Littis

Juomatarjoilu ravintolahäissä

37 viestiä aiheessa

^joo vaikka se ois miten yksityistilaisuus niin lait on voimassa sielläkin.

Kysyisin että onko jollain ollut tälläisessä a-oikeudellisessa paikassa booli?

Meillä olis tarkotus ja saatiin tarjous sieltä 10e per henki ja se kuulosti meidän korvaan hieman tyyriiltä hinnalta boolille..

Tätä ketjua lukiessa aloin miettimään myös olisiko parempi vaihtoehto nuo juomalipukkeet ja viinit ruoan kanssa vai se että tarjoamme kaikkien ruokien kanssa juomat eli viinit ja avecit mutta sitten muut juomat saisivat vieraat ostaa itse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paljonko teillä on maksanut tuo alku malja, ja esim. kaksi kaatoa viiniä?

Itse ajattelimme että vieraat saavat itse (yht 11) ostaa viiniä jos tahtovat, sillä tiedän että kaikki eivät perheistämme edes tykkää viineistä. Mutta esimerkiksi minä mielelläni joisin valkoviiniä, mutta en IKINÄ punkkua.

Hmm.. Eikö se maito, mehu, vesi, kotikalja riitä? :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nämä jutut askarruttaa nyt meitäkin kun päädyimme ravintolahäihin. Menu sinänsä on edullinen, 24€ ylöspäin, mutta juomapuoli askarruttaa. Esimerkkimenussa on esillä toivottavasti paikan kalliimpia viinejä, sillä hinnat on 30-50€/pullo. Askarruttaa sitten tuosta sitten että paljon se tekisi annos per henkilö? No, tietenkin tästä pitää sitten keskustella itse tahon kanssa miten asianlaita mahtanee olla... Millaisista summista loppupeleissä sitten puhutaan jos haluaa esimerkiksi alkumaljat ja kolme kaatoa viiniä maksaa vieraille...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edit. poistettu

Muokattu: , käyttäjä: Daliya

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olemme nyt miettineet, että tarjoamme alkumaljan, ruuan kanssa kaksi lasia viiniä/olutta/siideriä sekä illemmalla sitten boolia tai drinkkejä ja sen verran kuin budjetti antaa myöten. Vanhempani maksavat ruuan ja juoman ja ovat tälläistä järjestelyä ehdottaneet ja mielestäni se on ihan hyvä järjestely:) Lisäksi vierailla on mahdollisuus ostaa itse juomia baarista. Emme ole ravintolan kanssa vielä tätä järjestelyä sopineet, mutta luulisin tämän sopivan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme pohtineet omiin häihimme alkumaljaa, 3-4 viinikaatoa ja avecit. Itselleni on hieman epäselvää, kuinka ravintolat määrittävät kaadon. Siis onko se kiinteä pullomäärä, joka sitten jaetaan halukkaiden kanssa? Siis jos jotkut vieraat juovatkin vähemmän kuin esim. 3 kaatoa, onko heidän osuus käytettävissä muille innokkaille? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on juhlapaikan valinnassa kaksi vaihtoehtoa, seurojentalo ja ravintola/majoitushässäkkä. Itse en koskaan ole kuvitellut "a-oikeudellisia häitä" itselleni, mutta mies liputtaa tuon ravintolan puolesta. Hintaero on sitten huima...

 

Tallinna (viime vuoden hinnat muistaakseni) vs. tämä ravintola:

Alkumalja: 1,70 vs. 3,60

2 kaatoa viiniä: 2,50 vs. 4,33

Avec: 1,50 vs. 7,00

( 2 mietoa: 2,00 vs. 9,00 )

 

Ero tuntuu aivan uskomattomalta ja alan jo epäillä, että olen laskenut väärin tuon Tallinnan tuonnin hinnat per kpl!

Tuo 5 olisi ehdoton raja, mitä voisimme vieraille tarjota tuossa ravintolassa ja silloin pitäisi tinkiä muualta (ruoka on onneksi siellä ihan ok hintaista). Jotenkin vain tuntuu todella vähältä tarjoilla alkumalja, kaksi kaatoa ja avec häissä n. 6 tuntiin. Että vieraat tylsistyvät ja lähtevät kotiin. Itse en välitä alkumaljoista enkä varsinkaan noista ihan törkykalliista aveceista, joten pohdittavaa riittää vielä.. Pitänee mennä lukemaan loppuun tuo Pilaako alkoholin puuttuminen juhlista tunnelman?...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tulossa kanssa ravintolahäät (85 henkeä)

Suunnitteilla on kustantaa:

- alkumalja

- 2 kaatoa viiniä

- avec (konjakki- ja kermaliköörivaihtoehdot)

- 10 litran annos boolia

Ja tuo booli on siis sovittu, että sitä ei tehdä lisää, eli kun kulho on tyhjä, niin meidän kustantama tarjoilu päättyy juhlapaikan sisätiloissa, jolloin jokainen voi baarista ostaa normaalisti. Tämä tieto on annettu jo kutsussa, booli on itse asiassa ekstraa ja toivottavasti iloinen yllätys vieraille. Boolin tarjoilu alkaa kahvien jälkeen, jolloin myös luultavasti osa vanhemmista vieraista poistuu.

Sitten parkkipaikalle tulee joku tiukkojen viinojen jemma, ei siis mitään siidereitä tai kaljoja. Paikan pitäjä itse meille sanoi, että on täysin ok, jos meillä on jotakin omia autontakakonttitarjoiluja, kunhan niitä ei tuoda sisään, eikä sisältä juomia kulje ulos. Oli aika hauska, kun paikan edustaja itse puhui asiasta noin avoimesti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli pitopalvelu Hupli ja voin sanoa että ruoka oli enemmän kuin hyvää. Vieraat kehuivat ja tuntui todella, etta kaikille maistui.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olemme alustavasti suunnitelleet, että vieraille tarjotaan

-alkumaljat

- 2 kaatoa viiniä ruoan kanssa (vaihtoehtona tarjolla olutta/siideriä)

- avecit kahvin kanssa

 

Ja loput juomat vieraat voivat sitten ostaa itse. Mukava olisi enemmänkin tarjota mutta ihan riittävän kallista tulee jo näistä.. :mellow:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole juhlapaikkaa vielä lyöty lukkoon, kun käydään parhaillaan keskusteluja siitä, mihin halutaan panostaa. Eli otetaanko kaikin puolin ihana A-oikeudellinen juhlapaikka vai vähän nuhjuisempi seurantalo omilla juomilla. Periaatteessa ei haluttaisi (etenkään mies ei halua), että vieraat joutuisi itse kustantamaan juomia ja tehtiinkin laskelmia saamamme tarjouksen perusteella tuolta A-oikeudellisesta paikasta, paljonko koko kekkereiden juomatarjoilu (alkumalja, kaksi kaatoa viiniä ruualla, avecit ja loppuilta olutta, siideriä ja lonkeroa baarista) tulisi maksamaan noin 80lle aikuiselle. Laskettiin, että keskimäärin 5-6 juomaa noiden ruokajuomien lisäksi voisi olla realistinen menekki. Juomiin kuluisi näillä laskuilla yli 4000 e. Minusta ihan järkky hinta pelkkään alkoholiin. Omat juomat Tallinnasta saisi noin tonnilla. Nyt onkin kova pähkääminen, halutaanko laittaa tuollainen summa kirjaimellisesti likoon ja pitää häät huippukauniissa paikassa vai omilla juomilla seurantalolla ja säästää useampi tonni.

Muokattu: , käyttäjä: elvipilvi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kumpaan päädyitte? Kuinka paljon juomat tulivat lopulta maksamaan?

Meillä on ensi talvena ravintolahäät. Ilmoitimme jo kutsun mukana infossa, että tarjoamme alkumaljan lisäksi ruokaviinit (jonka saa toki vaihtaa myös olueen/siideriin/limuun) ja sen jälkeen aukeaa baari, josta voi ostaa itse lisää. Voi olla, että lisäämme vielä avecit kahvin kanssa. Tarkkaa viinikaatojen määrää emme ole vielä päättäneet, mutta sovimme myöhemmin ravintolan kanssa pullomäärän, joka tarjoillaan. Siitä varmasti osa saa enemmänkin kaatoja, koska kaikki eivät kuitenkaan juo tai ottavat vain sen yhden lasillisen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään