AbFab

Sri Lanka / Malediivit

449 viestiä aiheessa

Tuohan kuulostaa Branilla ihan hyvältä :)

 

Ja eihän sitä joka kerta tartte tipata, jos sieltä allasbaarista löytyy joku "suosikki", niin käy yksillä ja tippaamassa joskus ohimennen vaatteet päällä :D

 

Voi apua, mulle tulee taas ihan kamala Malediivit-kuume!! Mutta ei sinne pienen lapsen kanssa viitsi lähteä, pakko odottaa vielä jokunen vuosi. Vaikka myönnän käyneeni eilen surffailemassa eri resorteja ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Saa nähdä millaista henkilökunta on, ainakin arvostelujen perusteella asiakaspalvelu on ensiluokkaista. Täytyy tosiaan sitten tipata vähän paremmin niitä "suosikkeja". :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viime lauantaina kotiuduttiin viikon reissulta, ja nyt jo tekee mieli lähteä uudestaan  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitä piditte resortista, onko saaren ympärillä hyvät riutat? Paljonko lopulta tippasitte mistäkin? =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kerro toki lisää, Branilla. Itsekin ollaan lähdössä 53 päivän päästä Malediiveille. Millaiset säät teille osui?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^ Me ei snorklailtu kovin kaukana rannasta, joten riuttoja emme nähneet. Jos olisi halunnut, olisi voinut retkiä ostaa, jolloin olisi venekuljetuksella päässyt pidemmälle snorklailemaan. Tipattin 1-5$/kerta, riippuen tilanteesta.

 

^ Muutamana päivänä satoi, mutta se kesti vain n. 10 minuuttia, joten se ei häirinnyt ollenkaan. Yhtenä päivänä oli kunnon myräkkä, joka kesti useamman tunnin, silloin satoi kaatamalla ja tuuli kovasti. Kyllä se 30 astetta mulle riitti, sekin oli musta jo liikaa :D Pysyteltiin villassa aina keskipäivän auringon aikaan, kun en kestänyt silloin olla ulkona (ellemme uineet).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tytär oli viime yönä Malediiveilla välilaskulla muutaman tunnin. Palasi pitkältä reissulta Sri Lankasta. Aika piteni kun koneessa oli jotain teknistä häikkää. Malediiveilla oli kuulemma kova trooppinen myrsky, tuuli puhalsi 100 km/h. Vettä tuli runsaasti. Mutta silti itselle heräsi palava halu lähteä sinne uudelleen. No talven reissut on vielä avoinna...

Muokattu: , käyttäjä: Lebbis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hii! Tasan kahden viikon päästä lähtö Moofushille :D. Melkein odotan matkaa enemmän, kuin häitä. Vielä pitäisi käydä ostamassa kunnon snorkkeli ja maski.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämatka Constance Moofushilla oli aivan mielettömän upea! Kahden viikon aikana oli noin neljä sadepäivää, jolloin oli vähän vaikeampi keksiä tekemistä. Esimerkiksi purjehdus ei onnistunut kolmena päivänä kovasta tuulesta johtuen ja snorklaus oli vaikeaa kovassa tuulessa. Monena yönä sateli enemmänkin. Kaksi viikkoa oli sopiva aika, koska siinä kerkesi jo vähän tulla sellainen kyllästyminen, että ois jo kiva päästä kotiin.

 

Majoituimme senior water villassa numero 58, joka on saaren länsikärjessä pohjoisen puolella laituria. Se olikin aika hyvällä paikalla, kun parhaat riutat oli siinä meidän edessä laguunin sisäpuolella. Auringonlasku ei ihan näkynyt sisälle. Senior water villassa oli se ulkokylpyamme, jossa käytiin pari kertaa, mutta ei se ammeen ihanuus oikein valjennut. En tiedä miten muuten senior ja normi water villa eroavat, mutta tuo amme oli aika turhake. Ulkosuihku siinä vieressä oli aika kiva juttu niin saatettiin suihkutella yhtäikaa.

 

Moofushilla me tipattiin vain huonesiivoojaa 1-2 dollaria per päivä, koska hotellin ohjekansiossa oli, että eivät odota gratuity-maksuja. Respassa oli yhteinen tippilaatikko, jonka sisältö jaetaan kaikille työntekijöille. Myöskään retkillä ei tarvinnut tipata. Seurattiin vähän muiden toimintatapoja, mutta ei kukaan antanut.

