Millainen on häiden kokonaisbudjetti?


rizie

Recommended Posts

Guest Vielä avo

Kylläpäs teillä on rahaa... :o Oletteko ottaneet lainaa häitä varten vaiko oletteko todella kaikki noin hyvätuloista sakkia?

Mulla häät joskus ens vuonna kai suunnitelmissa. 15 vierasta joista 2 lapsia, ajattelin jos vihillä kävis ja sitten jossain raflassa syömässä. Nuoremman polven kanssa vois ehkä bilettää sitten yömyöhille, ihan tavallisessa baarissa. Sormuksen saa 50 kympilläkin ja hameen kaupan rekistä.

Kavereiden kanssa jos juhlii niin vois vaikka vuokrata jonkun vuoramökin, ja sinne pyytää tuomaan "häälahjaksi" omat ruuat ja juomat sekä oman hyvän seuransa. Itse haluan naimisiin, en niinkään niitä häitä. Vihkimisessä on kyllä tärkeää tunnelma ja oikea paikka.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vielä avo

Niin ja ei ollut tarkoitus mitenään provoilla tai syytellä. Jos rahaa on ja halua niitä häihin käyttää, niin miksipä ei. Olen vain aidosti hämmästynyt, että joku pistää hääjuhlaan meikäläisen koko vuoden tulot... :) Ymmärrän silti, miksi jotkut ovat täällä närkästyneet näistä budjeteista. Tuloerot kun ovat tässä maassa nykyään huimat.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli alunperin budjetti 3000 euroa, mutta sitten lupasivat molemmilta puolilta appikset tukea :)

Jäädään silti varmaan alle 4000.. Vieraita meille tulee n. 80 ja alkoholia ei tarjota muuta kuin jatkoilla tietystä syystä.

- pitopalvelu n. 2000 euroa (sis. tarjoilut) + tilavuokra 150 e

- Morsiamen puku 300 euroa (kiinasta tilattu, hinta postikuluineen sis. vannealushameen)JOS ei jää tullitädille :D

- Morsiamen sormu 229 euroa

- Sulhon pukuun on varattu 400 euroa (valkoinen hakusessa, muutamia katsottu MG:sta)

- Kukista en tiiä, meille tulee morsiamen kimppu, vieheet sulkille ja kolmelle bestmaneille, rannekukat kolmelle kaasolle ja pikkukimput kolmelle morsiusneitoselle :)Pöytiin ei tule kukkia koska tilat ovat aika rajalliset

- Kampaus ja meikki alustavasti 111 euroa

- Hääkarkkibuffaan varattu 150 euroa

- Jatkoille varattu muutama satanen, paikka on ilmainen, tehdään boolia ja ostetaan muutama laatikko kaljaa ja muutama siideri/lonkerolaatikko

Kutsumateriaalit ja muut askarteluhommat sain ilmaseks (sisko osti 3 v takaperin paperitehtaan konkurssipesän ja sitäpä hieman on! Kaikki materiaalit saatiin ilman maksua koska he ovat jo saaneet varaston myymisestä omansa takaisin moninkertaisesti) eli olen onnekas ;)

Kauhee selostus taas..

Link to comment
Share on other sites

Meidän kustannusarviot liikkuvat siinä 7500e- 9500e välillä, riippuen hieman siitä, minkä verran lopulta menee pukuihin, sormukseen ym. Isommain loven budjettiin tekee paikka ja ruoat n. 100hlö:lle, yhteensä n. 4750e. Kaikki maksetaan itse, onneksi ollaan molemmat kokopäivätöissä, sillä kyllähän toi budjetti aika isoksi nousi. Harkittiin ihan tosissaan paikan ja pitopalvelun vaihtoa, mutta päädyttiin loppujen lopuksi toi paikka pitään, kun se nyt vaan on niin ihana :D

Link to comment
Share on other sites

Pitää tässä päivättää omaa budjettia, nyt kun muutama viikkoa häihin, ja kustannukset alkaa selkiintyä. 9.500€ ihan kaikkineen me saadaan kulumaan! HUI! :girl_impossible: Summaan sisältyy tosin sormus (1.800€) ja häämatka (2.600€). :-X Koko summa on säästetty parin vuoden aikana molempien palkkatuloista, veronpalautuksista, kilometrikorvauksista jne. ja mukavalta tuntuu, kun ei ole tarvinnut lainata / ottaa vastaan rahaa mistään. Olemme kuitenkin kumpikin kokopäivätöissä, joten on ollut mahdollista säästää.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei tule häissämme maksamaan käytännössä mikään muu kuin minun pukuni ja sormukset.. Ainiin ja juomat! Omasta takaa tulee juhlapaikka + pitopalvelu, bändi, hääauto... Kulut pysyvät siis minimissä mutta niin halutaankin.

Vieraita tulee reilut sata.

Tuleeko kaikki ruoatkin omasta takaa? Kyllä ruoat 100 hengelle maksaa vaikka itse tekisikin. ;)

Pitopalvelu vanhemmilla...... you know :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulossa 150 hengen häät 8000 eurolla E-Pohjanmaalla.

Kaikki sanovat, että aion yrittää mahdotonta, mutta ainakin tähän mennessä hyvin on pysytty budjetissa. :) Suurin menoerä on ruoka ja juoma, jotka tulee pitopalvelusta, n. 4000€, paikassa ei tilavuokraa kun otetaan ruuat pitopalvelusta. Ruoka on suht halpa kun hääpari on pääasiassa kasvissyöjiä ja tarjoilut sen mukaan. :) Puku 700€, sormukset 200€, saketti 200 €, kukat 300 €, ei bändiä vaan dj tai joku tuttu soittamaan musiikkia, ei hääautoa kun vihkiminen paikanpäällä, koristelut ja kutsut teen itse, värkkeihin tietty menee rahaa, mutta mahdollisimman paljon luonnonmateriaaleja. Valokuvaus 250 + kaveri kuvaamaan juhlapaikalla. Ja alle 1000 euron häämatka, jos semmoinen ehditään edes tekemään. :D

Link to comment
Share on other sites

Vieraita n. 50 henkiloä.

Kuohuviinit ja ruokajuomat tarjottiin vieraille. Muutoin baari käytössä.

Häämatka 2vko räätälöity.

Hääkustannukset:

Tilavuokra 150,00 €

Buffet 1 634,15 €

Puvut 451,00 €

Kutsut 121,00 €

Alusasut 217,50 €

Kukat 168,00 €

Alkoholit 443,30 €

Bändi 950,00 €

Koristeet 130,30 €

Karkit 33,50 €

Häämeikki ja -kampaus 160,00 €

Väri ja leikkaus morsian 86,30 €

Hääkuvaus 160,00 €

Kengät 50,00 €

Saippuakuplat 24,00 €

Sormus morsian 600,00 €

Häämatka 4 000,00 €

Yhteensä:9 379,05 €

Link to comment
Share on other sites

häät 5/2011. budjetiks heitettiin ilmaan kosiessa 20 000, mut sanottiin ettei ihan kaikkea tarttis käyttää :girl_smile: kutsuttavia suurinpiirtein 120 näillänäkymin mut voi olla et karsitaan viel ja kavereita pyydetään vast illemmalla eikä ollenkaan kirkkoon/ syömään, ja voi myös olla et osa näistä kavereista kutsutaan ilman puolisoja, koska emme ole heitä kaikkia edes koskaan tavanneet. toive olis et löytäisn the puvun (kunnon olkaimeton kermakakku vannehameineen yms.) alesta halvalla, ja miehelle myös saketti ostetaan. ruuat pyörii 30€/hlö nurkilla ja viinat viedään ite pitää varmaan lähteä viroon ehkä 3000. hääautosta ei vielä varmuutta mut maksaa 130-300€ riippuen mikä auto otetaan. valokuvaajaka haluaisin ammattilaisen koko päiväks mut ei ole tuttuja joten on niin kallista et varmaan jää pois. kirkko 0€, juhlapaikan vuokra 500€. sormuksiin menee varmaan yhteensä 1500€ ja meikkija kampaus ehkä 150 nurkilla... bändiin halutaan panostaa kunnolla ja vähän puhe oli et jos saatais finlanders...hinnasta ei tietoa mut varmaan aika reilusti...häämatkaa meille ei tule ja yönkin vietämme omassa kodissa

ihmettelen viel kun en harrasta ulkomaan matkailua et eikö noiden kiinassa teetettyjen hääpukujen hintaan periaattees pitäis laskee myös matka mukaan? ainaki mä ajattelen vironreissun sisältyvän viinojen hintaan kun en muuten sinne olis menossa, ja passikin muuten varmaan meil pitää sitävarten hankkia niin senkin kustannukset???

Link to comment
Share on other sites

niin ja viel lisäyksenä äskeiseen et varmaan laina rahalla kun meidän ei koskaan pitäny mennä naimisiin niin ei ole säästetty ja mä en pyydä keneltäkään, vanhemmat saa osallistua jos haluaa mut mä en pyydä. enkä myöskään halua kerätä stressiä viimehetken jutuista vaan ostan ne ulkopuolelta niin saan vaan nauttia viimeiset päivät...tiedän et olisin muuten hermoraunio hääpäivän aattona.

Link to comment
Share on other sites

MadameMaria kirjoitti 23 July 2010 - 10:20

mAU kirjoitti 19 July 2010 - 22:24

Meillä ei tule häissämme maksamaan käytännössä mikään muu kuin minun pukuni ja sormukset.. Ainiin ja juomat! Omasta takaa tulee juhlapaikka + pitopalvelu, bändi, hääauto... Kulut pysyvät siis minimissä mutta niin halutaankin.

Vieraita tulee reilut sata.

Tuleeko kaikki ruoatkin omasta takaa? Kyllä ruoat 100 hengelle maksaa vaikka itse tekisikin.

Pitopalvelu vanhemmilla...... you know

kai ne raaka aineet maksaa vaikka kenellä olis se pito palvelu, vai ympätäänkö ne sit muiden asiakkaiden laskuun?

Link to comment
Share on other sites

Guest Kuutamolla

Alun perin budjetti oli alle 6000e. Vähä ylitty, kun joka ikinen teippirulla ja kynäki laskettiin mukaan :) vieraita oli paikalla n. 150 ja kaikkinensa koko juhlan kustannukset alle 6500e. Missään ei erityisemmin pihistelty, kuvaajakin oli koko päivän mukana ja bändi haluttiin myös. Kun jättää turhia pieniä juttuja välistä niin säästää!

Link to comment
Share on other sites

Hui, tää onkin mahtava thread :D

Meillä on tehty hyvin tyly ratkaisu tehdä A-, B- ja C-kutsut: Ei haluttu ottaa lainaa saatika miettiä että ketkä kaikki on varaa kutsua. Myöskin koettiin, että vaikka me mennään naimisiin, niin se ei tarkoita meidän olevan automaattisesti lähipiirille velkaa työväentaloa, keskinkertaista hääpumppua, pitopalvelua ja virosta roudattua alkomahoolitarjoilua :D Asiaan saattaa vaikuttaa että molemmat keikkaillaan siinä (ehkä ei niin keskinkertaisessa, hope so?) hääpumpussa ja niitä peruskaavan mukaisia juttuja tulee nähtyä sesonkina aika monet... jos näin ei olisi niin mielipiteemme olisi ehkä toinen :D

Kutsuimme molempien lähimmät sukulaiset, kaason ja bestmanin perheineen päivällä sukulounaalle (A-kutsutut)

Tila: 200 euroa

Kolmen ruokalajin (alkupala, keitto, pääruoka) lounas n. 30 hlö materiaalikustannuksilla eli tod.näk noin 600 euroa juomineen

Kokit ja tarjoiluhenkilökunta osallistuvat häälahjana meille 0 eur

Tämän jälkeen avioliiton siunaaminen ja kakkukahvit samassa tilassa, johon kutsutaan myöhemmällä aloitusajankohdalla ydinsuvun ulkopuolelle jääviä, mutta silti läheisiä sukulaisia ja hyviä ystäviä, noin 80 hlö ( eli B-kutsu).

Kakut tulevat yliaktiivisen leipurisuvun toimesta, kahvien ja muitten kustannusten hinta sisältyy ylempään ruoka-arvioon, eli 0 euroa.

Kuvaajana toimii hyvä ja ammattitaitoinen ystävä, lahjana meille.

Tämän jälkeen ravintolassa jatkot, jonne kutsutaan sit loputkin :D (eli siis C-kutsu) Siellä nostellaan maljat kuohuvalla, varasimme 30 ploa (eli 180-200 lasillista) joista maksamme alle 15 eur pullo eli, noin 400-450 euroa.

Kokkiystävämme loihtivat lounaan teon ohessa illaksi vielä simppelin yöpalan n. 150 hlö, edelleen materiaalikustannuksilla, eli noin 200-300 euroa. Oma lompakko kannattaa ottaa illalla mukaan, mutta edullisempia juomia saatiin neuvoteltua. Tilavuokra on ilmainen ja yksityistilaisuudella mennään :) Iskän bändi tulee lahjaksi vetämään hauskaa musaa, ja siihen saa vieraista halukkaat osallistua ja sekaantua. Jatkojen koristeisiin tulee uppoamaan pari sataa. Meitä auttaneet ja juhlien järjestämiseen osallistuvat ihmiset saavat myös drinkkilippuja iltabileisiin, eli n. 300 euroa kustantaa tämä lisää.

Mun pukuun meni (käytettynä täältä ostettu) pesetyksineen 210 euroa, mutta siihen tulee vielä hieman muokkauskustannuksia (tuttu tekee).

Sulho väittää pärjäävänsä alle vuoden ikäisellä puvullaan, mutta ostaa varmaankin uuden krakan (50?)

Kengät tuunasin itse mun maailman hienoimmista ja rakkaimmista polveen asti kiedottavista nauhasandaaleista, silkkinauhaan meni muutama euro, muut oli valmiina. Meikin, kynnet, kampauksen jne teen itse, koska osaan ja luotan tässä itseeni eniten, että saan oman näköistä. Kamat on valmiina.

Hotelli on varaamatta, kukat tilaamatta (saatan myös tehdä jotain itse tähän), sormus ostamatta (pähee kihlasormus ei kauheesti lisää kaipaa) ja häämatka varaamatta (pysytään euroopassa, eikä oikeastaan haluta kuin aikaa yhdessä), eli lisäkustannuksia tulee tottakai, mutta hillitysti (ja toooooosi iiiiiiso kiiiiiiiire muuten vaan!), ja perustoimintatasolla pysyy tämä ihan kuosissa. Pikkuhiljaa päätöksen jälkeen on alkanut haalia koristelutarpeita, alusvaatteita ja muita systeemejä, joten niitä on tosi hankala kalkuloida mukaan. Päälinja päiväjuhlien koristeissa on syksyinen luonto, joten ei siitä kauheasti kustannuksia edes tule :D

Veikkaan ja oletan ja uskon ja toivon loppulukemaksi kaiken kaikkiaan helposti alle 4000 euroa, jonka maksamme ihan ehdottomasti itse.

Alusta asti olemme teroittaneet läheisillemme, ettemme halua lahjoja, ja ne jotka _välttämättä_ haluavat meitä muistaa voivat antaa aikaansa tai ammattitaitoansa käyttöömme tai lainata vaikka autoa tai ottaa jonkun talkoonakin tai mitä ikinä. Vaapaehtoisten osallistumistarjousten määrä ja laatu on ollut ihan uskomatonta ja mahtavaa, kiitos ihanien läheisten!

Kolme viikkoa pitäis vielä malttaa odottaa <3

Muokattu: , käyttäjä: Punanapi
Link to comment
Share on other sites

Näin meillä:

Budjetti 4000 €

Vierasmäärä: n.100 hlö (joista n.25hlö lapsia)

Häämatka ei sis. budjettiin (toivotaan lahjaksi rahaa häämatkaa varten) ja sulhasen sormus ostettiin budjetin ulkopuolelta

Minun puku: 290e =ostettu!

Minun vihkisormus: 200

Sulhasen puku: 60e

Ruuat (itse tehdään) : 600e

Juhlapaikanvuokra: 770e

Hääauto: 0e

hääyö: 0e

Meikit ja kampaukset:0e

vihkiminen: 0e

kutsut: 50e (itse)

Kukat ja Koristeet: 200e

valokuvaus: 400e

Juomat: 400e

kiitoslahjat: 100e

= 3070, eli jää vielä rahaa yllättäviin kustannuksiin :)Kuten esim ruuan suhteen saattaa olla että kokonaissumma muuttuu sitten häiden alla.

Ja häät pohjois-pohjanmaalla,ei pitopalvelua,alkoholit vironmaalta :)

Link to comment
Share on other sites

Huoh! Ajattelin, että meidän häät eivät tule kalliiksi, mutta tänään tehtiin budjettia ja reippaasti paukkuu yli 8000€!!! Niin ja tuossa ei ole sormuksia ja häämatkaa (häämatkan tosin kustantaa appivanhemmat). En oikein tiedä mistä alkaisin nipistämään. Sulhasen mielestä voisi vaikka mitä jättää pois, mutta nainen kun olen niin vähän tilpehööriä ja kivoja koristeita täytyy olla. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...