Nonna

Kuinka monta ei-kutsuttua on ilmoittautunut?

184 viestiä aiheessa

Itse olen kerran ollut todistamassa erään työkaverin raivonpuuskaa kun sai selville että samassa työpaikassa ollut aviomies oli kutsuttu molemien työkaverin häihin ilman häntä. Kyllähän se on vähä niin, että häät on tavannut olla avec-juhla, ja väistämättä tulee närää jos avecceja jätetään kutsumatta. Minunkin mielestäni vähintään aviopareilla pitäisi olla oikeus tuoda puoliso mukana. Parin viikon tyttöystävät onkin sitten eri asia... (Mutta tämähän on tietysti mielipidekysymys.) Toisaalta on tuo kyllä todella törkeää käytöstä että kutsutaan mukaan omaa porukkaa jos ei ole kutsuttu. En ollut edes tullu ajatelleeksi että näin voi käydä!

Etiketin mukaanhan ilmeisesti aviopuolisot tulisi aina kutsua yhdessa. Mutta kuka mitenkin tiukasti etikettisaantoja seuraa, on toinen kysymys.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläpäin oma pikkusiskoni 19 vuotta on seurustellut poikaystävänsä kanssa muutaman vuoden ja asuneet yhdessä kohta puolet siitä ajasta. Lisäksi tunnemme tämän poikaystävän jo ajalta ennen heidän seurusteluaan. Ilmiselvästi heidät on kutsuttu pariskuntana. Anopille se tarkoittaa että heidän kullannuppunsa (sulhasen sisko 19v) saa tuoda paikalle myös itselleen kaverin! Tämä sisko ei seurustele (jos seurustelisi, olisimme varmasti kohteliaisuudesta kutsuneet lyhytaikaisenkin poikaystävän!) mutta ilmeisesti saa päättää kenet tahansa omista tyttökavereistaan "itselleen seuraksi" KOSKA MINUNKIN SISKO SAA TUODA "JONKUN"?!? Mitä ihmettä?? Minun siskoni poikaystävä ei ole meille vain "joku", ja kuinka kehtaavat itse vain päättää että joku tuntematon koulukaveri nyt saapuu meidän häihin? Siskolle ei ilmeisesti kelpaa meidän tai perheensä tai sukunsa seura sen yhden päivän ajan.

:rolleyes: Ei ole todellista! Miksi ihmiset saavat ihan ihme ajatuksia, kun kyseessa on haavieraslista??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ARGH. Meillä on aika tarkkaan mietitty tuo, ketä kutsutaan ja nyt sitten ilmeisesti serkkuja puolisoineen tulossa. Eikö riitä ymmärtämään, ettei kutsu koske heitä, jos se on mennyt heidän vanhemmilleen tarkkaan osoitettuna? Serkut asuvat siis omillaan jo perheineen, että kai mä olisin tajunnut nekin kutsua JOS OLISIN NE HÄIHIN TAHTONUT.

Haha, tulipa vuodatus, mutta meillä tosiaan lista nyt sitten venyy vieraiden osalta kun "eihän niitä nyt enää voi kieltääkään"...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen varmasti useemman kerran tehnyt etikettivirheen kera ex-avokkini.

Serkkuni ovat menneet naimisiin ja kutsu on mennyt vanhemmilleni.. Saletisti ei ole kutsuttu kuin minut ja veljeni (hänellä vaimo ja 3 lasta), mutta niin vaan oon automaattisesti ilmoittanut itseni ja exän enempää ajattelematta.. Voi pska.. girl_impossible.gif Ei sen puoleen, on siellä ollut aina veli vaimoineenkin.. Kääk tuplasti!!

Oon tajunnut tämän vasta nyt omia häitä järjestellessä.. girl_sad.gif

*Edit typot*

Muokattu: , käyttäjä: B.Jones

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on nyt ilmoittautunut kaksi ei-kutsuttua. Kyseessä ovat siis sulhasen serkun täysi-ikäiset lapset. Kutsu lähetettiin sulhasen serkulle vaimoineen. Käsittääkseni molemmat lapsista ovat muuttaneet pois kotoa, joten pidän aika erikoisena, että nämä ovat nyt tulkinneet että lapset on kutsuttu. Lisäksi he eivät ilmoittautuneet kutsussa mainitulle ilmoittautumisia vastaan ottavalle henkilölle, vaan soittivat sulhasen tädille (eli siis serkun äidille) ja kertoivat tulevansa koko perheen voimin. Täti ei sit ilmeisesti tiennyt/tajunnut että vain serkku+vaimo oli kutsuttu. Tämä "ilmoittautuminen" oli siis tapahtunut jo jokin aika sitten, ja vasta kun rsvp-deadline tuli vastaan ja ruvettiin vähän kyselemään ilmoittamatta jättäneiden perään, kävi ilmi että nämä olivat ilmoittaneet koko perheensä.

Nyt tuntuu että on jo vähän myöhäistä ilmoittaa että oli kyllä tarkoitus, että vain vanhemmat tulevat paikalle... Ei meidän budjetti nyt kahteen ihmiseen kaadu, mutta sikäli harmittaa, että on jätetty kutsumatta esim. mun kummien lapsia ja muutenkin jouduttu tosi paljon karsimaan tutummastakin väestä. Nyt sitten tulee kaks sellaista ihmistä, joita mä en ole koskaan nähnyt ja sulhanenkin viimeksi joskus kymmenen vuotta sitten. Ihmetyttää myös miten ei ihmiset tajua, että jos kutsussa selkeästi lukee, kenelle kuuluu ilmoittautua, niin sille henkilölle todellakin kuuluu ilmoittautua :angry: Se olisi osannut heti kättelyssä kertoa ihan asiallisesti, että nyt ei ole lapsille osoitettu tämä kutsu. Täytyy nyt vaan yrittää hillitä hermonsa ja suhtautua tähän aikuismaisesti, mutta tiedän että mua tulee ärsyttämään hääpäivänäkin se että ne lapset on siellä paikalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Melko mielenkiintosta ettei ihmiset oo sisälukutaitoisia ja osaa ilmota oikealle taholle :P ite oon sen verran vmäinen että varmaan tossa tilanteessa kailottaisin jossan sukujuhlissa "ette vissii oo tulossa kun ette ollu vastanneet kutsuun, ootteko jossain ulkomaanreissussa vai?" nojoo, vitsivitsi, mut miten oikeasti ihmiset voi olettaa et viesti menee perille jos eivät ilmota oikealle taholle, aaargh?!?

Kai noille sukulaisille vois suoraanki sanoa että kutsu oli vaan heille eikä lapsille ja vedota esim tilan kokoon tms? Vai meneekö liian kiusalliseksi... Ikävämpää vaan on jos toi juttu sitten juhlapäivänä pyörii mielessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tosi hyvä toi hääsivujen ilmoittautumisjuttu mis on toi tick the box. Koodarimiehet <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En tiedä miten tavallista tämä on, mutta kutsuja ei ole vielä lähetetty (eikä edes tehty, häihin on siis 9kk) mutta jo on tullut ilmoituksia ihmisiltä ketkä on tulossa ja kysyvät päivää että voivat ostaa tanttua/laihduttaa/ylipäätään tulla paikalle. :| Meille on tulossa pienet häät 40 henkeä ja koska sukujemme kanssa emme kamalasti viihdy on se kaveripainotteista. Kutsumme perheemme ja isovanhemmat ja se siitä. Loput on ystäviä ja sitten kaikkien avecit siihen päälle (sukulaisten, veljien ja ystävien) Ja kun on noin 20 henkeä molemmat voineet valita niin ei siinä kamalasti porukkaa siis ole.

Nyt on kuitenkin sulhasen kummitäti ilmoittanut että haluaa tulla häihimme. Haluta tietenkin saa, mutta mielestäni tahditonta meille siitä ilmoittaa, sillä sitä kutsua ei saa. Lisäksi tätini kysyi koska päivä on että voi lauhduttaa mekon ostoa varten (eli hänelle ei tullut edes mieleen ettei häntä kutsuttaisi! (ja kun itsellä on 7tätiä ja 1eno ja kaikilla puolisot ja suurimmalla osalla järkyttävät kakarat =serkkuni niin en lähde kutsumaan yhtä lemppari tätiäni ja jättämään muita pois, olisi liian hämmentävää)) . Ja vaikka tämä kolmas onkin kutsuttavien listalla itseä ärsyttää tapa jolla hän on sitä vaatinut ja varmistellut useaan kertaan joko fb:ssä tai ihmisten kuullen sanonut että "emme SAA mennä naimisiin ilman häntä ja hänen poikaystäväänsä" ja vaikka on ystäväni en meitä kovin läheisiksi sanoisi vaan juuri loppupäästä niin että jos pitäisi lisää karsia niin olisi kriittisillä paikoilla...

Miten tälläisiin pitäisi suhtautua? Ei kukaan mihinkään muihin juhliin kutsu itse itseään joten miksi häihin ihmiset ajattelevat näin voivansa tehdä. Ja nyt tosiaan kun olen lukenut tämän topicin niin pelkään mitä sitten kuuluu kun kutsut on laitettu ja puhutaan aveceista...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häänettisivut, jotka siis salansanan takana (jokaisella häävieraalla/parilla/perheellä omansa), jolloin on mahdollista toteuttaa ilmoittautumislomake, johon ei suinkaan avoimesti listata ketkä juhliin aikovat osallistua, vaan jossa on lueteltu kyseisellä kutsulla kutsutut henkilöt, nimien vieressä pieni laatikko, johon voi laittaa rastin mikäli kyseinen henkilö aikoo juhliin saapua. Näin kutsuvieraslistan ulkopuolisten ilmoittaminen juhlaan on mahdotonta. :grin: Koodarimiäs :-X

Tähän asti olin sitä mieltä että häänettisivut on turhia, mutta nyt vaihdoin kelkkani täysin!! Tämän idean haluan myös!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi kauhea miten ihmiset on tyhmiä! Mä muistan kun paras ystäväni meni naimisiin ja toimin hänelle kaasona. He eivät asuneet tuolloin Suomessa, joten yhteydenpitomme oli vähän satunnaista. Hääasioista pulistiin pitkissä sähköposteissa. Aloin seurustella n. neljä kuukautta ennen häitä nykyisen kihlattuni kanssa. Se oli kyllä vakavaa, mutta mieleenikään ei tullut, että veisin tuoreen poikaystäväni häihin! Kutsu oli vain minulle ja suhde oli niin tuore! Seurustelusta kuullessaan ystäväni tosin itse lisäsi poikaystäväni kutsuttujen listalle ja oli toki kiva, että hän oli paikalla. Mutta silti. Ihmetyttää noiden useiden(!) vieraiden käytös, ilmoittaa vain keitä tulee riippumatta siitä ketä on kutsuttu! :blink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä on vähän OT, mutta itselläni kävi vähän päivastoin eräiden lakkiaisjuhlien kohdalla. Kyse oli siis vanhempieni kummitytön lakkiaisista. Olen käynyt ko. henkilön lähes kaikissa juhlissa (synttäreillä, rippijuhlissa) ja olin hieman "närkästynyt", kun kutsu lakkiaisiin oli osoitettu vain vanhemmilleni (en siis ole enää vuosiin asunut vanhempieni kanssa, mutta en saanut myöskään omaa kutsua). Tosin, vaikka olisin kutsun saanut, en olisi juhliin päässyt, koska asun toisella puolella Suomea. No, lakkiaispäivä koitti ja vanhempieni saavuttua juhliin, ensimmäinen kysymys oli ollut, miksi minä en ollut mukana. Oletuksena oli näköjään ollut, että minut on automaattisesti kutsuttu vanhempieni mukana. Lakkiaiset ovat aika lailla eri asia kuin häät, mutta joskus käy näinkin päin :b

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä on vähän OT, mutta itselläni kävi vähän päivastoin eräiden lakkiaisjuhlien kohdalla. Kyse oli siis vanhempieni kummitytön lakkiaisista. Olen käynyt ko. henkilön lähes kaikissa juhlissa (synttäreillä, rippijuhlissa) ja olin hieman "närkästynyt", kun kutsu lakkiaisiin oli osoitettu vain vanhemmilleni (en siis ole enää vuosiin asunut vanhempieni kanssa, mutta en saanut myöskään omaa kutsua). Tosin, vaikka olisin kutsun saanut, en olisi juhliin päässyt, koska asun toisella puolella Suomea. No, lakkiaispäivä koitti ja vanhempieni saavuttua juhliin, ensimmäinen kysymys oli ollut, miksi minä en ollut mukana. Oletuksena oli näköjään ollut, että minut on automaattisesti kutsuttu vanhempieni mukana. Lakkiaiset ovat aika lailla eri asia kuin häät, mutta joskus käy näinkin päin :b

Mulle on käynyt vähän vastaava juttu, mutta ihan häihin liittyen. Poikakaverini serkun hääkutsuissa luki vain poikakaverin vanhempien ja poikakaverin nimi, ei mitään mainintaa avecista, vaikka olimme kuitenkin jo muistaakseni kaksikin vuotta seurustelleet. Poikakaverin veljet avokkeineen oli kuitenkin kutsuttu, ja aika pahalta se silloin tuntui, ajattelin, että meitä pidettiin vain jonain teinipariskuntana, ei minään "oikeana" parina. Noh, sitten häissä oli kuitenkin kyselty, että mihin minä olin jäänyt. Siinä sitten sain tuplasti harmia, kun oikeasti minut olisikin häihin ilmeisesti ollut kutsuttu, en sit tajua miksei oltu oikein nimeltä mainittu kutsussa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ilmoitettiin yksi ei-kutsuttu: serkun tyttöystävä jonka kanssa hän ilmoitti virallisesti seurustelevansa vasta ilmoittautumisen jälkeen. Sisäinen bridezillani hieman kuohahti ja melkein sanoin että kutsu ei häntä koskenut, mutta koska tämän serkun kaksi kutsuttua sisarusta jäi pois, niin totesin että parempi ehkä vain olla hiljaa.

Lisäksi toinen serkku ilmoitti, että hänelle ehkä tulee avec, JOS joku löytyy. Ei onneks löytynyt.

Ja sulhon setä oli raahaamassa tytärtä mukaansa, vaikka kutsu oli suunnattu vain sedälle. Kovasti hän oli tälle tyttärelle väittänyt, että kutsussa lukee +avec. No ei kyllä lukenut. Tytär ei onneksi halunnut tulla, ja ois kyl se setäkin saanut jäädä kotiinsa juopottelemaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näistä kommenteista aion ottaa vaarin kun kutsuja lähetellään ja vastauksia odotellaan, eli nakitan äidilleni kutsujen vastaanottamisen ja annan tarkan listan ketä on kutsuttu ja kuinka monta henkeä kutsuun sisältyy. Eli jos esim jonkun serkun kaimakin halutaan juhliin voi äitini tiukkana tätinä sanoa ettei valitettavasti onnistu. Onneksi järjestetään pienet häät ja kaikki tämän tietävät, joten ei pitäisi olla vaikea ymmärtää. Pystyn kuitenkin kuvittelemaan että joku haluaa kutsua kaikki kaimatkin paikalle, mutta tarkoitus on lähettää kaikille kutsutuille nimetyt kutsut, joissa lukee puolisoiden/tyttö-/poikaystävän nimi jos hänetkin on kutsuttu. Ja saa nähdä kuinka käy kun osa serkuista saa kutsun ja heidän vanhemmat eivät laisinkaan :S

Kohta alkaa tuntumaan että pitääkin järjestää parin sadan hengen juhlat....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Apua...mä niin kauhulla odotan, että millainen rumba siitä tulee kun laitamme maailmaille kutsut elokuisiin häihimme :girl_sad: Tämä ketjun tarinat osoittavat, että mitä selkeimmänkin kutsun voi näköjään tulkita väärin ja että sukulaiset voivat todellakin heittäytyä lapsellisiksi urpoiksi olivat he minkä ikäisiä tahansa... :girl_cray2:

Meillä on ollut sukujuhlissa ÄRSYTTÄVÄNÄ tapana kutsua aina KAIKKI paikalle ihan vaan velvollisuuden tunteesta. Sama vika miehen suvussa. Minä meinaan nyt olla se suvun eka k*sipää, joka ei kutsu jokaista omituista serkkua, valivali tätiä, kehuskelevaa setää ja juopottelevaa enoa paikalle ihan vain siksi, että muutkin on kutsunut. Meillä on tulossa melko pienet (n.60 hengen häät) ja tuo lukema saadaan helposti täyteen omista perheistämme ja ystävistä. Kaikausempien sukulaisten kohdalla joudumme valitettavasti olemaan hyvin selektiivisiä. Toisin sanoen: kutsumme ne, joista oikeasti pidemme, eli he, jotka myös oikeasti pitävät meistä. Ne kaikkein ärsyttävimmät ja/tai etäisimmältä tuntuvat sukulaiset jätämme kylmästi kutsumatta. Sanomistahan siitä tulee. Ja pelkään, että äitini ja puolisoni äiti saavat kontolleen kaikki hämmästelevät puhelut, vaikka ilmoittautumiset otamme vastaan ihan itse.

Kunhan nyt vaan kukaan ei tulkitse kutsuja väärin!! :girl_impossible: Aiomme osoittaa ne hyvin selkeästi kutsun saajalle tyylin: Matti & Maija Meikäläinen, tai esim. jos kotona asuu vielä lapsi, niin sitten Matti, Maija & Marjut Meikäläinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Norina:

No sama täälä! Äitin meillä järkkäämiin pieniin kihlakahveihin (joihin suostuin pitkin hampain) kutsuttiin esimerkiksi isän täti. Että tällä linjalla. Ja mikään kamalan pieni suku ei mullakaan ole, että sitä porukkaa kyllä oli. Sulhasen puolella samanlaisia megajuhlia harrastetaan ja esimerkiksi sulhasen isoisän synttäri juhliin on tulossa jotain sukulaisia ruotsista. Ja mä en siis edes tiennyt että sillä on sukulaisia ruotsissa. Yhdessä oltu sellanen repseä neljä vuotta ja tänä aikanakin monissa suurissa juhlissa ollut.

Tällä hetkellä on ilmoittautunut myös sulhasen isotäti juhliin tulemaan. Jostain syystä on keksinyt että hänkin paikalle kuuluu. Mikä vetää kyllä pohjat! Ja meillehän on siis tulossa 40 hengen juhlat, eli isotädit ei ihan tuohon mahdu. Että huh huh...

