Jump to content
Naimisiin.info

Millainen on häiden kokonaisbudjetti?


rizie

Recommended Posts

meidän budjetti oli 3000€ (sis. kaiken muun paitsi häämatkan), ruoka pitopalvelusta n.1100€, jätettiin kala pois niin hinta tippui roimasti. (kumpikaan ei syödä kalaa), budjetti sis. kaiken, siis kutsuista koristeluun yms. sormukset hopeaa (kaikki luuli valkokultaiseksi), hääpuku netistä n. 200€ korjauksineen ja oli tosi upea!! Alkoholit virosta tietty, koristeena kiviä (pihalta kerätty) ja maalattu teemaväreillä+ ikeasta tuikkukippoja (tosi halvalla)+ alemyynnistä harsoa ja huutonetistä liinat :) kaikessa siis voi säästää kun ajoissa alkaa katsoo ja miettii. Kuvaaja oli lukioaikainen ystävä, musiikin hoiti ystävämme jolla dj kamat, ei hääkarkkeja vaan karkkipöytä jossa erilaisia käärellisiä karkkeja, tikkareita ja lakuja. Sulhasen puku vuokrattu, lasten puvut netistä kun vaan surffaa niin löytyy halvalla hienoja :) (ulkomailta yleensä).

Link to comment
Share on other sites

Meillä häät viikon päästä ja kuluja tulee vielä..

Vieraita vahvistunut 68 aikuista ja 14lasta.

Hääpaikkana muutama kilometri Helsingin keskusta oleva "saari."

Täysiä varmuuksia ei loppusummasta itse juhlapaikasta ole, mutta omat arvioni ovat n.7000-8000, kaikkineen.

Oma pukuni maksoi 990e+ korjaustyöt 200e.

Kengät ja laukku 100e.

Kampaus 150e.

Minun ja kaason meikkaukset 160e.

Isän, sulhasen ja bestmanin saketit n 400e.

Lastev vaatteet+ kengät 350e.

Kukat (morsiuskimppu, heittokimppu, vieheetx6) 200e.

Sormuksen hintaa en tiedä :)

Hääauto tulee vanhempieni autohullulta naapurilta, joka oli juuri tilannut uuden avoauton jostain päin maailmaa :)

Kuvauksen hoitaa sulhasen serkku.

Neljän koiramme hoito neljältä päivältä 300e.

Hääyö 200e.

Askartelu, kaitaliina yms "sälä" en ole laskenut :)

Hiusten värjäys kampaajasiskoni tekee, joten pääsee vähällä..

Korut tulevat äidiltäni, ovat äidinäitini jotka saan mennessäni naimisiin :)

Vielä puuttuu minun alusvaatteet ja sukkanauha :)

Link to comment
Share on other sites

Budjetille ei ole vielä uhrattu ajatustakaan :S

Max. 10000e häihin voi käyttää, mitä halvemmalla päästään sen parempi tietysti.

Muokattu: , käyttäjä: /Heidi
Link to comment
Share on other sites

Alustava budjetti 8000€ näyttää olevan riittämätön.. todellinen lienee lähemmäs 12 000€. Kauhuissani olen hieman järjestelyiden kustannuksista.. :girl_impossible: tuossa on toivottavasti hieman yläkantissa meillä arviot..

Muokattu: , käyttäjä: Naboo
Link to comment
Share on other sites

Minä laskeskelin, että jos päästään reiluun 7000 euroon niin hyvä. Toki kaikki pois tuosta summasta on aina plussaa, kun eipä tässä liiemmin rahaa säästössä ole. Anoppi tosin makselee hyvin meille kaikkea, joten oma osuus tulee varmasti olemaan pienempi.

Puolet häätilan vuokrasta on jo maksettu, anopin toimesta. Hääpukuna minulla on mummin vanha puku, joka tulee maksamaan vain pienten muutoskustannusten verran. Mitään prameaa sormusta en tahdo, olen laskenut budjetiksi korkeintaan 500. Kaasoni on myös kampaajani, joten säästän siinäkin. Mieheni hallitsee taas grafiikan, joten teemme itse kutsut. Ammatin puolesta hänellä on myös tuttuja, jotka voivat hoitaa niin valo- kuin videokuvauksenkin. Myös bändin saamme mitä ilmeisimmin halvemmalla. Ruokaan meilläkin tulee menemään max 85 hengen häissä eniten, alustavien tiedustelujen mukaan sellainen 2500-2800 pitäisi näihin varata. Ruoalla emme tarjoile viiniä (koska me emme sitä itsekään juo ja muutenkin paikalle olisi tulossa vain muutama vieras, jotka ruokansa kanssa viiniä nauttivat) emmekä myöskään boolia - vain miedompia juomia, jotka haetaan mahdollisuuksien mukaan Virosta. Häämatkan teemme joskus, joten sitä ei ole vielä budjetoitu.

Toki olemme siinä hyvässä tilanteessa, että meillä on paljon suhteita, joilla säästämme pitkän pennin. Ilman näitä suhteita meille tuskin ainakaan tulisi bändiä eikä varmastikaan myöskään minkäänlaisia kuvauksia, sillä budjetista emme kuitenkaan olisi valmiita kovin paljon suurempaa tekemään. Kerron sitten ensi vuonna, että kuinka hyvin tässä lopulta pysyttiin. :D

Muokattu: , käyttäjä: Riina-M
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Luin tätä keskustelua suurella mielenkiinnolla ja totesin että meillä tulee ehkä olemaan varmaan kaikkien aikojen pienimmän budjetin häät. :D No ei, uskon että joku varmasti voi hyvin alittaa vielä tämänkin, mutta ainakin jos vertaa suurimpaan osaan täällä kirjoittelijoista...

Tiloista ei tarvitse maksaa sillä olemme kotonamme (omakotitalo isolla pihalla), ystäväni soittavat musiikkia, kukat kerätään luonnosta, koristeet teen itse. Hääautoa ei tarvita sillä menemme naimisiin juhlia edeltävänä päivänä. Tyttären puku on valmiina ja samoin miehen myös. Kutsuihin löytyi tarpeet kotoa; galligrafiasetti, kortteja ja kuoria. Kampauksen ja meikin teen itse, muutamia uusia meikkejä ostin tätä varten. Juomat lahjoittaa äitini. Ohjelmanumeroa varten hevoset löytyy omasta pihasta.

Suurin menoerä on mittatilauskorsettini joka tulee maksamaan ystävällä teetettynä 180e. Tämän kanssa puettavaksi ostin paidan 30e, hame on valmiina. Molempien sormukset maksavat 80 e yhteensä. Ruuat tehdään itse pääosin metsän antimista, joten ne eivät tule maksamaan paljoa, kovin hyvin en osaa vielä arvioida miten paljon ruokiin menee rahaa mutta kokonaisuudessaan budjetissa pysytellään kyllä hyvin alle 400 eurossa. Vieraita tulee n. 30.

Uskon, että saamme näinkin pienellä rahasummalla aikaiseksi ihanan ja unohtumattoman päivän. Tärkeintä meille on juhlistaa naimisiin menoa läheistemme ja ystäviemme kanssa ja pitää omannäköiset juhlat, joka meidän mielestä onnistuu parhaiten juuri omassa kotoamme. Tämän takia emme myöskään kutsu suurta määrää ihmisiä, haluamme voida jutella ja viettää aikaa rauhassa kaikkien vieraiden kanssa. :) Nämä häät itseasiassa kuvaavat meitä ja elämäntapaamme todella hyvin, luulisin. En malta odottaa elokuuta. :-X

Muokattu: , käyttäjä: Suopursu
Link to comment
Share on other sites

Meidän budjetti on kokonaisuudessaan 10000€ (tai siis siihen pyritään) 😃

Ollaan miehen kanssa yritetty saada summaa pienemmäksi, mutta tällä hetkellä näyttää melko heikolta.

Tässä vähän tietoa mihin sitä rahhaa menee:

Juhlapaikka (siivouksineen) pe-su: 1200€

Catering: 3000€

Hääpuku: 1039€

Kaunistautuminen morsian: 350€ (on nääs paljon hommaa) 😃

Sulhon pukeutuminen: 300€

Asusteet: 100€

Valokuvaaja: 600€

Bändi: 1200€

Juomat: 500€

Koristeet, kutsut yms: 250€

Kukat: 200€ (osa kukista tulee luonnosta ja osa anopin puutarhasta)

Yms muut menot....

Vihkisormusta ei budjettiin ole laskettu sillä mies tahtoi maksaa sen yksin. Hintaa sormukselle tuli 2500€.

Ollaan säästetty häihin ja tehty hiukan ylitöitä että saadaan täydellinen päivä :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulossa noin 50 aikuista ja 20 lasta ja budjetti 5000e

Juhlapaikka 500e to-su

Pitopalvelu 1500e

Oma puku 200e

Korut ja kengät 60e

Miehen puku 150e( vuokrattu)

lasten vaatteet ja kengät 60e

juomat virosta150e

bändi 1000e

sormus alesta 310e joten luulen että ihan budjetissa ollaan :)

Link to comment
Share on other sites

Huhuh.. Jopas teillä uppoaa häihin rahaa :-)

Tarkemmin ei olla vielä laskettu mutta vieraita 80-100.

Kirkko 0e

Juhlapaikka 70e + liinat pari euroa kpl

Valokuvaus 500e (tähän satsattiin todella koska kumpikin haluaa kunnon kuvat ja varsinkin kun itse olen valokuvaus ihmisiä niin en tyydy huonoon ;)

Hääauto 0e (oma auto)

Kukat ja koristelu 100e (äitini sisko ammatiltaan tekee näitä niin oikeen haluaa tehdä)

Ruoat,kahvit yms 1000-1500e

Tarjoilijoiden ja emännän palkat n.200e

Hääpuku 400e vuokra

+ muut härpäkkeet 100e

Sormus 500-800e

Kutsukortit n40e

Jotain tuosta puuttuu kyllä mutta menee noin. 3000-4000e. Talvella ovat ja paljon kynttilöitä ja oioi<3

Ruokapuoli hoidetaan niin että on toki kakkukahvit kun juhlapaikalle saavutaan. Ruokaa ei ole vaan häät ovat illalla joten meillä on ns iltapala johon tulee kaikkia suolasta ym :)

Link to comment
Share on other sites

Me yritetään (!) päästä noin 8 000 euron budjettiin, mutta pahaa pelkään, että se ei riitä. Suurimmat yksittäiset kulut tulevat ruoasta (vaikka tuttujen pitopalvelu ehkä hieman tuleekin vastaan listahinnoista) ja bändistä. Pidämme kaksi eri tilaisuutta perheelle ja sitten ystäville, joten niistäkin tulee lisäkuluja. Olisi nimittäin huomattavasti paljon edullisempaa ja myös yksinkertaisempaa sulloa koko väki samoihin juhliin kuin järjestellä toisille toista ja toisille toista :D Mutta eiköhän se sitten ole sen kaiken arvoista! Niin ja siis vieraita on näihin juhliin tulossa yhteensä noin 100 - 120.

Link to comment
Share on other sites

Minä oon järkyttynyt, kuinka paljon ihmiset on valmiita laittamaan rahnaa yhteen päivään! Hui hui. Meillä on budjettinsa 4000 euroa, tuskin menee edes sitä. Ruokaan ja juhlapaikkaan menee isoin siivu. Kakut leipoo ystävä, toinen ystävä meikkaa ja laittaa hiukset, yksi ystävä puolestaan valokuvaa... Yritetään hankkia kaikki mahdolliset puvut, koristeet ja asut käytettynä + alennusmyynneistä nyt tämän kesän sesongin jälkeen. Vieraita on tulossa 80.

Link to comment
Share on other sites

Meidän mielestäni melko säästöbudjetin häät saa kustantaa max. 3000€ ILMAN sormuksia. Vieraita n. 50-55.

- Juhlapaikkaan (pe-su) on budjetoitu 1000€, toivon että saadaan se halvemmalla

- Vaatteet+kaunistautuminen molemmille 500€

- Koristelu, kutsukortit jne 500€

- Ruuat ja juomat 1000€

Aika nopeasti tuo 3000€ menee, vaikka vähän kaikessa olisi tarkoitus säästää. Koristeluun haluan panostaa ja juhlapaikalla on minulle suuri merkitys.

Link to comment
Share on other sites

Minä oon järkyttynyt, kuinka paljon ihmiset on valmiita laittamaan rahnaa yhteen päivään! Hui hui. Meillä on budjettinsa 4000 euroa, tuskin menee edes sitä. Ruokaan ja juhlapaikkaan menee isoin siivu. Kakut leipoo ystävä, toinen ystävä meikkaa ja laittaa hiukset, yksi ystävä puolestaan valokuvaa... Yritetään hankkia kaikki mahdolliset puvut, koristeet ja asut käytettynä + alennusmyynneistä nyt tämän kesän sesongin jälkeen. Vieraita on tulossa 80.

Olisihan se superkivaa laittaa vähemmän rahaa menemään, mutta ainakaan itselläni ei ole ystäviä, jotka voisivat valokuvat, eikä ystäviä jotka voisivat meikata tai laittaa hiuksia, tai leipoa kakkuja.. :) Huh, olisikin! Nopeasti noista pienistä virroista tulee sitten isompia.

Link to comment
Share on other sites

Meille on tulossa noin 50 hengen häät. Emme ole erikseen laatineet mitään hääbudjettia, koska haluamme satsata päivään kunnolla. Olemme kummatkin opiskelijoita ja tavoitteenamme on saada rahaa kerättyä häätilille n. 12000e edestä. Enää ei puuttuisi kuin paritonnia. :) Tässä kuitenkin arvioita menoista:

Hääpaikka&ruokailu ~3000e (ilman alholijuomia)

Kuohuviini&viini ~400e

Hääpuku ~1000e

Miehelle ~200e

Sormukset (kummallekin) ~2000e (jopa enemmän??)

Ehostus ~200e

Häävalokuvaus (studio ja dokumentaarinen, +matkakulut) 1800e

Kukat&koristeet&kutsut ~500e(?)

Onneksi hääpaikallamme on hyvät puitteet, joten koristelut löytyvät aikalailla talon puolesta. Hääkuvaukseen haluamme todella panostaa, koska kuvien äärellä voimme muistella häitämme myöhemminkin. :)

Häät ovat ensi kesänä ja häämatkalle lähdemme luultavemmin joulukuussa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä noin 40 hengen häät ja budjetti noin 3 200 euroa.

Sen verran nuukia olemme molemmat, ettemme edes raaskisi käyttää yhteen päivään yli viittä tuhatta. Henkilökohtaiseksi tavoitteekseni olen ottanut päästä kustannuksissa tasan kolmeen tonniin tai edes euron alle, eli pari sataa täytyy vielä säästää jostakin :) Ehkä aikainen lintu madon nappaa!

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän sitä rahaa menee.. Meillä vieraita n 180 tod.näk paikalla. Panostus on livemusiikkiin, sopivaan määrään alkoholia ja riittävään buffettiin. Ja siihen ettei kenenkään tarvitse tehdä meidän häissä töitä, eli juhlimme ravintolassa.

ruoka n. 5000-6000 (meillä on ihan loistava hinnoittelu juhlapaikalla, tuo sisältää kaiken :) )

Alkoholi lienee 2500-3000.

Esiintyjät ja valokuvat 2500

krääsä (kutsut, kiitoskortit, vieraskirja, paikkakortit, kukat) varmaan n. 800. Mitään koristeita ei osteta vaan mennään niillä mitä on juhlapaikalla valmiina. He hoitavat myös ohjelmat, menut, pöytäkartat.

Eli juhlasta toiv selviydytään 11-12teur.

Sitten...

oma puku 1200€+jotain korjauksia.

asusteet 500 (arvio)Kaikki asusteet ovat sellaisia joita varmasti käytän myöhemminkin, ei siis yhtä päivää varten pl. Puku.

Meikit, kampaus jne lienee toinen 500 (myös kaasot)

Sulhasen puvun hintaa en tiedä, sormuksen maksoi myös hän. Sitten tulee vielä häämatka, jonka lennot ja hotelli on jo maksettu n.3teur.

lopullista hintalappua ei onneksi vielä tiedä, mutta kannattaako sitä edes absoluuttisena lukuna miettiä? :D

Link to comment
Share on other sites

Minä oon järkyttynyt, kuinka paljon ihmiset on valmiita laittamaan rahnaa yhteen päivään! Hui hui. Meillä on budjettinsa 4000 euroa, tuskin menee edes sitä. Ruokaan ja juhlapaikkaan menee isoin siivu. Kakut leipoo ystävä, toinen ystävä meikkaa ja laittaa hiukset, yksi ystävä puolestaan valokuvaa... Yritetään hankkia kaikki mahdolliset puvut, koristeet ja asut käytettynä + alennusmyynneistä nyt tämän kesän sesongin jälkeen. Vieraita on tulossa 80.

Olisihan se superkivaa laittaa vähemmän rahaa menemään, mutta ainakaan itselläni ei ole ystäviä, jotka voisivat valokuvat, eikä ystäviä jotka voisivat meikata tai laittaa hiuksia, tai leipoa kakkuja.. :) Huh, olisikin! Nopeasti noista pienistä virroista tulee sitten isompia.

Toki ymmärrän, että kaikilla ei tietenkään ole varaa säästää samoissa asioissa. Enkä oikein tullut edes ajatelleeksi, että jollakulla ei ole ystäviä, joista saisi apua häiden järjestelemiseen. Me kun miehen kanssa mietittiin, että jos meillä ei olisi niin paljon ihania ystäviä, niin olisi ihan turha mitään hääjuhlaa järjestääkään, vaan karkaisimme vain kahdestaan maistraattiin. Ajattelin lähinnä sitä, että moni tahtoo satsata ammattimaiseen laatuun niin kuvaajassa, kakussa, kampauksessa kuin meikissäkin. Pointtinani olikin edellisessä viestissäni se, että minä en vaadi ammattilaisen kädenjälkeä, vaan kotitekoinen kelpaa - siksi siis pieni budjetti meillä :)

Link to comment
Share on other sites

Minä oon järkyttynyt, kuinka paljon ihmiset on valmiita laittamaan rahnaa yhteen päivään! Hui hui. Meillä on budjettinsa 4000 euroa, tuskin menee edes sitä. Ruokaan ja juhlapaikkaan menee isoin siivu. Kakut leipoo ystävä, toinen ystävä meikkaa ja laittaa hiukset, yksi ystävä puolestaan valokuvaa... Yritetään hankkia kaikki mahdolliset puvut, koristeet ja asut käytettynä + alennusmyynneistä nyt tämän kesän sesongin jälkeen. Vieraita on tulossa 80.

Olisihan se superkivaa laittaa vähemmän rahaa menemään, mutta ainakaan itselläni ei ole ystäviä, jotka voisivat valokuvat, eikä ystäviä jotka voisivat meikata tai laittaa hiuksia, tai leipoa kakkuja.. :) Huh, olisikin! Nopeasti noista pienistä virroista tulee sitten isompia.

Toki ymmärrän, että kaikilla ei tietenkään ole varaa säästää samoissa asioissa. Enkä oikein tullut edes ajatelleeksi, että jollakulla ei ole ystäviä, joista saisi apua häiden järjestelemiseen. Me kun miehen kanssa mietittiin, että jos meillä ei olisi niin paljon ihania ystäviä, niin olisi ihan turha mitään hääjuhlaa järjestääkään, vaan karkaisimme vain kahdestaan maistraattiin. Ajattelin lähinnä sitä, että moni tahtoo satsata ammattimaiseen laatuun niin kuvaajassa, kakussa, kampauksessa kuin meikissäkin. Pointtinani olikin edellisessä viestissäni se, että minä en vaadi ammattilaisen kädenjälkeä, vaan kotitekoinen kelpaa - siksi siis pieni budjetti meillä :)

Kyse ei olekaan siitä etteikö olisi ystäviä, vaan siitä että haluaa juhlia näiden ystävien kanssa rauhassa ilman että kukaan on töissä. Kun meilläkin vierasmäärä on noin 180 niin kyllä siinä saa järjestäjät painaa hikihatussa töitä. Esim. kakut tälle vierasmäärälle: missä säilytät, missä teet jne.jne.?? Tai sitten yksi kosmetologi-kampaaja laittaisi kampauksen ja meikin 3 naiselle (minä+2 kaasoa). Tai harrastajavalokuvaajaveljeni valokuvaisi koko juhlan -ei, ei hän siinä voisi keskittyä puheiden sisältöön, häätanssiin tai itse juhlimiseen ollenkaan kun koko ajan tapahtuu jotain mistä ottaa kuvia (meidän valokuvaajan työpäivä kestää todellakin noin 10h + kuvien jälkikäsittely). Meidän suurin syy ottaa jokseenkin kaikkeen ammattilaisen apu on juuri se, että noin isoja juhlia ei ole kellään omasta lähipiiristä rutiinia järjestää. Mieluummin jätän huolehtimisen ammattilaisille joten jos jokin menisikin pieleen niin ei kiristy välit kenenkään läheisen kanssa.

Mutta molemmilla tavoilla saa ihan varmasti aikaan ihanat juhlat! Olen itse ollut vieraana sekä "itsetehdyissä" että ravintolahäissä, ja molemmissa kaiken on lopulta ratkaissut vieraiden aikaansaama tunnelma :D

Link to comment
Share on other sites

Toki ymmärrän, että kaikilla ei tietenkään ole varaa säästää samoissa asioissa. Enkä oikein tullut edes ajatelleeksi, että jollakulla ei ole ystäviä, joista saisi apua häiden järjestelemiseen. Me kun miehen kanssa mietittiin, että jos meillä ei olisi niin paljon ihania ystäviä, niin olisi ihan turha mitään hääjuhlaa järjestääkään, vaan karkaisimme vain kahdestaan maistraattiin. Ajattelin lähinnä sitä, että moni tahtoo satsata ammattimaiseen laatuun niin kuvaajassa, kakussa, kampauksessa kuin meikissäkin. Pointtinani olikin edellisessä viestissäni se, että minä en vaadi ammattilaisen kädenjälkeä, vaan kotitekoinen kelpaa - siksi siis pieni budjetti meillä :)

Sori, mut sun viestistä saa tahtomattaan sellaisen kuvan, että ystävät on ihania vaan, jos niitä voi käyttää hyödyksi häiden järjestelyssä :lol: Tiedän, ettet sitä tarkoita, mut jos lukis mustavalkoisilla laseilla ni :D Ite en halua ketään häihini "töihin", tai no yhdeltä valokuvausta harrastavalta kaverilta olen ajatellut pyytää josko ottaisi potrettikuvan, mutta muuten en aio häntä kuvaajana häissä käyttää. Muuten kaikki tulee ammattilaisten kautta, mutta pientä budjettia ollaan silti yritetty pitää.

Link to comment
Share on other sites

Meidän kokonaisbudjetti on varmaan n. 10000 e luokkaa, luultavasti jää jonkin verran sen alle. Isoimman siivun tulee meilläkin viemään ruoka ja juoma, jonkin verran tehdään itse. Ollaan ajateltu se sillä tavalla, että säästetään siinä missä on helppo säästää, ja satsataan sitten meille tärkeisiin asioihin. Vieraslistan suhteen ei myöskään haluttu pihistellä, vaikka ei kyllä kutsuta ihan kaikkia kummin kaimoja. Meillä on tarkoitus porukassa toteuttaa etukäteen käytännön asioita, kuten laittaa juhlapaikka kuntoon jne. Mutta varsinaisena hääpäivänä meillä ei paiski kukaan töitä, ammattilaiset hoitavat hääpäivän.

Link to comment
Share on other sites

Toki ymmärrän, että kaikilla ei tietenkään ole varaa säästää samoissa asioissa. Enkä oikein tullut edes ajatelleeksi, että jollakulla ei ole ystäviä, joista saisi apua häiden järjestelemiseen. Me kun miehen kanssa mietittiin, että jos meillä ei olisi niin paljon ihania ystäviä, niin olisi ihan turha mitään hääjuhlaa järjestääkään, vaan karkaisimme vain kahdestaan maistraattiin. Ajattelin lähinnä sitä, että moni tahtoo satsata ammattimaiseen laatuun niin kuvaajassa, kakussa, kampauksessa kuin meikissäkin. Pointtinani olikin edellisessä viestissäni se, että minä en vaadi ammattilaisen kädenjälkeä, vaan kotitekoinen kelpaa - siksi siis pieni budjetti meillä :)

Sori, mut sun viestistä saa tahtomattaan sellaisen kuvan, että ystävät on ihania vaan, jos niitä voi käyttää hyödyksi häiden järjestelyssä :lol: Tiedän, ettet sitä tarkoita, mut jos lukis mustavalkoisilla laseilla ni :D Ite en halua ketään häihini "töihin", tai no yhdeltä valokuvausta harrastavalta kaverilta olen ajatellut pyytää josko ottaisi potrettikuvan, mutta muuten en aio häntä kuvaajana häissä käyttää. Muuten kaikki tulee ammattilaisten kautta, mutta pientä budjettia ollaan silti yritetty pitää.

Voi ei, ilmaisin itseäni kyllä sitten kovin, kovin huonosti! Vielä huonommin kuin yleensä :D Tuolla lainaamallasi tekstillä viittasin tähän, mitä nessla kirjoitti: "Olisihan se superkivaa laittaa vähemmän rahaa menemään, mutta ainakaan itselläni ei ole ystäviä, jotka voisivat valokuvat, eikä ystäviä jotka voisivat meikata tai laittaa hiuksia, tai leipoa kakkuja.." Onnistuin tajuamaan tuon niin, ettei heillä olisi ystäviä tulossa häihin. Siksi totesin, että mieheni kanssa keskustelimme, että haluamme nuo meille tärkeät ja ihanat ihmiset viettämään kanssamme hääpäiväämme - ilman heidän olemassaoloaan karkaisimme naimisiin salaa kahdestaan. Mutta koska meillä on niin ihania ystäviä, tahdomme juhlia heidän kanssaan.

Tuo on tietenkin vain plussaa ja tietenkin toimii toisinpäin myös, että saadaan apua järjestelyissä. Yhtä lailla me haluamme auttaa ystäviämme niin häissä kuin missä tahansa muissakin tilanteissa. En koe käyttäväni ketään hyväkseni, sillä yksi ystävistäni ilmoitti, että haluaa leipoa kakut ja toinen, että haluaa antaa minulle häälahjaksi meikin ja kampauksen. Minusta nuo ovat ihan mahtavia lahjoja, eivätkä mitenkään estä näitä ihmisiä juhlimasta meidän kanssamme - käsittääkseni meikit ja kakut tehdään kuitenkin etukäteen, ei juhlan aikana ;) Valokuvaava kaverini ei ole ihan läheisimpiä ystäviäni, joten hänet ihan varta vasten palkkaamme valokuvaamaan hääpäivää - tosin halvemmalla kuin ammattilaisen, sillä hän on harrastaja, mutta maksamme tietenkin työstä sovitun summan. Hän oli oikein otettu siitä, että halusimme hänet palkata, enkä koe häntäkään tällöin orjuuttavani.

Pointtini ei ollut käskeä ketään käyttämään hyväksi läheisiään. Silti kauhistelen edelleen sitä, kuinka huimia summia osa ihmisistä on valmiita laittamaan yhteen ainoaan päivään, sillä itse olen tottunut kuluttamaan rahaa todella vähän. En kuitenkaan ole missään vaiheessa sanonut, että joku tietty tapa järjestää häät olisi jotenkin oikea. Meillä on pienen budjetin häät, joita läheiset ovat kanssamme järjestämässä - toisilla taas on 12 000 euron häät, jotka suunnittelevat ja järjestävät ammattilaiset. Kummallakin tavalla saa aikaan ihanat juhlat, niin kuin nessla hyvin totesikin :)

Link to comment
Share on other sites

En lue budjettiin sormuksia enkä häämatkaa, ja oma pukuni jää siitä myös pois, sillä sovimme sulhon kanssa että se ei tähän kuulu. Mutta muista kuluista tämänhetkinen arvio on noin 6000e Yli budjetin tonnilla, mutta vielä ei ainakaan ressaa ollenkaan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...