 

Sää oli aika miellyttävä, vaikka yhtenäkin päivänä oli +35 astetta, yleensä jotain +28-30. Hyvä vaatetusohje on, niin vähän kuin kehtaa pitää, mutta ravintolassa ei saa olla yläosattomissa tai uima-asuissa. Kenkiä ei tarvinnut kuin tulikuumilla terassilaudoituksilla. Aurinkorasvaa ei voi olla liikaa mukana. Meillä oli neljä vähän vajaata purkkia ja kaikki meni. Lisää jouduimme ostamaan ja kun saarella ei ole kuin yksi hotellin putiikki, niin rasvalla olikin sitten hintaa. Aurinko paistoi keskipäivän aikaan niin kuumasti, että oli pakko olla varjossa. Pilvisinä päivinä saattoi myös palaa, vaikkei aurinkoa edes juuri näkynyt.

 

Snorklaus oli ihanaa. Resortissa saimme snorkkelin ja maskin sekä räpylät. Olimme ostaneet omat maskit ja snorkkelit jo Suomesta, mutta miehen maski meni rikki ja minun ei ollutkaan sopiva, joten käytimmekin sitten vain omia snorkkeleita. En olisi halunnut laittaa vuokraputkea omaan suuhuni, kun se oli jo melko saastaisen näköinen. Yksi retki kuului all-inclusive-pakettiin, joten käytiin snorklausekskursiolla. Se oli ihan mukava reissu, jossa pääsi näkemään muitakin riuttoja, kuin ne oman water villan edessä olleet. Hirveästi oli erilaisia kaloja eikä me osattu pelätäkään niitä, mutta loman viimeisillä päivillä käytiin sellaisessa Malediivi-infossa, niin siellä tuli puhetta trigger fishistä, jota me sitten ruvettiin pelkäämään, kun kuultiin, että se voi hyökätä reviiriä puolustaessaan ja tulla näykkimään.

 

Pois lähtiessä vesitasolento lähti jo klo16 ja seuraava lento vasta vähän ennen puolta yötä, joten odotteluaikana päätimme piipahtaa Maléssa. Speed boat vei vajaassa viidessä minuutissa pääsaarelle ja maksoi 2 dollaria per henki. Kierreltiin saaren pohjoispuolta pitkin päähän saakka ja tultiin keskeltä takaisin. Muutamassa liikkeessä käytiin, mutta shoppailu tuolla oli vähän ahdistavaa, kun kaikki tuijotti, myyjät seurasivat ja läppäsivät ovet lukkoon, kun oltiin tultu sisälle. Oven avaus piti sitten erikseen "pyytää". Varsinkin matkamuistomyymälöiden pitäjät kävivät kadulta asti maanittelemassa sisään ostoksille. Klo 18 melkein kaikki kaupat meni kiinni, koska ihmiset lähtivät rukoilemaan. Pimeä tuli myös noihin aikoihin ja jotenkin tuntui ikävältä olla säkkipimeässä siellä, joten lähdettiin speed boatilla takaisin lentokenttäsaarelle.

 

Lentoyhtiömme oli Turkish Airlines, josta minulla ei ole pahaa sanottavaa, Ruoka oli hyvää, vaihtoehtoja oli ja sitä tuli tarpeeksi. Lennot olivat ajallaan ja henkilökunta normiystävällistä. Välilasku oli Istanbulissa, jossa teimme duty free:stä tuliaisostokset. Siellä on kaupat auki 24h ja poppi soi, joten oli ihan viihdyttävä välilasku.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kahlasin koko keskustelun läpi ja matkakuume vain nousee! Olemme siis suunnittelemassa häämatkaamme ensi kesälle kesäkuun lopulle, ja näyttää kovasti sille, että Kuredulle matkamme on suuntaamassa. Lippuja emme ole vielä ostaneet, sillä arvomme nyt noiden eri lentovaihtoehtojen välillä ja odottelemme vielä tarjouksia myös mr Travelilta ja Helin matkoilta. Taitaa kuitenkin olla, että kallistumme Tjäreborgin puoleen, sillä heidän paketin hinta on meidän budjetille sopivin tällä hetkellä. 

 

Meitä vain vielä mietityttää tuo kesäkuun/heinäkuun sää. Ilmeisesti mitään kovin pahoja sadeputkia ei täällä kirjoitteleville ole sattunut kohdalle, mutta olisi kyllä kauheaa, jos koko ajan vain sataisi ja myrskyäisi.

Toinen mietinnässä oleva asia on lentoaikataulut. Mihin aikaan viimeiset vesitasot lähtee saarille? Meidän lento olisi perillä puoli kolmelta iltapäivällä, jolloin monet muutkin lentoyhtiöt saapuvat kentälle. Kai tuolloin pitäisi vielä ehtiä lennolle ja päästä illaksi kohteeseen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vesitasot eivät lennä hämärässä eikä pimeässä. Meillä oli lento iltapäivällä perillä, mutta jouduimme ottamaan hotellin ensimmäiseksi yöksi Malesta. Kentällä kyllä on auttavia käsiä, jos saarelle ei pääse samana iltana. Taitaa olla siinä ja siinä, että samana päivänä pääsee saarelle, jos tuohon aikaan lento on perillä. Vesitasolennot lähtevät aamulla aikaisin sitten saarille. Loungesssa saa aamupalan lentoa odotellessa.

 

Otimme aikoinaan reissun Kuredulle Tjäreborgilta ja ilman isompaa valitusta korvasivat Malen ylimääräisen hotelliyön. Sri Lankassa, joka on siinä lähellä ei ainakaan mitään jatkuvaa sadetta ole ollut heinäkuussa. Tuskin Kuredullakaan koko ajan olisi huono sää.

Muokattu: , käyttäjä: Lebbis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos viestistä Lebbis. Soittelin eilen Tjäreborgille ja siellä virkailija kyllä vakuutteli, että vesitasolennolle pitäisi ehtiä, ettei hän ole koskaan kuullut kenenkään jääneen Maleen yöksi. Arvelinkin, ettei asia varmasti ole niin yksinkertainen.

 

No ehkä me sitten mietimme, joskos maksaisimme Turkish airlinesin lennoista enemmän ja olisimme perillä jo ennen 11 aamulla. Onko kenelläkään tietoa, voiko noita lentoja saada paljoa halvemmalla, kuin tuon noin 900 euroa/hlö? Tällä hetkellä oli lentotarjouksia maaliskuulle asti, mutta ensi kesälle ei mitään. Olisi vain niin mukava valita hieman tasokkaampi huone, mutta nuo lennot ja pelko menetetystä yhdestä yöstä painavat myös vaakakupissa... Vai olemmeko liian ajoissa liikkeellä, kun olemme jo nyt varaamassa matkaa ensi kesäkuun lopulle?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En kokenut ongelmaksi yöpyä Malessa yllättäen.  Me mentiin veneellä Malen saarelle ja hotelli järjestyi valmiiksi jo lentokentällä. Karttaopastuksenkin sai mukaan. Mielestäni emme menettäneet mitään, aamulla heti oltiin sitten jo Kuredulla. Tjäreborg otti meiltä palautteen kiitollisina vastaan. Kun Tjäre palautteli meille rahoja sanoivat huomioivansa tämän vesitasojutun jatkossa. Hotellirahat tulivat nopeasti takaisin palautteen jälkeen. Pitää vaan muistaa kuitti hotellista talteen. 

 

Jos lento on ajoissa perillä eikä ole ruuhkaa, niin onhan se hyvinkin mahdollista, että samana päivänä pääsee saarelle. 9oo e kuulostaa aika edulliselle lennolle sinne. 

Muokattu: , käyttäjä: Lebbis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

pink_girl, oletko katsonut Condorin hinnat? Me ollaan lennetty kerran Condorilla Malediiveille ja hinnat oli silloin tosi edulliset ja lentoyhtiö kaikin puolin suositeltava :) Näköjään nykyisin Condorin sivuilta saa haettua lennot Helsingistä saakka ja ensimmäinen lento on Finnairilla. Me lennettiin aikoinaan ensin Lufthansalla Frankfurtiin ja siitä eteenpäin Condorilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Condorille pisteet vielä siitä, että sillipurkkiluokassa saa veloituksetta tyynyt ja peiton toisin kuin Finnairin kaukolentojen sillipurkissa. Jos yhtä kyytiä hyppyyttää Helsingistä Maleen sekä saarelle, se on oikeasti aika rankka reissu, saa varata liki vuorokauden tunnit siihen, kun laskee mukaan myös saarelta lähtemisen/saarelle menemisen, mutta onhan se sen arvoista. Ja varsinkin se vesitasolento atollien yli - kyllä siinä väsy unohtuu.

 

Saapa nähdä milloin sitä seuraavan kerran leimaa passin Malen lentokentällä. 10-vuotishääpäivänä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rayelle, tsekkasin myös tuon Condorin ja ekan innostuksen jälkeen huomasinkin, että Condorilla pääsee lentämään vain lauantaisin Helsingistä. Me juhlitaan lauantaina ja halutaan lähteä vasta maanantaina liikenteeseen, joten ei sit näköjään onnistu Condorilla. Hinnat oli myös aika samoissa Turkish airlinesin kanssa. Halvimmat lennot kahdella vaihdolla on kuitenkin vain suunnilleen 650 euroa, eli yhteensä menee sitten 500 euroa lisää lentolippuihin, jos haluaa päästä vain nopeammin ja lyhemmillä lentoajoilla kohteeseen. Hmm, pitää nukkua yön yli ja miettiä, miten tärkeää tuo matkustusaika on. Yleensä valitsen aina helpoimman ja nopeimman vaihtoehdon ja maksan siitä mielelläni hieman lisää. Noin paljoa en kuitenkaan ole koskaan maksanut...

 

Kauhea yrittää miettiä, kuin pitkän reissun tekee, kun loppukesäksi ois tarkoitus sitten viel matkustaa miehen kotiin ja mökille, joten sielläkin haluaisi viettää kunnolla aikaa sitten ennen kuin työt taas jatkuu. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 

Saapa nähdä milloin sitä seuraavan kerran leimaa passin Malen lentokentällä. 10-vuotishääpäivänä?

 

Näin mekin on ajateltu, eikä sinne ole enää kun vajaat viisi vuotta ;) Mä olen viettänyt Malediiveilla jo kaksi häämatkaa (eri miesten kanssa siis :grin: ), joten mikäpä muu se voisi olla tuo kymppihääpäivän kohdekaan ;) Lähdettäisiin kyllä varmaan jo aiemmin, mutta kun tuo ipana on vielä niin pieni. Viiden vuoden kuluttua on varmasti ihan hyvä aika lähteä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rayelle, tsekkasin myös tuon Condorin ja ekan innostuksen jälkeen huomasinkin, että Condorilla pääsee lentämään vain lauantaisin Helsingistä. Me juhlitaan lauantaina ja halutaan lähteä vasta maanantaina liikenteeseen, joten ei sit näköjään onnistu Condorilla.

 

Oletko katsonut mitä hinnaksi tulee jos lennätte ensin johonkin Saksan kaupunkiin, esimerkiksi edullisesti AirBerlinillä, ja siitä sitten eteenpäin Condorilla. Muistaakseni ainakin Frankfurtista Condor taisi lähteä jopa päivittäin. Ja muutenkin tuo yhtiö operoi vaikka kuinka monelta Saksan kentältä, etsii vain ensin halvimmat lennot välille Helsinki - Saksa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin ollaan mietitty häämatkaa ja katseltu vaikka mitä kohteita, mutta ei vaan saada Malediiveja mielestämme, joten varmaan se ja Kuredu valikoituu matkakohteeksi. Oisinkin halunnut Rayelle kysyä, että mitä kautta oot löytänyt noita edullisia matkoja Saksasta Malediiveille. Ite koetin katsella Thomascook.de ainakin, niin tarjosi melkein kaikkiin hintaa vain puolihoidolla, All inclusivea tarjosi vain bungaloweihin. Sen kerran kun lähdetään, niin meitä kiinnostaisi nuo villat :) Onko niissä muuten millaista eroa, siis beach/water? Hinnassa ainakin on ja mietitään kovasti, kumpi olisi parempi. Osaan kyllä saksaa, joten kielitaidosta ei oo kiinni sivuilla. Joissakin tarjosi water bungalowta Kuredulle. Onkohan se sama kuin water villa suomalaisilla sivustoilla? Kuvaukset ainakin täsmäsivät, vaikka Tjäreborgilla on valittavana vain water/beach villa ja sit garden/beach bungalow. Tuollaista water bungalow-vaihtoehtoa ei oo ollenkaan. Ja miten ootte lentäny Saksaan? Ite en ainakaan noin halvalla (99e) löytäny meno-paluuta miltään sivuilta. Ja jos on jotain muuta vinkkiä, mitävoisit antaa matka varaamisesta. Kannattaako esim. varata sivuilta suoraan vai laittaa sähköpostia firmalle? Malediivit ois unelmien kohde, pitäis vaan vielä löytää meidän budjetille sopiva matka :)

Muokattu: , käyttäjä: viulisti

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oisinkin halunnut Rayelle kysyä, että mitä kautta oot löytänyt noita edullisia matkoja Saksasta Malediiveille.

 

Mä olen ollut Malediiveilla vuosina 2003, 2006, 2009 ja 2010, joten ihan tuoretta tietoa mulla ei ole. Kolme jälkimmäistä matkaa ollaan tehty saksalaisilla matkatoimistoilla. Matkanjärjestäjinä on ollut ainakin ITS ja Neckermann, tuota kolmatta kertaa en muista enää varmasti. Mutta jos nyt itse alkaisin varaamaan matkaa, niin katsoisin ensin Neckermannin sivut (http://www.neckermann-reisen.de). Yhden kerran mä olen varannut matkan suoraan nettisivuilta ja muilla kerroilla ollut sähköpostitse yhteydessä ja ollaan saatu sillä tavalla varmistettua, että ollaan varmasti varaamassa sitä mitä halutaan :)

 

Tuolta Neckermannin sivuilta ainakin voi valita tuon all inclusiven hakuehdoissa. Meillä on joka kerralla ollu AI enkä ilman edes lähtisi, kaikki on tosi kallista erikseen ostettuna.

 

Tuo on aika lailla makuasia, valitseeko water bungalowin vai beach bungalowin. Mä olen aina ollut kuivalla maalla enkä maksaisi water bungalowista ekstraa. Mutta jotkut taas tykkäävät niistä enemmän. Mä tykkään siitä, että omalta ovelta pääsee rantahiekalle ja yleensähän noilla saarilla ei kovin monen metrin päässä rannasta ole koskaan, missään majoitusmuodossa. Paitsi jos menee suuremmalle saarelle.

 

Tuo 99e/hlö/meno-paluu on ollut Lufthansalla, mutta viimeisimmästä kerrasta on tosiaan tuo 4 vuotta, eli hinnat ovat tietysti nousseet, mutta kyllä noihin Saksan kaupunkeihin varmasti reilulla satkulla pääsee. Lähtökaupungiksihan voi valita melkein minkä tahansa noista suurista saksalaisista kaupungeista ja kannattaa vertailla hintoja niidenkin välillä. Muistaakseni Frankfurtin lähdöt oli tuolloin aiemmin edullisempia kuin muut. Ja joistakin kaupungeista lennettiin ensin Frankfurtiin ja siitä vasta Maleen.

Muokattu: , käyttäjä: Rayelle

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Water Villa on veden päälllä ja Beach villa on paremmalla rantapuolella (Sangun puoli)  kuin ne garden/beach bungalowit.  Villa ja Bungalow nimitys tarkoittaa samaa. Garden/beach puoli on tiiviimpi ja naapurit ihan vieressä eikä näköala välttämättä ole esteetön. Saari on periaatteessa jaettu neljään eri tasoon. Ruokailu on "ylellisempi" Sangun ja O:n puolella (oma tarjoilija yms.) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos tuolta Saksan kautta matkan varaa, niin kannattaa harkita muitakin vaihtoehtoja kuin Kuredua. Ja miettiä haluaako ihan pienen saaren vai Kuredun kaltaisen isomman. Jos nimenomaan Kuredulle haluatte, niin siellä ne halvimmat eli beach bungalowit on aika surkealla rannalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vielä 2006 Kuredulla sillä halvemmallakin puolella oli oma tarjoilija. Mutta sinne on taidettu sen jälkeen tehdäkin aikamoisia muutoksia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli Beach Bungalow, joka sisälsi Jacuzzin ja se oli paremmalla puolella. Jotenkin hankala, kun eri sivustoilla käytetään nimityksiä eri tavoin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuredun omilta sivuilta kun katsoo, niin bungalow nimitykset on "huonommalla" puolella ja Koama villat on myös"halvemmalla puolella". Sulthan Pool Villoja ei tainnut olla silloin vielä kun me oltiin siellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään