähän sellainen maku, että soittaja olisi puhelimessa ehkä toivonut, että en kehtaa sanoa vastaan ja pyydän lapsetkin, mutta kiitin sitten vain ilmoituksesta. Jos asia olisi esitetty jollain tavalla kauniimmin, niin olisin voinut laittaa asian mietinnän alle, mutta tuolla tavoin esitettynä... :rolleyes:

Tämän linjauksen vuoksi aika paljon sukulaisia jätti saapumatta paikalle, mutta jälkeenpäin ajateltuna ehkä olikin parempi niin. Ne, jotka oikeasti halusivat olla läsnä tärkeänä päivänämme, ymmärsivät tilanteemme ja juhlivat (useat jopa mielellään) ilman lapsia, ja ne, jotka halusivat vain helpon syyn olla tulematta, heittivät sitten pöytään lapsenvahdinsaamisvaikeus-kortin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi apua! En ole edes ajatellut että ihmiset eivät muka ymmärtäisi, että kutsu koskee vain kutsussa mainittuja henkilöitä?? :o Hieman myös jännittää tuo lapsiasia..meillekkin tulossa lapsettomat häät. Ystävät sen onneksi ymmärtävät, mutta kaikista sukulaisista en ole varma. Tosin olen jo muutamalle asiasta vihjannut ja heille asia on ollut ok. Itse en osaa kuvitella että loukkaantuisin jollei joku halua lastani kutsua häihin?? Sehän on vaan hyvä syy kerrankin juhlia aikuisten kesken ja hommata se lapsenvahti ilman huonoa omaatuntoa! ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eräs sukulaiseni oli mennyt kihloihin, enkä ollut kuullut koko asiasta. Niinpä pelkästään tämä sukulaisnainen kutsuttiin. Vähän ajan kuluttua tuli kuitenkin tekstiviesti, että tämä sukulainen + kihlattu ovat sitten tulossa. Piste. Olin vähän hämmästynyt, koska minusta kymmenen kertaa kohteliaampaa olisi ollut soittaa ensin ja kertoa, että nyt on menty kihloihin. Tietenkin olisin toivottanut kumppaninkin tervetulleeksi. En tiedä mikä meedio he oikein ajattelivat minun olevan, kun ei kuitenkaan mitenkään hirveän tiiviisti pidetä yhteyttä. Ehkäpä he luulivat, että tiesin asiasta, mutta en tyhmyyttäni/piruuttani kutsunut uutta miesystävää mukaan, mutta päättivät tulla yhdessä paikalle haluttiin tai ei :girl_haha: Noh, itse juhlassa kaikki meni toki hyvin ja tämä uusi kihlattukin osoittautui oikein mukavaksi tyypiksi. Muita 'ylimääräisiä' juhliin ei onneksi sitten ilmestynytkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Apua, mitäköhän mä sitten menin tekemään, kun lyöttäydyin poikakaverini mukana ruotsalaisiin häihin vaikka kutsu tuli 2 viikkoa siitä kun oltiin tavattu ja oli tietenkin vain sille mun murulle, joka tosin soitti ja kysyi, että sopiiko tuoda aveccia...ja vastattiin että käy tottakai, mutta olikohan se sitten rehellinen vastaus...kun näitä teidän juttuja lueskelee niin hirvittää että olikohan niilläkin joku tarkka määrä jonka sitten menin ylittämään kun eivät kehdanneet sanoa ei. :( No mutta häät meni silloin kyllä ihan kivasti enkä saanut mitään vihaista vastaanottoa, todellakaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ No ehkäpä tämä vain on sellainen asia, että sen ymmärtää vasta, kun sen kanssa joutuu itse painiskeleemaan :girl_haha: Kyllähän ne juhlatilat ja budjetit yleensä ovat rajalliset ja omatoimiset ilmottautujat saattavat oikeasti aiheuttaa harmaita hiuksia. Tuskin se nyt mikään valtava kompastuskivi on, kuten ei meidänkään kohdalla ollut. Mutta erityisen kohteliasta se minun mielestä ei ole. Eikä kaikilla ole pokkaa kieltää jotakuta tulemasta, mikä on tietenkin ihan oma häpeä sitten ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällähän viisastuu! Me siis laitetaa kutsut pareille samassa kuoressa, mut kummallekki omalla nimellä, ja yhelle perheelle (haluun lapsettomat häät, mut oon valmis joustamaan ukon siskontyttärien suhteen, ku ne tulee olee jotai 15-17 -vuotiaita sillo) kans jokaiselle nimellä, ja kutsu alkanee siis näillä sanoilla (fyi, me yllätetään ihmiset paikan päällä, lisäinfoa Häävalmistujaisuusivuosi hässäkkä -päikyssä jos kiinnostaa):

"Onneksi olkoon! Sinä Nillo Nassinkainen olet yksi kuudestakymmenestä (1/60) onnekkaasta, joka on valittu juhlimaan Myyn valmistujaisia, Myyn ja Muikkusen kihlajaisia ja tulevaa uutta vuotta!"

jne... :girl_haha:

(Ihan varmasti oikeesti laitan! :ph34r:)

Edit kirjoitusvirheet, nuo elkämän pienet perkeleet. <_<

Muokattu: , käyttäjä: PikkuMyy-81

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vielä ei ole kutsuja lähetetty lähempänä kesää sitten. Mutta kun, minä innostelevana henkilönä, olen lörpötellyt milloin kenellekin häistä.. Useammat ovat vain kyselleet sitten niistä niitä näitä. Töissä lähinnä oli vähän pakko sanoa, että otan lomaa koska mennään hakemaan hääpuvun kankaita. Mutta sitten on yksi ihminen, jonkalaisia minulla on kaverina n. 20 hlöä ( = joista pidän sinäänsä, mutten aio kutsua juhliin), joka kuvittelee että hänet on kutsuttu. Enkä ole sanallakaan sanoen pyytänyt häntä häihimme. Aluksi ajattelin, että noooo voin mä sen kutsua, jos ollaan erityisen hyvissä väleissä kutsumishetkellä, mutta nyt olen luopunut ajatuksesta täysin, koska hän käyttäytyy minua kohtaan jatkuvasti ylimielisesti. Varsinkin miesseurassa ( hän on sinkku) ja jos kommentoin jotain miesseurassa niin hän tuhahtaa halveksivasti, tai yrittää mollata minua miesten silmissä. Luulisi että ei läsnäoloni haittaisi, kun olen yltiö uskollinen omalle miekkoselle, etten edes ajatele muita miehiä "kohteina" vaan ihmisinä. Lisäksi tämä ystäväni on monesti ihmetellyt kovaan ääneen, että vieäkö olet sen kanssa?! Sellaisella käytökselläkö hän kuvittelee kutsun lunastavan... Aion olla niin paskamaisen ilkeä, että pidän hänet luulossaan ja jätän kutsumatta. Sori, mun nenille ei usein hypitä :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on häät ohi, mutta slti oli ihan pakko tulla kommentoimaan tätä avec asiaa näin kantapään kautta opittuna. Häihimme kutsuttiin n 150 henkeä (en enää muista tarkkaa lukumäärää, sori) ja jo heti aluksi miehekkeen kanssa päätettiin että tuntemattomia aveceja ei kutsuta, tai ihmisiä joita ei olla koskaan nähtykään. Tämän esti rajoitettu tilamäärä ja kun me halusimme paikalle ne tärkeät sukulaiset. Kavereita oli tästä asiasta jo infottu ja kerrottiin, että sinkut voivat tuoda sitten aveceja jos on tilaa. (Avec-kutsut lähti siis kaikille jotka vähintäänkin asuivat saman katon alla!) Eipä sitten ajateltu, että ihmiset eivät lue kuoresta niitä niimiä kenelle se kutsu on tarkoitettu. Serkuista tuli nimittäin ihan hirmuinen ongelma. Emme tienneet serkuillamme mitään avecceja olevankaan, joten emme osanneet niihin myöskään varautua. Niinpä oli suuri yllätys kun meille alkaa tippumaan ilmoittautumistekstareita, joissa ilmoitetaan heiltä tulevan ne ja ne, vaikka ei heitä oltu edes kutsuttu!! Sitten kun ilmoittautumiset otti vastaan anoppi (maailman suurin virhe!!) niin hän tietysti sanoi, että juu, passaahan se. Kyllä sinne mahtuu! Näin ollen meidän häissä oli n. 10 meille ennestään tuntematonta avecia, ja ite olin ihan itkun partaalla kun mietin että mihin ne saadaan mahtumaan. Tässä tapauksessa sitten kävi ikävä kyllä niin, että meidän onneksi (ja suureksi harmiksi) ns. Varmoja vieraita jäi tulematta ja mahduttiin kuin mahduttiinkin sitten sinne juhlapaikalle. Ilman mitään peruutuksia häissämme olisi ollut kutsuttuja n. 165 ihmistä. Kyllä pisti vihaksi!!! No lopulta kaikki meni onneksi ihan hyvin, mutta kyllä ihmisten luetun ymmärtämistä rupesi miettimään.

Pakko vielä avautua tästäkin, kun ihmiset ei ymmärrä näitä deadlineja. Kun se viimeinen vastauspyyntöpäivä on siihen merkitty, niin silleen se on. Yhen vieraan ilmoittautumista kalasteltiin vaikka kunka ja kauan. Eivätkä sitten edes tulleet! :hysteric:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häihin ilmoittautui yksi, mutta se oli meille ihan ok. Häistä on kyllä tarkoituksella pidetty matalaa profiilia, jotta tuttavat ja kummin kaimat eivät keksisi ilmoittautua vain kuultuaan että häät on tulossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät elokuussa 2011. Vieraslista on suurinpiirtein laadittu ja max 70 hlö:stä aion pitää kiinni. En alunperin ajatellut että tästä vierasmäärässä pysymisestä tulisi mitään ongelmaa, mutta jo tässä vaiheessa, vaikka häihin on yli vuosi, on jo ärsytystä ilmassa.

Meilläkin on tarkoitus, että vain yksi lapsi, minun silloin 4v kummityttö tulee, mutta ei muita lapsia. Ei meillä onneksi ole kaveriporukassa kuin kahdella parilla pienet vauvat ja niille saan asian varmasti muotoiltua, että "haluan, että te vanhemmat pääsette oikeasti juhlimaan".

Mutta ärsyttää joo tämä vieraaksi kärkkyminen; esim. olen kutsunut työpaikaltani yhden ihmisen puolisonsa kanssa häihin, noh, työpaikallani eräs henkilö oli jo kuulemma sanonut, että "-kuinkahan moni meidän työpaikalta saa kustun häihin?" :girl_mad:

Sukulaisista tuskin tulee ongelmaa, niitä on meillä niin vähän ja siellä on vain muutama tuttavaperhe joiden aikuisia lapsia omine lapsikatraineen ei kutsuta. Eivät ole hekään kutsuneet meitä häihinsä.

Mutta sitten meillä on esim. yksi kaveripariskunta, joiden kanssa ei olla oltu ollenkaan tekemisissä ennen viime kesää kun ne yhtäkkiä keksi kutsua meijät niitten häihin. Ja nyt ne on yrittäny sen jälkeen alkaa kutsua meitä joka paikkaan...ääh, en ajatellu silti kutsua niitä. Ja meillä on paljon sinkkuystäviä joille ei ajateltu laittaa avecia. Jotkut sinkuista on nyt alkanu seurustelemaan, mutta nekin seurustelukumppanit kerkeää vaihtumaan monta kertaa ennen kesää -11 ;) joten itse olen sitä mieltä että näitä avecejä ei kutstuta ellei niihin nyt tosissaan kerkeä tutustua ennen häitä. :girl_prepare_fish:

Muokattu: , käyttäjä: nuttykitty

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään