Guest Rouva Sinkkonen

Kutsuakko vai eikö kutsua...? (yhdistetty ketjuja)

194 viestiä aiheessa

^Meillä sama, en aio kutsua serkkuja, tätejä ja setiä paikalle ainoastaan sen takia että ovat minulle sukua. Mielummin kutsun enemmän muita tärkeitä ihmisiä ja ihania ystäviä paikalle joiden kanssa olen kokenut ilot ja surut ja joita näen viikoittain ja joiden oikeasti tiedän olevan onnellisia puolestani.

Mies haluaa taas puolestaan kutsua paikalle koko sukunsa...argh. Onko siis ihan hölmöä että multa tulee paikalle vaan perhe + isovanhemmat + muutamat perhetutut + ystävät ja mieheltä koko suku?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Meillä on sama tilanne kuin sinulla Mezzy. Jos kutsuisin koko lähisukuni paikalle, vieraita kertyisi helposti 150-160! Ja koska noin isoa juhlapaikkaa ei löydy läheltä, ja lisäksi meidän budjetilla, karsin äitini puolen kokonaan pois. En ole ollut missään tekemisissä heidän kanssa pitkän välimatkan vuoksi, mutta mummolle aion lähettää hääkuvan. Ja mummo on kyllä siinä kunnossakin, ettei kykene helposti tulemaankaan niin kaukaa meille. Sulho taas kutsuu kaikki serkut paikalle lapsineen, ja siitä tuleekin jo aika iso väki, koska lapsia on PALJON! Kyselin vähän että jos voisimme kutsua vain jotkut parit ilman lapsia, mutta ymmärrän kyllä sitten senkin että siitä saattaa tulla kysymyksiä "Miksi hänen lapset saa tulla, mutta ei meidän" tai että "eikös minun poika/tyttöystävää ole kutsuttu?" Enkä halua kenellekään pahaa mieltä. Ja jos tulee "yllätys"vieraita, niin sanon heille vain että oma tuoli ja ruoka mukaan, niin kyllä sä kai tonne käytävälle mahdut istumaan :grin: Mutta ehdottomasti niin, että joko koko perhe/pari, tai sitten ei ollenkaan. Näin kukaan ei voi loukkaantua, jos selitätte että juhlapaikkaan ei mahdu yksinkertaisesti enempää väkeä, mutta hääkuvan voi totta kai mielestäni lähettää heille, jotka vetävät herneen nenäänsä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin ollaan murehdittu tuota kutsuvieras listaa ja mietitty päät puhki ketä kutsutaan ja ketä ei. Miehen puolen suku on hyvin pieni ja minulla taas on kahdeksan tätiä ja yks eno ja kaikilla on jo omia lapsia ja lapsenlapsia. Varma päätös on, että häihin kutsutaan max 100 henkeä, joten mun puolen sukulaisista joudutaan kovasti karsimaan. Mut onneksi mulla alkaa jo olla pikku hiljaa selvä näkemys ketkä kutsutaan. Suurin osa mun serkuista ja tädeistä pitää yhteyttä vaan minun äitiin tai vanhempiin sisaruksiini, mut eivät tunne oikeastaan minua eivätkä ole koskaan edes nähneet sulhasta. Joten aion vetää rajan siihen, että kutsutaan ne joihin olen ihan itse ollut yhteyksissä parin vuoden aikana ja muut jätetään kylmästi kutsumatta. Tärkeintä on, että saamme viettää elämämme tärkeintä päivää(siis tietenkin yhtä niistä) sellaisten ihmisten kanssa jotka ovat meille tärkeimpiä ja joille me olemme tärkeitä. Ei olis mitää järkeä viettää hääpäivänsä tutustuen johonkin puoli tuttuun serkkuunsa. :girl_impossible: Tiedän että kutsutta jäävät tädit tulevat olemaan katkeria, mutta mitä väliä, sillä eiväthän he tähänkän mennessä ole kuuluneet meidän elämään....oih,kuulostaa kovalta tilittämiseltä, mutta luulen että tiedätte mitä tarkotan.... :flirt:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on mitä todennäköisemmin tilanne sellainen, että miehen puolelta kutsutaan enemmän sukua, kuin omaltani.

En kyllä koe tätä hölmöksi. Jos hän kokee sukulaiset läheiseksi ja haluaa kutsua heidät paikalle, niin tietysti sitten niin tehdään.

Ei musta tartte miettiä, että onko kuinka fifty-fifty -sukulaisia (näin kärjistetysti ilmaistuna). :grin:

Muokattu: , käyttäjä: iialiia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noita kuokkavieraita mietin, et voiskohan joku sukulaisista olla oikeasti niin tökerö, että änkisi mukaan vaikka ei olisi kutsua saanut...?? :girl_impossible: En tiedä mitä hääpäivänä tulisi ajateltua, jos niin kävisi. Ehkä se ei olisi niin merkistyksellistä siinä muun tohinan keskellä, kunhan ruokaa riittää ja paikkoja kaiille kutsutuille...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle isä ilmoitti heti kuultuaan meidän kihlautumisesta, että häät on sitten meidän eikä suvun. Hän ja äiti alkoivat molemmat muistella omia häitään ja kuulin ensi kertaa kamalia asioita koskien esimerkiksi kutsuttavia ja pukeutumista. Ihanat pohjalaismummani olivat molemmat vaatimalla vaatineet kutsuttaviksi serkun kummin kaiman naapuritkin ihan vain tasapuolisuuden nimessä. Vanhempani olivat joutuneet antamaan kaikessa periksi olleet lähinnä tyytyväisiä, kun juhlat olivat olleet takana, sillä omikseen he eivät häitä olleet tunteneet minään hetkenä.

Onneksi isä lupasi hoitaa puhumisen suvulle, mikäli kutsua ei esim. hänen tädilleen tule. Vanhemmat serkkuni sekä sulhaseni sisko pitivät isot sukuhäät, mutta meillä tulee olemaan ihan muuta. Haluamme meidän näköiset juhlat, johon tulee meille tärkeitä ihmisiä. Eipä kahdella juuri valmistuneella, opintovelkaisella, kunnan palkoilla olevilla ole edes varaa kestitä suurta joukkoa, jolloin kutsut lähtevät lähinnä laajalle ystäväjoukolle ja rakkaimmille sukulaisille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on vieraslistaan kertynyt jo noin 100 henkeä ja haluttais karsia osa pois. Vaan kun ei ole mitä karsia! Omalta puoleltani haluan kaikki serkkuni koska heitä ei ole niin paljon, miehen puolelta taas tulee valikoidusti jotkut tädit ja sedät (lähinnä sen perusteella onko heidän lasten häihin kutsuttu mieheni vanhempia) sekä kourallinen serkkuja. Toisaalta tuntuu hassulta kutsua serkkuja joita näkee vain juhlissa mutta toisaalta en vois kuvitella pitäväni häitä joihin heitä en kutsuisi. Kai se sit täytyy pitää kiinni periaatteesta, että jos juhlitaan niin juhlitaan sitten kunnolla!

Joidenkin kavereiden kohdalla olen kahden vaiheilla: toisaalta olisi kiva kutsua mutta toisaalta ei mitään järkeä jos ei oikein pidetä yhteyttä. Vaikeeta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saman ongelman kanssa painitaan täälläkin...

Minä kun en ole juuri missään yhteyksissä omaan sukuuni, (mitäs minä heille soittelemaan/kyläilemään, kun ei hekään minulle soittele/kyläile) niin aikomuksena on jättää kutsumatta kaikki paitsi kummit ja suvun vanhimmat. Kun taas mieheni puoli kirkossa tulee olemaan hyvinkin täytetty. Miehen suku on tiiviissä kanssakäymisessä keskenään ja heidät mieluusti otan juhliimme. Nyt minun isäni kyseli että ketä kutsutaan, niin oli pakko rehellisesti sanoa että minun suvusta ei juuri ketään ja miehen suvusta kaikki, koska heistä ei voi ketään jättää poiskaan. Ja tietysti budjetti asettaa rajat. Saas nähdä kuinka syvälle herneet tällä kertaa sujahti...

Varsinkin kun siskoni häihin kutsuttiin kaikki, siis ihan KAIKKI sukulaiset koska hänen anoppinsa näkemys oli että kaikki hänen sisaruksensa tulee kutsua ja sisko halusi tasapuolisuuden nimissä kutsua sitten kaikki tätinsä ja setänsä ja enonsa ja tietenkin kaikki serkut kun kerran toiseltakin puolelta oli pakko kutsua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mulla pohdintaa aiheuttaa oikeastaa kaksi henkilöä,

ensimmäinen on "kaverini" joka on kyllä äärimmäisen ihana ja mukava henkilö kun nähdään, mutta kun nyt en ole häntä nähnyt ehkä 1,5 vuoteen ollenkaan eikä juurikaan pidetä yhteyttä,muutti juuri samalle paikkakunnalle kanssani mutta ei siitä ole mitään ilmoitellut vaikka muuten yleensä aina on ilmoittanu viestillä uuden osoitteensa (muuttaa melko usein). tapasin hänet yhtenä päivänä kaupassa johon on mennyt töihin ja moikkasin kassalle ja hän hölmistyneenä tuijotti että : "ai se oot siä", en oikeesti oo muuttunut YHTÄÄN tässä välissä kun ei olla nähty... tuntuis jotenkin oudolta kutsua, mutta yhtä paljon mietityttää olla kutsumatta, blaah....

toinen on äitini uusi miesystävä , kuuluuko mun kutsua tuo öllötys häihini vaikka luultavasti KUKAAN ei häntä sinne halua.. oltiin miehen kanssa reissussa alku syksystä ja ei oltu edes koskaan tavattu tätä miestä ja oli silti meillä äitini kanssa hoitamassa meidän tyttöä (sillon 1,5v), kovasti aina sanoo miten kiva on tyttöä nähdä yms yms.. muutaman kerran olen tämän miehen tavannut ja joka kerta alkaa ällöttämään enemmän ja enemmän, ja kaiken lisäksi mun sisko ja mieheni äiti kehotti pitämään tätä miestä silmällä kun ollaan tytön kanssa samassa huoneessa ja että tätä miestä ei saa jättää tytön kanssa kahdestaan.. kamalia tällaiset vihjailut missä ei välttämättä ole mitään perää mutta saa mulla menemään kylmät väreet selkää pitkin..häissä kun on paljon mitakin pieniä tyttöjä ja varmasti ei koko ajan ehdi tuota miestä vahtia... miten mun pitää suhtautua - en mä voi mennä mun äidille sanomaan mitä oon siitä miehestä kuullu..vai pitäiskö... auttakaaa!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eikös se ole hääparin päätettävissä, ketä he haluavat juhlaansa kutsua?

On itelläkin tuskia miettiesään, etten halua kutsua juhliimme enoani ja tätiäni, jotka ovat ihan idiootti porukkaa.

Mutta lohdutan sillä, että me päätämme ja muut vikisee..

Olen keksinyt selityksenkin.. Miehellä on niin "iso" suku, ettei omiani voi kaikkia kutsua :curtsey:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samaa pohditaan täällä kanssa. Pitkän harkinnan jälkeen päätin kutsua tätini häihin vaikka alunperin olin kahden vaiheilla. Puhelinkeskustelu meni kutakuinkin näin:

Minä: No hei! Mitä teille kuuluu?

Täti: Kiitos ihan hyvää. Kiva kun soitit! Miten raksa edistyy?

Minä: Ihan mukavasti. Saatiin just vessan kaapit hankittua. Olis sellanen kysymys, että saisinko teidän osoitteen, että tiedän laittaa hääkutsun oikeeseen paikkaan?

Täti: Niin, no meidän pojat ei ole menneet naimisiin ja mulla ei ole sitä mitään vastaan kun se on tätä nykyajan käytäntöä.

