pipa

Kotihäät

62 viestiä aiheessa

Meilläkin on suunnitteilla kotihäät ensi kesäksi, kun ei kumpikaan ole innostunut mistään suuremmasta "häähössötyksestä" eikä sulhanen viihdy keskipisteenä olemisena. Ja minä stressaan pienimmistäkin asioista niin olisin varmaan aivan hermoraunio hääpäivänä! :grin: Toki rahakin on yksi syy tähän, mieluummin laitamme vähäisiä säästöjämme häämatkaan.

Tarkoituksena olisi, että perjantaina (ei ole vielä tarkkaa päivämäärää) käymme maistraatissa (tai käräjäoikeudessa jos se on mahdollista) lähisuvun ollessa mukana, jonka jälkeen juhlimme kotona rivitalossa samalla porukalla. Illemmalla voisi ehkä lähteä käymään jossain ravintolassa tansseissa tai sitten ihan lavatansseihin, jos sellaiset sattuu lähistöllä olemaan.

Lauantaina voisi sitten kutsua ystäviä rentoon illanviettoon.

Hääpuvuksi ajattelin ostaa vähän kalliimman juhlamekon, jota voisi sitten käyttää myöhemminkin. Sulhanen päättäkööt itse sitten puvustaan, mutta toivoakseni ainakin jonkun puvun päälleen laittaa.

Kuulostaako tämä ihan suunnitelmalta? :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kotihäät kuulostaa kyllä ihanalta ja jotenkin lämpimältä idealta. :) Itselle se olisi ehkä paras mahdollinen vaihtoehto! Olisi ainakin hirveän rentoa ja voisi hyvin perustella kaikille kutsumattomille vieraille tilanpuutteen olevan syy kutsumattomuuteen! :D

Olisipa kuitenkin ihana, että ne voisi pitää aivan omassa kodissa. Luulen silti, ettei sitä unelmien kotia ole vielä silloin kun oltaisiin menossa naimisiin. Tai no, häät ovat ehkä 5 vuoden päässä, että eihän sitä nyt varmaksi voi sanoa!

Voi aloittaja minkä teit, nyt aloin unelmoimaan talosta ja siellä vietettävistä häistä! :girl_sigh:

Muokattu: , käyttäjä: Takaintialainen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli harkinnassa kotihäät aikoinaan. Vieraita meillä ei ollut kuin 20. Tosin ne eivät olisi olleet meidän kotonamme, vaan jommankumman vanhempien luona. Meillä ei ole tarpeeksi isoa pihaa tai yhtenäistä tilaa, johon kaikki olisivat mukavasti mahtuneet. Tietenkin olisimme ottaneet paikalle pitopalvelun. Mutta idea lähinnä kaatui siihen, että tunnen äidit. Kumpikaan ei olisi osannut rentoutua kotonaan ja antaa ammattilaisten hoitaa homman. Vähintäänkin kumpikin olisi hulluna hinkannut hammasharjalla kotiaan ainakin viikon ennen juhlia :grin: . Tiedän kyllä, että kumpikin olisi ilomielin tehnyt vaikka itse ruuat ja toiminut muutenkin juhlissa emäntänä, mutta me emme sitä halunneet. Niin hyvässä kuin pahassakin mielessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee myös kotihäät, vieraita tulee reilu 10 henkeä. Asumme 150m2 omakotitalossa ja pihaakin on ympärillä ihan mukavasti, tosin juhlimme lokakuussa, joten tuskinpa pihalla kovin heilumme. :grin:

Rymsteeraan sen verran, että saadaan olohuoneeseen pitkä pöytä, jonka ääressä sitten syödään. Teen itse ruuat, äiti lupasi avustaa. Lemmikkejä meillä on useampi, joten ei tarvitse niillekään hankkia hoitajaa. Tiedossa siis todella rennot juhlat, ei ole kimpun heittoja tai morsiamen ryöstöjä ym.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekin on tulossa kotihäät. Molemmat haluamme kutsua vain läheisimmät vieraiksi ja paikan olevan meille merkityksellinen. Juhlan tunnelman on tarkoitus olla rento ja vapaa. Tarjolla olisi ensin salaatteja, piirakoita yms. ja lopuksi tietenkin hääkakku + leivonnaisia. Sen jälkeen vapaata seurustelua ja drinkkejä. Istumajärjestyksiä ei tule, vaan vieraille varataan riittävästi tuoleja ja penkkejä.

Ainoa asia, jotka mietityttää on asunnon koko: 40,5 m2. Vieraita haluttaisiin kutsua noin 20-25. Onko paikka liian pieni tälle vierasmäärälle? Jos on, mikä olisi maksimimäärä? Omasta mielestäni ongelmaa ei ole "kyllä mahdutaan", mutta sulhon epäilevä mielipide alkoi mietityttämään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Jos tarkoitus on olla sisätiloissa, niin on tuo 40m2 liian pieni tuolle vierasmäärälle. Meillä oli aikanaan eräissä kemuissa (kaksio 44m2) tuon verran porukkaa ja ahdasta oli. 10 henkeä valmistujaisissakin oli paljon, mutta just mahduttiin. Pieneen asuntoon ei mahdu fiksusti "istuimia" kaikille ja makuuhuoneessa ei oikein kiva ole juhlissa olla. Keittikomero/keittiö on kuitenkin täynnä astioita ja muuta juhlatarviketta.

+ pienessä kodissa tulee talvellakin helposti tosi kuuma. Ilmanvaihto ei kestä isoa ihmismäärää.

Meidän olohuone-keittiötila on nyt aika lailla tuon 40m2 ja 10 hengestä tupa on jo varsin täysi.

Muokattu: , käyttäjä: Savory

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kiitos kommentista! Meillä on onneksi avokeittiö, joka omalta osaltaan avartaa tilaa. Ja häät pidetään kesällä, joten ikkunoita voidaan huoletta pitää auki ja hengailla myös ulkona. Hmm... täytyypä vielä tarkastaa vieraslistaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme nuoripari, ja aiomme kesällä 2012 naimisiin. Haluamme järjestää häät kotona emmekä perinteisesti kirkossa. Niimpä kaipaisimme tietoja/apuja järjestelyihin. Emme halua oman seurakuntamme pappia vaan haluamme papin toiselta paikkakunnalta. Tuleeko tästä jotain kustannuksia ja onko se vaikeaa toteuttaa? Ja miten kotihäissä toteutetaan musiikki?

Olemme kiinnostuneita myös kuulemaan muiden kokemuksia kotihäistä. (:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Veljeni järjesti häät kotioloissa. Vihkiminen tosin tapahtui kirkossa, joten pappi asiassa en osaa antaa vinkkejä. Veljeni häissä musiikki toteutettiin siten, että paikalla oli bändi, joka soitti ulkona ja pihalle oli rakennettu tanssilava. Naapureita oli asiasti informoitu etukäteen. Paljon järjestämistä toki kotihäätkin vaativat, varsinkin jos tilaa on vähän vieraisiin nähden. Ruoat oli valmistettu itse ja paikalle oli palkattu yksi ulkopuolinen henkilö huolehtimaan tarjoiluista. Astiasto saatiin seurakuntatalolta. Olohuoneesta oli sohvakaluston siirrettu pois ja tilalla oli pitkät pöydät, johon suurin osa vierasta saatiin sovitettua mukavasti. Toivottavasti tästä oli apua suunnitteluun!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä kaikista kokemuksista on apuja, kiitos. Vieraita meille on tulossa n.40-50 henkeä, mutta onneksi talo on aika iso ja häät kesällä, niin pihapiiriä kyllä riittää :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille olis ensi kesänä tulossa kotihäät, vieraita 25-30 henk. (tässä siis vain molempien sisarukset, vanhemmat, miehen isovanhemmat ja kaksi kaveria) Onneksi asutaan omakotitalossa ja pihaakin on useampi tuhat neliötä. Ainoan rajoituksen tuo parkkitilan vähyys. Tai siis nurmialueet on reunustettu paksuilla pölkyillä niin ei voi tuota etupihan kenttää hyödyntää. (se on yksi syy miksi vierasmäärä on noin alhainen). Nyt olen kahden vaiheilla teenkö tarjottavat itse vai hankinko pitopalvelua. Olen toki itsekin koulutukseltani kokki, mutta jotenkin ei ehkä omana hääpäivänä haluaisi ottaa stressiä ruokien valmistuksesta. 

 

Muuta ohjelmaa ei olla suunniteltu kuin että juhlat alkaa täällä kotona papin suorittamalla vihkimisellä ja sitten syödään/kahvitellaan ja iltaa kohti olis tarkoitus siirtyä viihteelle. Iso osa vieraista kun on lapsia niin poistunevat vanhempiensa kanssa paikalta ennen alkoholi tarjoilun alkua. :) Ja ne jäljelle jääneet vieraat onkin helppo majoittaa yön ylikin. 

 

Itse pohdittiin puoliksi vitsinä josko vietettäisiin hääyö teltassa mutta saas nyt nähdä toteutuuko vai vetääkö oma sänky puoleensa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostetaas tätä ketjua pitkästä aikaa (: meillä vihkiminen vain lähipiirin kesken ensi talvena ja haluttaisiin tarjota kakkukahvit mun lapsuudenkodissa. Vähän mietityttää pystyykö äiti nauttimaan juhlasta vai juokseeko se koko ajan keittiöön :P olen kyllä kysellyt myös pitopalvelua avuksi, täytyy vielä keskustella asiasta vanhempien kanssa. Heillä on siis iso maatalo, joten meidän 20-25 vierasta mahtuvat oikein mukavasti ja miljöö olisi sopivan rento ja meidännäköinen (:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään