Jump to content
Naimisiin.info

Millainen on häiden kokonaisbudjetti?


rizie

Recommended Posts

7000 eurolla pitäisi pärjätä (summa tulee varmaankin nousemaan) ja vieraita n. 100. Ei  sisällä häämatkaa mutta siihenkin rahaa uppoaa.. aargh kun olisi niin paljon rahaa häitä varten ettei tarvitsisi budjetteja laskeskella :D

Muokattu: , käyttäjä: jossujoo
Link to comment
Share on other sites

Meillä ei varsinaisesti oo budjettia olleskaan, mutta päässä laskettuna suurin piirtein summia niin varmaankin maksimissaan menee 5 000e. Häämatkalle lähdetään sitten joskus joten luonnollisestikkaan sitä ei oo tuohon laskettu. Sekä mun vanhemmat on luvannu maksaa mun hääpuvun ja miekkonen suunnitteli käyttävänsä jo olemassa olevaa pukuaan saas nähä kuinka käy. Niin ja valokuvaaja tulee suhteilla joten se ei kovinkaan montaa roposta vie  :girl_smile: Niin ja alustava vieras määrä on 60  :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Meilläkään eivielä varsinaista budjettia ole. Luulen että kalliin makuni tietäen rahaa menee varmasti yli 5000€ ja alustavassa kutsulistassa on 40 aikuista & 7 lasta :D Pitopalvelu ison palan tuosta rahasta vie ja hääsuunnittelija :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä 5000€ budjetti, vieraita alustavasti 75 joista lapsia 23. Äitini lupasi maksaa bändin. Kampaus, meikkaus ja pitopalvelu saadaan suht edullisesti suhteita käyttäen :)

Link to comment
Share on other sites

Miellä on tällä hetkellä henkinen budjetti 10 000 euroa, josta puolet on uppoamassa vieraitten suokkimiseen. Meillä kun on tulossa viraita 124 kappaletta, joista 12 on lapsia. Eli 112 aikuista pitäisi ruokkia ja juottaa häissä, mikä meille on todella tärkeä asia. Häät olemme siirtäneet jo vähän kauemmaksi pääkaupunkiseudulta, jotta saamme a) ison juhlapaikan B) juhlapaikan jossa saa tarjoilla omia ruokia& juomia c) juhlapaikan josta ei tarvitse lähteä tiettynä kellon aikana. 

 

Emme kuitenkaan vielä tiedä miten saisimme unelmien hääloman ujutettua hääbudjettiin. Aasia ja Pohjois-Amerikka kutsuu, joten toivottavasti lukuisat häävieraat ovat avokätisiä  :blush:

Link to comment
Share on other sites

Tällä hetkellä budjetti on noin 8000 e, vieraita tulee noin 130. Budjetti varmaankin vielä heittelee suuntaan tai toiseen, toivottavasti toiseen;).

Link to comment
Share on other sites

Aika tarkkaan meni 4000 euroa. Vieraita 125+30. Ruoka+kahvit+yöpala. Juhlat klo 16-03. Budjetiina laskettu kaikki puvusta sormukseen ja siviilivihkimisen kuluista bändiin. Boolitarjoilun kustansi mun porukat, se tuosta puuttuu.

Muokattu: , käyttäjä: 8794
Link to comment
Share on other sites

meillä 3000eur mutta tätä on "huijattu", kaikki koristeet olen ostanut toiselta tililä budjetin ulkopuolelta. hääpuku,kukat, tulee vanhemmilta lahjana maksettuna ja kukat kasvatetaan itse morsiuskimppua lukuunottamatta... 3000euroon kuuluu paikkavuokra+ruuat, kuvaaja ja miehen puku. sormuskaan ei mahdu siihen ;)

Link to comment
Share on other sites

Suorastaan hirvittää kun miettii kuinka paljon häät oikein tulevatkaan maksamaan - tarkoitus on viettää kunnon juhlat hyvine ruokineen ja juomineen. Kuvittelimme tietyn summan kuussa sivuun laittavamme, mutta 200e/kk-tahdilla säästöajasta tulee piiiitkä. Argh. Ei kyllä haluta lainaakaan juhlia varten ottaa, eli kai se on vain säästettävä. Sen verran "vanha" pari kuitenkin olemme, että itse häät maksamme.

Link to comment
Share on other sites

Ei olla tarkkaa budjettia mietitty, mutta ilman sormusta ja häämatkaa tulee häihin kulumaan varmasti yli kymppitonni, mutta pysyttäneen alle 15 000 eurossa. Häämatka korvaa meillä vuosittaisen talvilomareissun, joten ei liity sinällään vain häihin. Sama juttu sormuksen kanssa. En osaa ajatella sitä hääbudjettiin kuuluvaksi, koska siihen liittyy paljon muutakin.

Link to comment
Share on other sites

Törmäsin ihan näin häiden alla häälaatikkoa siivotessa tommoseen budjetti lappuseen. Mielenkiinnosta täyttelin lappusta ja katselin että paljoko sit rahaa on mennyt. Tähän asti budjettia on hoidettu lähinnä "voi kun menee paljon rahaa kaikkeen" tasolla.

 

Päädyin yhteensä lukuun 8180 euroa, sisältäen kyllä kaiken häämatkat ja nekin mitä perheenjäsenet ovat meitä avustaneet. Onhan se aika summa yhtene päivään laitettua, vieraita meillä n. 120. Mielestämme olemme selvinneet halvalla, olen saanut monta asiaa ilmaiseksi, esim koruja ja asusteita ja kampauksen ja meikinkin häälahjaksi. Ruokaan ja (alkoholi) juomiin uppoaa tuosta summasta VALTAosa.

Link to comment
Share on other sites

Meidän budjetti oli aluksi 6000€ mutta uhkaavasti se on nousemassa sinne 8000€ euroon. :D Alle 10 000€ on kuitenkin ehdottomasti tarkoitus pysyä (eli siis mun pitää yrittää hillitä itseäni..  :blush: )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Koko ketjun läpi kahlanneena täytyy sanoa, että nousi kupla kurkkuun...

 

Mun 3000e budjetti ei taidakaan olla millään lailla realistinen.. Vieraita olisi tarkoitus tulla max. 60. Joustovaraa mulla on 1000e,jonka voin tarpeen vaatiessa lainata, mutta koska nää kolme tonnia itse säästetään, voi budjetti kaatua todella nopeasti.

Ttällä hetkellä huolta aiheuttaa pesukone joka pitää uhkaavaa ääntä. Sekun posahtaa,ni budjetti kosahtaa heti nilkoille :wacko:

Link to comment
Share on other sites

^ Kyllä ne menot vain yllättää. En mä etukäteen ajatellut et menis lähellekään niin paljon kuin meni. Ja huomioi myös jälkikulut, puvun pesetin juuri, 128 euroa :o Studiokuviin menee monta sataa yms.

Link to comment
Share on other sites

No, meillä kuvauksen hoitaa ilmeisesti miehen tuttu, pientä rahallista korvausta,ruokaa ja juomaa vastaan. Siitä ei tarvitse siis niin murehtia, ja kyseessä kuitenkin ihminen joka tietää mitä tekee, on itse kuvausliikkeessä töissä ja siinä tulee jo tuntuva säästö. Kaikessa onkin tarkoitus, ei nyt ehkä pihistää, mutta käyttää hyväkseen suhteita :)

Pukuni olen ostanut halvalla(uskomattoman halvalla) käytettynä,joten ei ole niin väliä missä kunnossa se on häiden jälkeen. Silti se oli mun unelmieni puku :) ,joten sen jällleenmyynti ei ole minulle edes pakollista.

Eniten mua huolettaa mun kimppuni,johon menee aivan liian paljon liikaa rahaa, paljon enemmän kuin mitä oletin,mutten voi mitään mun rakkaudelleni orkideoja kohtaan :grin:

 

Kyllä kaikki varmasti järjestyy ja häistä tulee elämäni parhain päivä, tää hyperventiloiminen totuuden paljastuessa vaan säikäytti :grin:

Link to comment
Share on other sites

En viitsi edes laskea, kuinka paljon loppuen lopuksi rahaa meni, mutta arvioisin, että n. 13 000e, mikä ylitti budjetin 3 000 eurolla :D Ja tosiaan äitini vielä maksoi pukunu ja häämatkaa ei olla vielä varattu, joten sitäkään ei ole tuohon laskettu. Lopulta häitämme juhli Satakunnassa n. 100 henkeä, mutta KAHDEKSAN ihmistä jätti ilmoittamatta tai ilmoitti viime hetkellä, ettei tulekaan! Joten maksettiin pari sataa euroa liikaa sen vuoksi. Mutta kaikesta huolimatta, oli se sen arvoista, mulla oli elämäni ihanin päivä, ja kaikki oli niiin onnistunutta ja kaunista!

Link to comment
Share on other sites

Meillä budjetti tulee olemaan noin 1.500 euroa (ei sis. sormuksia ja häämatkaa). Tarkkaa lukua ei olla laskettu, koska tiedämme arviomme heittävän korkeintaan satasella-parilla. Vieraita on näillä näkymin tulossa noin 24.

 

Säästämme pitkän pennin, kun päätimme toteuttaa unelmahäämme perheidemme hienovaraisesta kritiikistä huolimatta: häät metsässä, ruuat teen itse äitini ja kaasoni (pikkusisko :-X ) avustuksella ja koristeet ja morsiuskimpun tarjoaa alkukesäinen luonto. Hyvin pelkkistetyn hääpukuni teetin Bangkokissa reilulla satasella ja kenkiä en ajatellut tarvita.

 

Ylivoimaisesti merkittävin kuluerä tulevat olemaan juomat, joihin aiomme sitten vähän panostaakin. Jätän mielelläni väliin prinsessamekot, korkokengät ja loisteliaat koristelut, mutta häät ilman samppanjaa olisivat vähän rikkinäiset. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Tarkkaa budjettia noin 60 hengen häillemme emme ole vielä uskaltaneet laskea, mutta todennäköisesti n.8000 euroa on kokonaisbudjetti. Haluamme panostaa ruokaan, juomaan, tilaan ja valokuvaukseen, joihin uppoaa tuosta suurin osa (ruoka, juoma ja tila yhteensä noin 5000 euroa). Sen sijaan säästämme musiikissa (ei bändiä) ja koristeluissa. Lisäksi ajattelin, etten hanki vihkisormusta vielä häihin vaan joskus myöhemmin jos sittenkään. En oikein ole koruihmisiä ja kihla on oikein riittävä :) maksamme häät itse, vanhemmat saattavat auttaa joissain pienemmissä hankinnoissa.

Link to comment
Share on other sites

Mä toivosin voivani sanoa että 2-3000 € mutta tiedän että ei tuu onnistuun tuolla budjetilla. Vieraita tulee yli sata ja tarkotus ois ruokkia ja juottaa koko porukka koko illan. Mekko on jo katsottuna ja sormukseenkaan tuskin paljoa menee, mutta sitten kaikki muu maksaakin ihan liikaakin... Veikkaan että budjetti tulee oleen jotain 8000 € jos se joskus saadaan kokoon,...

Link to comment
Share on other sites

Oonkohan mä vähän hullu mut meinasin et en mieti budjettia ollenkaan. Ostelen kaiken tarpeellisen pikku hiljaa. Ja onneks meillä on pienet kotihäät niin ei tartte mitään ylimääräistä hankkia. Tai siis ei tuu juurikaan koristeita, ei kukkia, ei kuljetuksia jne. Ruoat teen itse ja pappikin tulee ilmasiks vihkimään kotiin. 

 

Puvun olen jo tilannut ja asusteet teen itse. Ei ehkä hirvitä ihan niin hirveesti kun ei kirjaa mitään ylös. Tärkeintä kuitenkin mulle on sanoa se tahdon :)

 

Ja sen verran vielä mainittakoon että vieraita on maksimissaan 25. Joista 4 alle kouluikäisiä ja muutama alle 18v päälle :)

Muokattu: , käyttäjä: Gizmo09
Link to comment
Share on other sites

Hääbudjetti 15.000, häät syksyllä 2014 Helsinki/Espoo -akselilla, vieraita n. 130 hlö. Saa kyllä kasaan kun säästää säännöllisesti ja hieman avustuksia perheeltä. Rahaa saa lisää tekemällä, vaikka välillä summa päätä huimaakin...

Link to comment
Share on other sites

huhuhh... :girl_impossible: tein viitteellisen budjetin häillemme kesälle 2015: vieraita 80 henkeä, catering, juhlapaikkana joku muu kuin tyyliin työväentalo, alkoholit virosta, morsiuspuku käytettynä, sormukset teetettynä sepällä, kaason ja bestmanien puvut&kampaukset meidän piikkiin, ym... "leveällä" laskennalla yhteissummaksi koko lystille tulisi 17 000€, eikä tämä summa sisällä vielä häämatkaa. täytyy ihan vallan ottaa järki käteen ja miettiä kustannuksia uusiksi, tällä hetkellä kun meillä on häitä varten säästössä jopa 500€ heh heh..

Toisaalta hyvä, kun tuli täältä luettua ja jo valmiiksi asiaa pähkättyä, ymmärränpä nyt karsia kuluja ajoissa ja laskeutua pilvilinnoista takasin maanpinnalle. Moni haaveilemani asia menee uudelleen harkintaan, koska tämän päivän laskelmista pitää pudottaa kymppitonni veke niin aletaan olla kohtalaisen lähellä todellisuutta :girl_haha:  KÄÄK!

Link to comment
Share on other sites

Jep, mulla tuossa 15,000 € budjetissa on jo mukana hääpuku 250 eur (käytetty Pronovias, kävi tuuri!), eikä sulhaselle tule uutta sormusta ollenkaan. Häämatkarahatkin toivottavasti saadaan kokoon lahjakassasta. Hääpaikkana Ravintola Keilalahti, johon toki alkoholit saa tuoda itse (Virosta). Siltikin.... kallista :P

Link to comment
Share on other sites

Näin suunnittelun alkuvaiheessa arvioisin, että minimissään 6000€ ja maksimissaan 8000€. (Kai nuo tuppaa lähemmäs maksimia päätymään... :)). Noin 80hlö, juhlatila Helsingissä, ruoka cateringiltä, omat alkoholit. Puvut, korut ja paikan somistus on tarkoitus hoitaa mahdollisimman paljon kierrättäen ja lainaten, ja ohjelma & musiikki & valokuvaus saadaan varmaankin aika lailla ystävänpalveluksina tai pienillä palkkioilla. Kaunistautumiseen ja hääyöhön ei tuhlata omaisuuksia, mutta jotain pientä erityistä ehkä. Autoa ei tarvita lainkaan, ja videota ei kaivata.

Raha menee siis aika puhtaasti vieraiden kestitsemiseen, ja on tietoinen valinta pihistää muussa jotta voi panostaa paikkaan, ruokaan ja juomaan.

Häämatka on asia erikseen, enkä sitä jotenkin ollenkaan osaa mieltää osaksi hääbudjettia - tässä budjetoin vain itse juhlaa. :)

Link to comment
Share on other sites

Tähän asti ei olla edes mietitty budjettia. On säästetty asuntoa varten rahaa, ja olen huomannut, että siltä tililtä on vähän liian helppo "lainata" häitä varten. Nyt laskeskeltiin, että 10 000 euroa saa olla maksimi. Nyt on mennyt 3200e sormuksiin ja hääpukuun, eli varmaan kokonaisbudjettiin nähden jo vähän liikaa... Meille tulee 60 hengen ravintolahäät, joten juomapuoleen uppoaa aika paljon. Onneksi osa suvusta on absolutisteja. :) No, toinen osa juo sitten senkin edestä :D Auto, kuvaukset ja bändi saadaan ystäväalennuksella. Kaikki kutsut ja koristeet tehdään itse, mutta tuskin siinä paljon säästää.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...