Jump to content
Naimisiin.info

perunamuusi


sylvia76

Recommended Posts

No niissä paketeissahan yleensä lukee, että noin montako annosta yhdestä pussista tulee. Eli varmaan sen pohjalta voisitte lähteä menekkiä arvioimaan..? Ainakin mun mielestä ne arvioit on suht ok kokosia annoksia. Riippuu tietysti varmaan merkistäkin...

Btw...ajattelitteko ihan tavallisesta kaupasta ostaa ne muusijauheet? Vai myydäänköhän esim. tukussa jotain isompia satseja sitä kerralla? En tiedä oletko jo oman "suosikki jauhemuusisi" ;) löytänyt, mutta henk.koht. voisin suositella kokeilemaan Lidlin muusijauhetta. Se on ehdottomasti parasta! Se ei maistu yhtään sellaiselle keinotekoiselle "mummonmuusille" kuin moni muu niistä jauheista. Löydettyäni ko. tuotteen olen itse jopa lähes täysin luopunut oikean perunamuusin valmistamisesta.

Link to comment
Share on other sites

Oletko harkinnut niitä Oolannin pakastettua muusiainesta? On todella paljon parempaa kuin jauhemuusit, koska on puhdasta perunaa ja pakastettuna säilyttää perunan oikean maun. Ja helppoja valmistaa. Niitä myydään myös suurkeittiöpakkauksissa:

Oolannin Perunasoseaines, 4 x 2 kg

Oolannin perunasoseaines 8 kg, säkki

Voidaan valmistaa keittopadassa, painekeittokaapissa n. 20 min, yhdistelmäuunissa höyrykeitolla n. 20-25 min, tai mikroaaltouunissa 4-8 min. Lisätään maito tai vesi, voita ja suolaa.

Katso lisää:

http://www.chipsters.fi/

-> HoReCa -> Pakasteperunat -> Erikoisperunat

Link to comment
Share on other sites

Niitä Oolannin perunamuusipusseja myydään kyllä ihan kuluttajapakkauksinakin 400g ja 600g pusseissa. Löytyy lähes minkä tahansa kaupan pakastealtaasta.

Pussin ohjeessa on laskettu 100g muusiaineista /henkilö, joten tarvitsisit 15 kg sitä muusiainesta. Eli 25x600g pusseja tai 38x400g pusseja. Kannattaa varmaankin varata ylimääräistä, jos joku innostuu syömään vähän enemmän.

Ohje 4 henkilölle:

2 dl vettä

2 dl maitoa

400g muusiainesta

voita

suolaa

Sekoita kattilassa neste, voi ja suola ja lämmitä kiehumispisteeseen. Lisää perunasoseaines, kiehauta ja sekoita vielä kerran. Anna hautua kannen alla muutama minuutti ennen tarjoilua. (Vinkki! Käytä paksupohjaista- tai teflonkattilaa)

Nesteenä voi käyttää myös kokonaan maitoa, kokonaan vettä, korvata osan maidosta kermalla, käyttää kokonaan kasvimaitoa jne.

Jotkut marketit tilaavat pyynnöstä myös niitä tukkupakkauksia, joten sitäkin voi kysyä.

Link to comment
Share on other sites

:girl_impossible: paljonko pitäisi varata perunamuusia 150 hengelle, kesällähän ei saa oikeista perunoista muusia eli olisi turvauduttava jauheeseen eli paljonko laskisitte menekiksi...

Todettakoon nyt kuitenkin, että kyllä uusistakin perunoista jaa tehtyä muusia tarvittaessa. Ja maku on taatusti parempi kuin jauheesta tehdyssä muusissa. Onhan niissä kuorissa pieni nykertäminen, mutta toisaalta uusien perunoiden kuori on niin hento, ettei se ehkä siella soseessakaan haittaisi. Ehkä...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...