Minä: No jokainen tekee tavallaan. Annatko sen teidän osoitteen?

Täti: Kyllä sinä oot kuules saanu sen meidän osoitteenmuutos-kortin jo aikaa sitten.

Minä: Öööh...no niin kai. Sano Xxxx:lle terveisiä! Kuullaan taas!

Mulla meni aivan pasmat sekasin ton puhelun jälkeen...itse olisin todella otettu jos saisin hääkutsun, mutta tässä taitaa oma katkeruus paistaa läpi kun omat lapset eivät ole menneet naimisiin. Nyt tilanne on oletettavasti se, että se on siinä uskossa että se saa kutsun, mutta mun fiilikset AIVAN TOISET. Ei sanat riitä ku ärsyttää niin. :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Siis mitä vittua??! :blink:

Meinaan siis vaan että mikä ihme ihmisiä vaivaa?? Jos joku mun osotetta kysyis kutsun lähettämistä varten, niin ei tulis mieleenkä ruveta mässyttään mistään. Siis voi luoja... Varmaan angsteissa jättäsin kutsun väliin ja sanosin että eipä osotetta kuulunu. Olettaen että kyseinen ihminen tajuais olla tulematta paikalle vaikkei oo kutsua saanut :grin:

Muokattu: , käyttäjä: Nuhve

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Just niin. Luulempa että päädytään loppupeleissä sulhon kanssa siihen, että vaikka osoitteita olis kuinka ja paljon, niin kahdestaan päätetään ketä kutsutaan ja varaudutaan siihen et herneitä vedellään suvussa sitten urakalla nenuun. Kaaso huomautti mulle joku aika sitten asiasta, että jos vähääkään epäilet niin älä kutsu. Kaikkien kutsuttujen tulee olla täysin tervetulleita hääjuhlaan morsiusparin puolesta. Mut aivan siis todella kummaa käytöstä...Kuukauden päästä laitetaan kutsut matkaan. Saapi nähdä mikä hullunmylly siitä alkaa. :D Joo...en kertakaikkiaa jaksa stressata tosta, vaan lähinnä kummastella tommosta käytöstä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaikeita kysymyksiä nämä sukulaisiin liittyvät. Myös meillä ne aiheuttavat hieman päänvaivaa. Miehelläni on jättisuuri suku, serkkujakin 36 ja minä meinasin vetää kahvin väärään kurkkuun, kun sulho ilmoitti, että "kyllä mäkin kutsun mun suvun, jos sä kutsut sun sukulaiset". Sinänsähän se on reilua, mutta minulla on pienempi suku, jonka kaikkien kutsuttavien kanssa olen erittäin läheinen. Mies taas ei juurikaan ole tekemisissä kenenkään sukulaisensa kanssa. Onneksi meillä juuri sulho on se, joka haluaa mahdollisimman pienet häät, joten meinaa kutsua vain äitinsä puolelta osan. Sinänsä ironista, että kutsun saavat sellaiset, joita minä en ole ikinä nähnyt, kun taas kaikki tapaamani sukulaiset jäävät kutsutta. :girl_sigh:

Vaikka minä olenkin läheinen sukuni kanssa, niin kyllä sieltäkin yksi murheenkryyni löytyy. Yksi tätini on jäänyt minulle vieraaksi, en ole hänen kanssaan juurikaan tekemisissä ole ollut ja suoraan sanoen ei kyllä paljoa kiinnostakaan. Hän lapsineen on aiheuttanut niin paljon surua ja riitaa sukuumme ja pinnan alta löytyy niin likaisia asioita, ettei tosikaan. Sanomattakin selvää, etten häntä haluaisi häihimme, mutta tästä tulee herneitä menemään sieraimeen jos toiseenkin. Tilannetta mutkistaa se, että JOUDUIN kummiksi serkkuni lapselle, vaikka en ole tämän serkkunikaan kanssa tekemisissä ole ollut koskaan. Voinko tylysti jättää kutsumatta kummilapseni ja tämän "sukuhaaran"? Olen joutunut kylmästi karsimaan vieraslistalta sellaisiakin kavereita, joiden kanssa olen suht tiiviisti tekemisissä, joten sinänsä tuntuu pahalta antaa heidän paikkansa tuollaisille idiooteille vain siksi, että sukurauha säilyisi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ toi on kyllä kieltämättä kinkkistä.

itse en kutsu äitin puolelta sukua ketään. en ketään, vaikka sen puolen täti & setä onkin mun kummeja. en vaan voi sietää kyseisiä ihmisiä, en sitten yhtään. äitiltä kysyin mielipidettä ja sanoi että se on ihan ok, eipä tuo itsekään heisä järemmin välitä (riitaa..)..eikä heidän tyttärensä joka on mun äitin kummilapsi ja mun pikkusiskon kummi kutsunut häihinsä, ei edes ilmottanut menneensä naimisiin..ei äipälle eikä siskolle..et nii..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Minä: No jokainen tekee tavallaan. Annatko sen teidän osoitteen?

Täti: Kyllä sinä oot kuules saanu sen meidän osoitteenmuutos-kortin jo aikaa sitten.

Minä: Öööh...no niin kai. Sano Xxxx:lle terveisiä! Kuullaan taas!

Mulla meni aivan pasmat sekasin ton puhelun jälkeen...itse olisin todella otettu jos saisin hääkutsun, mutta tässä taitaa oma katkeruus paistaa läpi kun omat lapset eivät ole menneet naimisiin. Nyt tilanne on oletettavasti se, että se on siinä uskossa että se saa kutsun, mutta mun fiilikset AIVAN TOISET. Ei sanat riitä ku ärsyttää niin. :girl_mad:

Ei helvetti mitä käytöstä! Katkeruus paistaa kilometrien päähän. :blink:

Meillä taas on sellanen tilanne, että äiti riitaantu muutama vuos sitten kaikkien veljiensä kanssa perintöasioiden takia (ah, mikä ihana syy) joten sitä kautta sen sukulaisista ei tule paikalle _ketään_. Ainoastaan voisin harkita kutsua kahta serkkua, koska me serkukset ei olla riidoissa vaikka meidän vanhemmat on, mutta niidenkään kanssa en ole _niiiin_ paljon tekemisissä, että tuntuu täysin luontevalta kutsua heitä, mutta jossain määrin toivoisin että sinne tulis edes muutama mun puolen sukulaisista, koska myös äidin äiti on liian vanha tulemaan ja isän vanhemmat on kuolleet ja isän kahdesta veljestä ollaan tekemisissä vain toisen kanssa, joka on yksinäinen mies. Eli mun puolen sukulaisia sinne tulee peräti, TADAAA, parhaassa tapauksessa KOLME, mahdollisesti jopa YKSI, tämä setä, joka on vähän sisäänpäinkääntynyt suurissa juhlissa (muissa kuin sukujuhlissa) joten lähti siskonikin häistä ennen ruokaa jo pois.

Että sellasta....ja sulhon äiti on ihan hirmusen sukurakas joten epäilen että se kattoo vähän kummissaan missä ne mun sukulaiset oikein luuraa....... :wacko: Toisaalta en halua ajatella että sukulaisia on pakko kutsua ja sinäänsä ei haittaa että on enimmäkseen kavereita, mutta olis ne silti ihan kiva juttu, jos niitä olis..... :(

