Jump to content
Naimisiin.info

Missä vaiheessa sovitte menun yms. yksityiskohdat pitopalvelun kanssa?


----

Recommended Posts

Eli meillä on jo pitopalvelu varattu ja häät elokuussa.

Menu-vaihtoehdoista on saatu tarjoukset ja pöytäliinoista näytepalat.

Mutta missä vaiheessa voi aloittaa yksityiskohtien hiomisen? Maistiaiset ennen varsinaisen menun valitsemista, ylimääräisten astioiden ja maljakoiden vuokraukset, alustava aikataulu?

Aikaa toki on, mutta intoa sitäkin enemmän, ettei malttaisi odottaa. Ei viitsisi pommittaa pitopalvelua kysymyksillään liian aikaisin, ettei emännällä mene hermot morsiameen jo ennen juhlia. :girl_impossible:

Link to comment
Share on other sites

Meillä on vähän samanlainen tilanne. Häät on kesäkuussa ja hääpaikka (ruoka tulee sieltä) varattu syyskuussa. Silloin saimme yhden menu-ehdotuksen ja lisää luvattiin lähettää. Mitään ei kuulunut, joten laitoin nyt pari viikkoa sitten sähköpostia ja pyysin lisää menuehdotuksia sekä juhlatilan pöytäkarttaa yms. Edelleen niitä odottelen...

Haluaisin myös saada yksityiskohdat kuntoon (pöytien määrä/pituus, jotta voin hankkia kaitaliinat, ruoat yksityiskohtaiseksi haluamiemme lisäyksien kera yms.). Tuskastuttaa odottaa, mutta kuten sanoit, ei viitsi pommittaa liian tiuhaan.

Link to comment
Share on other sites

Varasin pitopalvelun alustavasti muistaakseni elokuun lopussa. Siitä melko pian, olisiko ollut viikon päästä, kävin juttelemassa pitopalvelun väen kanssa kasvotusten ja sain menuehdotuksia. Seuraava tapaaminen oli marraskuussa ja silloin hiottiin valitsemamme menun yksityiskohtia kuntoon sekä tehtiin aikataulu. Pari asiaa jäi silloin vielä auki ja ne sovittiin nyt tammikuussa, kun soitin sinne.Häät on helmikuussa.

Kysyin silloin ensimmäisessä tapaamisessa, milloin olisi hyvä aika miettiä sitä meidän menua tarkemmin ja silloin sovittiin yhdessä suurpiirteinen ajankohta, eli marraskuun aikana tai joulukuun alussa. Aloittajankin kannattaa varmaan kysyä omasta pitopalvelustaan, mikä on sopiva aika alkaa pommittaa kysymyksillä. :girl_smile: Käytännöt saattavat vaihdella eri firmoilla, mutta kysymällä selviää.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me varattiin pitopalvelu tuossa vähän ennen joulua ja häät heinäkuun puolessavälissä. Silloin kyselin sähköpostin välityksellä yhtä sun toista, mutta en vielä mitään yksityiskohtaista. Silloin jo pitopalvelun kokki sanoi, että palataan asiaan alkuvuodesta, jotta saadaan ajoissa mahdollisimman paljon asioita kuntoon. Huomenna olemme menossa tapaamiseen ja sopimaan hiukan enemmän asioista. Eli kyllä me ajateltiin aika ajoissa olla liikkeellä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Noiden yksityiskohtien sopimisesta:

Meidän pitäis mennä kanssa palaveeraamaan pitopalvelun kanssa. Mitä juttuja kannattaisi sopia? Itsellä ei tule juuri muuta mieleen kun juhlan alkamisajankohta, menu, miten kauan tarjoilijat viipyy ja juhlan ohjelma suunnilleen jne., mutta onko jotain muitakin juttuja mitä olisi tärkeää sopia?

Vinkit olisi tarpeen, ettei tule katastrofia kun ei ole jotain tajuttu sopia..

Link to comment
Share on other sites

Guest Minimorsio

^ Jos pitopalvelu on ammattimainen ja kokemusta löytyy, niin todennäköisesti he ottavat esiin asiat, joista tulee keskustella. En tiedä tarkemmin minkä tyyppinen ruokailu teillä on, mutta jos nyt oletan, että perusbuffet niin äkkiseltään tulee mieleen esim. milloin suunnilleen alkuruoka, milloin pääruoka (vai ovatko tarjolla yhtä aikaa), entä kahvi? Onko ruokailun väleissä jotain ohjelmaa? Pitopalvelun pitää tietää siitä jos näin on, mutta noistahan ilmeisesti meinasittekin jo keskustella. Kuka hoitaa koristelut ja kattauksen sekä pöytäliinat ja auttaako pitopalvelu niissä? Entä juomien tarjoilu, tarjoillaanko juomat pöytiin vai hakevatko vieraat ne jostain itse? Erityisruokavaliot, ottaako pitopalvelu huomioon ja kuinka? Jos teillä on onnittelu/alkumalja niin missä vaiheessa se nautitaan ja tuleeko täydennyskaatoa vai ei? Jos kakku tulee pitopalvelulta niin kuka hoitaa mahdollisen kakunkoristeen? Nämä nyt on osa ihan pikkuasioita mutta käytin tässä lähinnä tajunnanvirtaa... :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia, näistä on jo aikalailla söhköpostitse sovittu. Onko lisää? Tuolta "Mitä tekisit toisin"-topicista saa kyllä aina välillä hyviä vinkkejä.

Lähinnä ongelmana on se, että pidän tätä järjestelyiden yksinkertaisimpana puolena kun voin jättää sen muiden harteille. Silloin riskinä on sitten se, etten huomaa jotain sopia kun oletan että kaikki järjestyy ilman minun miettimisiäni.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me varattiin viime elokuussa pitopalvelu ja silloin sovittiin alustavasti myös menusta. Tarkempi palaveri on reilu viikko ennen häitä, vaikka pitopalvelulle olisi riittänyt vasta muutamaa päivää ennenkin. Silloin myös pitää vasta ilmoittaa syöjien tarkka määrä. Meillä on siis vielä servettien väri valitsematta ja menuun tulee muutamia pieniä muutoksia ja kakku on päättämättä, vähän suuntaa on kuitenkin annettu. Mutta pakko luottaa, että pitopalvelulle oikeasti riittää noin lyhyt aika.

Link to comment
Share on other sites

Helmikuussa saatiin varattua pitopalvelu, elokuussa on hääjuhla. Toukokuun alussa tavattiin ja käytiin läpi menu, ohjelma ja tarjoilijoiden työhön kuuluvat hommat läpi. Silloin myös kerrottiin että tahdotaan kuitenkin heiltä kakku ja sellainen erillainen jenkkityylinen kerroskakku. Heinäkuun puolessa välissä on vp vieraille eli sen jälkeen ilmoitetaan syöjämäärä pitopalvelulle ja varmaan loppukuusta käydään vielä kerran paikan päällä tapaamassa yhteyshenkilöä. Viimeksi ravintolapäälikkö jonka kanssa olimme sopineet, olikin toisella työkeikalla ja puhuimme keittiömestarin kanssa. Ravintolapäälikkö sitten tuosta tapaamisesta noin kuukausi vahvisti että uudet suunitelmat ovat hänen tiedossaan ja homma edelleen hallussa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...