Sri Lanka / Malediivit


AbFab

Recommended Posts

Kiitos vastauksista! Jos nyt siis oikein ymmärsin noista niin water villa=water bungalow? Eli siis suosittelette villoja, ne on "paremmalla puolella"? Mitä se nyt sitten tarkottaakaan...Kuredu olisi hintatasoltaan vielä kohtuullinen ja meidän häämatkabudjettiin sopiva. Onkohan nuo pienemmät saaret sit myös kalliimpia? Beach villa ja water villa ovat siis muuten samanlaisia, mutta toiset ovat noita paalujen päällä olevia ja toiset hiekalla? Ja hiekaltakaan ei siis oo pitkä matka veteen ja ne on muuten yhtä hyviä jos ei halua maksaa veden päällä olosta lisää? Sama ravintola yms.? Onpa vaikeaa...Varsinkin eri majoitusvaihtoehtojen välillä päättäminen. Eli toi beach villa on Sangun puolella/paremmalla puolella? Kattelin noita matkoja Thomascookin sivuilta ja aika samaan näyttää nykyään hinnat menevän kuin Tjäreborgilla. Ja vielä Saksaan lentäminen päälle. Samaa lafkaa näyttävät olevan, että ei sit varmaan ainakaan Kuredulle tuu kauheesti halvemmaks mennä.

Link to comment
Share on other sites

Itse en välttämättä haluaisi noita veden päällä olevia majoituksia, mutta makuasia. O'Beach on Sangun jälkeen paras. Siellä O:n puolella on aallonmurtaja ja ravintolapalvelu vastaa Sangua. (ainakin silloin kun me oltiin). Koama on "huonommalla" puolella. Sijaintia ei ilmeisesti voi etukäteen pyytää (paitsi jos maililla toimii, en tiedä). Sijaintiin vaikuttaa tietysti myös majoituksen taso. Meillä oli silloin mökkinro 147 (valokuvista näkyy) ja se oli kivalla paikalla rannalla. 

Link to comment
Share on other sites

Mäkään en haluaisi majoittua "meren päälle", mutta makuasiahan se on!

 

Ei ne pienemmät saaret välttämättä kalliimpia ole, se riippuu ihan resortin tasosta. Mä olen ollut kahdesti Kuredulla ja sen jälkeen Velidhulla ja Summer Islandilla. Noista Velidhu on mun suosikki, mutten silti sinnekään menisi uudestaan vaan valkkaisin jonkun uuden paikan. Velidhu ja Summer Island taisivat olla edullisempia kuin Kuredu. Kuredun hinnat tuntuvat nousseen aika paljon noiden uudistusten myötä.

 

Olikohan muuten vielä niin, että Tjäreborgin kautta se jälkimmäinen lento on sama kuin esim. Thomas Cookilta varatessa eli Saksasta eteenpäin mennään sillä samalla koneella? En muista enää, mutta jonkun suomalaisen kautta se meni niin. En ole aikoihin noita hintoja enää vertaillut, turhaa itsensä kiusaamista :P

Link to comment
Share on other sites

Me oltiin Kuredulla syksyllä 2010, ensin beach bungalowissa ja sitten pari yötä Jacuzzi Beach Villassa O'Resortin puolella. Vaikka beach bungalowit oli ns. huonomman rannan puolella, meitä se ei haitannut, koska siitä pääsi kävelemään nopeasti paremmalle puolelle. Beach Villa oli numero 260, se on O'Resortin päärakennuksen lähellä. Plussaa siitä, että se oli lähellä sitä O'Resortin rakennusta eli pääsi syömään näppärästi, mutta saaren keskustaan oli sitten pitempi matka. Olihan tuo beach villa hienompi kuin bungalow, koska oli uudempaa rakennuskantaakin, mutta molemmissa viihdyttiin. Makuasioitahan nämä.

 

Itse pidän Kuredua hyvänä vaihtoehtona sen vuoksi, että

- iso sukelluskeskus, sukeltajille ja snorklaajille on paljon vaihtoehtoja

- kilometrin mittainen hiekkasärkkä saaren päässä, hieno kokemus kävellä laskuveden aikaan niin pitkälle kuin mahdollista

- voi kävellä koko saaren ympäri rajoituksetta, esim. Meedhupparulla tämä ei onnistunut

 

Pidimme myös siitä, että Kuredulla pystyi hyvin kävelemään koko loman avojaloin, ravintoloissa oli hiekkalattiat (vain O'Resortissa lautalattia, koska oli rakennettu veden päälle). Kuredu muuttuu koko ajan, esim. Sangun puolelle on nyt avattu infinity pool. Ehdtottomasti kannattaa ottaa myös all inclusive, koska siellä on kallista. Joidenkin säästösäätäjien touhu jotenkin hävetti, kun aamupalalta tungettiin ruokaa käsilaukkuihin, että jaksettiin olla iltaan asti.

 

Yhtä asiaa pitäisin kuitenkin ehdottomana: valitse saari, jonne lennetään vesitasolla. Maisemat ovat _huikeat_.

Muokattu: , käyttäjä: snorkkeli
Link to comment
Share on other sites

Onpas kyllä aivan ihania nuo kuvat Lebbis :)

 

Me varattiin all inclusive, vaikka matka ois voinutkin tulla hieman halvemmaksi vain puolihoidolla. Eipähän tartte miettiä, mitä syö ja juo. Onko teillä tiedossa, millaisella alueella nuo Jacuzzi villat on? eli onko väliä/eroa, missä villassa yöpyy.

 

Oonkohan enemmän innoissani tulevista häistä vai häämatkasta? :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Jacuzzi Villat on jälkimmäisessä kuvassa näkyvän Sangu-ravintolan (teltan takana) jälkeen kuvassa olevalla rannalla. Villat ovat siellä peräjälkeen. Ne eivät vaan näy tässä kuvassa, mutta siellä palmujen reunoilla ovat. All Inclusive on erittäin hyvä vaihtoehto. Pelkästään vesi maksaa jo paljon siellä.

 

Itsestä ainakin oli mukava, kun Villan edessä oli omat rantatuolit eikä tarvinnut lähteä mihinkään etsiskelemään rantapaikkaa muualta. Jotenkin sopi tällaiseen paikkaan. 

Muokattu: , käyttäjä: Lebbis
Link to comment
Share on other sites

Meillä olisi ajatuksena lähteä häämatkalle Malediiveille aikalailla tasan vuoden päästä. Onko oletettavissa millaista säätä? Luin jo aiemmin ketjuun tulleita kommentteja, että säätiedot eivät ole kovin luotettavia. Täällä on arvottu kohdettakin jo kovasti, joko Kuredu, Reethi, Sun Island tai Komandoo. Oliko jollain jotain tarkempaa tietoa noista muista kun Kuredusta?

 

Ja onko halvinkin all inclusive majoitus hintansa väärti, vai onko todella tarpeellista investoida johonkin kalliimpaan?

Link to comment
Share on other sites

Komandoolla olen käväissyt, Komandoo on huomattavasti pienempi saari kuin Kuredu, sen käveli hetkessä ympäri.  Siellä oli yksi ruokaravintola, ala carte ravintola ja pari pientä baari. Kuredulla on kyllä enemmän tekemistä, jos ei ole intohimoinen snorklaaja tai sukeltaja, 

 

Sukeltamaan näytti pääsevän myös ihan rannalta laiturin vierestä. ja saaren vierellä oli isohko snorklausalue. Kuredulla oli spa, pieni golf-kenttä yms

 

Säästä on vaikea sanoa mitään etukäteen.

Link to comment
Share on other sites

Isompi kohde olis kyllä enemmän meidän makuun, minä inhoan kaloja joten uskallan hyvällä tuurilla uida ihan vähän jossain matalassa vedessä. Lähinnä vain rannalla löhöilyä, hyvää ruokaa ja rento ilmapiiri olisi meidän toivelistalla. Kuntosali ja joku kauneushoitola eivät oo tietenkään pahitteeksi :). Tuosta Kuredusta on tullut niin paljon hyvää palautetta, että sinne suuntaamme ellei jotain uutta kohtuuhintaista paikkaa ilmene. Tarkemman tutkiskelun jälkeen noi muut ei oikein vakuuttanut mua.

Link to comment
Share on other sites

Kuredulla "huonommalla" puolella pienet rauskut ja pikkuhait uivat ihan rannassa. Joku isompikin hai (reilut 1,5 m) uiskenteli liki rantaa ja siinä vaiheessa ihmiset tulivat aika nopeasti vedestä pois. Pikkuhait lähtevät karkuun kun jalan laittaa veteen. Paremmalla "rannalla" näkyi välillä kilpikonnia, meritähtiä ja jotain kaloja. Näimme myös jättimantan (paholaisrausku) laiturin päässä yhtenä päivänä Tulimme juuri veneellä laiturille ja manta olikin laiturin ja veneen välissä. Mantoja on harvemmin kuulemma ihan Kuredun rannalla. 

 

Veneretkellä näimme enemmänkin näitä jättimantoja ja delfiinejä. Retkellä oli mahdollista mennä keskellä merta snorklailemaan rauskujen ja delfiinien kanssa.

Muokattu: , käyttäjä: Lebbis
Link to comment
Share on other sites

Mihin osoitteeseen ootte laittanu sähköpostia kun ootte varannu Saksan kautta? Ja kuuluuko noihin teidän mainitsemiin hintoihin vesitasokuljetukset? Meinattiin varata Tjäreborgilta, mutta parissa päivässä olivat nostanu hintoja melkein 300e ja ei kuulunu ees vesitaso vielä. Tai kuuluuko ne pikavenekujletukset hintaan ja kauanko esim. Kuredulle sillä kestää? Et onko hirmu huono vaihtoehto? Ollaan alettu harkitsemaan Saksan kautta varaamista, jos tietäis vaan mihin osoitteeseen laittaa mailia. Suoraan nettisivuilla tarjoo vaan bungaloweja. En löytäny beach villoja majoitusvaihtoehdoista, niin varmaan kokonaishinnan sais selville pyytämällä tarjouksen.

Link to comment
Share on other sites

Kuredulle ei turistit yleensä veneellä mene, lento kestää n. 45 min. Laukut voi tosin joskus tulla veneellä perässä kesto n. 8 tuntia. Merenkäynti voi välillä olla aika kovaa.

 

Hinnoista kun tein vertailua kesäkuulta, niin siinä ei ollut kummassakaan vesitasokuljetuksia mukana. Kaipa nämä yleensä kannattaa erikseen hinnoitella, jotta hinta saadaan alhaisemman näköiseksi. Kuredulla on paikan päällä mahdollista myös upgradeta majoitus, jos siellä on tilaa.

 

Kannattaa koittaa hintaa eri koneella tai ainakin selaimella, se voi vaikuttaa hintaan.  Joillakin myyjillä on "oppivat" sivustot. Huomasin itse asiassa myös kun katselin meidän tulevaa tammikuun reissua Karibian risteilylle, että niissä oli tullut hintoihin monen sadan euron nousu. Taisin osua ostamaan matkan hyvään hetkeen, kun sattui olemaan sopiva tarjous. Hinnat on nyt pari viikkoa myöhemmin ihan toista.

Link to comment
Share on other sites

Juu. Tätä aattelin koettaa, et meen eri koneella. Laitoin myös Neckermanille mailia et haluan tarjouksen jossa on kuljetukset mukana. Katto nyt kannattaako Saksan kautta lähteä. Tuolla sivuilla puhuttiin myös speedboat-kuljetuksesta ja tavan venekuljetuksesta. Tuota speedboat lähinnä tarkoitin, sillä tuskin kestää 8 tuntia matkustaa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...