Muokattu: , käyttäjä: Elien

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Se on kyllä uskomatonta miten se biologinen sukulaisuus korostuu etenkin häiden alla. Onneksi nykypäivänä on kuitenkin enemmän ja enemmän niin, että morsiuspari maksaa itse juhlansa ja välttyvät osin myös sen myötä sukulaisrasitteilta "toi pitää kutsua jos tuonkin kutsutte"-ajattelulta. On myös kumma miten häiden alla juurikin ne sukulaiset uskaltaa avata suunsa myös negatiivisessa mielessä. Sitä ilmeisesti kuvitellaan, että on oikeus sanoa mielipiteensä koska kyseessä häät ja ovat biologista sukua... :huh: Siinä mielessä ymmärrän pareja, jotka menevät naimisiin ilman vieraita esim.ulkomailla. Eihän naimisiin menoon tarvita loppupelissä kuin kaksi ihmistä (+todistajat). :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tää on niin herkkä aihe meilläkin, juuri joutusin taas juurta jaksain selittämään sulholle miksen kutsu omaa pappaani. Ei olla läheisiä oltu koskaan (ei ole käynyt millään muilla merkkipäivilläni KOSKAAN lukuunottamatta rippijuhlaa) ja en tunne oloani mukavaksi hänen ja vaimonsa lähellä. Miksi kutsuisin häihini ihmisiä joiden seurassa olen vaivaantunut?!

Tätä samaa tunnetta seuraten jää todella moni sukulainen kutsumatta. Ei yhtään serkkua, ei kaikkia setiä, enoja ja tätejä. En pidä huomion keskipisteenä olemisesta joten haluan ympärilleni oikeasti läheistä porukkaa. (siltikin olen paniikissa ihan tarpeeksi). :girl_impossible:

Sukulaisista oli helppo karsia MUTTA pari kaveria on nyt ongelmana. Yhden pariskunnan häissä olimme edellisvuonna, viime kesänä ihan lomareissullakin ja soiteltu silloin tällöin. Nyt vuoden lopulla jättivät tulematta lapsiemme synttäreille ja ei olla soiteltukkaan lokakuun jälkeen... tuntuu hassulle jotenkin silti lähettää kutsu vaikka on fiilis että se "kuuluu" lähettää heille. En tiedä vaikka oisivat vihaisia meille jostain yms

Sitten on työkaveri joka on aikoinaan ollu tosi läheinen. Viimeset pari vuotta ollaan oltu etäisempiä ja olenkin saanut uuden ystävän hänen samanikäisestä tyttärestään. Pitäisikö kutsua tyttö perheineen mutta ei äitiä?? ÄÄÄÄÄÄÄH!

Muutamalle ei-kutsutulle kaverilleen mies pitää kesällä grillibileet ja sanoo että häät vietettiin pienellä porukalla (vaikka suurin osa kavereista tulee paikalle) :flirt:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eli mun puolen sukulaisia sinne tulee peräti, TADAAA, parhaassa tapauksessa KOLME, mahdollisesti jopa YKSI, tämä setä, joka on vähän sisäänpäinkääntynyt suurissa juhlissa (muissa kuin sukujuhlissa) joten lähti siskonikin häistä ennen ruokaa jo pois.

mulla tulee oma perhe (vanhemmat+2 sisko) mukaanluettuna maks. 12 sukulaista. jos isovanhemmat ei jaksa tulla (niinkun pahoin pelkään kun ikää on sillon jo melkeen 90 molemmilla..) niin sitten vaan 10..miehen puolelta taas pelkkä lähiperhe (vanhemmat+veljet+veljien lapset) tekee 14 ihmistä..et sillei. mikäs siinä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En kutsuisi.

En itse kutsu edes kohteliaisuuden nimissä omaa sylikummiani jonka

olen nähnyt ristiäisissäni, 13vuotiaana ja viime talvena mummini hautajaisissa

joissa hän vain tervehti minua...

Miksi kutsua ihmistä jota ei tunne ? :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huh. Näitä lukiessa kyllä uskoo että suku on se kaikista pahin! :girl_mad: Meillä on molemmilla todella pieni suku, mutta molemmilla sitten sitäkin tiiviimpi. Eli kaikki kutsutaan. Saa sitten nähdä miten tulevat keskenään toimeen... :girl_haha:

Mutta muutama kaveri aiheuttaa nyt vähän päänvaivaa. Yksi on todella arvaamaton ja lähellä alkoholistia. Muuten ihana tyyppi, mutta tiedän jo oikeastaan lopputuloksen, se on sammuminen/oksentaminen/hukkuminen/tappelu. Voisiko ehkä tämän koko kaveriporukan sitten jättää kutsumatta että ei vain yhtä tarvitsisi?

Sitten on kaveripari, joka erosi. Eivät tule kovin kauniisti toimeen keskenään, mutta ovat molemmat meille läheisiä ystäviä. Kutsuisitteko?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös tosi kinkkinen tilanne kun haluaisin kutsua vain tietyt serkut.

Kuinka epäkorrektia on kutsua esim saman perheen sisältä vain osa? Esim tädilläni on kolme lasta ja vain yhden kanssa olen tekemisissä.

Sitten mietin myös sellaista että kuinka voi lähettää yhdelle serkulle kutsun perheineen(2 lasta) ja toiselle niin että rajaisin hänen lapsi laumansa(4 lasta) pois?

Varsinkin kun tämä jolla on neljä lasta on sellainen jonka kanssa olen todella vähän tekemisissä.. Meille uhkaa muutekin tulla yli 30 lasta!! Se on iso koululuokallinen, OMG! :girl_impossible:

Mieheni suku on todella iso ja kaikki on kuulemma kutsuttava, ja kaikilla kun on sen 2-4 lasta ni siinä sitä sitten ollaan.. Vieraslistalla 194 henkeä, aarg! :(

sf7xn9ttsu.png

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pongo teillä on ilmeisesti häät "vasta" vuonna 2012? (jos osasin tulkita oikein tuon allekirjoituksen.. :) ) Eli tarvitseeko asiaa vielä päättää? Mutta jos molemmat ovat läheisiä, niin huomioi vain plaseerauksessa, ettei heidän tarvitse istua ihan vierekkäin. Hankalia kyllä tuollaiset asiat aina. (Meillä on aika sama tilanne. Ystäväpari erosi syksyllä. Ovat kuitenkin ihan hyvissä väleissä keskenään. Meilläkin häät siis -12, että aikaa on siis miettiä miten tehdä asian suhteen..)

Minna-Maria on kyllä aika määrä lapsivieraita tiedossa.. Mutta esim. serkkujen suhteen, eiköhän nykypäivänä ihmisten luulisi olevan jo sitä mieltä, että ei ihmetellä jos kutsua ei tule, vaikka serkkuja oltaisiin. Jos ei yhteydessä olla niin miksi sitten pitäisi kutsua juhliin? (Itse siis jätän suurimman osan serkuistani kutsumatta, kun en heihin yhteydessä ole. Sen sijaan parit pikkuserkut saatan kutsua.. ) Mutta johonkinhan se raja on vain vierasmäärässä vedettävä, että..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

iialiia Meille ei tule plaseerausta ollenkaan, muutenkin mennään tooodella vapaamuotoisesti. Mutta siksi mietin jo nyt, kun tämä kyseinen pari oli ensin on/off-suhteessa lähes 10 vuotta ja on nyt tapellut viimeiset kolme. En jaksa uskoa että lopettaisivat tappelua vielä pariin vuoteen. :girl_haha: Ihania ihmisiä molemmat silti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on rajattu sukulaisia sen mukaan, kenen kanssa oikeasti ollaan tekemisissä. Esim. isäni sisaruksista kutsutaan tädit miehineen, mutta ei isäni vejeä, koska olen nähnyt hänet viimeksi 10v sitten. Kaikki kutsulistalla olevat serkut ovat äitini puolelta. Meillä ainakin otettu se linja perheemme aikaisemmissakin häissä, että hääpari itse saa rajauksen päättää. Vanhempamme eivät onneksi ole sorkkimassa asiaan. Eikä minuakaan ole kutsuttu isän puolen serkkujen häihin, joten miksipä itsekän sitten kutsumaan.

Muutenkin mietitty sitä, että kutsuttavien pitää olla sekä minulle, että miehelle tuttuja. Häiden ei tarvitse olla se paikka johon tullaan tutustumaan tai päivittämään yli 10v. takaisia kuulumisia. Niille on sitten joku muu fooruminsa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään