Jump to content
Naimisiin.info

Auttaako teidän äiti valmisteluissa?


soffala

Recommended Posts

Meillä kummankin äidit auttavat aika vähän. Tämä siitä syystä, että itse maksamme häät, ja teemme päätökset käytännössä kaikista asioista. En oikein tiedä olisinko osannut tehdä asioita toisin, jos äidit olisivat saaneet päättää millaisia häitä meillä tanssitaan, juhlista olisi varmaan tulossa aika lailla erinäköiset kuin nyt. Oma äitini kunnioittaa tahtoani, ja on sanonut että tekee kyllä mitä pyydetään, mutta muutoin omien sanojensa mukaan koettaa olla poissa tieltä. Sulhasen äidille asia taitaa olla vaikeammin purtavissa, mutta aika hyvin ollaan hänenkin kanssaan saatu puhuttua asioista. Hän sanoi aina ajatelleensa, että kun poikansa menee naimisiin, niin sitte pidetään sellaiset juhlat, että oksat pois. Kaikki sukulaiset ja tutut kutsuttaisiin ja vielä mitä.. Nyt on tulossa 50 vieraan häät, joista puolet on meidän kavereita, joten aika erinäköistä, kuin mitä hän oli aatoksissaan ajatellut.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

äiti ja anoppi auttaa tarvittaessa!eivät puutu yksityskohtiin jos eivät näe pahoja mokia..mut kaikilla on oma makunsa ,myös hääjärjestelyissä.kannattaa kuunnella muidenki mielipiteitä,niistä voi saada ideoita vaikka ne oliski hiukan eriäviä!!31.pvä heinäkuuta häät tänä kesänä ja paljon vielä puuttuu..mm.hääboolin testaus,sitä odotan.(kun saataas lapsi mummulle hoitoon(tappelevat kumpi saa:))onko muillaki sama et ukko retkottaa sohvalla ja itte saa hoitaa kaikki!!!:)

Link to comment
Share on other sites

Antaisin mitä vain että äitini auttaisi tai olisi hössöttämässä, olisi vaikka ärsyttävinen vaaleanpunaisine-pitsikoristeineen.. Tai olisi miten vain mukana. Mutta äitini ei ole.. Hän nukkui vakavan ja nopeasti edenneen sairauden takia pois muutama kk sitten. En ollut edes ehtinyt kertoa äidille hääaikeistamme :( :(

Suuren suuri ikävä äitiä, ja toivonkin että hän katselee tähdeltä meidän hääpäivämme kulkua.. sniif :( tulipa kova ikävä kun kuin muiden tekstejä :-X

Link to comment
Share on other sites

Ei auta (on pari vuotta sitten siirtynyt pilven reunalle enkeliksi) eikä auta anoppinikaan. Haluan tehdä sulhon kanssa kaiken itse :) paitsi tietysti osan ruokajutuista hoitaa ravintola ja konditoria, mutta muut jutut itse :) ei kuitenkaan suuren suuret häät ole tulossa joten uskomme selviytyvämme ilman apujakin. Miehen siskoa tai tämän tyttöä pyydän korkeintaan huolehtimaan "riisi"korista kirkossa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Äiti auttaa idoinnissa ja toteutuksessa. Periaatteessa ei haluta että vanhemmat maksavat häitä, mutta enhän mä voinut kieltäytyä kun ilmoitti että haluaa perinteen vuoksi edes morsiuspuvun mulle ostaa.

No, eipä tartte miettiä ostaako vai vuokraako, vaikka olin jo vuokraamisen fiksummaksi todennut :grin:

Tulevasta anopista en osaa sanoa vielä, kun he vielä sulattelevat kihlausta ;) Vaan eiköhän sieltäkin apua tule

Link to comment
Share on other sites

Meidän äiti auttaa todella paljon. Tehdään oikeastaan kaikki ruoat ym. itse, niin apu on kyllä tarpeenkin :girl_smile:

Meillä äitini asuu vaan monen sadan kilometrin päässä, mutta meillä onneksi niin samanlainen maku, että on voinut ostella hääjuttuja, vaikka en kaikkia ole ollut näkemässäkään.

Anoppi ei taas sitten juuri osallistu ja sekin vähä mitä on pyydetty, hän tekee hampaita kiristellen... :girl_sad:

Link to comment
Share on other sites

Meillä äiti sekä anoppi ilmoitti auttavansa kaikessa missä apua tarvitaan ja halutaan...eivät kuitenkaan halua ruveta tyrkyttämään. Rahallista apua ei haluta kummankaan vanhemmilta. Täytyy katsoa lähempänä missä sitten hyödyntäisi heidän apua. :) (anopin apu siinä mielessä rajallista että asuu n. 300 km:n päässä).

Link to comment
Share on other sites

Auttaa, ja olen ihan älyttömän iloinen siitä! :) Sulhasen äiti ei halua puuttua suunnitteluihin ollenkaan ja mikäs siinä, mutta miun äitini on kyllä ihan korvaamaton apu. Ollaan järjestetty yhdessä monet juhlat ja muutenkin ollaan hyvä tiimi ideoinnissa ym. Tämän käytännön avun lisäksi vanhempani avustavat myös rahallisesti.

Link to comment
Share on other sites

Musta tuntuu vähän hassulta, kun oma äiti auttaa paljon, mutta sulhasen vanhemmat ei. Ja olen varma että anoppinikin auttaisi innokkaasti, mutta sulho ei halua kertoa äidilleen mitään koko häistä etukäteen. Pelkään, että miten anoppi suhtautuu siihen sitten? :girl_sad: Koska oma äitini ainakin loukkaantuisi, jos en antaisi edes mahdollisuutta auttaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Meidän äiti on jo hieman vanha, hyvä että voimat viellä työssäkäymiseen riittää (hän tekee fyysistä ulkotyötä). Hän sanoi suoraan ettei jaksa auttaa järjestelyissä, mutta on luvannut osallistua rahallisesti mm. ruokiin.

Anoppi taas on metsästänyt meille edullista astioiden vuokrausta ja osallistuu ilmeisesti ruuan tekemiseen.

Muokattu: , käyttäjä: Kellen
Link to comment
Share on other sites

Mun äitistä ei ole mitään apua häiden järjestämisestä. Kun kerroin, että mennään naimisiin vastaus oli, että miksi silloin, ei kovin innostunut vaikuttanut olevan asiasta. Nyt kun juttelin siskoni kanssa häistä, hän sanoi, että turha odottaa äidiltä mitään panosta häihin, joutuisit vaan pettymään. Mutta näillä mennään, eipähän ainakaan puutu meidän suunnitelmiin. Mutta olkaa te onnellisia, joilla on ihana äiti ja on kiinnostuneita teidän hääsuunnitelmista!

Link to comment
Share on other sites

Kumpikin ihanainen äiti auttaa, kun pyydetään ja vaikka ei pyydettäisi. Mutta haittaa ei tästä avusta ole ollenkaan. Äiti tulee hääpukuakin varmaan kahtomaan miun kanssa. :) Onneks on semmonen äiti. Ja koska oon sisaruksista eka, joka menee naimisiin, niin asia on varmasti äitillekin positiivisesti jännittävä.

Muokattu: , käyttäjä: Helmihäät2012
Link to comment
Share on other sites

Meillä auttoi molempien äidit ja isät kaikessa, missä vain apua tarvittiin. Eivät kuitenkaan liikaa hössöttäneet tai tuputtaneet. Näin jälkeenpäin olen ollut todella liikuttunut heidän panostuksestaan, joka helpotti uskomattoman paljon varsinkin, kun itse asumme kaukana hääpaikkakunnasta. Oikeastaan koko perhe ja suku, veli, sisko, isoäiti, serkku perheineen, auttoivat ja tekivät vielä ylimääräisiä yllätyksiäkin. Häät kyllä toivat perheen ihanalla tavalla yhteen :-X Onneksi näin päin, kun toisenlaisiakin kohtaloita olen saanut kuulla muiden avioituneiden suista.

Link to comment
Share on other sites

Meillä miehen molemmat vanhemmat ja mun äiti auttavat. Äiti on hirmu taitava tekemään kutsukortteja ja muita 'tuotoksia' niin niitä yhdessä sitten ideoidaan ja tehdään :). Musta tuntuu ihanalta, kun läheiset on niin innoissaan meidän häistä ja onnellisia meidän puolesta, ja mulla on lisäksi aivan superit appivanhemmat!

Link to comment
Share on other sites

Meillä minun äitini on ollut koko suunnittelun ajan mukana lähes kaikessa ja häneltä kysynkin melkein ensimmäisenä mielepidettä. Meillä on todella hyvät välit ja arvostan hänen mielipidettään, tietenkin omamielipiteeni on se mikä lopuksi ratkaisee :) Kaasoni ei aina jaksa kuunnella minun hää hömpötyksiäni, mutta äitini ei tunnu koskaan kyllästyvän (ei ainakaan näytä sitä). Häneltä saa aina hyviä vinkkejä ja on aina mukana kun pyydän, jos jotain pitäisi käydä katsomassa/ostamssa. Hän ei kuitenkaan osallistu likaa eli ei työnnä nokkaansa joka asiaan ellen sitä pyydä :)

Sulhon äiti taas ei ole oikein osallistunut, eikä oikeastaan kysellytkään mitään. Tämä voi johtua osittain siitä ettei sulhoni hänelle edes niin paljon puhu häistämme.

Link to comment
Share on other sites

Guest Woodwoman

En osaa sanoa, auttaisiko mun äiti valmisteluissa, jos jotain pyytäisin (ehkä?), mutta ei mua kyllä kiinnosta pyytää, kun kaikki hääaiheesta avaamani keskustelut torpataan samantien. Kerron aina satunnaisesti - puoliväkisin - suunnitelmien ja hankintojen etenemisestä, esim. puvun ostosta, juhlapaikasta, milloin mistäkin (välillä myös ohimennen vittuillessani siitä, minkä verran oltiin kulloinkin saatu miehen vanhemmilta pientä avustusta hääsäästöihimme), mutta vastaus on aina vaan mm aha ja aiheen vaihto.

En mä sinänsä nyt niin ihmeellisesti apua kaipaa, miehen kanssa nämä hoituu kivasti yhdessäkin, mutta olisi kivaa, jos äiti edes esittäisi kiinnostunutta meidän naimisiinmenosta. Käsittääkseni hänellä ei pitäisi olla mitään miestäni vastaan, joten en tiedä missä ihmeessä ongelma on. Luulisi, että olisi onnellinen, että kolmekymppinen tytär ei jää vanhaksipiiaksi. :grin:

Mainittakoon tuosta avustushommasta se, että kyseessä ei ole suinkaan sellainen tilanne, että äidilläni ei olisi rahaa tms, eikä me varsinaisesti odoteta keltään minkään maksamista (maksamme siis yli 90% itse), mutta on ollut mukava ele, kun appivanhemmat laittavat kuukausittain pienen summan rahaa meille tuota varten, ja joskus merkkipäivinä hieman enemmän, ja halusivat myös ostaa mulle puvun, mikä oli tosi hieno juttu.

Link to comment
Share on other sites

Äitini ompelee hääpukuni. :-X Lisäksi hän on muutenkin ollut alusta asti kiinnostunut hääsuunnitelmista ja auttanut ideoinnissa ja pohdinnassa. Sulhasen äiti on myös osallistunut jonkin verran, mutta pääsääntöisesti pysytellyt hieman etäämmällä asiasta.

Muokattu: , käyttäjä: Bapu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä äiti osallistuu häiden järjestelyyn 100%. Aikoivat myös isän kanssa osallistu häiden kustannukseen ihan omaehtoisesti :) Sulhasen vanhemmille ei ole kerrottu, saavat kutsun postissa. En halua että koko kylä tietää etukäteen ja en jaksa sitä hössötystä. Suhtautuminen vähän mietityttää mutta antaa olla, kun ei se sulhoa mietitytä niin ei minuakaan :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Woodwoman

Kirjoitinkin tähän ketjuun jo aiemmin oman äitini nihkeästä suhtautumisesta ja kiinnostumattomuudesta koko asiaa kohtaan. Nyt taas viikonloppuna nähtiin, ja... ei voi kyllä sanoa muuta kuin ei voi olla totta. Kaikki keskustelunavaukseni asiasta torjuttiin aika lailla ajoissa, ja lisäksi ymmärsin hänen eräästä kommentistaan erittäin suoraan, että ei aio tulla avustamaan hääpaikalle ennen tai jälkeen häiden, vaan vain tulla paikalle ja lähteä. Olin kyllä aika sanaton tästäkin, kun muistan, miten asiat menivät sisarukseni häissä muutama vuosi sitten (olimme molemmat raivaamassa hääpaikasta juhlittavan näköistä ja seuraavana aamuna siivoamassa jne).

Ei kenenkään ole pakko kiinnostua toisten juhlista, mutta... jep.

Link to comment
Share on other sites

Äitini kuolemasta tulee kesällä 10 vuotta... Edelleen kaipaus ja ikävä on suuri. Olin hakemassa tuossa yks päivä vannehametta morsiusvaateliikkeestä ja oli aika tuskaista katsoa, kun äiti ja tytär olivat yhdessä sovittelemassa hääpukuja. :/ Etenkin näin vanhemmalla iällä ja ns. suurien asioiden edessä kaipaan äitiä paljon. Ihmiset jotka moittivat ja sättivät äitejään, koittakaa muistaa että ne asiat on loppu peleissä aika pieniä ja elämä on oikeasti ihan pirun lyhyt käytettäväksi turhanpäiväiseen kinasteluun. <3 Itse antaisin mitä vain, että saisin äitini edes paikalle hääpäivänä...

Miss Y Mum <3

Link to comment
Share on other sites

Guest Woodwoman

^ Olen pahoillani, mutta minua henkilökohtaisesti aina ärsyttää aika paljon, kun toisten tuntemuksia tullaan latistamaan ketjuihin näillä "niin, mutta asiat voisivat olla myös NÄIN!" -saarnoilla. Meidän pettymyksen tunteemme tässä ketjussa ovat meille todellisia, ja saamme verrata niitä mihin haluamme - kavereidemme ihaniin ja läheisiin äitisuhteisiin tai niihin haavekuviin, mitä meillä tästä asiasta on. Ei se (ainakaan 90% tapauksissa) tarkoita, etteivät ihmiset tiedostaisi sitä, kuinka ikävää olisi, jos sitä suhdetta ei olisi ollenkaan.

Mainittakoon, että henkilökohtaisesti tiedän kyllä, miltä tuntuu, kun toinen vanhemmista kuolee, eli ihan vailla kokemuksia en tässä asiassa liiku. Minua ei silti haittaa yhtään, vaikka muut purkavat pettymystään isäänsä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...