Jump to content
Naimisiin.info

Millainen on häiden kokonaisbudjetti?


rizie

Recommended Posts

Voisinpa vastata tähän kyselyyn uudelleen, kun edellisesti vastauksestani on kulunut yli vuosi. Juhlapaikan olemme tässä välissä vaihtaneet Haikkoon Kartanoon. Suurin yksittäinen erä on ruoka/juoma josta menee n. 55% päivän kokonaismenosta.

 

Hääbudjetimme pyörii 15 000 - 16 000 - 17 000€, ilman häämatkaa, sormuksia ja pukeutumista. Häät 80:lle hengelle. Osa kuluista vielä arvioita, esim viihde ja kukat. Häämatka saamme lahjaksi ja hääpukeutuminen+vihkisormukset menee n. 2500€.

 

Tila:

Tilavuokra .................. 700€

Vihkitila .................... 125€

 

Ruoka ja Juoma:

Buffet Ruokailu ....... 4 407€

Kakun lisät ............... 120€

Iltapala...................... 750€

Kuohuviini...................616€

Ruokajuomat............1 130€

Kahvin Avec............... 628€

3x iltajuoma/vieras ..... 932€

Hääkarkit ...................100€

 

Kukat ........................880€

 

Koristelu ja rekvisiita 820€

 

Ohjelma:

DJ............................. 400€

Bändi........................ 700€

Yllätysohjelma ...........500€

 

Valokuvaus .............2 091€

 

Paperit ..................... 550€

 

Lahjat:

Kaikille .................... 401€

BM + MN ................ 210€

 

Muut kulut:

Hotelliyöpyminen ....... 350€

Mors + BM pukeut...... 270€

Meikki + kampaus ......375€

 

 

Yhteensä 17 055€

               

 

Link to comment
Share on other sites

Huu tuntuu ihan pahalta sanoa että meidän minibudjetti on 2500€ ja tähdätään vielä tuonkin alle. Sisältäen siis kaiken häihin liittyvät. Häämatka tehdään sitten joskus myöhemmin kunnolla. Mies työskentelee, minä opiskelen, ja mieskin siirtyy työelämästä taas opiskelemaan piakkoin niin rahatilanne on mitä on. Ja tuntuisi pirun pahalta itsenäiselle luonteelleni ottaa vastaan rahaa muilta häitä varten  :girl_hide:plus ollaan niin minimalistisia persoonia näiden tulevien häiden suhteen muutenkin että panostetaan siihen että pienellä porukalla on vaan pirun kivaa meidän kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Alkuun laskeskelin että n. 7000e pitäisi riittää.. Kavereilla budjetti oli 5000e mikä ylittyi, joten ajattelin että tuolla pärjäisi.. Nyt kuitenkni kun tehdään arvioivia laskelmia, nousee summa jo yli 8000e, ja tässä ei mukana tilpehöörejä ja kutsuja jne... eli näyttää lähentelevän 9000e :blink:  Mikä kauhistuttaa!

Link to comment
Share on other sites

Tällä hetkellä budjetti näyttää kipuavan 8500 euroon. Siihen kuuluu kaikki muu, paitsi häämatka.

Toivoin ja odotin, että pääsisimme halvemmalla (6000-7000€), mutta kyllä sitä rahaa vaan näyttää menevän.

Tuo on niin iso summa yhdestä päivästä, että koitamme nipistää vielä niissä kohdissa, missä on vielä varaa.

Häihin on kutsuttu lapsivieraat mukaanlukien 155 henkeä.

Link to comment
Share on other sites

Onpa jännä tsekkailla toisten budjetteja.

 

Me luultiin vuosi sitten sinisilmäisesti että 5000 riittäis mutta nyt hinta pyörii 9000-10 000 välillä vaikka ollaan oikeesti karsittu ja paljon. Olen yksitellen heivannut listalta monia toivomiani asioita, kuten omat kosmetologilla käynnit ja bändin, mutta elävää musiikkia on silti luvassa. Juhlat ovat pk-seudulla.

 

Tässä esimerkkejä, en jaksa kaikkia kirjoittaa: 

 

Paikka 500 e

Yöpymiset 200 e

Ruoka n. 3600-4000 e

Morsiamen puku n. 400-500 e

Sulhasen puku 700 e

Kuvaus 500 e 

Alkoholit 400 e

 

...ja nyt jo tuntuu että ollaan päästy kaikessa aika halvalla, ei siis MITÄÄN pröystäilyä, mut silti loppusumma huimaa päätä.

 

Niin ja vieraita kutsutaan n. 125.

Muokattu: , käyttäjä: Tinks
Link to comment
Share on other sites

Ei tunnu meilläkään kauas 10t€'sta jäävän  :girl_impossible:

 

Nyt on melkein kaikki askartelujutut yms valmista, puku mulle, sormus ja koristeita. Rahaa on mennyt 2000e. Vielä maksettava paikanvuokra, miehen puku, valokuvaus, juomat, bändi, pitopalvelu yms.. Nämä taitaa mennä jo yli 7000e. Plus mitä muuta.. Häämatkaa ei olla laskettu. Vieraita kutsutaan n 150. 

Link to comment
Share on other sites

Meilla on/oli budjettina n. 12.000. Ei olla kylla pahemmin laskettu edelleenkaan, mutta veikkaan etta pikkasen menee ylikin. Huh, on se uskomatonta miten paljon rahaa menee, eika siis tosiaan mitaan erityisen hulppeita juhlia olla jarejestamassa..jos ei nyt ihan pihistelemallakaan menna. Esimerkkina voisi vaikka sanoa, etta morsiamen puku piirun alle 800 euroa, sulhasen alle n. 350 e, juomiin ollaan kaavailtu n. 1000, juhlatila toinen mokoma, kolmas tonttu menee virka-ajan ulkopuolisena aikana suoritettavaan vihkimiseen, vihkitilan vuokraan ja seuraavan paivan tilaussaunaan (tulee ulkomailta vieraita, joten haluttiin jarjestaa jotain pienta seuraavaksikin paivaksi)....Siitahan sita kertyy. Ruoka tulee tietty viela tuohon paalle suurimpana yksittaisena kuluna. 

 

Olen nakojaan unohtanut mainita, etta kutsuttuja on 112, mutta vieraita tulee paikalla olemaan todennakoisesti alle 90.

Muokattu: , käyttäjä: Roslin
Link to comment
Share on other sites

Olen tainnut tänne jo jotain vastata, mutta tarkennetaan vähän laskelmia. Aluksi luulin, että 7000 euroa riittäisi hyvin, mutta kyllä taitaa mennä 9000 helposti. Häämatka ei tähän kuulu, mutta siihen ei suuria summia mene.

 

Tässä arviolaskelmia

Ruoka ja juomat 4000 e

Tilavuokra  1450 e (tämä vielä arvio, juhlapaikka ei ole vielä hinnoitellut vuotta 2014)

Puvut 1300 e (mun puku 970 e korjauksineen ja sulholle varmaan hankitaan uusi musta puku)

Kukat 200e

Valokuvaus 1000 e

Bändi 700 e

Kutsut 100e

Koristelu 150 e

Sormus 1300 e

 

Panostamme ruokaan ja juhlapaikkaan, ja siihen menee jo yli puolet budjetista. Yritän selvitä mahdollisimman pienillä koristelu ym. kustannuksilla. Ehdoton raja on 10 000 euroa. Itse säästämme joka euron ja nyt on jo hyvin säästössä.  Häät kesällä 2014, niin tässä on vielä aikaa kerätä loput kasaan. Olemme kyllä valmiit tämän summan laittamaan häihimme, ikimuistoinen juhla tulee ja kerranhan sitä vain naimisiin mennään :-X  (ja en suostu kuuntelemaan kenenkään pessimistin nurinaa avioerotilastoista, enenenen).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Budjetoin aluksi kulut n. 8000 euroon. Silloin arvioin pitopalvelun melkolailla alakanttiin. Muutamissa jutuissa ollaan menty hieman yli budjetin (mm. hääpuku maksoi 1290e, vaikka tarkoitus oli selvitä 1000 eurolla) Muutamia juttuja, lähinnä koristeluun liittyviä, on tullut lisää matkan varrella.

Tällä hetkellä isoimmat menoerät ovat: Tilavuokra (750e), pitopalvelu (3500-4000e), valokuvaaja (1090e), hääpuku (1290e). Vielä menee rahaa juomiin, kutsuihin, kukkiin, kaunistautumiseen ja koristeluihin. Bändi tulee soittamaan ilmaiseksi :) Eli kovasti näyttää, että 10 000e paikkeille mennään. Summasta puuttuu häämatka ja sormusta ei tule. Eli ei tämä ihan halpaa hommaa ole. Noin 70% summasta on jo säästössä, mutta vielä pitää kesällä paiskia töitä ja säästää. Ja itse maksetaan kaikki, vaikka vanhemmat kovasti haluaisivat antaa rahallista panosta. Veikkaan, että sieltä tulee sitten lahjaksi isompi summa rahaa, jos eivät pääse osallistumaan, mutta se menee sitten häämatkaan.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli alun perin laadittu budjetti kymppitonnin häille (120 henkeä kutsutaan)... Ja aluksi tosissani kirjasin ylös kaikki hankinnat... Mutta nyt en ole jaksanut edes kirjata kaikkea ylös ja budjetti tulee varmaankin olemaan lähempänä 12 tonnia. Ja tähän ei edes kuulu häämatka (rahoitetaan ainakin osittain lahjarahoilla) eikä mun hääpuku, jonka äitini osti mulle, koska sain laihdutettua 20 kiloa. Toki olisi ollut suotavaa, jos oltaisiin päästy halvemmalla ja sitä yritettiinkin, mutta ei häitten järkkäämisessä helposti kyllä halvalla pääse, vaikka ollaan monessa asiassa (ainakin yritetty) pihisteltykin. Ja huom. ollaan vielä opiskelijoita molemmat, molemmilla kyllä hyväpalkkaiset kesätyöt, ollaan nostettu tän vuoden opintolainat ja joudutaan nostamaan vielä ens vuonnakin ja molemmat ollaan vuoden alusta tehty osa-aikatöitä... Ja täytyy sanoa, et tiukilla eletään, mut kerranhan sitä elämässä vaan häät vietetään! Onneks tietää, että valmistuu alalle, jossa on varmasti töitä ja suht hyvällä palkalla, niin pystyy sitten opintolainoja maksamaan pois. Tässä vielä jotain suuntaa-antavia esimerkkejä mein realistisesta budjetista:

 

Ruuat n. 3500e

Sormukset 1500e

Juomat n. 1000e

Paikka 600e

DJ 390e

Sulhon pukeutuminen n. 700e

Morsiamen pukeutuminen (ei sisällä siis pukua) n. 300e

Koristelut ja kutsukortit n. 1500e

 

Et voi morjes vaan... :D

Link to comment
Share on other sites

Bridezilla2013, kuulostaapa tutulta. Mekin ollaan opiskelijoita, mutta budjetti huitelee siellä 10 000 eurossa. Kummankin vanhemmat osallistuu sen verran, että he kustantavat jonkin pienen osa-alueen. Suurimmat menoerät on pitopalvelu, bändi ja juomat. Ja häämatkahan on sitten asia erikseen (suunnitellaan sen mukaan paljonko rahaa jää häitten jälkeen, eli luultavasti mennään mökille...  :D )

Link to comment
Share on other sites

Meidän budjetti oli aluksi 6000-7000e, mutta nyt näyttää siltä, ettei selvitä alle 9000e, vaikka yritetään säästää ja pihistellä vaikka missä :( Vanhemmat ovat luvanneet maksaa jonkin verran ja itse yritetään saada loput säästöön. Nyt vain näyttää siltä, ettei millään onnistuta säästämään tarpeeksi, joten pitää lopulta ehkä ottaa lainaa. Ollaan kyllä hakemassa halvempaa asuntoa ja sulho toivoo palkankorotusta, joten ehkä toivo ei ole vielä menetetty. Harkittiin myös, että siirrettäisiin häitä vuoteen 2015, mutta en millään haluaisi siihen lähteä. Mieluummin sitten vaikka vähän lainaa... Ja pk-seudulla siis häitä järkätään.

Muokattu: , käyttäjä: iinu86
Link to comment
Share on other sites

Laskin huvikseni vasta nyt mitä häihin meni rahaa. Sattumoisin koneella oli vielä lista hääkuluista. Ihan kaikkea summa ei kata kun varmaan muutama juttu on jäänyt pois. Luulen silti että puhutaan yhteensä max.200-300eurosta. Meillä oli vieraita 120 (paljon lapsia), juhlapaikka maksettiin ja pitopalvelu tuli sinne. Juomat tarjottiin vieraille niin että niitä jäi vielä ylikin. Musiikkia oli runsaasti; sellisti+viulusti ruokailun aikana ja myöhemmin bändi ja sen jälkeen vielä laulaja+soittaja (jälkimmäiset kustansi tosin miehen porukat). Juhlittiin 04 asti joten viihdykettä piti olla :girl_dance::girl_drink1:  Kummallekin tuli uusi puku, itse sain omani kyllä edullisesti Morsiusgallerian alesta, 479e. Budjetti ei kata häämatkaa. Yhteensä rahaa meni siis n.8100e. Lainaa ei otettu vaan tavaroita ym. ostettiin pikkuhiljaa ja juomat tuotiin Tallinnasta,

Link to comment
Share on other sites

Meillä alkaa näyttää koko häiden pitäminen aika vaikealta taloudellisten pulmien takia. :girl_mad: Mies ei ole vielä löytänyt töitä ja lopetti viime vuoden lopussa edellisessä paikassa. Häät pitäisi olla elokuussa. Varausmaksua tilasta on jo maksettu 1000 euroa, harmittaa jos se menee hukkaan. Lisäksi olen ostanut jonkin verran häätavaraa, mutta ne eivät ole mitenkään häiden ajankohtaan sidottuja. Tuntuisi vaan typerältä lähettää ns. hieno kutsu ja sitten syödä porukalla lihapiirakkaa ja juoda mehua. Ollaan molemmat työssäkäyviä, mutta metotkin ovat aika isot, vuokraan menee hirveästi joka kuukausi eikä mitään jää säästöön. Nyt miehellä ei edes ole tuloja eli säästöjä vieläpä menee eli aivan vääränsuuntainen kehitys. :( Mies ehdotti siirtämistä mutten sitäkään haluaisi. Toisaalta budjettihäät kahdestaan on aika masentava ajatus, mielellään sitä olisi viettänyt häitä läheisten sukulaisten ja ystävien kanssa. Ajatuksena oli alunperinkin vain n. 40 henkilöä. Mies ajattelee, että halpishäiden viettäminen muistuttaisi aina hääajankohdan huonosta rahatilanteesta ym. Ikää alkaa vaan olemaan sen verran, että lapsia pitäisi ajatella vähitellen jos niitä meinaa yrittää tehdä. Siksikään siirtäminen ei houkuttele yhtään. Miehelle kävisi siis maistraattikin / pelkkä kirkko. Kirkko on sentään maksettu. Vanhemmat eivät pysty auttamaan yhtään. Oikeastaan masentaa se lapsuuden eriarvoinen tunne kun minä en päässyt aina edes koulukavereiden kanssa uimaan, koska se maksoi. Vanhemmilla oli pahoja talousvaikeuksia silloin ja vaikka minulla sinänsä oli kaikki ok enkä jäänyt mistään paitsi niin isä saattoi kävellä töihin 15km kun ei ollut varaa edes bussilippuun. Suurin osa kavereista on hyvätuloisista perheistä ja vanhemmat ostavat heille asunnot ja häätkin ovat vanhemmat maksaneet lähes täysin, vaikka ystäväni ovat avioituneet 30-35 vuotiaina. Meillä ei mielellä ole samaa onnea ja tuntuukin että mitä ihmeen luusereita ollaan kun ei pystytä häitä maksamaan. EIpä kaverinikaan olisi pystyneet ilman vanhempia, mutta meillä uhkaa jäädä häät pitämättä. Täytyy myöntää että mieli on aika apeana.

Muokattu: , käyttäjä: maxie80
Link to comment
Share on other sites

^ Aika kinkkinen tilanne maxie80.. Vaikkei nyt ihan tähän keskusteluun kuulukaan (modet keksiköön paremman paikan), niin vastailen..

 

Ja huh mikä varausmaksu! Mikä ökypaikka teillä mahtaakaan olla varattuna 40 hengelle :blink:

Mikähän teillä oli alkuperäinen budjetti (ennen miehen työttömyyttä siis), ja miten se jakaantui? Miten olitte aikoneet saada sen kasaan?

Mitä miehesi tarkoittaa "halpishäillä" ?

 

En käsitä ollenkaan sitä, että häihin pitää laittaa kymppitonni tai enemmän. Enkä sitä, että vaikka viidellä tonnilla olisi sitten automattisesti "halpishäät". <_<

Onko halpista, jos puku ei ole Milanosta tilattu kahden tonnin puku, vaan esim. naikkarikirppikseltä tai myymälän alesta 200e? Onko halpista, jos paikkana ei ole Haikon kartano ja kokkina Jamie Oliver ja tarjolla samppanjaa, vaan seurantalo, pitopalvelu ja Tallinasta haetut juomat? Tai ravintolahäät, joissa vieraille tarjotaan esim. alkumalja ja ruokaviinit? Onko halpista, jos ei ole 1500e dokumentaarista kuvausta? Onko halpista, jos sormus ei ole maksanut 4-numeroista euromäärää? Entä sitten, jos vieraille ei jaeta hääkarkkeja ja juhlapaikalla ei ole kaikenmaailman koristetilpehööriä? Entäpä jos hääauto ei olekaa vuokrahummeri? Onko halpista, jos kaasoilla ei ole mätsääviä asuja tai manikyyrejä?

 

Anteeksi suoruuteni, mutta aluksi kannattaa lopettaa ininä köyhästä perheestä ja siitä, ettei vanhemmilta tipu rahaa, koska häiden järjestämisessä surkuttelu ei auta pätkääkään. Tästä ketjusta  ja  tästä ketjusta  voi lukea, että kyllä suurin osa maksaa ihan itse juhlansa. Jos et ole tottunut "yltäkylläisyyteen"(rikkaasen perheeseen), niin olet varmasti oppinut elämän varrella pärjäämään sillä rahamäärällä, mikä on ollut käytössä -mikset siis saisi myös kivoja häitä aikaiseksi  ;)Koko päivän pointtihan on teidän avioitumisenne ja sen juhlistaminen läheistenne kanssa... ei puitteet (tai ainakin näin pitäisi olla). Ja noista kavereistasi, millaisia "luusereita" mahtavat itse olla, jos kerran vanhemmat ovat ostaneet asunnot ja siltikään eivät olisi saaneet häitä vietettyä omilla rahoilla..huh huh.

 

Foorumilta löytyy paljon säästövinkkejä, esim:

Pienissä asioissa voi säästää

Mitä "pakollista" teidän häistä puuttuu?

Pihistys / Panostus

Kaikki mahd. säästövinkit haussa!
Kannattaako tuhlata häihin?

Häät hyvin pienellä budjetilla
 

Yksi vaihtoehto on laina, keskustelua tässä ketjussa. Toiset rahoittavat häät/häämatkan lahjarahoilla.

 

m. vielä yksi ketju: Missä yritätte säästää?

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

maxie80, jospas jotkut teidän vieraistanne voisi tehdä ruuat/leivonnaiset/meikin/kampaukset yms. itse ikään kuin häälahjana? Neljänkymmenelle hengelle itse tekeminen ei ole niin iso homma :) Ja tosiaan monesta voi säästää, vuokraa sulhon ja bestmanien puvut, kaasoille vaan omat mekot, mitkä heiltä jo löytyisi, itselle ehkä jo käytetty tms? :) Pyytää kaverin valokuvaamaan? Tiedän kyllä, että häistä säästäminen ei ole helppoa, varsinkin kun itse haluaisi päivänsä olevan täydellinen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...