Mihin aikaan vihkiminen?


aliina84

Recommended Posts

  • Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Meillä vihkiminen klo 12.. Kaikki muut ajat olivat menneet jo, vaikka reilusti yli vuosi ennen h-hetkeä jo varailin kirkkoa :girl_mad:  noh, pitää tyytyä siihen minkä sai.

Toiselta puolelta Suomea tulevien vieraiden kannalta aika on varmaan ihan ok, juhlat loppuvat sitten jo hyvissä ajoin :)

 

Jes! Oli vapautunut klo 14.00 aika, se on paljon parempi aika kuin toi 12 :) klo 14 on siis nyt varattu meille ja nyt oon tosi tyytyväinen  :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

Meillä vihkiminen on klo 14. Toinen vaihtoehto oli meillä klo 13. Joskus jopa haaveilin klo 12, mutta aamusta tulisi ehkä liian kiireinen. Haluan kuitenkin nauttia täysin siemauksin vieraiden kanssa koko päivän ja on ikävää, jos sitten lapsiperheet joutuvat lähtemään jo seitsemältä pois, eikä siihen mennessä olisi ehditty päästä ohjelmassa paljon kakkukahveja pidemmälle. Oltiin ensin varaamassa toista kirkkoa, mutta siellä olivat jo klo 13 ja 14 varattuina ja klo 15 emme halunneet. Niinpä vaihdoimme kirkkoa ja nyt olen kyllä tyytyväinen tähän vahingossa tapahtuneeseen vaihdokseen, kirkko on tosi ihana ja aika on sopiva. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on vihkiminen klo 14. Oltiin mietitty, et klo 14 tai 15 ja päätettiin vasta kirkkoherranvirastossa. Ajateltiin, et toinen on kuitenkin varattu, et otetaan se toinen sit. Koko päivälle ei ollut vielä yhtään vihkimistä, joten saatiinkin ihan vapaat kädet. :)

//edit.

Oltais varmaan muuten otettu se klo 15, mutta aateltiin et helmikuussa voi vielä klo 14 vihkimisen jälkeen ottaa kuvia ulkona. Valo ainakin riittäis paremmin, kun tuntia myöhemmin.

Muokattu: , käyttäjä: Zita
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Tämähän se vaikeus onkin. Halutaan iltapainotteiset häät, ja vihkiminen olisi klo 16 juhlapaikalla. Vaan ei vielä voi tietää saadaanko vihkijä tuolloin paikalle... mutta jos nyt päättäisin, niin klo 16 olisi sopiva. Saa nukkua aamulla, ehtii ottaa kuvia hääpaikalla, järjestellä vielä, kampaaja ja meikki, kaikki rauhassa. Viime hetken kaikki säädöt. Ollaan molemmat niin hitsin aamu-unisia ;) ja kauempaa tuleville kavereillekin mukava, kun heidänkään ei tarvitse kovin aikaisin lähteä. Meille ei ole tulossa lapsia eikä vanhuksia, joten kaikki varmasti jaksavat myöhään yöhönkin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä tuo kellonaika on vielä mietinnässä.

 

Meillä valintaan vaikuttavat ainakin seuraavat seikat;

 

1) Ennen vihkimistä on tarkoitus käydä valokuvauksessa. Asumme maaseudulla, ja matkaa lähimpään valokuvaamoon on n. 30km. Ei järin pitkä matka, mutta koska matkoihin ja itse valokuvaukseen kuitenkin kuluu oma aikansa, on tämä syytä ottaa huomioon vihkiaikaa mietittäessä. Onhan noita muitakin järjestelyitä, kukkien hakua sun muuta, mutta nuo tehtävät nyt voi varmaan delegoida jollekin muullekin. Kampaaja tulee kuulemma mielellään tänne paikan päälle tekemään hääkampauksen, meikkauksesta ei vielä mitään käsitystä teenkö itse vai teetätänkö jollain muulla.

 

2) Valtaosa meidän vieraista tulee muualta. Lähimmät samasta kylästä kuin me, mutta kaukaisimmat useiden satojen kilometrien päästä. Asia pitää ajatella niin, että vieraat ehtivät rauhassa tehdä omat järjestelynsä ja tulla juhlapaikalle - joskaan vihkiminen ei saa myöskään olla liian myöhään, noin niin kuin vireystilaa miettien.

 

3) Minä haluaisin vihkimisen olevan selkeästi päivällä. Eli ennemmin esim. klo. 14:00-15:00  aikoihin kuin vaikkapa klo. 16:00. Myöhäisempääkin ajankohtaa meille eräs lähipiiriin kuuluva ehdotti, mutta jotenkin idea - vaikka varmasti joillekin on tosi hyväkin ratkaisu - ei vain nappaa. Haluaisin ehtiä vaihtamaan pari sanaa jokaisen vieraan kanssa häissämme, enkä kiirehtiä sillä tyylillä että hyvä jos edes kaikkia kunnolla ehdin näkemään, kun on niin kiire lopettaa pippalot...  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

me pääsimme onneksi valitsemaan koko lailla vapaasta päivästä ja päädyimme ottamaan melkein sen myöhäisimmän vaihtoehdon, jonka kirkosta sai. meidät vihitään klo 17.00 ja se on juuri se aika, jonka halusimmekin. juhla pääsee alkamaan n. klo 18 ja siinä se ilta ja yö sitten meneekin varmasti pitkälle yli puolenyön B) .

 

meille oli ehdottoman tärkeää järjestää hääpäivä niin, ettei tule kiire mihinkään :) . halusimme rennon ja mukavan päivän, josta voi nauttia ihan koko ajan eikä niin, että puolet päivästä sääntäillään paikasta toiseen ilman ruokataukoja ja joskus sitten iltapäivästä voi rentoutua, jos nyt nälältä ja janolta ja se-ja-se-unohtui-paniikilta pystyy. olen ollut kerran kaasona ja vaikka vihkiminen oli klo 15, sain herätä klo 6 aamulla eikä yhtään vapaata hetkeä päivään jäänyt ennen kuin piti jo kiiruhtaa kirkolle. päätin jo silloin, että omana hääpäivänäni en samanlaista kiirettä halua, etenkin kun meillä on lapsia enkä voi huolehtia vain ja ainoastaan itsestäni. huomasimme sulhoni kanssa tuosta kaasokeikastani, kuinka lapset reagoivat siihen, että jouduin jatkuvasti vastaamaan heille "en nyt ehdi" tai "minulla on kiire" ja sen haluan välttää. tuntuu pahalta joutua hätistelemään lapsia pois koko ajan ja siksi teemmekin omasta hääpäivästämme meidän kaikkien yhteisen päivän.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

KLO 15 = Täydellinen <3

Muualta tuleville armollinen aika, ruokaa saa "fiksuun" aikaan, päivä ei veny vieraiden osalta kohtuuttoman pitkäksi (varsinkin lapsia ajatellen), hääparille tulee enemmän aikaa valmistautua hulabalooseen (eli jos vain saisi nukuttua, niin ei tarvisi herätä kukonlaulun aikaan kampaukseen ja meikkiin).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...