Millainen on häiden kokonaisbudjetti?


rizie

Recommended Posts

Meillä ei ole varsinaisesti mitään budjettia päätetty vaan yritetään ostaa koristeet käytettyinä, pukuni löysin jo vuosi sitten käytettynä ja juuri sellaisen mistä olin unelmoinut :girl_in_love: . Ainoat suurimmat menoerät tulee olemaan pitopalvelu, juhlapaikka ja bändi. Tämän hetkinen menoerä näyttäisi äkkiä laskettuna olevan n.6500e ja vieraita meille on tulossa n.70 hlöä.

Link to comment
Share on other sites

Guest pactasuntservanda

Meilläkään ei ole varsinaisesti päätetty mitään budjettia, koska tiedämme jo etukäteen, että rahaa tulee kulumaan aika maltillinen määrä.

 

Syynä tähän on ensinnäkin se, että hääjuhla tullaan järjestämään vanhempieni luona = että emme joudu maksamaan tilavuokraa emmekä joudu osallistumaan tarjoilujen/koristelujen kustannuksiin. Minulla ei myöskään tule olemaan perinteistä hääpukua, johon saattaisi helposti upota useita satoja euroja, vaan mekkoni hinta jää varmasti alle 100e.

 

Meille on siis tulossa hyvin pienet ja vapaamuotoiset häät ja suurimman menoerän muodostaa varmaankin kortit + valokuvaus vihkimispaikalla. Näin nopeasti ajateltuna sitä omaa rahaa tulee ehkä menemään max. 1000e.

Link to comment
Share on other sites

Hiljaisen työpäivän ratoksi laskin tuossa männäviikolla hääbudjetin otsikolla "Worst possible scenario": 12 000€

 

Johon hääbudjetteihin totutettu sulho kommentoi, että realistinen siis 10 donaa ja optimistinen 8 000.

Yhteisymmärrys on suloista;)

 

Häät siis pohjalaiset "viina- ja tanssihäät" pyöreästi 100:n hengen ja 1 vuoden kuluttua.

 

Häämatka ei sisälly budjettiin, mutta kaikki muu sälä kyllä.

Link to comment
Share on other sites

MrsMJ, meillä on juuri samanlaiset senaariot! Realistinen siis meilläkin se 10.000e. Mutta liukumisvaraa on sinne 12.000 euroon.. Häät meilläkin "vasta" vuoden päästä ja n. 60 henkilöä. 7.500€ on jo "käytetty" kun ollaan varattu juhlapaikka. Tällä juhlapaikalla on A-oikeudet, joten ruoka ja juoma tulee sieltä. Siitä 2.000 euroa on pelkkää alkoholia.. Eli meilläkin jonkin sortin "viina-ja tanssihäät". :D

 

Onneksi koristeisiin ei mene kauheasti! Ja kukkia en halua kun sen pelkän minimin.. Mekon kanssa oon sitten ranttu.

Link to comment
Share on other sites

Komppaan MrsMJ:tä eil 10.000 on realistinen ajatus ja kaikki sen alle optimismia ja ehdottoman toivottavaa.

 

Vieraita max. 90. DJ:ksi pyrimme saamaan tuttumme (kohtuuhintaan tietenkin), meikkaajaksi saan kummitätini ja tuttuni tekee kampauksen.

Koristeet pyrimme pitämään minimissä ja tekemään ne "pakollisetkin" itse ja mieluiten ilmaisista/halvoista materiaaleista. Kukkia emme laita pöytiin, vaan hankimme kaasoille rannekukat, oman kimppuni ja sulhasen sekä bestmanin rintakukan. Tämäkin suunnitelma voi muuttua, jos päädymmekin askartelemaan sulhaselle omannäköisen "rintakukan".

 

Suurimmat kuluerät lienevät juhlatila, catering + juomat, teetetty juhlamekkoni, jota voin vihkimisen jälkeen käyttää muulloinkin sekä valokuvaaja. Valokuvaajankin toivon saavamme lahjaksi sulhasen vanhemmilta, jolloin voimme käyttää omasta hääkassastamme rahaa johonkin muuhun.

Link to comment
Share on other sites

Meillä alunpein oli ajatuksena noin 5000e mutta kun hääpaikan tilavuokra olikin odotettua isompi ja katselin vähän hintoja mitä mikäkin tulee maksamaan niin 8000e taitaa olla lähempänä totuutta.

Pitopalvelussa säästetään ehkä hiukan suunnitellusta, koska todennäkäisesti ammattikoulu hoitaa sen eli on jonkin verran edullisempi kun ammattilaiset. Koristeluissa todennäköisesti säästetään kanssa, koska mulla on hurjasti ideoita joita voi toteuttaa ilman kalliita ostoja. Myös hääpuvun pyrin saamaan edullisesti koska en todellakaan halua maksaa siitä hurjia summia, kunhan on nätti ja tunnen oloni siinä kauniiksi :)

Link to comment
Share on other sites

Huooh..

 

Meillä on tulossa melko pienet häät, reilut 60 vierasta. 

Alunperin ajateltiin, että max 5000 euroa on kyllä ehdoton raja, mutta häiden järjestämisessä on niin paljon asioita, joita on kivaa sisällyttää, että tämänhetkinen budjetti on n. 6000. Tosin monessa asiassa aiotaan säästää, esim. metsästän panttilainaamosta käytettyä sormusta ja koristeita oon ostellu käytettynä. 

On kuitenkin ihan totta, että pitopalvelu maksaa, viinat maksaa, ja haluan kauniin mekon, en tonnin mekkoa, mutta kauniin kuitenkin. 

 

Laskeskeltiin tässä, että saadaan kyllä rahat kokoon ja säästössä on nyt budjetista puolet :) 

Link to comment
Share on other sites

Guest pactasuntservanda

Vähän aikaa sitten kirjoittelin, että ehkä max. 1000€ tulee meidän omia rahoja kulumaan. No nyt näyttää siltä, että max. 100€ pääseminen on realistisempaa =D Vanhempani aikovat siis auttaa todella paljon kustannuksissa ja koska meillä on aika pienet ja vapaamuotoiset häät, ei niitä kustannuksia edes kovin paljon tule.

Link to comment
Share on other sites

me ollaan onnistuttu siinä kulujen karsimisessa. alun perin arvioitiin häät jonnekin 7-8 tonnin luokkaan, mutta nyt ollaankin vähän reilussa 5 tonnissa. tokihan tämä on vaatinut monesta asiasta luopumista. hankintalistalta poistuivat niin bändi kuin koko päivän valokuvaajakin, hääyön vietämme kotona, ei vuokrata hääautoa jne. loppujen lopuksi nämä ovat olleet vieläpä tosi kivuttomia ratkaisuja eli niille oli helppo antaa kirvestä :grin: .

 

minusta oli kuitenkin tosi yllättävää huomata, kuinka eri tavalla ajattelimme miehen kanssa hääbudjetista. hänen mielestään meidän budjetti on se, mitä ehdin saada säästöön ja jos joku juttu ei niihin rahoihin mahdu, sitä ei sitten hankita. lisäksi miehen mielestä oli täysin järkeenkäypää, että mikäli hän ostaa omista rahoistaan jotain häihin liittyvää (maksoi esim. lasten morsiusneitomekot), meidän hääbudjetti pienenee kun sitä ei makseta niistä hääsäästöistä. minusta taas hääbudjetti kattaa aivan kaiken häihin liittyvän, maksoi sen sitten kuka tahansa, minä, mies tai vaikka vanhempani. hääbudjetti on ne suunnitellut kokonaiskustannukset ja kun ne morsiusneitojen asut ostetaan häitä varten niin kyllähän ne nyt kuuluu siihen budjettiin, piste. hemmetti tätä oli muuten vaikea selittää miehelle :lol: .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me ajateltiin, että häät saavat maksaa max. 10 000€. Jossain kohtaa huomattiin, ettei tämä riitä ja ajateltiin, että se menee mikä menee. Nooh, olihan se järkytys itsellekin huomata, että loppuviimein käytettiin n. 60 hengen juhliin 16 000€... Häämatkalle emme nyt sitten lähde, mutta muuten saatiin kyllä päivästä juuri sellainen kuin toivottiinkin. Näin jälkikäteen mietittynä en tekisi montaakaan asiaa toisin, mutta muutaman asian kilpailuttaisin/sopisin hinnan tarkemmin (kukat ja ompelimo). Tuli panostettua aika paljon somistukseen, ruokaan ja juomaan ja yleiseen vieraiden viihtyvyyteen. Koko päivän dokumentaarinen kuvaus, bussikuljetus ja ilotulitus taisivat olla muut ns. suuret menoerät. Ja talvihäiden pukeutuminen vei huomattavasti enemmän rahaa kuin olimme ajatelleet! Hääyön hotellihuone olisi voinut olla joku edullisempi, koska olimme juhlista ja edeltäneestä viikosta niin poikki, että nukuttiin koko seuraava päivä ja jäi pakettiin kuuluneet kylpyläliputkin käyttämättä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä budjetti lähti alunperin 6000 eurosta, mutta budjettia on kyllä jo nyt suurentamaan, koska haluttiin mennä naimisiin Helsingissä ja tarjota hyvää ruokaa, joten juhlapaikka ja catering tulee maksamaan enemmän kuin oletimme. Väkimäärä tulee olemaan 80-90.

Lisäksi bändien hinnat ovat kalliimpia kuin mitä budjetoimme.

 

Oman pukuni löysin kyllä edullisesti mikä oli aivan mahtavaa. Lisäksi teen itse asusteet ja hunnun. Kengät pitäisi vielä löytää.

Häät on kyllä kummajuhla, kun niihin saa kyllä uppoamaan rahaa vaikka kuinka. Menojen kirjaaminen ylös on ihan ehdotonta. PIenistä ostoksista tulee äkkiä iso summa.

Link to comment
Share on other sites

Alunperin ajattelin 5000 euron budjettia, mutta kun hiukan viilailin sitä, niin näyttäs n. 6000 euroa olevan se lähellä totuutta. Pienet häät, max. 50 vierasta. Matkaa häihin on vielä reilu vuosi ja vielä ei paniikkia, mut iskee varmasti ,vaikka kuinka suunnittelee :girl_pinkglassesf:  Meillä suurimman osan budjetista syö pitopalvelun ruoka ja omat juomat, mitä sitten hankitaan juhlapaikalle. Hääpuku tulee olemaan jotain muuta kuin se perinteinen valkoinen. Etsin sinistä/turkoosia juhlamekkoa, että siinäkin säästää jonkin verran. Hääautoa emme vuokraa, omalla mennään.

Häämatkalle emme lähde vielä, sitä varten ajattelimme säästää ja odotella, että lapset ovat kouluiässä molemmat, jotta voisimme sitten lähteä kahden ja lapset olisivat ukin tai mummin hoidossa.

 

Kuten edelläkin on todettu (P-ivi), niin pienistä asioista iso summa kasvaa ja kirjaaminen ehdotonta. Itse tässä koristeita hankkinut ja nyt jo näyttää menevän yli, mitä ajattelin =) Pakko pistää jarrut päälle, sillä ihmiset luovat tunnelman, oli koristeita paljon tai vähän :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

Tällä hetkellä alustava budjetti näyttäisi olevan n. 8800 euroa meidän 50 hengen ravintolahäille. Suurimmat yksittäiset menoerät tulevat tarjoiltavista (ruuat ja juomat tulevat kaikki ravintolasta) sekä dokumentaarisesta valokuvauksesta. Olen laskenut myös vaihtoehtoisen budjetin, joka olisi n. 1500 euroa edullisempi. Kulujen karsiminen onnistuisi jättämällä dokumentaarinen valokuvaus ja kuppikakkubuffet väliin, mutta en usko, että raaskin luopua niistä.

Link to comment
Share on other sites

Kaikkiaan jäädään varmaan alle 2000€. Isoimman menoerän eli ruuan maksavat vanhempani (muuta lahjaa heiltä ei sitten tulekaan), talkoovoimin käytännössä kaikki muutkin asiat hoidetaan. Ainoa joka tulee ulkopuoliselta ammattilaiselta on hääkakku (hinta-arvio n. 120€). Ei ollut koskaan tarkoituskaan mitään turhan prameita kinkereitä järjestää, ja jotenkin kummasti menoerät on vaan hävinneet (esim. yli 60 m2:n juhlateltta löytyi äitini työpaikalta veloituksetta lainaan). 

 

Vieraita n. 45, ihan lämmin ruoka ja ilmaiset viinat- periaatteella mennään. Juhlapaikka on ilmainen ja toki tuo kutsuttujen pieni määrä pitää kulutkin alhaisena, mutta aika paljon on tullut itse tekemällä säästettyä. Tulee ainakin omannäköiset juhlat.

Link to comment
Share on other sites

 

^ Meillä myös Excel kovassa käytössä ;) Budjetti tällä hetkellä n. 8500€ se voi siitä vielä hiukan liikkua suuntaan tai toiseen kun lopulliset hankinnat on tehty.. Vieraita alustavan kutsuvieraslistan mukaan yhteensä 76 joista lapsia 15. Tämä siis ei vielä sisällä häämatkaa, mutta kaiken muun kyllä.

Hauska lukea miten nyt jo on muuttunut kuviot :D Kutsuttavien vierasmäärä on noussut kymmenellä, eli 85 lähtee kutsu. Ja budjetti on tippunut, jossain olemme onnistuneet säästämään näköjään :) nyt on budjetti enää 8100€. Katsotaan miltä näyttää juuri ennen häitä!

 

Köh köh. nyt budjetti noussut kun häihin aikaa 3kk. Tosin nyt siihen kuuluu 2600€ arvoinen häämatkakin. Eli tällä hetkellä toteutuva budjetti on 10900€. Jos siitä miinustetaan tuo häämatka mitä aikasemmin ei oltu budjetoitu on se 10900€-2600€=8300€, eli periaatteessa ollaan edelleen alle tuon ekan budjetin. Alakanttiin oltiin budjetoitu minun ja miehen puku, niistä tuli lisää 245€, kun taas juomissa on säästetty 132€, valokuvaajassa 570€ ja mun alusvaatteissa ja bikineissä 70€. Koristeissa mentiin myös miinukselle 144€, kun taas kutsukorteissa säästettiin lähes satanen. Pitopalvelun hinta tippui 3€ per nenä eli 234€. Kirjottelen taas vaikka häiden jälkeen, miten kävi lopullisen budjetin :) Tätä on aika kiva seurailla ja onneksi tehtiin excel taulukko joka laskee myös erot siihen mitä oltiin ajateltu ja mitä oikeesti maksoi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...