Käyttökokemuksia erilaisista askartelumateriaaleista


Naele

Recommended Posts

Ajattelin, että täällä voisi olla tarvetta tällaiselle topicille. :) Eli kertokaa kokemuksianne käyttämistänne askartelumateriaaleista aina mulperipaperista kuultopaperiin tai skräppipaperista helmiäiskartonkiin!

Me käytettiin kutsuissa Sinellin helmiäiskartonkia, tosin valmiiksi leikattuja korttipohjia. Materiaali oli oikein kaunis, hieman hohtava turkoosi. Siihen emme tulostaneet suoraan (kartonki ei varmaan olisi paksuutensa takia edes mennyt läpi tulostimesta), mutta tulostaminen kuultopaperille aiheutti jonkin verran päänvaivaa. Onneksi tulostimesta lopulta löytyi kalvopaperi-asetus, jolla saimme musteen pysymään kuultopaperin päällä, mutta silti kuultopaperille tulostaminen vaati n. vuorokauden kuivumisen tarttuakseen paperiin kunnolla.

Kysyisin, että miten hyvin helmiäispaperi (esim. Sinellin?) käyttäytyy tulostaessa? Meneekö se läpi tulostimesta ym?

Meillä olisi tarkoitus tilata sellaista Sinellistä ja tulostaa sille ohjelmat.

Link to comment
Share on other sites

Kokemuksia jään itsekin odottelemaan, mutta sellaista pyytäisin noiden printtauskokemusten suhteen, että voisitteko kertoa myös printtasitteko laser- vai mustesuihkutulostimella (ja merkin/mallin jos tiedätte).

Osa papereista kun toimii canonilla ja osa epsonilla ja osa hp:lla jne, mutta sama paperi ei ole välttämättä yhteensopiva kaikkien mustesuihkutulostimien kanssa... :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Me yritettin tulostaa helmiäiskartongille hääkutsut, käytössä muuten ihan hyvä lasertulostin (kotikone, en muista merkkiä/mallia, mutta ainakin pari vuotta vanha). Ostettiin valmiita korttipohjia sinellistä, joissa toinen puoli helmiäistä ja toinen valkoista kartonkia. Helmiäispuolelle tulostus onnistui ihan hyvin, mutta kartonkipuolelle tulostin jätti ikäviä mustetahrajälkiä, joten pakko oli etsiä jostain kirjapaino, jotta saimme kutsut tehtyä. Hankalaa oli sekin kun monet painot eivät voineet tulostaa valmiiksi leikatuille kartongeille, olisi vähintään pitänyt olla A4-koko. Onneksi löytyi sitten Pyynikin kirjapaino ja olin tulokseen erittäin tyytyväinen! :D

Kyseisellä lasertulostimella onnistui kyllä juhlainfojen tulostaminen helmiäispaperille erittäin hyvin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

itse ostin (ystäväni häihin) askartelupuoti piasta helmiäiskartonkia ja siihen tulostaminen onnistui laser tulostimella hyvin. kannattaa aina kyllä kysyä koska tuolla myyjä sanoi että tähän niiden paperiin voi mutta heillä oli edellinen paperi sellaista että siihen ei voinut tulostaa. Pialla on myös verkko kauppa:

http://www.askartelupuotipia.fi/

Ps: todella ystävällinen ja auttava myyjä oli tuolla se keskittyi hyvin meidän auttamiseen ja laski kaikki määrät ei tarvinnut itse ajatella :)

Link to comment
Share on other sites

Ostin Tiimarista tulostettavaa mulperipaperia(10 A-4 arkkia 3,95€ ) ja aivan sairaan ihanan näköistä tuli. ihastuin ikihyväksi. paperissa voi vapaasti valita haluaako tulostuksen sille "rosoiselle" puolelle vaiko "sileälle" ja molemmissa lopputulos oli älyttömän hyvä.

helmiäis kuultopaperin testasin myös ja sekin oli aivan ihana.. :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Camotar, minkä merkkistä tuo helmiäiskuultopaperi oli ja mikä tulostin sinulla on?

Itse katselin kanssa tuota tiimarin paperia, mutta luoja että se on kallista! :girl_impossible: Melkein 40snt/paperi... Joku hieman kustannustehokkaampi ratkaisu on pakko keksiä, sillä meillä menee yhteen kutsuun kaksi A4-kokoista paperia (kutsu ja juhlaohjesääntö).

Link to comment
Share on other sites

Tinakeiju..en muista merkkiä,mutta sinellin paperi oli. ja tulostimena meillä canon pixma mp800 eli ihan tavallinen mustesuihku tulostin. Ei levinny värit suuntaan eikä toiseen..ja vinkki..tiimarilla tulossa nyt pääsiäisen aikaan kuponki tarjoukseen ota 3 maksa 2 niin saa noita papereita "edullisemmin" . tosin en osaa sanoa montako satsia saa ottaa sillä yhellä kupongilla..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me ostettiin kutsuja (ja muutakin askartelua) varten Lindellin 120g tulostuspaperia (myydään mm. suomalaisessa ja lindellin omissa myymälöissä). Meidän tulostin (Canon MP150) ei oikein suostunut printtaamaan tuohon sotkematta, se on jotenkin niin liukasta tai jotain. Normipaperiin se ei tee mitään sotkuja, eikä valokuvapaperiin.

Onneksi tuo sulho on tietokone-ekspertti ;) ja keksi laskea värin intensiteettiä (tätä voi säätää tulostinasetuksista). Tuo auttoi ja saatiin printattua kutsut kotona. Kutsun teksti ei ole ihan sysimustaa, vähän haaleampaa, mutta ei sitä huomaa ellei näe vertailukohdetta vieressä.

Todella outoa oli, ettei meidän printteri hyväksynyt tuota paperia, se kun on kuitenkin tarkoitettu tulostukseen ja meidän laite on ihan tavallinen printteri kuitenkin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ainakin tulostaminen helmiäispaperille onnistui melko hyvin. Meillä tuli valkoiset tekstit mustalle pohjalle jolloin meidän lasertulostin (HP LaserJet 110) ns. kopioi edellistä tekstiä mustaan pohjaan. Mutta jos haluaa tulostaa ihan vain mustaa tekstiä paperille niin tätä ongelmaa ei pitäisi olla. Meidän kutsuihin tuo ns. kopiointi kävi hyvin, joten emme tehneet siitä mitään ongelmaa.

Helmiäiskartonki ei mene tulostimesta läpi, joten suosittelen siis tuote helmiäispaperia jos kotona meinaatte tulostella. Helmiäispaperi tosin kannattaa sitten kiinnittää kaksipuoleisella teipillä (jos tarvitsee johonkin kiinnitellä), koska liimalla ei pysy sitten millään.

Nämä muutamat asiat tulivat nyt näin äkkisiltään mieleen :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Osaatteko sanoa mistähän saisi vanhan roosan / vaalean punaisen sävyisiä helmiäiskuultopapereita ja helmiäis sävyisiä korttipohjia jotka aukeavat niin sanotusti kuin portit? Olen kaikki askartelukaupat ja nettisivut etsinyt ja kierrellyt, mutta mistään ei tunnu sellaista löytyvän.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minä kannatan tapettia. Ostimme yhden rullan juuri meidän näköistä tapettia (hopeanharmaalla pohjalla tumman harmaita kiekura kohokuvioita :) olemme tehneet siitä kaiken tarvittavan, kutsut, paikkakortit, menu, ohjelma, päällystin myös vieraskirjan sillä ja vaikka itse tein niin täytyy sanoa että niistä tuli lopulta todella tyylikkäitä. Varmaankin riippuu tapetista saako siihen tulostettua, me emme loppujenlopuksi tulostaneet suoraan tapettiin, vaikka sekin olisi onnistunut, vaan tulostimme ihan normi värilliselle paperille ja se me joko liimattiin tai laitettiin nauhalla kiinni tapettiin. Yksi tapettirulla ei meillä ainakaan maksanut mitään älyttömiä, noin 25e, ja näin saimme teemavärin ja -kuvion joka toistuu kaikissa. Värillisen paperin sävyä muuttelemalla saimme kaikkiin hiukan eroa joten kaikki ei ole ihan toistensa kopioita :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Tuota noin, mikä on nimeltään se ohut ja harsomainen kangas, jota usein käytetään juhlapaikan koristeluun? Esim. jos ripustetaan kattoon kankaita (kuten jenkkihäissä usein näkee)? Haluaisin kieputtaa kyseistä kangasta juhlapaikalla hirsitolppiin, mutta en tiedä mikä se kangas on nimeltään vai onko niitä useita. Organzaako? Mahdollisimman edullista tietysti saisi olla. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...