Muokattu: , käyttäjä: nightatvogue

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noh, meille ei sitten tullut "tikkiboksia" hääsivuille ja ilmoittautumisiakin on valunut niin puhelimessa, sähköpostilla, facebookissa kuin sulhaselle että avopillekin :rolleyes: Lopputilanne on se, että "ei-kutsuttuja" on tulossa enoni avopuolison teini-ikäinen tytär (emme ole tavanneet edes uusinta avopuolisoa puhumattakaan tyttärestä), vielä vanhempiensa luona asuvan serkkuni monivuotinen poikaystävä (jonka ihan mielellämme olisimme kutsuneet, mutta vedimme rajan näihin yhdessä asuviin) ja serkkuni on-off tyttöystävä (emme myöskään ole tavanneet). Tämän viimeisen kohdalla tilanne oli se, että olivat erossa kutsujen lähettämisen aikaan jolloin kutsu lähti serkulle & hänen neljälle lapselleen. Ilmoittautuessa sitten vieraiksi kerrottiin serkku & tyttöystävä eikä lapsista ole ollut mitään mainintaa... Mutta näillä mennään, oman sukuni tuntien aika "vähillä vanhingoilla" tässä edetään :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille meinasi käydä niin, että alkoi tulla näitä, että esim. serkkuni tytär soitteli äitilleni, joka ottaa ilmoittautumisia vastaan, että voiskos sen poikakaveri sekä paras kaverikin tulla... Arvasin heti, että nyt on 16-vuotiaat ajatelleet pääsevänsä juomaan ilmaista viunaa (siis huhhuh), mutta onneksi äitini on napakka ja minä olen ilmoittanut, ettei mitään bonuksia millään voida ottaa, koska juhlapaikka muutenkin meinaa ratketa liitoksistaan, mikäli kaikki kutsutut tulevat paikalle (onneksi muutama ilmoittanut, ettei tule...heh!).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun on nyt kyllä pakko vähäsen taivastella, vaikkakin tästä varmaan joku palkokasvit kitusiinsa kiskaiseekin ja/tai saan saarnan siitä, kuinka ihmisiä on erilaisia...

Luin ketjun alusta asti enkä voi kun ihmetellä ihmisten lukutaidon/käytöstapojen puutetta ja röyhkeyttä, mutta mitä ihmettä on kanssasisaret ajatelleet kun eivät ole asiattomien ilmoittautumisen yhteydessä selkokielellä selventäneet keille se kutsu olikaan osoitettu ja että saiko niitä naperoita ottaa mukaan? Ja sekin ihmetyttää, että jos tietää ettei itsestä/puolisosta/anopista/kaasosta ole sanomaan niinkin yksinkertaista sanaa kuin EI, niin olisikohan ilmoittautumisen voinut antaa jonkun sanavalmiimman vastuulle? Niinkuin aiemmin jo mainitsin, ymmärrän kyllä että ihmisiä on monenlaisia, toiset on rohkeampia ja toiset ujompia kun pitäisi sanoa asioita suoraan, eikä siinä ole mitään väärää, mutta näissä tilanteissa kun puhutaan pahimmillaan/parhaimmillaan 50€ kustannuksista per vieras niin mielestäni olisi syytä ottaa siihen puhelimen päähän semmonen tyyppi jolla on kanttia sanoa että ei, naapurin Mirkku ja hänen lapsosensa Tahvo ja Taavetti eivät kuulu vieraslistalle, syystä että.....

Itsellä kutsut lähtevät kevään mittaan kunhan saadaan vieraslista hiottua lopulliseen muotoonsa, ja olemmekin nyt jo sopineet, että ilmoittautumisten vastaanottamisen hoitaa erittäin sanavalmis ja ennenkaikkea puolueeton ystäväni. Itselläni ei ole ongelmaa sanoa asioita suoraan, eikä sulhanenkaan kakkoseksi jää, mutta ajattelimme, että on mukavampi silti tälläisten ylimääräisten pyrkijöiden kohdalla että ilmoitusten vastaanottaja on ns. puolueeton (ei siis kuulu kummankaan sukuun), jolloin vältytään suuremmilta sukuriidoilta eikä ystäväni piittaa, jos jommankumman täti vetäisee hernemaissipaprikat nenään. Toki jos joku oikein hankalaksi heittäytyy niin voi sitten soitella mulle tai sulhaselle... ;)

Helpottipa taas kun sai sanottua. :D Toivottavasti kaikilla kuitenkin asiat ja vieraat järjestyy! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samaa ihmettelen kuin Bride0408.

Mielestäni olisi fiksumpaa sanoa suoraan ei-kutsutuille että kutsu ei tällä kertaa koske heitä kuin vain olla hiljaa ja toivoa parasta. Sehän tarkoittaa tavallaan että hyväksyy ei-kutsuttujen huonon käytöksen ja että se näin voi jatkua tulevaisuudessakin. Mielestäni ei edes tarvitse antaa mitään sen kummempaa syytä kuin että näin on hääpari päättänyt.

Ymmärrän toki ettei haluta saada aikaan sukuriitoja tms, mutta onko sitten paha mieli ja stressi parempi vaihtoehto?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen myös ehdottomasti sitä mieltä että ei-kutsutuille pitää sanoa suoraan eikä sitten oman pään sisällä vaan kiukutella kun tulee ylimääräisiä. Itse olen sen verran topakka sanomaan vastaan ja en pahemmin välitä sukuriidoista enkä näistä kutsumattomista mielensäpahoittajista, joten meille ei todellakaan tule kutsumattomia vieraita. Ymmärrän kyllä että varsinkin sukulaisten kohdalla ei haluta pahoittaa muiden mieltä, onneksi meidän suvussa ollaan sen verran tuulella käyviä etteivät kauaa jaksa olla vihaisia jos suuttuvat :D

Ollaan kauhealla syynillä onnistuttu muutenkin rajaamaan kutsuttavien määrä, eikä hääpaikkaamme edes mahdu enempää, ollaan jouduttu asettamaan aveceillekin tiukat ehdot, avo- sekä avioparit kutsutaan mutta ei muita aveceja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidänkin olisi varmaan kannattanut rajata nuo avecit avo-/aviopareihin. Eli että kutsu ei koske Maijaa, jonka Pekka on tavannut 3 viikkoa sitten baarissa........ Me ei kirjoitettu kutsuihin mitenkään että avecit sallittu, mutta niille henkilöille, joiden avec tiedetään ja tunnetaan, laitettiin kuoreen "Esa ja Mirja". Katsotaan mitä kutsutut sitten ajattelevat. Yksi mielipide tuli jo sulhasen sukulaiselta, jonka tyttöystävän nimeä ei ollut kutsussa (siitä syystä ettei muistettu hänen nimeä), sukulainen sanoi että hän ei tule häihin koska tyttöystävä ei ole tervetullut. Että näin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidänkin olisi varmaan kannattanut rajata nuo avecit avo-/aviopareihin. Eli että kutsu ei koske Maijaa, jonka Pekka on tavannut 3 viikkoa sitten baarissa........

Jos olette lähettäneet Pekalle avec-kutsun, niin kai Pekka saa otta avecikseen kenet haluaa? Vaikka sen 3 viikkoa sitten tapaamansa Maijan. Muussa tapauksessa kutsu kannattaa osoittaa pelkästään Pekalle.

Eikun, jaa, taisinkin lukea huolimattomasti. Olettekin siis ilmeisesti lähettäneet kutsun pelkästään Pekalle, ja toivotte, ettei hän ota mukaansa Maijaa, koska kutsu ei ole avec.

Lähetittekö tälle suuttuneelle sukulaiselle avec-kutsun vai kutsuitteko pelkästään tämän sukulaisen ja jätitte tyttöystävän kokonaan pois? Jos kutsu on osoitettu pelkästään tälle sukulaiselle, niin onhan se selvä viesti siitä, että tyttöystävä ei ole juhliin tervetullut. Kyllä minullekin tulisi vähintään paha mieli, jos minut kutsuttaisiin ja sulhastani ei.

Muokattu: , käyttäjä: Tofumorsian

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ No, onhan tyttöystävässä ja sulhasessa vähän eroa, tai ainakin voi olla. Tyttöystävä kun voi olla tosiaan se kolme viikkoa vanha tapaus, eikä mun mielestä tällaisia todellakaan itsestäänselvästi kutsuta häihin. Jokainen taaplaa tavallaan, mutta jos mun avec olis niin tuore tapaus, että hääpari ei muista edes nimeä, niin tuskin edes itse olettaisin hänen saavan kutsua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Totta puhut. Jotenkin mielessäni oletin, että kyseessä olisi pitempiaikainen tyttöystävä, vaikka eihän tuossa alkuperäisessä viestissä niin sanota. Toisaalta, en minäkään tiedä serkkuni puolison sukunimeä, vaikka ovat olleet vuosikausia yhdessä ja tätä perhettä tapaan muutamia kertoja vuodessa, toisin kuin muita serkkujani.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään