Nonna

Kuinka monta ei-kutsuttua on ilmoittautunut?

184 viestiä aiheessa

^ Pakko vaan sanoa, että jos häät on niinkin kaukana ku elokuussa 2011, niin paljon ehtii muuttua kaveripiirissä. Me mentiin kihloihin 15 kk ennen häitä, ja jo tänä aikana (häihin on vielä tuo noin 8kk) on vieraslista elänyt ihan hirveästi. Lapset aiotaan rajata pois kokonaan ja ihmisiä voidaan kutsua max 60. Nyt on jo 2 ihmistä ehtinyt saamaan vauvan, josta ei ekaa listausta tehtäessä tiedetty ja 3 muuta ehtii vielä saada vauvan ennen häitä (mm. toinen kaaso ja miun sisko). Siihen vielä kaupan päälle muutaman ikisinkun seurustelunaloitukset yms. niin katsotaanhan millainen vieraslista meille tuleekaan. Eiköhän me lyödä se lukkoon vasta sinä hetkenä kun ne itse kutsut postitetaan! :) Eli kaikkeen pitää näköjään varautua!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ja ^^ Meillä on lista elänyt myös paljon siitä, mitä alustavasti ajateltiin. Yhteiset rajanvedot sulhasen kanssa on tehty, mutta seurustelusuhteita on syntynyt, neljä uutta vauvaa ehtii syntymään ennen häitä, eroja tullut ja ihmisiä alkuperäiseltä listalta on valitettavasti kuollutkin, joten lopullinen lista meilläkin on varma sitten, kun kutsut lähetetään.

Me teimme alustavan listan siis vuosi sitten, kun päätimme häiden ajankohtaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekin on näköjään ujuttautumassa mukaan yksi ei-kutsuttu. Tosin vielä ei ole kutsuja lähetetty, joten täytyy ehkä yrittää vielä vaikuttaa asiaan. Sinkkukaveri, joka tuntee melkein kaikki vieraamme, päätti yks kaks yllättäen, että ottaa yhden kaverinsa mukaan häihimme. Ei tässä muuten mitään, mutta olemme joutuneet karsimaan vieraslistalta sellaisiakin ihmisiä, jotka ovat meille tärkeitä. Lisäksi olemme joutuneet nipistämään joidenkin avecienkin suhteen (jos emme ole tavanneet ihmistä tms). Tuntuu siis jotenkin hölmöltä, että tämä kaverin kaveri, jota emme ole tavanneet kuin yhden kerran, tuli ensitapaamisella sanomaan, että "kiva kun kutsutte mut teidän häihin". :o Mutta katsellaan nyt miten tilanne kehittyy...

Edit. Kyseessä ei siis tosiaan ole sinkkukaverin tyttöystävä tai edes muu vastaava, vaan ihan rehellisesti vaan "yksi kaveri", ei edes mikään sydänystävä.

Muokattu: , käyttäjä: Sarri

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Nyt kun oot tehnyt päätöksen, niin seisot vaan niiden takana. Koska kyseessä on teidän juhla, maksu menee teidän kukkarosta ja tilakin asettaa rajoituksia, niin minusta ei tuossa enempää selvityksiä kaivata! Tässä vaiheessa kannattaa varmaan yrittää karistaa kaikki tuollainen syyllisyys pois. Ihailtavaa, että oot pystynyt selittämään tilanteen noin hyvin ihmisille! Toivottavasti teillä tulee kaikesta huolimatta mahtavat häät! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täysin samaa mieltä! Turhaat tunnet syyllisyyttä yhtään mistään :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eikös se ole äärimmäisen epäkohteliasta ja vasten hyviä tapoja ilmoittaa sellaisia ihmisiä mukaan joita ei ole edes kutsuttu !! En ymmärrä .. .. Mä ainakin sanoisin ihan suoraan että kutsu on henk.kohtainen eikä ole varaa / halua ottaa ylimääräisiä ja ehkä tuntemattomiakin ihmisiä mukaan juhlimaan ! :hysteric:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

*muoks* sorry, en ole enää tätä mieltä ja en halua pitää tätä viestiä

Muokattu: , käyttäjä: Tokaji

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

tää meni vahingossa :P

Muokattu: , käyttäjä: Tokaji

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Myönnän kyllä, että välillä käy mielessä, josko ko. henkilö eksyy tänne ja tunnistaa itsensä. Aika epätodennäköistähän tuo kuitenkin on... Ja suoraan sanottuna - välillä on kyse niin huonosta käytöksestä, että joillekin varmaan tekisi ihan hyvää nähdä, millaisia ajatuksia ja ongelmia heidän ajattelemattomuutensa / piittaamattomuutensa aiheuttaa. (En usko, että kukaan ihan kiusallaan kutsuu ylimääräisiä henkilöitä juhliin, eivät vaan ajattele asioita loppuun. Mutta ei se muuta sitä tosiasiaa, että kyseessä on silti inhottava tilanne.)

Toivottavasti saat tuon sukulaisperheen kanssa asiat järjestykseen. Kohteliaisuus ja joustavuus on tärkeitä asioita, mutta mielestäni kyllä molemmin puolin: morsiusparihan tässä viime kädessä on vastuussa juhlan järjestämisestä, tilan riittämisestä ja homman rahoittamisestakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

*muoks*

Muokattu: , käyttäjä: Tokaji

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mikä näiden ei-kutsuttujen päässä oikein liikkuu?? Kuten tuo Tokajin tilanne. Siis jos kutsuja kohteliaasti selittää ettei henkilöä kutsuttu koska juhlatila on rajallinen/ei ole koskaan tavannut tätä kaukaisenserkuntyttöystävää/ tms niin kuinka ihminen oikeasti kehtaa vielä senkin jälkeen jankuttaa että on pakko kutsua mukaan. Etenkin siis jos henkilö ei edes tunne kutsujaa kovin hyvin ja tämä tyttöystävämikälie vieläkin huonommin. Jos ei halua mennä ilman tyttöystävää niin jääköön sitten kotiin. Kyllä mustakin ois kiva jos mun sulhanen ja kaikki kaverit ja tutut tulisi mukaan kaiken maailman juhliin mutta ei mulle tulis mieleenkään raahata ne mukaan jos kutsujat ei niitä ole nimenomaan kutsunut (=halunnut mukaan).

Ärsyttää teidän kaikkien puolesta, tsemppiä! :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä on käsittämätöntä, miten ei ihmiset ei muka tajua tätä kutsu-juttua. Meillä kutsut lähtee vasta ens vuoden puolella kun heinähäitä vietetään ensi vuonna, mutta pienoinen paniikki iski kun näitä juttuja täältä luin...

Meillä on tulossa keskikokoiset häät ja me ei kutsuta sellasia esim. sukulaisia joiden kanssa ei juurikaan olla tekemisissä. Kummankaan serkut ei ole vieraslistalla... saas nähdä tuleeko siitä sanomista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kutsut on tänään kai saapuneet perille, kaksi on jo ilmoittautunut häihin ja toinen on myös ilmoittanut tuovansa uuden tyttöystävänsä mukanaan. Eli saldo toistaiseksi yksi ei-kutsuttu. Päiviä ilmoittautumisen päättymiseen vielä monta, joten saas nähdä mikä on lopputulema.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
...

Ja SILTI!!???

Alan oikeesti olla samaa mieltä siitä että pitäs panna kutsuttavan nimi suoraan kutsuun. Vaikka että "Meillä on ilo kutsua Sinut, Marjo Matikainen, ja vain ja ainoastaan yksinomaan Sinut juhlimaan kanssamme. Toivomme, että juuri Sinä, Marjo, otat osaa rakkautemme juhlaan. Vain me kolme. Ei muita. Eikä sun koiraas."

vähänkö repesin :girl_haha:

Mä olen kanssa ollut aina siinä luulossa/uskossa että kutsu koskee nimenomaan sitä jonka nimi lukee kuoressa.. Ihan kauhistuin ku luin nuita aikasempia kokemuksia... :girl_impossible:

Täytyy siis varautua joko muutamaan "ylimääräiseen" tai olla heti alusta jämpti ja ilmoittaa että pahoittelemme, mutta kutsu koski vain henkilöä jolle kutsu on osoitettu (!!!!)

Entäs miten jos meinaa STDn lähettää, pitääkö siinäkin sitten erikseen toitottaa sitä kuka tulee saamaan kutsun myöhemmin??

Meillä häät siis vasta 7/2011, mutta nyt jo alkaa ressiä pukkaa ku täällä saa niin paljon hyvää (?!) informaatiota :girl_haha:

*huoh* ei näitä ymmärrä kukaan muu ku sellanen joka on joskus omia häitään järjestellyt..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ai kauhee, meillä kutsut lähtee luultavasti parin viikon päästä. Toivottavasti ei tule avec-pyyntöjä sillä tupa tulee olemaan ääriäänmyöten täynnä. Kiitosta vaan sille idiootille joka ei koskaan vastannut puhelimeen, kun isompaa tilaa yritin varata. :skilletgirl:

Oikeastaan vain ukko-kullan serkut on sellaisia jotka voi pyytää aveceja mukaan. Emme ole olleet heidän kanssaan missän tekemisissä joten heidän parisuhdetilanteistakaan ei ole tietoa.

No, minä ohjeistan ukko-kultaa pysymään tiukkana jos hänelle ilmoittautuja haluaa avecin tuoda.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä ei onneksi ole kukaan mtn avec-pyyntöjä ole ruvennut pyytelemään.. kaasoni tuo uuden miehensä (mutta ap vieraslistassa oli hänen ex-aviomiehensä mukana, joten plus miinus nolla). monet vieraat ovatkin ilimoittaneet jättävänsä lapset kotiin, ihan ok meille. ainoastaan yksi ns. kutsumaton vieras tulee, hän on eräs työkaverini. hän välttämättä haluaa ottaa osaa häihimme ja on innoissaan niistä. alunperin vierasmäärä oli 63, nyt ainoastaan 55, joten ei haittaa lainkaan ja pitopalvelu on sen verran kokenut, että osaa tehdä oikean määrän ruokaakin :girl_smile: en tunne, että työkaverini olisi ns. ei-kutsuttu vieras.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

"Alan oikeesti olla samaa mieltä siitä että pitäs panna kutsuttavan nimi suoraan kutsuun. Vaikka että "Meillä on ilo kutsua Sinut, Marjo Matikainen, ja vain ja ainoastaan yksinomaan Sinut juhlimaan kanssamme. Toivomme, että juuri Sinä, Marjo, otat osaa rakkautemme juhlaan. Vain me kolme. Ei muita. Eikä sun koiraas."

Just kirjoitin tuohon toiseen ketjuun, että me teimme juuri näin. No okei, ei ihan kirjaimellisesti ,mutta idea on sama ;)

Laitettiin siis jokaiseen kutsuun erikseen kutsuttujen nimet tyyliin "Meillä on ilo kutsua teidät Harri, Riitta, Ilkka ja Kirsi juhlimaan häitämme...."

Ne, jotka ovat jo kutsun saaneet ihailivat että on nähty niin paljon vaivaa, että on osoitettu suoraan heille. Olivat siis ilahtuneita. Saas nähdä miten käy sit serkkujen poikaystäven ym. kanssa. Apuva.

Mitä te olette sanoneet tilanteessa, jossa ei-kutsuttu on ilmoitettu juhlaan? Miten hoisitte tilanteen? MÄ oon varmaan liian kiltti sanomaan, että ei käy.. :mellow:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olemme suoraan ilmoittaneet, että kutsu koskee ainoastaan kutsussa mainittuja henkilöitä:

Koska juhlatilamme on rajallinen ja olemme halunneet täyttää sen mahdollisuuksien mukaan itsellemme tärkeillä ihmisillä, niin kutsut koskevat ainoastaan niitä, jotka kutsussa ovat mainitut. Valitettavasti juhlatilaan ei ole mahdollista taikoa lisäneliöitä

Eräs tuttumme meinasi tuoda kutsumattoman avecinsa mutta sanoimme suoraan ettei todellakaan ole tuomassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No nyt sinne on sitten tulossa myös yksi lapsiperhe. Kutsuttiin ainoastaan vanhemmat, mutta ovat tuomassa kaikki kersansakin mukana. Vituttaa. Emme halunneet perinteisiä perhejuhlia vaan meidän näköiset aikuisten bileet, jossa viini virtaa ja hauskaa pidetään. Päätimme siis kutsua ainoastaan aikuiset muutamaa sylivauvaa lukuunottamatta. Mitä helvettiä teen tämän lapsiperheen kanssa?! Kuinka voin ilmoittaa, että oikeastaan kutsu oli vain teille aikuisille, aivan niinku siinä luki.. Ja nyt jos nämä muksut tulee, niin se siitä sitten, kohtahan ne kaikki haluavat tuoda lapsensa. Ja ajatuksena mulla oli vielä, että kun kaikille sukulaisille on kutsut menneet ja vastaukset tulleet, niin kutsun muutaman kaverin töistä.. No enpä taida kutsua kun. no voi vittu. :skilletgirl:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Kuka on hoitanut ilmoittautumisten vastaanottamisen?

Mietin vaan että jos he ilmoittautuivat suoraan sinulle, etkä siinä tilanteessa huomannut sanoa asiasta mitään, ei sille varmaan oikein voi enää tehdä mitään.. Sen sijaan jos sen on hoitanut joku muu, anoppi tms., voithan soittaa perään ja sanoa että kutsu koski vain niitä joille se on ilmoitettu (vanhempia siis), eikä anoppi tätä muistanut tms..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Komppaan täysin Danielinaa. Ainakin itse tekisin noin. Mutta jos tosiaan itse olet vastaanottanut kutsut, niin aika vaikee jälkikäteen alkaa kieltämään kun olet ne jo kerran "hyväksynyt vieraiksi." Mutta toivottavasti asia selviää!:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis olen itse vastaanottanut kutsut sähköpostitse enkä ole hänen viestiinsä vastannut. Koska en tiedä mitä vastata. :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Vastaat että huomasittehan että kutsu koskee vain teitä, Matti ja Maija, sillä juhlimme vain aikuisten kesken. Ja vielä haluamasi perusteet päälle. Luulisi menevän perille kun sanoo että pitopalvelulle on ilmoitettu x-määrä ihmisiä, paikkoja on tämän verran eikä enempää mahdu.

Ihme porukkaa kyllä välillä näissä vieraissa... :wacko: Toivottavasti meille ei satu moisia kohdalle. Tuskin, koska me kuitenkin kutsuttiin koko perheet ja

pidetään sormet ristissä että ihan kaikki eivät pääsisi...

Anteeksi. Me ollaan ihan kamalia ihmisiä. Ja persaukisia myös.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään