Suomen kansalaisuus


Recommended Posts

Ei saa. Suomen kansalaisuutta pitää hakea ja sen saamiseksi on pitänyt asua Suomessa muistaakseni viisi vuotta, olla riittävä kielitaito ym vaatimuksia.

Miehesi saa kyllä sun perheenjäsenenä oleskella Suomessa niin kauan kun lystää, jos päätätte muuttaa Suomeen.

Lisätietoja Maahanmuuttoviraston sivuilta: http://www.migri.fi/netcomm/content.asp?path=8,2477,2549,2555

Muoks: mä luulen myös, että sulhasesi on ymmärtänyt myös oman maansa lainsäädännön väärin. Näiden sivujen mukaan http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibility/

Voisit hakea UK:n kansalaisuutta, kun olet asunut maassa vähintään 3 vuotta ja ollut 3 vuotta naimisissa britin kanssa. Eli myöskään tuolla kansalaisuutta ei saa naimisiin menon johdosta mitenkään automaattisesti, mutta hakemuksen kaksoiskansalaisuudesta voit tehdä 3 vuoden jälkeen.

Muokattu: , käyttäjä: Lainie
Link to comment
Share on other sites

^Tuskin. Eiköhän kyse ole koko Iso-Britannian lainsäädännöstä.

En edes osaa kuvitella kuinka paljon vielä nykyistä enemmän olisi lumeavioliittoja, jos niiden avulla saisi oleskeluluvan sijaan suoraan kansalaisuuden. Oleskeluluvan voi sentään peruuttaa, jos liitto päättyy tai osoittautuu pelkäksi teeskentelyksi luvan saamiseksi, kansalaisuuden kanssa on paljon hankalampaa. Sen takia valtiot ovat aika tarkkoja siitä, kenelle kansalaisuuden myöntävät.

Link to comment
Share on other sites

Guest *signorina_jogurt*

Juu,ei sitä Suomen kansalaisuutta todellakaan automaattisesti saa.

Myöskään oleskelulupa ei ole täysin varma, vaikka naimisissa onkin.

Itseasiassa Suomeen luvan saa heti, vain jos on lapsi Suomalaisen kanssa.

Ja sen mitä olen ymmärtänyt, koko ajan vain kiristyy.

Nyt naimisissa oleville vaatimukset kansalaisuuteen : 5 vuotta pysyvästi Suomessa, hyvä kielitaito - suomi tai ruotsi, täysin rikkeetön tausta, mielellään opiskelu/työpaikka. Kun haetaan kansalaisuutta, voi hakija tahtoessaan käydä "preppauskurssin", missä kerrataan hiukan yleisimpiä oikeuksia/velvollisuuksia, kielioppia ym. Ja sitten, paperisodan ym lisäksi, on kielikoe. Puhuttu, ymmärretty, luettu ja kirjoitettu. Tästä tosin on monella ollut valittamista.Sillä kuten kaikki tiedämme rakkaassa kielessämme on asioita, joita voidaan ilmaista monellakin eri sanalla.Ja niihin yleensä karahtaa. Kuinka joku, kuka on asunut suomessa 5- 10 vuotta, voi muistaa/osata kaikki mahdolliset kiertoilmaukset, joita välttämättä itse suomalaisetkaan eivät hallitse?Hmm..

Mutta tosiaan, jos täältä kansalaisuutta tahtoo, kannattaa harjoitella aito ja oikea KIRJAKIELI tai sitten hakea ruotsiksi.

Meillä ei mies varmaankaan edes tahdo sitten tulevaisuudessa hakea kansalaisuutta.Tällä hetkellä oleskelulupa riittää varsin hyvin. Ja tuskin olemme Suomeen jäämässäkään asumaan pysyvästi.

Jos joku ihmettelee miten tiedän tuosta käytännöstä, niin meillä on muutama ystävä, jotka yrittävät tällä hetkellä saada läpi noita kokeita...Ja ei todellakaan helppoa, saati halpaa hupia.

Mutta, tässä pientä infoa siitä...

:grin:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...