Jump to content
Naimisiin.info

Hopeinen kihla- ja valkokultainen vihkisormus


Dindie

Recommended Posts

Hankimme mieheni kanssa 6 vuotta sitten hopeiset, liikkeen halvimmat kihlasormukset. Nyt olemme käyneet tutkiskelemassa vihkisormusvaihtoehtoja ja haluan valkokultaisen vihkisormuksen. Väriero on suuri, joten missään nimessä en lisää tämän kihlan viereen automaattisesti valkokultaista sormusta, mutta eräässä liikkeessä sanottiin, että tämän hopeisen voisi myös rodinoida, jolloin värieroa ei huomaisi? Kihlasormus on ollut minulla jokapäiväisessä käytössä tämän 6 vuotta, ei ole lainkaan tummunut eikä naarmuinen. Tekeekö sormukset toisilleen hallaa (tummentaako hopea valkokultaista ja syökö valkokultainen pehmeämpää hopeaa)?

En haluaisi vaihtaa tätä kihlaa vain vaihtamisen vuoksi, kun tällä nykyisellä kuitenkin on suurta tunnearvoa. Hopeisista vihkisormuksista en taas ole löytänyt mieleistä enkä materiaalinakaan pidä niin paljon.

Osaisiko joku ammattitaitoinen tähän vastata? Eli minkälainen yhdistelmä olisi rodinoidut hopeinen kihla ja valkokulta vihki? :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hopeisen sormuksen rinnalle käy mikä vain. Eri jalometalleista johtuva rinnakkaisten sormusten kuluminen on sen verran vähäistä, joten siitä ei koidu ongelmia. Kun sormuksia huolletaan ja käytetään asianmukaisesti, ne kyllä kestävät. Lisäksi hopea on väriltään käytännössä valkoinen, joten se ei riitele minkään värin kanssa. Voit siis huoletta valita oman makusi mukaisen sormuksen vihkiksi :)

Rodinointi tarkoittaa metallin pinnan päällystämistä rodiumilla, pintakäsittely tapahtuu samaan tapaan kuin esimerkiksi hopeoinnissa. Metallin pintaan tehdään ohut rodium-kerros, joka on vaaleampi kuin valkokullan oma väri. Tämä pinnoite kuitenkin kuluu käytössä ja rodinointi pitää uusia säännöllisin väliajoin, jottei pinnasta tule laikukas valkokullan tullessa rodinoinnin alta esiin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...