Ebony

Hääpari maksaa vieraiden osallistumisesta

15 viestiä aiheessa

Mieheni kulttuuriin kuuluu kuulemma että jos vieraita on tulossa pidemmältä matkalta niin kutsuvan hääparin kuuluu '' tulla puoliväliin vastaan '' matkakustannuksissa.

Kuulemma mieheni veli kun meni naimisiin niin hän kustansi rouvansa sukulaisille majoituksen hotelleissa.

Oma miehenikin nyt sponssasi lentolipuilla ja tietysti meidän luona asumisella ja täydellä ylöspidolla yhtä - ONNEKSI VAIN YHTÄ - sukulaisistaan.

Olenko mä nyt hirveä itsekäs, itara morsiohirviö kun en pysty moista hyväksymään enkä käsittämään???!!!

Kyseinen vieras meillä on 'köyhä opiskelija' joka opiskelee briteissä, kantoi mukanaan omaa läppäriään ja kännykää, muotivaatteita.....

Voi tämä nyt ehkä ilkeältä kuulostaa mutta ei tämä kyläilevä vieras tuonut meille edes lahjaa !

Muokattu: , käyttäjä: Ebony

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaikeahan tuohon on mitään kommentoida, aika tapauskohtaista. Ebaysta saa halvalla tietokoneita ja merkkivaatteita ja kytkykaupoilla hienot kännykät, ne eivät nyt kerro opiskelijan käytettävissä olevista varoista sinällään mitään.

Useimmissa monikulttuurisissa häissä, joissa olen ollut, lähisuku on sponssattu häihin tavalla tai toisella, vaikka se ei kulttuuriin kuuluisikaan. Useimmiten suku asuu jossain sellaisessa maassa, jossa tulotaso on huomattavasti matalampi ja Suomeen häihin tuleminen voi olla huomattavan kallista omaan käyttörahaan nähden. Itse autoimme suomalaisia sukulaisia ja kavereita tulemaan kaukomaan häihimme hankkimalla ilmaista/edullista majoitusta paikan päällä ja pyysimme näitä vieraita olemaan ostamatta meille lahjaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

hmmm....hyvä kuulla tämäkin.

Itse olen tosiaan kuvitellut että häissä tarjotaan viihdykkeet ja virvokkeet, ja niihin matkustetaan omalla kustannuksella jos halutaan kunnioittaa tilaisuutta omalla läsnäololla.

Eli mulle vaan ei ole tullut mieleenikään että maksetaan siitäkin että vieraat pääsee paikanpäälle.

Tosin jossain vaiheessa mielessäni kävi myös ajatus pitää häät esim. laivalla. Tällöinhän ymmärtäisin etttä sponssattaisiin esim osittain laivalipun hintaa / järjestettäisiin edullinen ryhmämatkadiili tms.Eli juuri niinkuin shaadikin sanoi, olitte itse valinneet erikoisen kohteen häiden järjestämiseen, niin se nyt vaatii erityisjärjestelyjä ja budjettia myös vieraiden osalta.

Me pidimme häämme ihan omassa tämänhetkisessä kotimaassa ja kotiseudulla.

Toisin sanoen, kukapa ei ottaisi vastaan ilmaisia lentolippuja, täysihoitoa ja vielä päälle hyviä bileitä.

Jättää vaan sitten isäntäparin eli kutsujan epätietoisuuteen että kuinka vilpittömästi vieras haluaa läsnäolollaan toivottaa teille onnea vai onko hän vain paikanpäällä nauttimassa ilmaishuvista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myös minun mieheni osallistui sukulaistensa matkustuskuluihin ja majoitimme useamman sukulaisen luoksemme. Meidän lisäksemme myös mieheni isä osallistui sukulaistensa kustannuksiin.

Toi Ebonyn jälkimmäinen viesti pistää todella pahasti silmään. Siis että nämä vieraat olisivat tuleet vain ilmaisten bileiden toivossa. Joskus elämä kuitenkin jakaa pelimerkit vähemmän tasaisesti ja silloin ei aina ole varaa matkustaa toisesta maasta häihin ja maksaa vielä hotelli siihen päälle. Ei vaikka kuinka säästäisi ja toivoisi voivansa olla läsnä ja joiden läsnäolo on myös hääparille erittäin tärkeää.

Mutta ehkä tässä on kyse kulttuurieroista. Monissa muissa maissa lähisuvun läsnäolo on ilmeisesti tärkeämpää kuin Suomessa.

Niin, me myös esitimme kutsun liitteessä toiveen, että kukaan ulkomailta tuleva ei toisi meille lahjaa, koska heidän tulonsa ja siihen käyttämä rahallinen panos on lahja itsessään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täytyy nyt oikoa edellistä viestiäni sen verran, että mainitsemani "kaukomaa" on siis miehen kotimaa. Pidimmepä häät missä tahansa päin maapalloa, monikulttuurisessa parisuhteessa törmää väistämättä siihen tosiasiaan, että jotkut vieraat joutuvat pakostakin maksumiehiksi. Jos joku vieraista nyt sitten tuli häihimme pelkästään siitä syystä, että se oli edullinen tapa tutustua luksuslomakohteeseen, niin se heille suotakoon. Me jopa mainostimme häitämme sukulaisille vähän sen suuntaisesti. Järjestimme heille paikanpäällä kaikennäköisiä retkiä ja aktiviteetteja häiden lisäksi. Olimme vain iloisia, että he vaivautuivat tulemaan! Onhan Suomessakin tapana kahvitilaisuuksissa eli esimerkiksiksi ristiäisissä huomioida kaukaa tulevat vieraat tarjoamalla heille soppaa. Vähän ontuva vertaus, mutta kyllä minusta on juhlan järjestäjän kohteliasta ottaa huomioon juhlista vieraille aiheutuva vaiva tai tässä tapauksessa velka.

Meidän vieraamme tosin muistivat meitä jollain tapaa käyttäen omia luontaisia lahjojaan (valokuvaus, morsiamen meikit, yksi perhe äänitti musiikkikappaleen meistä jne).

Meillä on hyvin monikulttuurinen ystäväpiiri ja toisten auttaminen/loisiminen(?) kuuluu tapoihimme muutenkin. Jos joku vaivautuu Suomeen asti vierailulle, tottakai majoitamme heidät ja maksamme muitakin kustannuksia. Teemme sitten vastavierailuja samaan tapaan eli emme harrasta tätä pelkästään häiden yhteydessä.

Olen ollut monissa monikulttuurisissa häissä eri maissa ja joka kerta kulttuurista riippumatta hääpari on tullut vastaan vähintään asumiskustannuksissa paikan päällä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoinen aloitus. :) Meidän tapauksessamme vieraita tulee ihan kirjaimellisesti niin kaukaa kuin tällä planeetalla suurin piirtein pystyy eli Australiasta, ja matkustaminen on (tietenkin) todella kallista. Mutta tiedättekö mitä? Silti emme aio kustantaa kenellekään ulkomailta tulevalle vieraalle yhtikäs mitään sellaista, jota suomalainen vieraskaan ei saisi. Ei matkalippuja, ei hotelliöitä, ei kuljetuksia. Todennäköisesti onnistuisimme osoittamaan kysyvälle kotimajoituksen jonkun ystävän tai sukulaisen luota, mutta yllättyisimme tällaisesta pyynnöstä.

Tällainen saattaa kuulostaa tylyltä toiminnalta, mutta sitä se ei ole, kun pelisäännöt ovat kaikille selvät: olemme seurustelleet häiden tullessa reilun 6 vuoden ajan. Tänä aikana kukaan häihin ulkomailta tulevista vieraista ei ole vieraillut luonamme (me olemme käyneet Australiassa sukuloimassa kolmesti, myös vanhempani ovat käyneet siellä kerran). Nimenomaan tätä hääreissua sukulaiset ja ystävät ovat odottaneet ja sitä varten säästäneet. Monilla on ollut Euroopan-matka suunnitelmissa jo jonkin aikaa, ja he ajoittavat sen nyt samaan aikaan häidemme kanssa. Jos he siis tässä vaiheessa kokevat, että reissu on liian kallis, se on valitettavaa ja todellinen harmin paikka meille, ja he saavat sitten DVD:n postissa. Meillä ei yksinkertaisesti ole rahkeita sponsoroida kenenkään matkustamista, emmekä näin kylmästi sanottuna lähde paikkailemaan sitä, jos piirun vertaa alle kahden vuoden varoitusaika ei riitä jollekulle elämän järjestelyyn siihen malliin, että pääsee lähtemään jos tosissaan haluaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkään ei ole minkäänlaista aikomusta avustaa ketään häihimme tulevaa. Jomman kumman suku joutuu joka tapauksessa matkustamaan häihin toiseen maahan ja vaikka otamme selvää hotelleista, jaamme tietoa ja järjestämme paikan päällä ohjelmaa, niin kenenkään kustnnuksiin emme osallistu. Meilläkin on hyvin monikulttuurinen ystäväpiiri eikä siltikään matkustaessamme häihin toiseen maahan kukaan ole myöskään auttanut meitä rahallisesti. Itse olemme aina hotellimme maksaneet!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me maksamme mieheni vanhempien kulut, kun he tulevat Suomeen hääjuhlaan, ja ainakin opiskelijasiskoni matkan ja majoituksen maksamme mieheni kotimaahan. Järjestämme häät kummassakin maassa, mutta halusimme että vanhemmat voivat osallistua kumpaankin juhlaan. Olemme yhdessä olleet noin 6 vuotta mutta esimerkiksi isäni ei ole tavannut mieheni perhettä vielä kertaakaan. Maksaahan tämä meille paljon järkätä kaksi hääjuhlaa, mutta mikä sen mukavampi tapa tutustuttaa molemmat vanhempamme omiin sukuihimme kerralla!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan pakko oli tarkistaa minä vuonna ensimmäinen teksti on kirjoitettu. :huh: Siis eihän nykyään enää oikeastaan yksikään opiskelija tule toimeen tietokonetta, kännykästä nyt puhumattakaan. :o :o Muotivaatteita tosiaan saa hyvinkin edullisesti ostettua kirppareilta ja nettihuutokaupoista ja mistä sen tietää, ovatko ne aitoja vai eivät. Noiden perusteella ei oikein voi "tuomita" ketään vähävaraiseksi tai rikkaaksi...

Itse aiheeseen, jos joku rakkaimmista ystävistäni/sisaruksistani olisi opiskelemassa ulkomailla häidemme aikaan, voisin osallistua hänen matkakuluihin, sillä rahaa tärkeämpää on minulle päästä jakamaan tuo päivä hänen kanssaan. Toki eri asia on, jos kyseessä on joku serkunkumminkaima, joka velvollisuudesta olisi pitänyt kutsua häihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En nae tata mitenkaan kulttuurikysymyksena, vaan ihan vaan toisten auttamisena jos haat tosiaan kaukana ja naiden vieraiden lasnaolo tarkeaa sulholle ja morsiolle tai toiselle naista.....

Meilla oli haat myos Suomessa, tuolloin asuimme Lontoossa. Maksoimme mieheni vanhempien lennot Australiasta (heilla ei yksinkertaisesti olisi ollut rahaa tuohon matkaan) ensin Lontooseen ja sitten Suomeen + takaisin samaa reittia. Myoskin luonamme yopyivat mieheni veljen perhe Kanadasta ja bestman perheineen Ausseista(he olivat kolmisen vkoa) eli majoitus ja ruoat kyseisille ihmisille. Paljon vieraita tuli myos Lontoossta joille jarkkasimme diilin hotellin kanssa ja myos Suomessa pitkan matkan vieraat jotka halusivat saivat basic yon aitassa ilmaiseksi, jos sen halusivat. Halusimme nearest and dearest olevan mukana haapaivassamme ja halusimme auttaa kaikella mahdollisella tavalla....valitettavasti monet laheiset jaivat siltikin tulematta, kun haat kaukana(emmeka me suinkaan pyori rahoissa), mutta tarkeimmat ihmiset olivat lasna.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidan haat oli "kolmannessa" maassa, ajateltiin etta siten kaikki joutuvat matkustamaan eika kummankaan perheella ole kotikenttaetua.

Me neuvottelimme edullisen hinnan hotellissa ja autoimme majoituksen jarjestamisessa, mutta kaikki saivat maksaa itse omat lentonsa ja majoituksensa. Jos joku laheinen olisi ollut hirmu vahavarainen niin olisimme varmaan maksaneet osan lennoista tms. Mutta ystavapiirimme koostuu kolmikymppisista tyossakayvista aikuisista joten se ei ollut tarpeellista. Monet kayttivat tilaisuuden hyvakseen ja venyttivat reissunsa pitkaksi viikonlopuksi tai jopa kokonaiseksi viikoksi.

Me ollaan kayty lapi noin kolmetkymmenet haat, kuudessa eri maassa viimeisen 10 vuoden aikana ja yksia lukuunottamatta kaikki ovat vaatineet vahintaan yhden yon hotellimajoituksen. Mulle ei ole ikina tullut mieleenkaan etta morsiusparin kuuluisi kustantaa vieraiden matkat ja majoitus (ellei huoneet satu kuulumaan juhlapaikan vuokraan). Jos majoituksesta olisi pitka matka/juhlapaikalle niin jarjestaisin kylla kuljetuksen vieraille ja muutenkin organisoisin ohjelmaa/aterioita paikanpaalla.

Jos mulla ei ole rahaa matkustaa jonkun haihin niin jaan pois.

Muokattu: , käyttäjä: Fifi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannanpa nyt oman korteni tähän kekoon. Meillä ei todellakaan ole varaa alkaa kustantamaan kenenkään matkoja tai yöpymisiä, mikä onneksi tuntui olevan aika selviö kaikille Suomesta tuleville. Sen verran tullaan kuitenkin varmaan vastaan, että jos (ja toivottavasti) moni vieras lentäisi samalla lennolla/suht samaan aikaan, järjestämme jonkunnäköisen bussikuljetuksen kentältä tänne Newporttiin. Ei tartte kenenkään alkaa tänne bussilla tai junalla säätämään (vaikka ei tuo vaikeaa olekkaan) ja onhan se meillekkin helpompaa kun ei tartte joka vierasta olla erikseen jossain vastassa ja hotelliin saatamassa. Eikä nuo bussien vuokrat niin kovia ole...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli oikeastaan itsestäänselvyys se, etteivät miehen ulkomailta tulevat sukulaiset joudu yöpymään hotellissa (suomalaiset tulivat alle 30km päästä joten he yöpyivät kaikki kotonaan). Miehen kulttuurissa on tavallista, että etenkin sukulaisista mutta myös kummin kaimoista, pidetään huolta, ja hotellin ehdottamista olisi pidetty loukkaavana, vaikka varmasti siellä olisi ollutkin mukavampi yöpyä kuin neljän ihmisen jakamassa opiskelijakaksiossa. Samoin meille on järjestynyt esim. vieraassa kaupungissa miehen kaverin äidin luota yösija, vaikkei kumpikaan oltu tätä äitiä aiemmin edes tavattu. Hotelliyöpyminen Suomen hinnoilla olisi myös merkinnyt monen jäämistä kotiin, koska siihen olisi helposti kulunut jo toisen kuukauden palkka ensimmäisen mentyä lentolippuihin. Mielummin tingin viikon-pari omasta elintasostani kuin jätän monta tärkeää vierasta häiden ulkopuolelle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häät pidetään Suomessa lähinnä siitä syystä, että sulhasen suku on niin pieni ja serkkuihin ja täteihin ei pidetä yhteyttä. Että loppujen lopuksi sieltä on tulossa vain vanhemmat ja joku kourallinen kavereita. Veli asuu Amerikassa ja hänellä tuskin on ongelmia maksaa oli häät sitten missä päin maapalloa.. Ei myöskään vanhemmilla ole maksuongelmia, muuten olisimme tietysti maksaneet heidän matkansa niin tärkeää heidän läsnäolonsa on meille. Kavereista on jo osa sanonut ettei heillä ole varaa, mikä on harmillista, mutta ymmärrettävää. Kaverimme ovat parikymppisiä, osa on opiskelijoita, ja monilla on omia häitä järjesttävänä, mutta olemme kuitenkin antaneet heidän ymmärtää, että jos he näkevät niin paljon vaivaa, että tulevat meidän häihimme ja maksavat lennot me järjestämme heille majoituksen. Joko omassa tai suvun/ystävien kodeissa. Jos me oltais molemmat oltu työssä jo monta vuotta varmaan voitais maksaa osa lennoista, mutta oma rahatilanne on niin huono, että valitettavasti ei voida tehdä mitään jos kavereilla ei ole varaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me asumme maassa x, mies kotoisin maasta y ja haat ovat Suomessa. Mekin haluamme auttaa mieheni parhaita ystavia ja laheisimpia sukulaisia (serkkuja ainoastaan toisen vanhemman puolelta jo paalle 50 niin kaikkia ei saa meidan rahoilla paikalle karrattya :girl_wink: ) saapumaan paikalle. Tiedan, etta se merkitsee miehelleni paljon, eivatka he muuten pystyisi haihin osallistumaan. Olisi minustakin kurjaa, jos omat ystavani ja sukulaiseni eivat paasisi haihini, vaikka hyvaa tahtoa ja halu osallistua loytyy, mutta rahaa sita vastoin ei. Tosin, jos jarjestaisin haat esim mieheni kotimaassa niin suomalaisia sukulaisia ja ystavia en rahallisesti avustaisi. Tuloerot vaan ovat kylma tosiasia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään