meve

Vieraiden majoitus (yhdistetty ketjuja)

171 viestiä aiheessa

Meillä suurin osa vieraista todennäköisesti majoittuu sukultaisten luona, ja juhlapaikalta itsessään löytyy jokunen huone joissa majoittua. Lisäksi olemme ajatelleet tarjota mökki majoitusta niitä tarvitseville jos eivät nämä majapaikat riitä. Ja itse kustannamme ne. Jos joku haluaa paremman majoituksen, sen hän saa itse kustantaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei makseta kuin oma majoittuminen. Vieraita tulee kolmelta paikkakunnalta ja ne tulevat ketkä pystyvät. Yöksihän ei kenenkään ole pakko jäähä. Eipä muuten tulisi vieraana mieleenkään edes olettaa, että majoittuminen maksettaisiin, enkä ole koskaan kuullut, että jotkut sen vieraille maksaisivat. Rahan voi sitten laittaa jonnekin muuhun olennaisempaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme maksa edes omaa majoitusta. eli yövymme siis kotona hääyön. Ei vain ole varaa vaikka monet tulevatkin satojen kilometrien päästä. Olemme hääohjeessa kertoneet, mitkä ovat edullisia hotelleja ja antaneet niiden yhteystiedot.

Maksamme kuljetuksen kirkosta juhlapaikalle ja takaisin Tampereelle yöllä. Tähän ovat monet olleet kovin tyytyväisiä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen pohdiskellut samaa kysymystä, sillä häävieraita tulee kauempaakin. Olen harkinnut sellaista vaihtoehtoa, että kutsuihin laittaisi pyynnön, että ei häälahjoja, ottakaa sillä rahalla itsellenne huone, jotta voitte juhlia seurassamme pitkälle yöhön ja liittyä seuraamme aamiaselle seuraavana päivänä. Mitä mieltä te olette tällaisesta ideasta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olemme ilmoittaneet kutsuissa, ettemme halua mitään häälahjoja, vaan että lahjaksi riittää yöpyminen meidän kanssamme juhlapaikalla (emme siis maksa vieraiden yöpymistä). Juhlapaikalla mahtuvat yöpymään kaikki ja hintakin on todella kohtuullinen (n.30€/hlö sisältäen aamupalan). Suurin osa onkin jo ilmoittautunut ja jää yöksi (vain muutama palaa kotiinsa yöllä) ja olemme tästä todella onnellisina.

Tavaraa voi ostaa itsekin, mutta korvaamattoman arvokasta on saada kaikki rakkaat ihmiset yhteen paikkaan koko viikonlopuksi juhlimaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valitettavasti meidän budjetti ei kestä kestitystä enempää, joten emme kustanna majoituksia. Miehen sisarukset perheineen yöpyvät meillä ja mun vanhemmat majoittaa joitakin sukulaisia. Ollaan laitettu sähköpostilla infokirjettä, jossa linkki kaupunkimme majoituspalveluihin. Sieltä saa jokainen etsiä budjetilleen sopivan ratkaisun. Emme myöskään ole hankkineet kuljetuksia, sillä kirkolta juhlapaikalle ajaa noin 10-15 minuuttia. Kun on itse maksumiehenä niin rajaa täytyy vetää. Haluamme tarjota juhlamme ilman pankin avustusta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meillä vieraat maksavat itse.

Samoin meillä. Vanhempani ja mummini majoitetaan sulhon vanhempien luo. Muut yöpyvät hotellissa. Mekin yövymme perjantaista sunnuntaihin hotellissa (juhlat la). Ei ole varaa kustantaa majoitusta vieraille, vaikka oma sukuni matkustaa 6 tuntia juhlapaikalle (autolla).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on juhlapaikkana hotelli-ravintola, joten otimme sieltä ennakkovarauksena pari huonetta. Pitkänmatkalaisia ei ole kovinkaan montaa (omasta suvusta kaksi), mutta saavat silti itse maksaa majoituksensa. Hääajankohta on sellainen, ettei siihen aikaan paikkakunnalla ole mitään suurempia tapahtumia joten hotelleissa on tilaa. Kutsuihin laitetaan maininta että juhlapaikastakin saa varata halutessaan huoneen, mutta yöpyvät vieraat saavat itse päättää majapaikkansa ja hoitaa kustannukset. Kaasojen ja bestmanien yöpymiset maksetaan sillä heidän on vähän niin kuin pakko tulla paikalle ja olla pääkallopaikalla juhlien päättymiseen asti. Jos maksaisimme kaikkien halukkaiden yöpymiset, kävisi todennäköisesti niin että lähempääkin (100 km säteeltä) tulevat käyttäisivät yöpymismahdollisuuden hyväkseen ja hääbudjetti repeäisi liitoksistaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikissa häissä missä olen ollut, vieraat ovat itse maksaneet majoituksensa. Itse olimme juuri häissä Turussa ja maksoimme 2 yön hotellikulut itse, ei olisi tullut mieleenkään veloittaa niitä hääparilta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin vieraat maksoivat itse yöpymisensä. Laitoimme kutsun mukana pienen info-lappusen, jossa luki ajo-ohjeiden ym. lisäksi mm. yöpymisen hinta juhlapaikassa. Hinta oli melko edullinen (25 € /hlö) ja tarjosimme aamupalan vieraille. En uskoisi, että kukaan vieraista olettaa hääparin maksavan yöpymiset!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme maksa muuta majoitusta kuin oman hääyön (jos ei mennä tuttujen mökille). Sulhasen vanhemmat kustantavat reilun puolen tunnin kestävälle matkalle keskustasta bussikuljetuksen. Olen neuvonut vieraille lähimmän majoituspaikan, jonne bussi myös pysähtyy. Best man ja kaasot asuvat lähistöllä ja minun lähisukulaiseni ja kauempaa tulevat kaverini mahtuvat yöksi meille tai muiden täällä asuvien tuttujen luo.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me maksetaan majoitus.. Olemme vuokranneet kolme mökkiä.. tulee maksamaan 400e, mut porukka on ollut aivan onnessaan.. Huoneita on 9. joten kimppamajoitusta.. +osa tulee asuntoautolla.. Näin meillä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei ainakaan makseta,kun oma yöpyminen.Meitin vieraista 90% tulee kauempaa,joiden voisi kuvitella yöpyvän. Kutsuun kyllä tullaan laittamaan,että ollaan varattu huoneita muutamista paikoista ja minkäverran ne huoneet maksaa.Itse en kyllä edes kuvittelisi,että hääpari olisi velvollinen maksamaan yöpymisen vieraille.Sen kyllä ymmärrän,jos juuri joillekin 'läheisille/avustajille' haluaa tarjota yöpymisen,mutta että kaikille?? Noup ei ainakaan meillä,vieraita on kuitenkin semmottineen 100-110 tulossa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me valitsimme juhlapaikkamme myös sillä perusteella, että sen yhteydessä on majoitus n. 30 hengelle. Majoitus siis sisältyy juhlapaikan hintaan. Kaikki vieraamme eivät tule mahtumaan saman katon alle tästä huolimatta, mutta koska valtaosa juhlaväestämme tulee muualta, halusimme muistaa erityisesti pitkämatkalaisia näin. Eleenä tämä tuntuu meistä hienolta. :) Majoituksesta kiinnostuneet voivat ilmoittaa siitä meille ilmoittautuessaan häihin. Jos majoitukseen on tunkua enemmän kuin petejä, etusijalle menevät tosiaan pitkämatkalaiset ja lapsiperheet.

Täytyy vielä lisätä, että itse en odottaisi majoituksen järjestämistä mikäli olisin kutsuvieras. Tuo Marthan mainitsema varausten järjestäminen majoitusvaihtoehtoihin on hieno juttu ja helpottaa hurjasti vieraiden oloa! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vieraat maksoivat itse omat majoituksensa. me varattiin kiintiöt hotellista ja majatalosta valmiiksi, vieraat itse hoitivat varauksen kutsussa mainittuun päivämäärään mennessä.

mun vanhemmat ja veljen porukat majoitettiin meille ja itse oltiin vuokramökissä. Samoin tädin porukka majoittui meidän pihassa asuntoautossa.

häiden jälkeisenä päivänä osa porukasta (bestman, ja kaaso puolisoineen, mun veljet ja pari muuta kaveria) kutsuttiin sitten sinne meidän mökille tavallaan "kiitosbileisiin) ja majoitettiin sitten heidät meidän laskuun siellä :girl_smile:

Homma toimi hyvin, eikä kitinöitä kuulunut (ja kaikki pitkämatkalaiset oli sentään mun sukulaisia) B)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme maksa kenenkään majoitusta. Emme edes omaamme, koska menemme äidin miehen mökille viikoksi häiden jälkeen, suoraan juhlista. Hääinfossa mainitsemme hotellit ja huoneiden hinnat. Paikkakunnalla jossa häät vietetään ei asu muita kun äitini uuden miehen kera joten emme voi sopia edes majoituksesta toisten koteihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme maksa vieraiden majoitusta. Suurimmalla osalla kaupunkin ulkopuolelta tulevilla vieraillamme on tuttuja kaupungissa, joten pääsevät majoittumaan ilman suurempia lisäkustannuksia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme maksa vieraiden majoitusta!

Osa vieraista mahtuu juhlapaikalle nukkumaan, siellä on patjoja varastossa yms. Peitot vaan mukaan. Saa vielä aamupalaksi ruokatähteitä :D

Laitetaan vielä kutsun mukana lähtevään infoon hotellien yhteystietoja yms. mahdollista majoitusta, sillä suurin osa vieraista tulee kaukaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me maksettiin majoitus osalle vieraista.

Tarjottiin majoitus ja aamupala avustajille ja mun perheelle, kun tulivat niin pitkästä matkasta. Majoitus oli siis juhlapaikkana toimineessa leirikeskuksessa, jossa myös jatkot. Lisäksi osa vieraista maksoi yöpymisensä juhlapaikalla itse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Majoitamme ystäviä juhlapaikalle,

sukulaiset menevät hotelliin. Sulhon vanhemmat, mummo ja sisar tulevat kotiini yöksi.

Eli käytännössä ystäville järjestyy majoitus, muut hoitavat itse yöpymisen - mikäli sitä tarvitsevat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sulhasen koko suku ja osa kaveriporukasta on tulossa ulkomailta, joten joutuvat kustantamaan ainakin lennot ja muutaman hotelliyön. Tuskin siis kustannamme majoitusta kenellekään, mutta sen sijaan luultavasti järjestämme jotain ekstraohjelmaa teemalla tutustuminen Suomeen/Helsinkiin. Onneksi lähisuvun saapumisen ei pitäisi olla ainakaan taloudellisista resursseista kiinni, mutta toki kynnys muutaman päivän hääreissuun on varmasti korkeampi kuin muutaman tunnin juhlimiseen osallistumiseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me emme maksa. Ulkopaikkakuntalaisista omat sukulaiseni majoittuvat "sukutilalle", jossa yöpyvät muutenkin kaupungissa käydessään. Sulhasen sukulaiset (5 henkeä) on äitini luvannut majoittaa.

Pitäisi ratkaista meidän majoitus hääyönä ja se miten me pääsemme hääpaikkakunnalle ja sielä kotiin kun miehen sukulaiset tarvitsevat käyttöönsä meidän auton.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään