Jump to content
Naimisiin.info

Vieraiden majoitus (yhdistetty ketjuja)


meve

Recommended Posts

  • Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me olemme varanneet hotellista huonekiintiön, ja oletamme että n. 1/3 vieraista majoittuu hotellissa. Hotellimajoitus on varattu ajoissa jo senkin vuoksi, että monet hotellit varataan ajoissa esim. ryhmävarauksia varten loppuun jopa vuosi-pari ennen. Viime elokussa oli kaupungissani ison valtakunnallisen yrityksen kesäjuhla viikonloppuna, sekä vielä päälle yleisurheilukisat, mikä aiheutti sen, että kaikki huoneet kaupungissa oli varattu n. 1-2 vuotta etukäteen! Eli periaatteessa ajoissa varailleilla hääpareilla ei ollut mitään mahdollisuutta saada huonetta edes itselleen.

Muokattu: , käyttäjä: amour-amour
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Millaiset yöpymishinnat on kohtuullisia ja millaisesta majoitusrakennuksesta? :)

Meillä on vieraista 90% pitkänmatkalaisia (yli 100km) ja ollaan ajateltu juhlapaikalta vuokrata muutama 6-8 hengen mökki, joista yhdessä on tarkoitus pitää jatkot sitten klo 01 jälkeen kun juhlatilan tulee olla miehittämätön.

Mutta.. Nuo mökit maksaa n. 400e/kpl/yö, eli hintaa jäisi 50e/nuppi mikä on ihan liikaa mökkimajoituksesta. Heillä on myös ns. hotellihuoneita ja näistäkin tietysti ajattelin pyytää tarjousta. On vaikea uskoa että "keskellä ei mitään" maksaisi MÖKKImajoitus noin paljon henkeä kohden, kun kyseessä ei edes ole mikään moderni design huvila, vaan ihan perus mökki josta löytyy keittonurkkaus jääkaappeineen, sähköt ja sikäli nykyaikaiset vempeleet muutenkin.

Toisekseen meillä oli ajatuksena varata majoitusmahdollisuus jo päivää ennen häitä alkavaksi, koska juhlapäivämme on arkena ja matkalaisia useampia, niin jokainen voi saapua silloin kun hyvältä tuntuu :) On vielä hieman kysymysmerkkinä että otammeko myös vielä juhlapäivän jälkeisen päivän niin, että vieraat saisivat iltaan mennessä vasta poistua, koska yhteistä kokoontumispaikkaa ei ehkä oikein ole sille seuraavalle päivälle enää jos mökit luovutetaan jo esim. klo 12 pois.

Olen siis vasta esitiedustellut juhlapaikan ja majoituksien hintaa, jotta tiedän kannattaako edes haaveilla. Kunnollista tarjousta pyydän kunhan rahatilanne saadaan paremmaksi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Mä olen aivan kauhuissani.. Tein budjetin nyt kun selvisi mun unelmapaikan hinta.. kokonaisbudjetti nyt 9500 euroa! Ja siis vain 50 hengen häät eli tulee aika paljon per nuppi.. :( Suurin rahareikä on se juhlapaikka missä halutaan että kaikki vieraat voi jäädä yöksi niin joudutaan vuokraamaan mökkejä.

Mies on sitä mieltä että vierailta ei voi veloittaa yöpymisestä, mä olen itse vähän kahden vaiheilla. Siis meinaan sitä että jos itse olen mennyt toiseen kaupunkiin häihin niin itsehän sen hotellihuoneeni olen maksanut. Tässä erona olisi vain se että maksavat yöpymisen meille koska ostamme "könttähintaan" koko alueen käyttöömme (juhlatila jonka yläkerrassa makuuhuoneita, sekä 3 mökkiä joihin mahtuu 8 henkeä per mökki). Ja siis perjaatteessa ihmisillä on kyllä mahdollisuus lähteä pois sieltä illalla samalla veneellä pitopalvelun kanssa mutta haluttais siis että juhla jatkuu vielä sitten aamiaisen merkeissä seuraavana päivänä.

 

Mitä olette mieltä tuosta yöpaikasta veloittamisesta?

 

On ihan normaalia, että vieraat maksavat yöpymisensä itse. Tosin olisi erittäin hyvä jos paikan tarjoaja laskuttaisi vieraita. Jos on hintava paikka, niin ei luulisi olevan iso juttu sopia siten että laskuttaisivat suoraan vieraita. Totuuden nimissä tuntuisi oudolta  jos yöpymislasku maksettaisiin hääparille. Vaikka sen järjellisesti ymmärtäisi, niin siitä huolimatta voisi tulla mieleen, että onkohan tässä nyt vähän muutakin kuin yöpyminen.

 

Hankalassa tilanteessa olette, ellei palveluntarjoaja ymmärrä tilannettanne ja laskuta asiakkaita. Mahdollisen erotuksen yöpymiskapasiteetista  voisitte sitten maksaa itse sen sijaan että maksaisitte kaikkien yöpymisen.

Link to comment
Share on other sites

Mä oon Tipzilla lukenut tuota ketjua kun oon tätä pähkäilly mutta se ei oikein "vastaa" tuohon meidän kysymykseen.. Tai että tilanne on vähän erilainen. Musta on ihan selvää että ei vieraiden majotusta makseta jos on häät jossain kauempana ja siihen täytyy ottaa hotellihuone - tai siis en ole koskaan itse olettanut että mulle maksettaisiin hotellia kun olen käynyt ystävien ja sukulaisten häissä pidemmällä. Jotenkin tää vaan tuntuu erilaiselta kun se majottuminen on siellä juhlapaikalla. Jo sekin että kyllä me varmaan joka tapauksessa muutenkin ne mökit vuokrattaisiin koska ei me haluta että siinä pienellä alueella on sitten jotain ventovieraita kesälomalaisia kun me biletetään mein häitä.

 

Ja hyvä idea kysyä tuota laskuttamista paikan puolelta, täytyykin selvitellä sitä mahdollisuutta! Koska tosiaan ei haluta kenellekään sellasta fiilistä että meidän häihin on jokin "pääsymaksu". Eli mieluummin maksetaan koko homma yöpymisineen miehen kanssa kuin otetaan riski että ihmiset kuvittelevat meidän maksattavan häät vierailla. Kiitos Suli!

 

Ja vielä sekin että lahjaksi pyydetään varmaan vaan rahaa (jos joku haluaa antaa, myöskään lahjan antaminen meidän häissä ei ole kauhean olennaista, paikalle tulo sen sijaan on), tavaraa meillä on riittämiin kun justiinsa on yhdistetty kaksi aikuista kotia, kamaa on kaapit täynnä ja osa huonekaluista varastossa jne. Mutta joku ihana häämatka olis kiva tehdä niin jos vieraat siihen haluaa osallistua niin mukava. Mutta on jotenkin tosi hankala ajatella että "hei, maksakaa toi tein yöpyminen meille ja sen lisäks me haluttais rahaa lahjaks". Tökeröä.. Ei sellasta mein häihin! :skilletgirl:  Täytyy siis vaan laittaa pennosta säästöön!

 

Mutta tämä menee nyt "vähän" OT:ksi joten ehkäpä siirryn sinne  Vieraiden majoitus -ketjuun valittelemaan tätä asiaa jos homma ei selviä meidän "omin voimin" :D

Link to comment
Share on other sites

Ei mekään siis täyttä hintaa vierailta otettais. Listahinta siellä on 69 euroa per HENKILÖ (törkeä hinta), mutta totta kai saadaan vähän alennusta kun otetaan koko alue vuokralle. Mutta on se silti kallista joten mietittiin että JOS otettais jotain niin tyylillä 50 euroa per pariskunta (vertaa hotelli maksaa usein sen 80-120 euroa / pari).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä periaatteessa olisi mahdollisuus tarjota lattia-/telttamajoitus, mutta toisaalta haluamme, että suurin osa vieraista lähtisivät juhlapaikalta koteihinsa yöksi. Pitkänmatkalaisille kyllä tämäkin vaihtoehto kerrotaan.

 

Lisäksi ajattelimme laittaa hääinfoon vinkin, että paikkakunnalla on yksi B&B -majatalo, josta voi kysyä myöskin huonetta.

Link to comment
Share on other sites

Meille sukulaiset tulee 1,5h ajomatkan päästä jotka saavat maksaa oman yöpymisen ja jonkun verran porukkaa tulee ulkomailta joille on "pakko" varata majoitus ja myös kuljetus lentokentältä. Tosin hotelleilta tuli aika surkeita tarjouksia 100e/vrk ja jotkut saattaa olla jopa 3 päivää täällä ja vieraita 10+.

Muokattu: , käyttäjä: żonajohanna
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Emme voi mitenkään maksaa kaikkien vieraiden yöpymistä, vaikka sulhasen suku + osa omaakin sukua matkaa kauempaa hääpaikkakunnalle.

 

Laitamme infoon tiedon, että paikallisesta hotellista on varattu huonekiintiö, hinta ja puh.nro, mistä vieraat itse varaavat majoituksen.

Kaasot + b.man ja seremoniamestari majoittuvat meidän mökillä, joka on lähellä illan juhlapaikkaa.

Itse mennään tuonne samaan hotelliin, joka on 10km päässä juhlapaikasta, jospa saadaan joku kyyti järjestettyä koko porukalle.

 

Täällä aika vauhdissa häiden suunnittelu siis. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Miedän juhlapaikassa on yläkerrassa nukkumapaikka 16 hlö ja jos joku haluaa niin pihalle voi laittaa teltan pystyyn ja nukkua siellä.Hääpaikan lähellä on mahdollisuus vuokrata mökkejä ja appivanhempieni mökki on myös vieraiden käytössä.Emme kustanna mitään majoitukseen liittyvää,varauksia voidaan tehdä,mutta thats it.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille on tulossa n.120 vierasta, juhlat pk-seudulla ja suurin osa vieraista ei pk-seudulta. Ajatuksessa pyytää muutamasta hotellista tarjouspyyntö, jos varaa isomman määrän kerralla huoneita. Hääinfoon lisäksi listaus muutamista hotelleista ja hostelleista juhlapaikan läheisyydestä. Häävieraat kustantavat majoituksen itse, ei ihan budjetti riitä.

Muokattu: , käyttäjä: watershine
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hei mitenkäs tää hotellien huonekiintiön varaaminen oikein käytännössä toimii? Siis hoksasin kyllä, että joku tietty määrä huoneita olis varattuna ja vieraat ite päättää ja maksaa majoittumisensa, mutta siis kuinka kauan ennen juhlapäivää hotelleista pitää/kannattaa tarjouksia pyytää ja mitä tarjouspyynnössä kannattaa ottaa huomioon ja kysyä? Ja kuinkahan kauan ennen juhlaa vieraiden sitten yleensä pitää huoneensa varmistaa, jos aikoo yöpyä? Aiheutuuko tästä varauksesta siis mitään kustannuksia hääparille? Ja ilmoitetaanko tällaisesta järjestelystä vieraille siis kutsun yhteydessä, vai kuinka kauan etukäteen? 

Link to comment
Share on other sites

Yleisesti voisi sanoa, että mitä aiemmin, sen parempi. Hotelli luultavasti ilmoittaa, mihin asti tarjous voimassa. Kiintiöstä ei pitäisi tulla kuluja. Varauksessa kannattaa ilmoittaa vieraiden määrä ja "tyyppi" (1/2 hh, perhehuone tms) ja pyytää tarjous. Jos löytyy jotain kanta-asiakkuutta yms. se kannattaa myös mainita. Yleensä maininta kiintiöstä tulee kutsuun, mutta miksipä siitä ei voisi vieraiden kanssa voisi puhua etukäteen, varsinkin, jos häät on sesonkina/samaan aikaan kaupungissa on joku tapahtuma tmv. Kannattaa kysyä useammasta hotellista, kaikista ei mitään alea edes saa. Tai ainakin me katsottiin, että "häähinta" oli sama kuin booking.comim hinta viime häissä.

Link to comment
Share on other sites

Hotellia ei makseta mutta meille mahtuu nukkumaan 3-5 tyyppiä . Pitkämatkalaisille ilmoitetaan ettei he välttämättä hotellia yöpymiseen tarvi, jos vain lastenhuone ja sohvamajoitus kelpaa.. Lisäksi sisarukseni asuvat ihan liki joten heidän vierashuoneita voi luultavasti myös käyttää. 

Link to comment
Share on other sites

Meidän hääpaikalla on noin 20 hengen mahdollista majoittua mökkeihin. Nämä paikat olemme varanneet ystävillemme, jotta voimme juhlia heidän kanssa pitkään, mutta emme maksa majoittumista kuitenkaan. Uskomme, että n. 70 € / pariskunta / 2 yötä on ystäviemme mielestä kohtuullinen hinta, koska mökit ovat erittäin hyvin varusteltuja ja uusia. Muille vieraille on tehnyt listan majoitusvaihtoehdoista.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...