Siviilivihkimisessä riisinheittelyä


Sesilia88

Recommended Posts

Selailin hääsuunnitelmaani ja sieltä sitten tämä tuli mieleeni. Eli, onko ihmiset liittänyt tämän perinteen myös siviilivihkimiseen? En itse näe asiassa mitään väärää liittää, mutta en usko, että se sopii meidän häidemme kohdalla tilanteeseen, koska vihkijä tulee paikanpäälle. Enkä olisi muutenkaan heitättänyt riisiä, ehkä saippuakuplia olisivat puhallelleet :D

Link to comment
Share on other sites

No me ei liitetty, kuten ei kauheasti mitään muitakaan "perinteitä", mutta en näe mitään syytä miksei siviilivihkimiseen voisi liittää kaikki samat elementit kuin mitä kirkkovihkimisen yhteydessä on totuttu näkemään. Voihan sen riisinheiton ottaa mukaan esim. ulkovihkimisessä aika helposti.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei heitetty, mutta vain koska en halunnut alkaa siivoamaan juhlapaikan edustan kivikkoa riiseistä juhlan jälkeen enkä halunnut lintuja paikalle.

Mutta muuten ehkä kyllä enkä näe mitään syytä sille miksi ei heitettäisi. Eihän tuo riisinheittely taida olla mikään uskonnollinen rituaali, joten siitä vaan. Siviilihäissä ei pidä myöskään jättää mitään pois, siksi että "kyseessä on vain siviilivihkiminen".

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Näillä näkymin meitä tulaan heittelemään kauranjyvillä maistraatin ja juhlapaikan välisessä puistossa. Kävelemme puiston läpi ravintolaan, jossa juhlimme. Luultavasti juhlaväki tulee meitä puiston puolelle vastaan, sillä ravintolan pihassa ei saa "sotkea" ja maistraatista tullaan ulos bussipydäkille... ei kovin ylellistä, rauhallista, juhlavaa tai muutenkaan toimivaa :)

Muokattu: , käyttäjä: Mai2010
Link to comment
Share on other sites

Meillä puhallellaan saippuakuplia riisin heiton sijasta. Meillä on siviilivihkiminen ulkona juhlapaikalla ja ajateltiin sijoittaa tämä perinne "alttarilta" poistumisen yhteyteen. Kävellessämme vierasjoukon läpi, he saavat puhaltaa kuplia ja huudella onnen toivotuksia :)

Ystävien siiviilihäissä oli riisinheitto, kun he saapuivat juhlapaikalle. En näe miksi tätä ei voisi yhdistää siviilivihkimiseen siinä missä kirkkovihkimiseenkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...