Vieraiden majoitus (yhdistetty ketjuja)


meve

Recommended Posts

Me odotetaan vieraita ulkomailta, mutta ei kylla silti voida tarjota yopymispaikkaa kenellekaan, ellei vanhemmilleni mahdu- heillakin on kuitenkin vain hyvin rajoitetusti tilaa vieraille. Tiedamme, etta kaikki kutsutut eivat paase tulemaan, mutta aiomme lahettaa Save-the-date- kortit n. vuotta ennen haita, joten vierailla pitaisi olla aikaa varautua ja toivottavasti saada edulliset lennot.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä hääjuhlapaikan vieressä mökki,johon ajattelimme majoittaa meidän kavereita n. 14 ja tuon mökin heille maksamme. Samassa pihapiirissä on myös rakennus jossa muutama huone melko halvalla hinnalla ja tuon ajattelimme myös heille maksaa. Muut vieraat saavat varata kauempaa hotellihuoneet ja maksaa itse. Tämä on mielestäme ok.

Link to comment
Share on other sites

Me maksamme.

Alun alkaen oli tarkoitus varata 26 hotellihuonetta ja majoitta kaikki muualta tulevat niihin. Nyt kuitenkin matkan päästä tulevien määrä on tippunut (ts. osaa ajaa yöllä taksilla kotiin töiden vuoksi) ja hyvä niin :) Kustannettavaksi jää siis noin 15 huonetta (lue 1500e)....

Juhlamme jatkuu myös seuravana päivänä, ja pileporukan olis paras olla paikalla jo skumppa-aamiaisen aikaan :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ei mun mielestä. Toivottavasti vaan vieraanne kehtaavat sanoa jos meinaa jäädä siitä kiinni. :) Me tarjotaan majoitus kaasoille ja bestmaneille, sekä ehkä parille erityisen tärkeälle muulle vieraalle. Muilla on mahdollisuus varata majoitus meidän kautta (mutta maksavat itse), saadaan sillä tavalla pakettialennus majoituksesta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me ei makseta, mutta autetaan järjestelyissä. Siis paikkakunnalla asuvien luo voi varmasti majoittua muualta tulevia ja jos ei mahdu niin hotelliin.

Me mennään itse hotelliin yöksi, mutta kotiimme majoittuu varmasti ainakin 2 lasta + lastenhoitaja, morsiammen äiti + äidin miesystävä, luultavasti kaaso + kaason mies.

Link to comment
Share on other sites

Ei makseta. Kutsuvieraita on 127 viimeisimmän mukaan joista n. 60 ulkopaikkakuntalaisia. Tulisi niin törkeän kalliiksi maksaa majoitukset, ettei vaan yksinkertaisesti ole siihen enää varaa. Itsekin olen käynyt häissä 700km päässä autolla, maksanut bensat ja hotellit itse, enkä ole pistänyt pahakseni.. Kaikilla meidän häihin kutsutuilla on kuitenkin varaa maksaa yöpymisensä ja monet sukulaiset majoittavat varmasti.

Link to comment
Share on other sites

Melkein kaikki sukulaisemme ovat eri kaupungeista eli varmasti suurinosa jää yöksi. Mutta me emme maksa heidän majoituksiamme, koska sukulaisia on lähemmäs 100 ja häävieraita yhteesä n. 120-130 eli tulisi hääbudjettiin monta tuhatta euroa lisää 7000 euron lisäksi. Toki jos oltaisiin todella rikkaita, niin mikäs siinä, tottakai me maksaisisimme häävieraiden yöpymiset. Eikä ainakaan omista sukulaisista kukaan oletakkaan, että maksaisimme heidän yöpymisensä hotellissa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä kaikki vieraat maksavat itse matkansa ja majoituksensa. Ainoat poikkeukset ovat kaasot, joille molemmille maksoin heidän matkansa... Meillä siis häät Turkissa, joten matkakustannuksia tulee väkisinkin suurimmalle osalle vieraista, mutta harva on tuntunut pahakseen laittavan kun voivat lomareissun yhdistää häihin.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Niin, onko se hääparin tehtävä hommata vieraille majoituspaikka? Otitteko hääpaikan valinnassa huomioon sen, että vieraat pääsisivät kävellen majoitustiloihin? Maksoitteko kuljetuksia majoitukseen?

Me haluaisimme majoittaa pitkänmatkalaisia jotta ei tarvitsisi murehtia siitä koska lähtee kotiin tai alkoholinkäytöstä. Toisessa paikkaa (A) olisi mahdollisuus tähän, toisessa (B ) ei. Paikassa B ei ole tilavuokraa ja tila on valoisampi, A:ssa toisaalta nätimpi piha-alue, B ollaan tosin nähty vaan talvella. Kumpaankin saa tuoda omat juotavat. Minä olisin kuitenkin kaartumassa vaihtoehtoon B varsinkin kun siellä emäntä on niin mukava ja kaikesta on tehty yksinkertaista ja jopa helppoa! Mies vaan miettii tuota majoitusasiaa.

Toki vähän pelätään sitä, että jos paikka on noin korvessa niin vieraat lähtevät ajoissa. Miten ratkaista... Maksetaan pari ennaltajärkättyä taksia Turkuun ja varattuun hotelliin? Voiko hotellimajoituksesta olettaa vieraiden maksavan itse?

Muokattu: , käyttäjä: Golden Eagle
Link to comment
Share on other sites

Me ei lähdetty ollenkaan tuohon, et kustannettaisiin vieraille kyytejä/yöpymistä. Ne jotka ei halua/saa mistään yöpaikkaa, joutuvat sitten lähtemään aiemmin ajelemaan kotiin. Jotenkin kun ei kumpikaan olla koskaan oltu häissä missä olis tarjottu ilmaseks tälläsiä, ei alettu niistä itekkää stressata. Musta koko ajatus on joenkin outo, et ensin pyydetään ne JUHLIMAAN meidän häitä, tarjotaan (tietysti!) juomat, ruuat, ohjelmat, kakut ja kahvit jne, ja sitten maksettais vielä kyydit ja yöpyminen. Toki tämä voi olla erittäin yleinen käytäntö, ja mua pidetään nyt hirveänä ja ilkeänä eukkona :girl_sigh::girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Meillä juhlapaikka on kauempana mahdollisista majoituspaikoista, joten järjestetään kuljetus kaupunkiin ja nuoremmalle väelle varatuille mökeille. Eli maksetaan halukkaiden kyyti majoituspaikoille, mutta majoituksen kaikki saavat maksaa itse (paitsi kaasot ja bestmanit, heille maksamme majoituksen kiitoksena avusta). Helpompaa näin, sillä juhlapaikalle taksien saaminen jokaiselle erikseen on hankalaa ja kallista. Halukkaat voivat siis juhlia rauhassa kanssamme! :)Toki jos juhlapaikka olisi lähempänä kaupunkia tms, niin vieraat saisivat itse hoitaa kulkemisensa.

Link to comment
Share on other sites

Meidän häihin tulee paljon vieraita ulkomailta, joten luonnollisesti halutaan tarjota myös yöpaikka. Onneksi häät ovat sukutilalla, jossa on sulhon sukulaisille mukavat yöpaikat. Naapurissa asuu sukulaisia, jotka majoittavat myös mielellään. Omalle mökille tulee puolijoukkueteltta, jossa kaverit voi nukkua läjässä ja iskä varasi ison mökin osalle vieraista. Suomalaisille tämä järjestely voi tuntua epäreilulta, mutta he voi sentään ajaa itse kotiin tai tilata taksin. Vieraiden yöpaikkoihin on juhlapaikalta 2 km. Ajateltiin järjestää joku helppo kuljetus heille, tai sitten kävellään kaikki yhdessä yöpaikkaan vaaleassa kesäyössä.

Koska teltan vuokra (mahtuu 15 hlö) on melko edullinen, on meillä varaa myös tarjota aamupalat vieraille.. olettaen tietenkin, että osaavat itse auttaa itseään..

Link to comment
Share on other sites

Mekään ei aleta kustantamaan vieraiden majoituksia mutta olemme neuvotelleet juhlapaikan välittömässä läheisyydessä olevan hotellin kanssa sopimushinnat vieraille. Vieraat saavat majoittua sinne tai halutessaan johonkin toiseen hotelliin, heidän valinta ;) Kuljetuksia ei onneksi tarvitse miettiä, kirkko ja juhlapaikka ovat ihan lähekkäin.

Link to comment
Share on other sites

Me ei myöskään alettu maksamaan vieraiden yöpymisiä, koska yli 100km:n päästä tulee miltei 40 vierasta. Sovimme juhlapaikkaa lähinnä olevan hotellin kanssa sopimushinnat vieraille. Tällä hetkellä noin 20 vierasta on yöpymässä tuossa hotellissa. Vieraat saavat myös itse keksiä miten kulkevat sen 1,5 kilometrin matkan hitellilta juhlapaikalle, taksin tilausnumero annettiin hääinfossa.

Link to comment
Share on other sites

Me myös ollaan tehty niin, että pariin juhlapaikan ja kirkon lähellä sijaitsevaan hotelliin ollaan tehty ns. alustavavaraus häävieraita varten. Vieraat siis itse halutessaan varaavat ja maksavat hotellihuoneen sieltä.

Kuljetuksen järjestämitä me ei katsottu tarpeelliseksi, koska sekä kirkko, juhlapaikka että hotellit sijaitsevat kaupungin keskustassa ja periaatteessa kävelyetäisyydellä toisistaan. Jos oltais johonkin syrjäisempään juhlapaikkaan päädytty niin ehdottomasti oltais järjestetty joku yhteiskuljetus. Itse en näe sitä mitenkään välttämättömänä, mutta olen kerran ollut häissä, joissa bussikuljetus oli järjestetty ja kieltämättä se oli hieno ja helppoa meille, että vieraita oli niin ajateltu. Tää mun mielestä etenkin jos juhlapaikka jossain mihin ei julkisilla helposti pääse...

Link to comment
Share on other sites

Sulhasen puolelta sukua tulee kolmensadan kilometrin päästä, joten mielestäni on kohtuullista varata heille yöpymispaikka, kun osa on jo vanhuksiakin. Olisi kurjaa, jos vieraat karkaisivat jo kuuden jälkeen illalla paluumatkalle. :/ Seurakunnan leirikeskuksessa on halvat yöpymishinnat, joten porukka saa mennä sinne sitten kun me olemme lähteneet hääyötämme muualle viettämään. Voivat mennä omalla autolla, kun ovat uskovaisia eivätkä siis juo tippaakaan alkoholia. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...