Guest camotar

Vieraiden ei toivotut puolisot??

97 viestiä aiheessa

Me kutsuttiin kaikkien sukulaisten seurustelukumppanit, avo- ja aviopuolisot. Kaverit sen sijaan jäivät ilman avec-kutsua parisuhdetilanteesta riippumatta, koska yhden kaverin avopuolisoa emme voineet kutsua. Päätimme, että on kohteliaampaa jättää kaikki kaverit ilman avec-kutsua, kuin vain tämä yksi vieras. Toivottavasti viihtyvät silti ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eikö oo Daliya hieman tylyä "rangaista" kaikkia kavereita siitä, että yhdellä on nihkeä avopuoliso? Itse ehkä kutsuisin vaan kaikkien muiden kivat puolisot ja jättäisin tämän yhden epätoivotun kutsumatta niin kaikkien ei tarvitsisi kärsiä yhden takia. Mutta kukin taaplaa tyylillään, asiasta sen enempää tietämättä en tietysti voi tietää koko kuviota :)

Meillä suurin osa vieraista on sellaisia, joiden puolisotkin tunnetaan joten luonnollisesti kutsutaan silloin molemmat. Niiden, joiden puolisoita ei tunneta, osalta käytetään sitten harkintaa ja lähetetään avec-kutsu niille, jotka muuten eivät tuntisi juuri ketään juhlista. Jos taas kuuluvat johonkin porukkaan niin joutuvat tulemaan ilman avecia, tila ja budjetti on rajallinen joten kaikkien aveceita ei vaan voi kutsua niin kivaa kuin se olisikin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Henni1: En koe, että rankaisemme vieraita avecittomuudella, koska muut ystävämme eivät ole parisuhteissa. Tarkoituksena oli alunperin lähettää kaikille kavereille avec-kutsut, että he voivat ottaa jonkun oman ystävänsä mukaan juhlaseuraksi. Valitettavasti yksi ystävistämme päätti kuitenkin pariutua idiootin kanssa hieman ennen kutsujen lähettämistä, joten päätimme, että mieluummin jätetään kaikilta kavereilta avecit pois. En usko, että ystävämme olisi ollut kovin tyytyväinen, jos kaikki muut nuoret vieraat olisivat saaneet tuoda häihin kaverinsa, mutta hän ei olisi voinut tuoda avopuolisoaan. Juttelimme kaikkien kutsuttavien ystäviemme kanssa etukäteen ja varmistimme, onko avecittomuus heille ok. Kukaan ei kokenut asiaa ongelmaksi, joten päädyimme tällaiseen ratkaisuun.

Toivottavasti tämä selvensi sulle ja muille mahdollisesti ihmetteleville hieman asiaa ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo Daliya selvensi kyllä, makes sense mitä kirjoitat! Varmasti tossa tilanteessa oikein fiksu päätös :) Itse jotenkin heti ajattelin aveceilla puolisoita, siitä ihmetys. Ja toki vaikka näin olisi ollutkin niin pari itse päättää keitä kutsuu eikä siihen muilla oo mitään nokankoputtamista. Ei etenkään meillä muilla forumkirjoittelijoilla ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heh, meillä Avecit on vielä pienehkö ongelma. Isompi on se, etten kertakaikkiaan siedä muutamaa mieheni hyvää ystävää. Ilmeisesti menen tässä sitten mieheni tahdon mukaan ja pyrin sijoittamaan heidän plaseerauksessa ns. huitsin nevadaan. Yksi ongelma on mieheni tuleva best man, jonka vaimo on täysi bitch. Periaatteessa BM pitäisi olla istumassa lähellä tai peräti samassa pöydässä, mutta en halua rääkätä ainakaan omaa kaasoani sillä kamalalla naisella. Enkä varsinkaan itseäni. Olen yrittänyt ehdottaa miehelleni, ettei meille tule mitään yleistä onnittelujonoa, koska en kertakaikkiaan aio vastaanottaa minkään valtakunnan onnitteluja tuolta naiselta tai miehen muutamalta kaverilta. Onnitelkoon miestäni, hänen ystäviä he kuitenkin ovat, eivät minun. Näistä tulee varmasti vielä ongelmia varsinkin kun olemme eri mieltä näistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on yksi ainut ihminen joita en häihini haluaisi, miehen serkun avokki. Ärsyttävä nainen joka valittaa KAIKESTA koko ajan ja kovaan ääneen. Hän ei ole kykenevä vissiin mihinkään muuhun kun valittamiseen. Voitte siis kuvitella miten odotan tämän henkilön haukkuja meidän häistä. Miehen mielestä se pitää kuitenkin kutsua koska se on kohteliasta........................

Edit. Ja kaikki muuten inhoaa tätä henkilöä, koko suku siis :D

Muokattu: , käyttäjä: SisterSeptember

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omiin haihin on kutsuttu esim työkavereita ilman avecia ja hyvin tuntuivat ymmartavan. Naiset olivat ennemminkin iloisia kun paasevat tyttoporukalla tulemaan :)

Omalle sinkku veljelleni laitan kutsuun leikillani + avec.... Jospa hankin jonkun toisi :)

Ei se kauhean mukavaa itselle ollut olla avecina miehen kaverin haissa jossa en tuntenut ketaan. Tosin huvittavaa oli etta tutustumisleikissa mina tiesin (tai siis arvailin) toisiksi eniten parin asioista......

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En olekaan ainoa, joka painiskelee näiden ongelmien kanssa! Kovasti olen häävieraslistaa tehnyt, häät on suht isot, yli 100 vierasta kutsutaan. Ongelmana on miehen kahden ystävän avopuolisot. Toisen naisen kanssa ei kemiat pelaa ei sitten yhtään. Mielestäni hän on todella huonokäytöksinen, ei osaa tervehtiä, kiukuttelee, laukoo tyhmiä juttuja eikä muutenkaan omaa minkäänlaisia sosiaalisia taitoja. Tämän ihmisen kanssa en ole missään tekemisissä vapaaehtoisesti, ainoastaan joissain illanvietoissa olen ollut samassa tilassa, yleensä ollaan tervehtimättä ja puhumatta sanaakaan toisillemme. Tämä nainen on ihan avoimesti sanonut minulle päin naamaa vihaavansa minua. Tämän naisen mies on kuitenkin suht hyvä ystävä miehelleni.. Aiemmin ajattelin, että pakkohan ne molemmat on kutsua, koska se on kohteliasta ja muidenkin ystävien avopuolisot kutsutaan, mutta nyt olen miettinyt, että miksi ihmeessä mun pitäisi kutsua häihini ihminen, jota en voi sietää ja joka ei siedä minua?

 

Toinen mieheni ystävän avovaimo oli aiemmin yksi parhaista ystävistäni ja olin jo pyytänyt häntä kaasoksi kauan sitten. Eräistä asioista meille tuli tämän naisen kanssa erimielisyyksiä, joista ei päästy yli, vaikka kovasti koitin niin uskoa. Tämä "tuleva kaaso" sanoi, ettei halua olla osallisena sinetöimässä liittoa, jota ei edes pitäisi tulla. Muutenkin käyttäytyminen minua kohtaan oli tosi loukkaavaa. No kaason itsensä toivomuksesta kerroin, että vapautan hänet tehtävästä, haluan sellaisen kaason, joka arvostaa minua ja haluaa tosissaan olla tekemässä päivästäni ikimuistoista. Sen jälkeen ei olla oltu enää yhteydessä ja minusta tuntuu, etten halua tätä ihmistä häihini. Hän on hyvin selkeästi osoittanut halveksivansa minua. Ongelma vain on se, että hänen miehensä tulee ilmeisesti olemaan bestman.. Ymmärrän kyllä, että tuollaisesta voi loukkaantua kun ei puolisoa kutsuta.. Mutta toisaalta, minä ainakin olisin iloinen jos ei tarvitsisi heidän mahdollisiin häihinsä sitten tulevaisuudessa mennä onnittelemaan ja esittämään iloista. Itseasiassa vaikka kutsun saisin, niin jäisin pois. Ehkäpä hekin ymmärtäisivät tehdä niin :D Mieheni kanta asiaan on, että molemmat avopuolisot täytyy kutsua. Tässä on siis kova pähkäileminen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Hankalia tilanteita, mutta itse jättäisin ainakin kylmästi kutsumatta molemmat. Niin ainutkertaisessa tapahtumassa kuin omissa häissä en tahtoisi nähdä yhtään naamaa jota en voi sietää. Miehesi ystävät varmasti ymmärtäisivät kutsumatta jättämisen jos teidän väleistä ovat tietoisia. Kysykää jo etukäteen näiltä miehen ystäviltä mitä tilanteesta ajattelevat?

 

Tai sitten kutsutte myös nämä naiset, ja luotatte siihen etteivät tule kuitenkaan  :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myös mulle aiheutuu päänvaivaa näistä aveceista... Mies on sitä mieltä, että kaikille seurusteleville kavereille avec-kutsu, mutta itse en haluaisi kutsua ainakaan niitä, joita kumpikaan ei ole tavannut. Lisäksi joukossa on muutama epämiellyttäväkin tapaus... Parasta olisi, jos saisin kutsua kaveriporukat ilman "lisäkkeitä", kaikilla on varmasti hauskaa ja juttua riittää. Avecit taas eivät ole tavanneet toisiaan, joten kemioiden kohtaamisesta ja viihtyvyydestä ei ole takeita. Toisaalta osa asuu yhdessä ja kuuluis asiaan ainakin ne kutsua, mutta sitten olis hölmöä olla kutsumatta muita.

Ääh vaikeeta, haluisin vaan joka paikasta nipistää noita vieraita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Parasta olisi, jos saisin kutsua kaveriporukat ilman "lisäkkeitä", kaikilla on varmasti hauskaa ja juttua riittää. Avecit taas eivät ole tavanneet toisiaan, joten kemioiden kohtaamisesta ja viihtyvyydestä ei ole takeita. Toisaalta osa asuu yhdessä ja kuuluis asiaan ainakin ne kutsua, mutta sitten olis hölmöä olla kutsumatta muita. Ääh vaikeeta, haluisin vaan joka paikasta nipistää noita vieraita.

 

Ei ole ollenkaan hölmöä kutsua avo- ja aviopareja yhdessä ja muita yksin. Etiketin mukaista on toimia juuri näin. Eri asia, jos joku pari on seurustellut yhdessä vuosikausia ja asuu erillään esim. vain opiskelu- tai työtilanteen aiheuttaman pitkän välimatkan vuoksi.

 

Työ-, opiskelu- ja harrastusporukoita voi periaatteessa kutsua ilman puolisoitakin, ja niiden kohdalla etikettikin tunnetusti joustaa. Eli esim. urheilujoukkueen tai oman opiskeluryhmän voi kutsua sellaisenaan ilman aveceja.

 

Jos sen sijaan on kysymys ystävästä, jonka kanssa on pelannut samassa joukkueessa jalkapalloa jo 10-vuotiaana / käynyt koulua yläasteella ja pitänyt yhteyttä senkin jälkeen / laulanut samassa kuorossa kahdeksan vuotta, ei minusta ole kysymys enää samalla tavalla harrastus- tai opiskelukavereiden kutsumisesta. Pitkän ajan jälkeen harrastustenkin / koulun / työn kautta tutuiksi tulleet ystävät ovat ystäviä työstä tai harrastuksesta riippumatta ja silloin on pelkästään kohteliasta kutsua heidät puolisoineen, jos heillä sellaisia on. Pätee myös jokaiseen vieraaseen, jolla ei ole juhlassa muita tuttuja.

 

Osittain ymmärrän, että haluat karsia vierasmäärää, mutta ihan mistä tahansa ei kannata höylätä. Riskinä on, että nipistät samalla myös vieraiden viihtyvyyttä ja tulevien vuosien ystävyyssuhteita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitä sitten tehdään kun joku vieraista on tärkeä toiselle - ja toiselle suoranainen kauhistus? Kyseessä on pienet häät - vain 30-40 hlö.

Muokattu: , käyttäjä: Minttumaari*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minttumaari, mitä tarkoitat tässä kohtaa "tärkeällä" ja "kauhistuksella"? Onko "tärkeä" esim. jonkun puoliso, joka on "kauhistus" jollekin toiselle? Vaikeaa ottaa kantaa pelkästään oman kysymyksesi perusteella. Ja onko tämä "tärkeä" tärkeä myös morsiusparille vai ennemminkin "kauhistus" ja miksi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Ymmarsin tuon Minttumaarin tilanteen niin, etta toinen morsiusparista pitaa jotakin ihmista itselleen tarkeana, ja toinen sen sijaan ei voi sietaa kyseista henkiloa. Jos tilanne nyt ei aivan mahdoton ole, niin sanoisin etta tuossa tilanteessa henkilo pitaa kuutsua, jos se on toiselle morsiusparin osapuolelle tarkeaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Roslin tajusi asian oikein.

 

Päätin nyt kuitenkin poistaa vuodatukseni asiassa. Parempi vaan saada oma sulhanen tajuamaan tilanne.

Muokattu: , käyttäjä: Minttumaari*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on paha paikka. Voiko lähisukulaisen (jonka ehdottomasti haluaa paikalle) umpijuopon puolison jättää kutsumatta, jos kutsumatta jättäminen syvästi loukkaa sukulaista? Kukaan ei pidä kyseisestä miehestä, ja lisäriskinä on vielä kunnon sekoilu sammumiseen asti itse juhlassa (jossa alkoholinkäyttö tulee tod. näk. olemaan muuten aika maltillista). Kerran olen jättänyt juhlistani ks. henkilön kutsumatta ja siitä on seurannut pitkäviha...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tällainen tilanne:

 

Itselläni ei ole hirveästi ystäviä, ja vietän enemmän aikaa miehen kavereiden seurassa kuin omieni. Nyt kuitenkin miehen kaveriporukka on ns. "jakautunut kahtia"

ja muutamia riitoja on porukan sisällä jo ollut, juuri näistä kutsumisasioista. Selitän tarkemmin:

 

Henkilö A seurustelee henkilön B kanssa, C seurustelee D:n kanssa ja A ja C on hyviä ystäviä. Ja meistä kumpikaan ei tule kovin hyvin toimeen A ja C henkilöiden kanssa, vaan haluaisimme kutsua henkilö B:n. Mutta tästä seuraa kauhea itku ja parku, kun ABC on tuntenu sulhasen naperosta asti.

Jos kutsumme vain henkilö B:n, tulee meidän kutsua myös A, mutta jos A+B saa kutsun, C alkaa marisemaan miksi häntä ja D:tä ei ole kutsuttu jos A+B on.

 

Suorastaan raivostuttava tilanne, mielummin olisimme kutsumatta ketään heistä, mutta siitäkin tulee sanomista. Mitä tässä tilanteessa tulisi tehdä? :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Myös mulle aiheutuu päänvaivaa näistä aveceista... Mies on sitä mieltä, että kaikille seurusteleville kavereille avec-kutsu, mutta itse en haluaisi kutsua ainakaan niitä, joita kumpikaan ei ole tavannut. Lisäksi joukossa on muutama epämiellyttäväkin tapaus... Parasta olisi, jos saisin kutsua kaveriporukat ilman "lisäkkeitä", kaikilla on varmasti hauskaa ja juttua riittää. Avecit taas eivät ole tavanneet toisiaan, joten kemioiden kohtaamisesta ja viihtyvyydestä ei ole takeita. Toisaalta osa asuu yhdessä ja kuuluis asiaan ainakin ne kutsua, mutta sitten olis hölmöä olla kutsumatta muita. Ääh vaikeeta, haluisin vaan joka paikasta nipistää noita vieraita.

 

Täysin samaa mieltä! Meilläkin joudumme jättämään tilan takia muutama avecin kutsumatta. Emme tunne heitä ollenkaan..

 

Muuten oikeastaan jokainen kaverimme on kutsuttu avecin kanssa,koska olemme tekemisissä molempien osapuolten kanssa. En sitten tiedä kuinka paljon asiassa loukkaannutaan. Kihlajaisissa kutsuttiin ilman avecia (vedottiin juhlan intiimiin luonteeseen) ja se herätti jo paljon hämmästystä muissa :/

Muokattu: , käyttäjä: diadem

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meillä tällainen tilanne:

 

Itselläni ei ole hirveästi ystäviä, ja vietän enemmän aikaa miehen kavereiden seurassa kuin omieni. Nyt kuitenkin miehen kaveriporukka on ns. "jakautunut kahtia"

ja muutamia riitoja on porukan sisällä jo ollut, juuri näistä kutsumisasioista. Selitän tarkemmin:

 

Henkilö A seurustelee henkilön B kanssa, C seurustelee D:n kanssa ja A ja C on hyviä ystäviä. Ja meistä kumpikaan ei tule kovin hyvin toimeen A ja C henkilöiden kanssa, vaan haluaisimme kutsua henkilö B:n. Mutta tästä seuraa kauhea itku ja parku, kun ABC on tuntenu sulhasen naperosta asti.

Jos kutsumme vain henkilö B:n, tulee meidän kutsua myös A, mutta jos A+B saa kutsun, C alkaa marisemaan miksi häntä ja D:tä ei ole kutsuttu jos A+B on.

 

Suorastaan raivostuttava tilanne, mielummin olisimme kutsumatta ketään heistä, mutta siitäkin tulee sanomista. Mitä tässä tilanteessa tulisi tehdä? :(

Vaikka luin parikin kertaa, en oikein saanut tolkkua.. Jos ette tule toimeen A:n ja C:n kanssa, niin miksi miehesi (te) olette kavereita? Vai onko nämä A ja C siis B:n ja D:n tyttöystäviä ts. B ja D olleet ensin miehesi kavereita, A alkanut seurustella B:n kanssa ja tuonut mukanaan C.n, josta on tullut tyttöystävä D:lle?

 

Aikamoinen dominoefektihän tuossa syntyy.. Minusta tärkein info olisi ratkaisun kannalta: paljonko teille tulee vieraita yhteensä? Kutsutaanko muitakin avecceja? Kuuluuko tuohon kaveriporukkaan muita, jotka kutsutte/ ette kutsu? Onko teidän budjetti miten tiukalla?

Ja kumpi on tärkeämpää, se ettei tule riitaa/pahaa mieltä (eli kutsuu kaikki) vai se, että ko ihmiset eivät ole juhlassanne? Jos vieraita on paljon, ei A:n ja C:n paikallaoloa välttämättä edes huomaa (tai ei joudu olemaan heidän kanssaan paljon)  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
--

Muuten oikeastaan jokainen kaverimme on kutsuttu avecin kanssa,koska olemme tekemisissä molempien osapuolten kanssa. En sitten tiedä kuinka paljon asiassa loukkaannutaan. Kihlajaisissa kutsuttiin ilman avecia (vedottiin juhlan intiimiin luonteeseen) ja se herätti jo paljon hämmästystä muissa :/

Kenessä tämä ratkaisu herätti hämmästystä? Avecitta kutsutuissa kavereissa, heidän aveceissaan, muissa kavereissa, kukkahattutätisukulaisissa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meillä tällainen tilanne:

 

Itselläni ei ole hirveästi ystäviä, ja vietän enemmän aikaa miehen kavereiden seurassa kuin omieni. Nyt kuitenkin miehen kaveriporukka on ns. "jakautunut kahtia"

ja muutamia riitoja on porukan sisällä jo ollut, juuri näistä kutsumisasioista. Selitän tarkemmin:

 

Henkilö A seurustelee henkilön B kanssa, C seurustelee D:n kanssa ja A ja C on hyviä ystäviä. Ja meistä kumpikaan ei tule kovin hyvin toimeen A ja C henkilöiden kanssa, vaan haluaisimme kutsua henkilö B:n. Mutta tästä seuraa kauhea itku ja parku, kun ABC on tuntenu sulhasen naperosta asti.

Jos kutsumme vain henkilö B:n, tulee meidän kutsua myös A, mutta jos A+B saa kutsun, C alkaa marisemaan miksi häntä ja D:tä ei ole kutsuttu jos A+B on.

 

Suorastaan raivostuttava tilanne, mielummin olisimme kutsumatta ketään heistä, mutta siitäkin tulee sanomista. Mitä tässä tilanteessa tulisi tehdä? :(

Vaikka luin parikin kertaa, en oikein saanut tolkkua.. Jos ette tule toimeen A:n ja C:n kanssa, niin miksi miehesi (te) olette kavereita? Vai onko nämä A ja C siis B:n ja D:n tyttöystäviä ts. B ja D olleet ensin miehesi kavereita, A alkanut seurustella B:n kanssa ja tuonut mukanaan C.n, josta on tullut tyttöystävä D:lle?

 

Aikamoinen dominoefektihän tuossa syntyy.. Minusta tärkein info olisi ratkaisun kannalta: paljonko teille tulee vieraita yhteensä? Kutsutaanko muitakin avecceja? Kuuluuko tuohon kaveriporukkaan muita, jotka kutsutte/ ette kutsu? Onko teidän budjetti miten tiukalla?

Ja kumpi on tärkeämpää, se ettei tule riitaa/pahaa mieltä (eli kutsuu kaikki) vai se, että ko ihmiset eivät ole juhlassanne? Jos vieraita on paljon, ei A:n ja C:n paikallaoloa välttämättä edes huomaa (tai ei joudu olemaan heidän kanssaan paljon)  

 

Anteeksi, oli hieman vaikea selitys :D Mutta siis, A on B:n tyttöystävä, C on D:n tyttöystävä. Ja nämä kaikki paitsi D ovat olleet pienestä pitäen kavereita, ja kaikki asuvat vierekkäin. Mistä sitten vanhemmiten on tullut oravanpyörä mitä kukaan heistä ei uskalla rikkoa, "Jos oltiin ennenkin niin miksei nyttenkin?". Ja A ja C eivät pidä minusta, koska olen eri piireistä enkä siitä heidän tutusta ja turvallisesta, vaikka olenkin yrittänyt tutustua paremmin heihin. Loppupeleissä en voi sietää kumpaakaan. Hanuristahan se on, sillä heidän mielestään minä olen se joka on pilannut heidän ystävyytensä, joka oli jo hiipumassa alunperinkin.

 

Vieraita meille tulee 25-30, ja miehen puolen kaveriporukasta ei ole muita ulossuljettu, eikä meillä tule aveceja muuta kuin jo pidempään seurustelleille, jotka me molemmat tunnemme. Suurin osa vieraista muutenkin tulee miehen puolelta, omaltani tulee alle 10. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
--

Muuten oikeastaan jokainen kaverimme on kutsuttu avecin kanssa,koska olemme tekemisissä molempien osapuolten kanssa. En sitten tiedä kuinka paljon asiassa loukkaannutaan. Kihlajaisissa kutsuttiin ilman avecia (vedottiin juhlan intiimiin luonteeseen) ja se herätti jo paljon hämmästystä muissa :/

Kenessä tämä ratkaisu herätti hämmästystä? Avecitta kutsutuissa kavereissa, heidän aveceissaan, muissa kavereissa, kukkahattutätisukulaisissa?

 

Eli siis kihlajaisissa jätettiin pari kutsumatta ilman aveccia koska emme olleet heitä koskaan nähneet. Nyttemmin ollaan nähty siis kerran ja samoista henkilöistä häiden kutsuasiassa kyse. Ja herätti kummeksuntaa sekä näissä avecitta kutsutuissa kavereissa että ihan lähimmissä ystävissä (joiden avecit oli kutsuttu).. Itseasiassa kihlajaisissa synty aika soppa siitä ja saatiin olla monelle selittelemässä että miksi päädyttiin siihen ratkasuun :/ jäi siitä aika huono fiilis.. siksi mietiskelen..

Muokattu: , käyttäjä: diadem

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oivoi.. uskaltaakohan tässä enää kommentoida kumpaakaan hankalaa tilannetta... :huh:  :wacko: jos kokeilen...

En oikein ymmärrä, miten ei ymmärretä, ettei joku halua häihinsä tuntemattomia ihmisiä tai ihmisiä, joiden kanssa on sukset ristissä.. varsinkin, jos on kyseessä pienet häät kuten Pixulla. Ymmärtäisin, jos kutsuisi vaikka yhden työkaverin, joka ei tunne muita kuin hääparin, silloin olisi kohteliasta tarjota hänelle seuralainen. Kuitenkin edellä olevissa tilanteissa tuttuja riittäisi ilman avecciakin. diademin tilanteessa luulisi (!) auttavan se, että asiasta on jo kertaalleen puhuttu, haluatte vain läheiset paikalle..  Jos joku muu vieras ihmettelee jonkun kutsumattomuutta "no olisihan se ollut kiva tavata X ja Y viimein", niin voi sitten pitää ihan omat juhlat sitä varten?

 

Jos kaverin seurustelukumppani on ollut sama jo pitempää, eikä häneen ole tullut tutustuttua (tai edes tavattua), niin tutustuuko myöhemminkään? Harvoissa häissä pari kerkeää tutustumaan yksittäisiin vieraisiin.

Sama juttu joku lapsuudenystävä, johon ei ole pitänyt kummemmin yhteyttä, jos kutsuu häihin, tuleeko sitten tulevaisuudessa olemaan lähemmissä väleissä..?

 

Loppujen lopuksi täytyy kai vain jutella noiden kavereiden kanssa ja päättää kumman päätöksen kanssa voi elää/kummasta on pitemmälle huonot seuraukset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tipizilla, pointtisi oli varsin hyvä. Tilannehan saattaa toki vielä elää suuntaan tai toiseen tässä vaiheessa, mutta jos pitäisi ennustamaan alkaa, niin ei se ainakaan siihen parempaan suuntaan mene. Taidetaan jättää kutsumatta suoraan ne jotka on arvattavissa "party poopereiksi", vaikka siitä saisikin pitkään kuulla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät ovat kunkin hääparin omat juhlat, heidän ikioma päivänsä. Minusta morsiamella ja sulhasella on näin ollen oikeus kutsua häihinsä vain ja ainoastaan ne ihmiset, ketkä he oikeasti haluavat paikalle - hehän koko juhlan järjestävät ja maksavatkin! Me olemme päättäneet, ettemme laita avec-kutsua henkilöille, joiden puolisoita emme tunne / joiden puolisoiden kanssa emme ole tekemisissä, sillä emme halua ventovieraita ihmisiä häihimme. Vain ne läheisimmät, jotka meille ovat tärkeimpiä. Jos joku ystävä tai serkku jättää tulematta häihimme sen takia, ettemme kutsuneet hänen poikaystäväänsä, jonka olemme kerran nähneet ohimennen, olkoon sitten tulematta. Omapahan on päätöksensä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään