Guest Rouva Sinkkonen

Kutsuakko vai eikö kutsua...? (yhdistetty ketjuja)

194 viestiä aiheessa

Vieraita on tulossa vähän reipas sata henkilöä.  En osaa sanoa mitä hän häissä tekisi, tuskin mitään, mutta silti pelkkä hänen läsnäolonsa häissä tuntuu tuskalliselta ajatukselta. Toki jos laittaisi kaiken toivonsa siihen, ettei hän ehkä kutsusta huolimatta tulisi häihin. Olen vaan ajatellut sitä, että jos muodon vuoksi kutsun ja sitten hän juuri nimenomaan sen takia tuleekin/äidin patistamana, kun kerran kutsuimmekin hänet vastoin kaikkia odotuksia...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sinuna puhuisin rehellisesti äitisi kanssa omista tunteistasi, eli sanoisin miltä tuntuu.

 

Jos ei äitisi rupea millekään niin kutsuisin molemmat kaikesta huolimatta. Onhan se kumminkin äitisi mies. Ja ei kuitenkaan mitkään kymmenen hengen häät kyseessä. Mutta se on mun mielipide.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Komppaan Kaneli87:aa, koska kyseessä on noinkin suuret häät, tuskin yksi jurottaja siellä joukossa niin pahasti erottuu. Jos siis kutsumatta jättäminen loukkaisi äitiäsi kovin ja mies jostain syystä päättäisi saapua paikalle. Aloittaisin tosiaan äidin kanssa juttelusta ja tekisin sen perusteella johtopäätökseni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nämä ovat vaikeita tilanteita.Minäkin suosittelisin puhumaan ensin äidillesi.Siinä on se riski että äitisi loukkaantuu miehen kutsumatta jättämisestä eikä tule häihin myöskään.Jos äidin läsnäolo on sinulle tärkeää ja on mahdollista ettei tule tämän takia niin harkitse tarkkaan sitä kutsumista.Mutta.Kyseessä on kuitenkin teidän häät ja jos tuntuu siltä että tämä ihminen jo läsnäolollaan pilaa teidän hyvän mielen ja ainutlaatuisen päivän niin jättäisin kutsumatta.Te teette viime kädessä päätöksen ketä kutsutaan eikä ketään ole pakko kutsua jos ei halua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

"It's my party and I cry if I want to." Hääpari saa kutsua bileisiinsä ne ihmiset, jotka haluavat olevan läsnä. Kuten edelliset postaajat sanoivat, äidin kanssa juttelu voisi olla ihan hyvä vaihtoehto. 

 

Tietysti yhtenä kompromissivaihtoehtona voisin heittää noinkin isoissa häissä, että molempien vanhemmat plaseerataan hääparin lähelle ja uudet puolisot muualle (sellaisiin seurueisiin mihin saattaisivat sopia/pois silmistä). Tämä on etiketinkin puolesta tietääkseni ihan hyväksyttävä ratkaisu. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsellä sama ongelma...kutsua vai ei...omaa äitiäni tuleviin häihini.

En ole mitenkään hyvissä väleissä äitini kanssa...suurilta osin johtuen hänen käytöksestään ja toiminnastaan.
Siskoni meni vajaa pari vuotta sitten vihille (nyt jo eronneet), niin ainoa mitä äitini osasi esim. omista lapsenlapsistaan sanoa,

oli haukkua ja arvostella. Miksi haluaisin kutsua sellaisen ihmisen häihini,joka aika takuuvarmasti onnistuisi hääjuhlan pilaamaan jonkun osalta?
Myös tämä ko. siskoni on vähän niin ja näin...Hän kyllä kutsui meidät häihinsä ja kävimmekin vihkitilaisuudessa,mutta sen jälkeen lähdimme kotiin.
Ja kun en välttämättä haluaisi tätä siskoanikaan kutsua...hän kun osaa olla aika arvaamaton tekemisissään ja sanomisissaan...varsinkin muutaman
häädrinksun jälkeen.
Tuleva mieheni on kanssani samaa mieltä,että ehkä ko. ihmiset pitäisi jättää kutsumatta,niin ei kenellekään tule paha mieli eikä ainakaan nämä kaksi
takuuvarmaa onnistu pilaamaan meidän suurta päivää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kiusallista jättää sedät ja tädit kutsumatta? Kutsumme molempien isovanhemmat ja sulhon puolelta myös setiä ja tätejä. Serkut tulisi molemmilta puolilta ja myöskin kummit.

Itse siis ajattelin skipata oman setäni ja kaksi tätiä puolisoineen. Sen sijaan kutsuisin heidän lapsensa, eli serkkuni. 

Syitä tälle on monia, sanotaanko näin että tällä hetkellä en ole toisen tätini kanssa puheväleissä, toista en välttämättä vaan jaksa omissa häissäni/hänen puuttumisensa ei minua haittaisi, ja setäni on oikeasti aika kamala ihminen. Heittää todella törkeitä juttuja. Pelkään että hän pilaa tunnelman jossain kohtaa iltaa heitoillaan.

Syynä karsimiselle siis tilanpuute :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vierasmäärästä käydään pientä vääntöä, koska mies halusi alunperin sadan hengen häät, mikä kuulostaa omaan korvaan tolkuttomalta määrältä. Päädyttiin tiputtamaan vieraslistaa noin parillakymmenellä hengellä eikä haittaa, vaikka nimenomaan minun suvun puolelta kävisi tämä vähennys. En ole kovin sukurakas ihminen, toisin kuin mies, jonka puolelta suurin osa kutsutuista tulisikin. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
On 9.1.2017 at 11.34, jnnmpa said:

Vierasmäärästä käydään pientä vääntöä, koska mies halusi alunperin sadan hengen häät, mikä kuulostaa omaan korvaan tolkuttomalta määrältä. Päädyttiin tiputtamaan vieraslistaa noin parillakymmenellä hengellä eikä haittaa, vaikka nimenomaan minun suvun puolelta kävisi tämä vähennys. En ole kovin sukurakas ihminen, toisin kuin mies, jonka puolelta suurin osa kutsutuista tulisikin. 

Meillä taas on juuri toisin päin - minä olen sukurakas, puolisoni ei. Ollaan päädytty kompromissiin eli minä olen karsinut minimiin kutsuttavat sukulaiset. Myös puolisoni kutsuu perus serkut ja tädit, vaikka ei koekaan heitä itselleen läheisiksi. Tällä hetkellä vieraslistalla n. 80 henkeä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häitä vietetään aikaisintaan kahden vuoden päästä ja minä revin jo nyt ongelmia koskien aihetta, kutsuako vai eikö kutsua. Meillä on jo alustava vieraslista tehtynä ja tällä hetkellä siinä 31 nimeä. Pienet häät siis tulossa, 50 tulee varmasti olemaan maksimimäärä. Itse veikkaisin, että lista ennemmin kasvaa hieman kuin pienenee. Tästä nykyisestä määrästä ehkä 1/3 on miehen perhettä ja kavereita ja hän oli ainakin vielä sitä mieltä, ettei halua kutsua muuta sukua ollenkaan. Minun taas tekisi mieli kutsua myös toiset kummini (toiset ovat jo listalla), vaikken heidän kanssaan niin paljon tekemisissä olekaan, sillä jotenkin tuntuisi kivalta saada joku myös isäni puolen sukua "edustamaan". Ongelma nro yksi on, että jos kutsuisin heidät, haluaisin kutsua myös heidän nuorimmaisensa (serkkuni siis), sillä olen hänen kanssaan pitänyt yhteyttä enemmän kuin serkkujen kanssa keskimäärin. Olisiko tylyä jättää heidän muut aikuiset lapsensa kutsumatta, sillä en ole heidän kanssaan ollut koskaan oikein missään tekemisissä?

Toinen ongelma on miehen suku. Olisiko hölmöä, jos minun vanhempieni sisaruksia puolisoineen/perheineen olisi paikalla kaksinkin kappalein, mutta miehen puolelta ei ketään? Lisäksi hänen tädeistään/sedistään olemme olleet eniten tekemisissä juuri niiden ei-kummien kanssa, joten tuntuisikohan miehen kummitädistä pahalta, jos heitä ei kutsuttaisi, mutta nämä ei-kummit kutsuttaisiin? Helpointa olisi vain jättää suvut kokonaan pois perheitä lukuunottamatta, mutta kun minä haluaisin ehdottomasti kutsua tämän jo listalla olevan kummitätini perheineen, sillä hän on aina ollut minulle läheisin vanhempieni sisaruksista.:girl_impossible: Enkä edes halua tietää, mitä esimerkiksi äippäni tästä tylystä suvun rajaamisesta tuumaa... :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Teidän häät, joten te päätätte. Mun mielestä te voitte valita kutsuttavat sen mukaan kenen kanssa olette tekemisissä tai sitten omat lapsuuden perheet ja sedät/tädit ja serkuista ne, joitten kans on tekemisissä. Sehän on ihan teistä kiinni. Eikä molemmilta puolilta sukua tarvi olla samalla rajauksella kutsuttuja. Sanomista voi toki tulla.

Alustavasti omaa sukua ja läheisiä ajatellen mun minimi listalla on: vanhemmat, sisarukset perheineen, isovanhemmat (jos on hengissä), kummit, kummilapset, läheisimmät ystävät (joiden joukossa tärkeimmät serkut) ja ehkä sedät ja tädit puolisoineen. Mies tietenkin tekee omalta puoleltaan vastaavan ja rajaaminen on sitten hänen haluamansa kaltainen. Mä tosin mielelläni laajentaisin omaa listaani tuosta vielä jonkin verran :ph34r: serkkuihin ja lapsuuteni tärkeisiin ihmisiin, vaikka ei niin tekemissä oltaiskaan enää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tuli aika raaka karsinta vieraissa. Haluaisimme häihin 120 vierasta, mutta koska sopivaa paikkaa ei löydy, vierasmäärä on 65.

Tästä sitten lähdettiin karsimaan aika surutta. Esimerkiksi minulta jää kaksi veljeä pois, setiä ja tätejä jää pois, koska emme ole tekemisissä. Kun paikkan myötä vierasmäärä varmistui, patistin myös miestä karsimaan semmoisia serkkuja pois joita en ole nähnyt eikä mieskään ole näiden yhdessä oltujen viiden vuoden aikana ollut tekemisissä, koska miehen puolelta on tulossa reilusti enemmän porukkaa muutenkin. Hieman tuli vastarintaa, "kun minäkin olin Matin ja Mervin häissä", mutta pakko mikä pakko.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselläni on myös parin henkilön kohdalla ongelmana, kutsuako vaiko eikö: omat kummini sekä eräs kaverini. :girl_sigh:

Kummini ovat olleet minulle tärkeitä lapsuudessa ja olen ollut heillä paljon yötäkin. Kummisetäni on melko vitsikäs mies, mutta välillä vitsit menevät mielestäni yli. Hän esimerkiksi puhuu itsestään ex-kummina, taisi jopa aloittaa heti rippijuhlissani, kun kummin tehtävä kristillisenä kasvattajanahan päättyy ripiltä pääsyyn. Kummini eivät ole koskaan olleet minulle kristillisiä kasvattajia, vaan läheisiä aikuisia, jolloin tuo ex-kummittelu tuntuu minusta entistä oudommalta. Muutenkaan siitä ei tule kovin tervetullut olo. Kummisetäni on ollut isäni ystävä siitä lähtien, kun he ovat menneet yläasteelle ja ovat olleet paljon tekemisissä etenkin sinä aikana, kun olen itse vielä asunut vanhempieni kanssa. Nyt parin viimeisen vuoden aikana he ovat kuitenkin etääntyneet sekä minuun että vanhempiini. Heitä ei ole näkynyt syntymäpäiväkahveilla, eivätkä päässeet kihlajaisiimmekaan, koska ovat aina siellä ja täällä lomalla ja lupaavat aina soittaa, mutta heistä ei kuitenkaan myöhemmin kuulu. Nyt viime keväänä he kuitenkin itse kysyivät, pidänkö syntymäpäiväkahvit ja tulivat paikalle. Kutsunko heidät siis häihini vai en? Ovat kyllä mukavia ihmisiä kaikin puolin, ovat vain etääntyneet. Tässä tapauksessa ei onneksi ole kyse siitä, että esimerkiksi vanhempani olettaisivat minun kutsuvan heidät, kummini itse melko varmasti odottavat kutsua.

Entä sitten tämä kaverini. Olimme aiemmin todella läheiset ja vietimme aikaa paljon yhdessä, eikä minulla ollut sillä hetkellä oikein muita ystäviä samassa kaupungissa, joille olisin voinut kertoa kaiken. Tässä välissä on ehtinyt tapahtua kaikenlaista ja hän jopa pisti välit poikki noin puoleksi vuodeksi, jonka jälkeen laittoi viestiä ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Omalla kohdallani en siis enää puhuisi ystävyydestä vaan kaveruudesta, koska hän on "pettänyt luottamukseni" jo kerran. Luulen, että hänestä ystävyytemme on kuitenkin ennallaan. Itse harvemmin enää soittelen tai viestittelen hänelle, mutta hän kyllä minulle, eikä se minua kuitenkaan haittaa ja tuli hänet kutsuttua tupareihinkin tuossa keväällä ja kaikki meni hyvin. Hän varmaankin olettaa saavansa hääkutsun, kun kuulee, että häät ovat tulossa. Minulla ei ole kuin muutama hyvä ystävä, jotka haluan häihini ehdottomasti ja vedän rajan häissämme sellaisiin kavereihin, joiden kanssa olen oikeasti tekemisissä, eli ei tee edes tiukkaa olla kutsumatta muutamia kaveriporukoita, joiden kanssa olemme tekemisissä vain harvoin. Tämä kyseinen kaverini siis putoaa näiden väliin, enkä oikein tiedä kumman puoleen hän enemmän kallistuu.

Molemmissa tapauksissa minua siis jännittää, voinko olla omana hääpäivänäni täysin oma itseni ja murehtimatta asioista, jos he ovat paikalla. Toisaalta minua myös jännittää se, mitä siitä voi seurata, jos heitä ei kutsuta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ainiin! Vieraidemme mahtuminen juhlapaikkaan ei ole kiinni kolmesta ihmisestä, eikä heidän ruokailujen kustannus "tunnu miltään", kun vieraslistalla on noin 100 henkilöä. Rajaus kummieni ja kaverini kohdalla on siis täysin tunnepuolen rajaus ja päätös siitä, kumpi on pienempi paha.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samoin itsekin ajattelen, että kummit ovat enemmän sukulaisia kuin kavereita, vaikka omani eivät sukua olekaan. Ja häät ovat mielestäni enemmän sukulaisten ja pitkäaikaisten perhetuttujen sekä parhaimpien ystävien juhlat. En siis kutsuisi ikinä vaikkapa opiskelukavereitani, vaikka heidän kanssaan melkein päivittäin vietänkin aikaa koulussa, mutta en pyytäisi kahville kotiini. Tai voisin varmaan pyytää, mutta ei ole ollut tapana. Voisikohan tälle kaverille sanoa, että eipä kaasojen lisäksi ole tulossa muitakaan kavereita. (okei, kaksi ystävää ja toisen aviopuoliso, mutta sitä ei tarvitse kertoa) Lopulta minulle on ihan sama, jos joku pahoittaisikin mielensä, koska se varmasti kertoo siitä, kuinka läheisiä sellaiset ihmiset ovat. Teoriassa on vain hieman eri asia kuin todellisuudessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vieraita tulossa 60-70, eikä haluta enempää. Jo ihan rahan takia, ei ole varaa laittaa älyttömyyksiä opiskelijoina häihin. Nyt budjetti 7500€.

Asiaan. Itse kutsun kahdeksasta serkustani yhden, sen, jonka kanssa olen eniten tekemisissä. Muiden serkkujen vanhemmat eli tätini ja setäni puolisoineen kutsun. Meillä mieheni ja minun vanhempani sanoivat että me saamme itse päättää ketä kutsumme. 

Toisaalta itsestä kuulostaa hassulta etten kutsu suurinta osaa serkuistani mutta perheeni ystäviä kutsun. Kuitenkin olen heidän kanssaan läheisempi ja mietin myös sitä kautta että minua ei haittaisi jos nuo kutsumattomat serkkuni eivät kutsuisi minua häihinsä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselleni on aika selkeää että sukulaiset kutsutaan kun kummallakaan ei ole kamalan suuri suku, mutta ainoa mikä aiheuttaa kismaa on sulhasen veljen kutsuminen - tämä kun on alusta asti ollut täysin meidän parisuhdettamme vastaan ja on useaan otteeseen haukkunut minua ties millä nimillä, ja edelleenkin vaikka osaa käyttäytyä vanhempiensa edessä meidän kanssa niin keskenään saa kuunnella jatkuvaa piikittelyä. Etikettivirhehän se olisi jättää kutsumatta, ja sulhanen haluaa kyllä oman veljensä kutsua vaikka molemmat kyllä uskotaan siihen että tuskin tulee edes aikanaan tulemaan häihin vaikka kutsun saisikin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mie kutsun äidin suvun puolelta vain velipuoleni. Koko suku läpeensä täynnä alkoholisteja joiden kanssa en halua olla tekemisissä. Eli en kutsu edes äitiäni. Muutenkin kutsutaan vain vanhemmat (paitsi minun äiti), sisarukset ja heidän puolisot ja lapset sekä lähimmät ystävät. Näistä kertyy noin 35-40hlöä.

Ei kiinnosta pätkääkään jos jollaki humahtaa tästä herne nenään. Nää on minun ainoat juhlat mitä mulla on koskaan ollu 35 ikävuoteen mennessä, niin mie kyllä aion ottaa kaiken ilon irti niistä ja me tehhään niistä just sellaset ko ite halutaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään