Jump to content
Naimisiin.info

A-oikeudet juhlapaikalla, paljon juomien hinnaksi?


Guest Häät ensi kesänä

Recommended Posts

Guest Häät ensi kesänä

Hei!

Mieleisessämme juhlapaikassa on A-oikeudet, ja nyt mietityttää, kuinka paljon tulee maksamaan, jos valitsemme tuon paikan ja siis "joudumme" ostamaan kaikki tarjottavat alkoholit sieltä? Vieraita meille tulee noin 80-100. Mihin summiin pitäisi varautua, jos tarjoamme ruoalla viiniä, kahvin kanssa yhden konjakin/liköörin ja sitten loppuillasta boolia? Osaako kukaan auttaa?

Link to comment
Share on other sites

Aika paljon, jos laskee määrät samaksi. Toisaalta itse hankkimalla joutuu tarjoamaan kaikille koko illan, kun taas ravintolassa voi tarjota vain tietyn verran ja laittaa vieraat maksamaan loput itse.

Lasketaan vaikkapa 60 juojalle sillä osa porukasta ei pysty/halua juoda, määrät vaihtevat hyvin paljon sen mukaan paljonko haluaa tarjota, kuinka paljon vieraat juovat ja minkä hintaisia ovat juomat. Tässä hiukan osviittaa. Huomioi, että laskelma ei pidä paikkaansa. Se pitää tehdä omien tarjoamisten ja ravintolan hintojen mukaan.

A-paikassa

alkumaljat 1 kaikille 80 hengelle 3e/malja = 240e

viiniä 2 lasia per juoja = 20 plo 25e/plo = 500e

avec 60x6e = 360e

booli 2 lasia per juoja = 12 litraa 14e/litra = 168e

lisäksi alkoholittomat

Itse tuoden

alkumaljat 80/6x7,5e = 100e

viiniä ruualle puoli pulloa/juoja = 30 plo 7e/plo = 210e

avec 160e

boolia 2 lasia ensimmäiselle tunnille ja sen jälkeen 1/tunti/henkilö 8h = 230e

lisäksi olutta ja siideriä, koska kaikki eivät pidä boolista, sekä alkoholittomat

Paikkaa valitessa kannattaa ottaa huomioon myös muut kustannukset, kuten vuokra, tarjoilijat, koristelu, ruoka yms.

Muokattu: , käyttäjä: Brunetti
Link to comment
Share on other sites

Ns. "itsepalvelupaikoissa" kuten nuorisoseuroilla yms joutuu kuitenkin ottamaan ruokapuolta hoitamaan pitopalvelun, jonka ruuat ovat kyllä aavistuksen edullisempia (pääsääntöisesti) kuin ravintolassa, mutta jotka kyllä veloittavat joka asiasta erikseen. Kun meillä tehtiin laskelmia alkuvuonna, laskimme 90-100 hengen häissä säästävämme vain 300-400 euroa sillä, että olisimme ravintolan sijaan menneet omatoimipaikkaan pitopalvelun kanssa.

Pitopalvelu olisi laskuttanut erikseen tilpehööristä (hääkakkutelineen vuokra 12e, pöytäliinat 5e/4hlöä, kangasservetit 0,5e kpl, kuohuviinilasien vuokra 0,5e/kpl jnejne). Tietysti servetit ja liinat voi korvata paperisilla, mutta huomioi silti, että joudut itse hankkia kukat, kynttilät, koristeet ja todennäköisesti askartelemaan paljon enemmän nätin somistuksen aikaansaamiseksi vrt. ravintolaan, jossa em. koristeet kuuluvat hintaan.

300-400 euron säästöllä en ainakaan itse ollut valmis askartelemaan törkeitä määriä somistuksia, menemään edellisiltana koristelemaan, kattamaan, järjestämään pöytiä yms ja hääpäivän jälkeen siivoamaan. Ravintolaan saa vain "ilmestyä paikalle" jos niin haluaa. Toki voimme ravintolassa tarjota vain ns. perussetin alkoholijuomia (alkumalja, pari kaatoa viiniä, kahvi avec), joka tulee kokonaisuudessaan maksamaan n. 25e/hlö. Boolin hinta oli paikassamme 19,5 eur litralta, joten sitä ei tarjota, vaan baari aukeaa vieraille ruokailun jälkeen, kun taas omatoimivaihtoehdossa olisimme tarjonneet koko illan.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on valittuna hääpaikaksi paikka, johon kuuluu pitopalvelu ja A-oikeudet. Maksamme hieman enemmän menusta ja juomista, mutta paikkavuokraa meillä ole erikseen. Meillä on alkoholiin budjetoitu seuraavasti (50 hlö häihin):

alkumaljat, kuohuviini/alkoholiton vaihtoehto: 20€*10plo (0,75l, riittää 50hlö) = 200€

viiniä (puna/valko): 0,5l/hlö, 20€/plo (0,75l) = 670€

kahvin avec, konjakki/likööri: 5€*50kaatoa = 250€

Kuten huomaa, emme tarjoa kuin ruokajuomaksi viiniä ja esim. ruokailun jälkeen baari on vieraille omakustanteinen. Toivoisimme näin, etteivät vieraamme ole ihan sellaisessa örvellyskännissä kuin jos ilmaiseksi saisi niin paljon juoda kuin haluaisi (tullut todistettua sellainenkin edelliskesän häissä samalla kaveriporukalla, kun paikalla oli ilmainen baari). Toinen syy tähän juhlapaikkaan päätymiseen oli, että nyt ei tartte huolehtia ruoista ja juomista sen enempää, kun ne tulee 'talosta'. Ei tartte lähteä Tallinnan ostelemaan viinaksia ja pitää sitten jotakuta boolivahtina...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...