Jump to content
Naimisiin.info

Kuinka monta ei-kutsuttua on ilmoittautunut?


Nonna

Recommended Posts

Häihin on vuosi aikaa, ja vieraslista elää vielä kovasti, mutta tiedän, että meille on ainakin yksi kutsumaton tulossa: tätini pitää taatusti huolta, että serkku tuo heilansa, vaikka miten muotoilisi. Eivät siis asu yhdessä (serkku asuu vielä kotona). Jos yllättävät ja muuttavat yhteen ennen häitä, niin siinä tapauksessa kutsumme myös heilan.

Mutta kyllä tätä ketjua lukiessa nolottaa: Olen itse sekä ollut tällainen "yllätysvieras" että kutsuttanut heilani. Ollessani kaverin kaasona kysyin (!) morsiusparilta hyvissä ajoin enen häitä, voisinko tuoda uuden heilanikin. Ensi kesänä silloinen hääpari on vuorostaan tulossa juhlimaan meidän häitämme, joten ihan satunnaisesta tuttavuudesta ei sentään ollut kyse .

Nolompi tilanne sattui, kun äitini soitti ja varmisti pääsisinkö sukulaisen häihin. Äiti oli siinä vaiheessa jo ilmoittanut hääparille koko perheen tulosta. Ei siinä mitään. Vähän äidille ihmettelin, kun ei hänelle ollut tullut mieleenkään selvittää, olisiko avovaimoni ollut myös tervetullut (minusta yleinen tapa on kutsua avo- ja aviopuolisot). Myöhemmin vanhemmilla käydessä katsoin kutsua ja kauhistuin: se oli osoitettu vain vanhemmille, ei mitään mainintaa siitä, että tuokaa ne (melkein) aikuiset lapsennekin, joita on muuten aika monta! Järkytykseni ei todellakaan johtunut siitä, ettei lapsia oltu kutsuttu, vaan siitä että äitini oli näin olettanut. En kuitenkaan kehdannut ruveta soittelemaan hääparille ja perumaan minun ja sisarusteni kuokkimista. Onneksi äiti oli sentään ilmoittanut meidät vain sukulaisille tarkoitettuun kahvitilaisuuteen eikä vapaampiin jatkoihin, jotka oli myös kutsussa mainittu. Hävetti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Me kutsuttiin 70 ihmistä, tällä hetkellä virallisesti ilmoittautuneita/lähes virallisesti ilmoittautuneita on 30, vp:hen on aikaa reilu kuukausi. Kutsussa luki selvästi, että se on tarkoitettu kuoressa mainituille henkilöille. Vielä ei ole kukaan ei-kutsuttu ilmoittautunut, vaikkakin yksi työkaverini oli olettanut, että hänen seurustelukumppaninsa on kutsuttu (kuoressa vain työkaverin nimi, oli tarkoitus kutsua työporukkana muutamat naiset), no lupasin, että jos tulee poisjääntejä, niin voi tuoda. (Meillä on siis jo nyt juhlapaikalle liikaa vieraita.) Lisäksi kuulin sulhon äidiltä, että yksi sulhon vanhemmista sukulaisista oli olettanut, että voi tuoda avustajanaan lapsensa automaattisesti (kysymättä edes meiltä), kun taas minä olin olettanut, että häntä avustaa joku jo kutsutuista lapsistaan/sisaruksistaan. Arvaan, että ongelmat ovat vasta edessä, sillä nyt ilmoittautuneet ovat pääasiassa sitä "helposti arvattavaa" eli lähisuku ja avustajat kumppaneineen.

Link to comment
Share on other sites

Me emme kutsuneet esim serkkujen lapsia, koska silloin olisi kutsuttujen lista räjähtänyt käsiin. Jotenkin oletin, että ihmiset tajuaisivat kutsun koskevan kuoressa mainittuja henkilöitä mutta mm pari kaveria kysyi, saako tuoda avecin, jos sellainen ennen häitä löytyy! Silleen että hmm... Halutaanko me maksaa siitä, että paikalle tulee joku randomipano, jota me ei olla edes koskaan tavattu. Ja jota ei vielä tällä hetkellä ole olemassakaan... Olin tästä todella yllättynyt. Myös yksi kaveri kysyi, voiko tuoda häihin nykyisen seurustelukumppaninsa, jonka tavannut pari viikkoa aiemmin, koska hän on "elämäni mies". Ei hyvää päivää. Onko häät oikeesti sellainen tilaisuus, jossa pitää näyttää, että on mullakin mies?!? Minä en kehtaisi edes kysyä.

Ilmoittautumisaika meidän häihin päättyy puolentoista viikon kuluttua ja vain 10/80 on ilmoittanut joko tulosta tai esteestä. Saas nähdä, kuinka vieraslista alkaa paisua,mjos sukulaiset eivät ole ymmärtäneet, etteivät kutsut koske heidän lapsiaan. Emme siis halua lapsia häihin (paitsi kummipojan sisaruksineen ja pari muuta tutuksi tullutta ystävän lasta), emmekä ole lasten tuloon erityisesti varautuneet. Jännitys tiivistyy :)

Muokattu: , käyttäjä: Skananoja
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me emme kutsuneet esim serkkujen lapsia, koska silloin olisi kutsuttujen lista räjähtänyt käsiin. Jotenkin oletin, että ihmiset tajuaisivat kutsun koskevan kuoressa mainittuja henkilöitä

Näin oletimme mekin, mutta niinpä vain sulhoni serkku ilmoitti tuovansa avecin mukanaan. :D Meillä rajattiin kutsuttavat niin, että avo- ja aviopuolisot kutsutaan luonnollisesti molemmat, mutta ei satunnaisia tyttö- tai poikaystäviä. Yksi kutsumaton vieras meille tulee, ja voitiin tämä hyväksyä, sillä kaikki eivät päässeet tulemaan. Jotenkin kuitenkin ajatus tuntemattomista ihmisistä omissa häissä tuntuu vieraalta. Onneksi näitä ei ole kuin yksi :D

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Selasin ebaytä ja eteen tuli joululahjoihin tarkoitetut tarrat, joissa teksti "just for you". Tuli heti tämä keskustelu mieleen, näitä tarroja vaan lätkäisemään kuoriin ja vielä kutsuun sekä hääinfoon "ilmoittautuminen"-kohtaan vinkiksi :grin: Vieraille, jotka eivät ymmärrä hienovaraisia vihjeitä, voi vielä alleviivata "YOU"

 

http://www.ebay.com/itm/321433852899?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Link to comment
Share on other sites

Mun serkku isän puolelta ilmoitti tulevansa miehensä JA lapsiensa kanssa, vaikka kuoressa oli vain vanhempien nimet. Päätettiin vaan toivottaa lämpimästi tervetulleeksi, koska isän puolelta niin moni ei pääse tulemaan, niin onpas sitten sitäkin sukua ees yks perhe edustamassa. :D Muuten ovat ihmiset hyvin lukeneet, ketä kutsu koskee, vaikka osa kutsuttiin pariskuntana ja meille läheisimmät koko perheenä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Meillä tämä ongelma ratkeaa etukäteen siten, että juhliin kutsutaan vain ihan lähipiiri: vanhemmat, sisarukset, isovanhemmat, läheisimmät ystävät. Heidän kaikkien puolisot ovat tuttuja ja toivottuja, kutsuttuja vieraita. Aloin tässä vaan kauhistelemaan, kun muistin serkkuni häät kuuden vuoden takaa. Asuin silloin silloisen poikaystäväni kanssa, ja äiti oli saanut hääkutsun. Minä ja poikaystäväni menimme sinne, tuossa vaiheessa olimme kylläkin seurustelleet jo 1,5 vuotta ja olimme kihloissa. Itse en ollut serkkua nähnyt tuona aikana muistaakseni kertakaan, eikä luonnollisesti poikakaverikaan ollut. Nyt tuli vaan tosiaan mieleen, etten koskaan nähnyt kutsua, enkä tiedä oliko poikaystävä edes kutsuttu vai oliko juuri tällainen ei-kutsuttu vieras. Tai oliko edes minua oikeasti kutsuttu, vai oliko kutsu ollut vain äidilleni! :D :o

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Voi ei - näen jo nyt mielessäni, kuinka häihin ilmestyy yksi kutsumaton eno perheineen (ja vieläpä iso perhe!). Heti kihlauksesta kuultuaan he totesivat tyyliin "onpa mukava päästä pitkästä aikaa häihin" ja "jäädään odottamaan kutsua". Siinäpä odottavat, mutta kutsuja ei tule. Nyt harmittaa etten heti maininnut että pidämme vain pienet häät..

Teennäisesti ollaan toki hyvissä väleissä sen perheen kans, mutta oikeasti en yhtään tykkää heistä, joten eivät todellakaan kuulu kutsulistalle. Asiaa hankaloittaa vielä se, että he asuvat lähellä isovanhempiani ja luultavasti olettavat että mummi ja ukki saapuvat heidän kyydillään häihimme.  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...