Jump to content
Naimisiin.info

Kosiminen ilman sormusta


Guest Justus

Recommended Posts

Ilman sormusta kosittiin täälläkin, käytännön syistä ja kun itse kysymyskin tuli ihan yllättäen (vaikka aiheesta oltiinkin jo juteltu joskus ennen).

Oli silti tosi kiva - ja helpottavaakin jotenkin - lukea täältä ja toisista ketjuista, että sormuksen hakeminen yhdessä on ollut kivaa! Kiitos kokemuksiaan jakaneille :)

 

Vähän jo tässä ehdin itsekseni murehtia, että menikö se nyt just 'oikeassa' järjestyksessä omalla kohdallani eikä niin kuin elokuvissa... Mutta näin maanläheisenä tyyppinä on parempikin, ettei kaikki mene kuin elokuvissa jonkin valmiin kaavan mukaan. :)

Kosinta itse oli kuitenkin juuri niin aito ja tunteellinen kuin sen toivoinkin olevan, ja miehen näköinen.  <3

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Minua kosittiin ilman sormusta, mikä on/oli minusta äärimmäisen bueno juttu :) Halusin itse valita sormuksen ja 120% varmuudella sulhon hankkima sormus olisi tullut väärän kokoinen ja sitte se olis harmittanut (vaikka asialle kyllä pystytään tekemään jotain myös "jälkeen päin"). Olisi harmittanut ihan sikana jos olisi ollut sormus valmiina enkä olisikaan tykännyt siitä.. Eikä sulho ollut halunnut udella mieltymyksiä ja kokoa, koska halusi pitää yllärinä. Yhdessä kävimme valitsemassa <3

 

Mielestäni sormuksen kanssa kosiminen ei ole oikein suomalaisten juttu.. voin olla väärässä.

 

Editoitu kirj.virhei.

Muokattu: , käyttäjä: Rouvaksi_2015
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Mä olin etukäteen ilmoittanut, että mieluiten mua kosittaisiin ilman sormusta. Kokoa on vähintään vaikea määrittää salaa, vaikka haluaisikin vaan simppelin rinkulan. Olisi varmaan väärän väristä kultaakin valinnut (en tykkää keltakullasta itselläni). Munkin mielestä se ns. suomalainen tapa on kosia ilman sormusta, hankkia ne yhdessä ja vielä yleensä aika simppeleinä sekä miehelle tulee myös kihla (esim. jenkkien naisen blingbling, miehelle ei mitään -tyylistä poiketen).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ilman sormusta ja onneksi näin. Muuten varmaan miehelle olisi myyty valkokultainen perusrinkula, "koska se on nyt muotia ja suosituin" ja varmaan (ihan) liian isossa koossa, (16 on iso). Itse siis olen keltakullan ystävä ja entisenä kultasepän liikkeen myyjänä vähän erikoisempi (vaiko nirsompi :D) maku. Ihana tuore sulho lupasi, että saan valita ihan sellaisen sormuksen kuin ikinä haluan  :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

Minua kosittiin n. 20euron arvoisella hopeasormuksella jossa on yksi "upotettu" zirkoni. Ei yhtään minun tyyliäni ja sulhanenkin totesi heti, että älä huoli tämä on vaan näön vuoksi. Sormuskaupoille mennään heti kun kotiudutaan ulkomaanreissulta. Onneksi, sillä tämä on juuri niinkuin halusin, haluan itse valita sormukseni :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä kävi sillee, että mies oli mulle ostanut netin kautta sormuksen, muttei ollut tajunnut itselleen tilata! Onneks oli nii hieno sormus ja hienompi ku mikään mitä suomest saisi. Nyt tilattii sitte hänellekin sormus ja sitä odotellaa, onneks ei mene kauan enne ku hänkin saa oman sormuksen :D en malta odottaa! :girl_in_love:

Muokattu: , käyttäjä: Mirkku90
Link to comment
Share on other sites

Mies on sanonut minulle jo ajat sitten, ettei kosi minua sormuksella. Reppana pelkää, etten pidä siitä millaisen sormuksen hän ostaisi. Kieltämättä voisin haluta jotain erikoisempaa kuin valkokultainen perusrinkula, mutta toisaalta taas sisäinen romantikkoni laulaisi hallelujaa sormus-kosinnasta. :spruce_up:

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies kosi mua Punanaamiosta ostetulla leikkisormuksella, jossa on järkyttävän iso muovinen vihreä kivi. :girl_haha:  Oli ilmeisestikin jonkin sortin kompromissiratkaisu kun ei halunnut ruveta omin päin arpomaan oikeista sormuksista sitä oikean näköistä, mutta halusi kuitenkin että kosintahetkellä on mukana edes jotain. Varsinaiset sormukset hankittiin vasta kosinnan jälkeen ja hyvä näin, sillä vaikka useimmissa asioissa mieheni makuun luotankin niin kihla- ja vihkisormukset on kuitenkin mulle henkilökohtaisesti niin tärkeät että halusin itse olla mukana valitsemassa niitä ja tällä tavoin varmistaa että saan juuri sellaiset sormukset joista varmasti pidän. :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Mua kosittiin matkalla, ilman sormusta. Mies oli miettinyt kosintaa jo pitkään (ja oikeastaan tiesin sen) mutta siinä tilanteessa se oli ihan extempore, joten sormusta ei ollut. Hän ei olisi kyllä muutenkaan ostanut sormusta yllärinä, koska halusi että saan valita sen itse ja että tulee kerralla oikean kokoinen. Se oli kyllä hyvä idea, sillä loppujen lopuksi suunnittelimme yhden puolitutun ja puoliammattilaisen hopeasepän kanssa sormukset yhdessä ja niistä tuli aivan mahtavat - uniikit, persoonalliset ja samantyyliset! Mietittiin matkalla jonkun väliaikaisen halvan sormuksen ostamista, mutta ei sitten tullut tehtyä. Oltiin ilman sormuksia varmaan muutama kuukausi, kun ensin suunnitltiin ja sitten odoteltiin niiden valmistumista.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

nettipoika / Itse suosittelen ilman sormusta kosimista tai vain ns. näköissormuksella kosimista jos et ole morsiammesi mausta 110% varma! Näin säästytään monelta murheelta ja kosinta on varmasti yhtä ihana ilman sormustakin!

Meillä käytiin etukäteen tilaamassa sormukset, koska mies ei uskaltanut oottaa riskiä perfektionistimorsiamensa sormuksen kanssa :D Kosinta tapahtui pari päivää sitten ja vielä odotellaan sormuksia saapuvaksi. Onneksi on jo tilauksessa, sillä kerromme uutisen vasta sormusten saapuessa ja uutinen niin kuumottas kielen päällä! Vielä viikon verran olisi odoteltavaa niin saan täydellisen rinkulan sormeeni!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...