rizie

Millainen on häiden kokonaisbudjetti?

997 viestiä aiheessa

Naa, tuttu tunne. Kaksi kuukautta aikaa, ja budjetti venyy ja paukkuu.

 

Piti olla noin 8000, korkeintaan 10 000. Tällä hetkellä vaikuttaa olevan noin 11 000, plus häämatka. Itse olin varautunut laittamaan siihen noin 2000 - 2500. Sulhanen on pyytänyt tarjouksia budjetilla 3500 - 4500.

 

Huh huh... Kun ajattelee kokonaissummia, niin hirvittää.

 

Käytännössä hätää ei ole. Isoista sormus ja hääpuku on maksettu jo. Hääpuvussa tuli jopa noin 700 euroa säästöäkin. Kalliimpia kustannuksia ovat bändi (+300 budjetoidusta) ja kuvaaja (+300 budjetoituun). Sitten kun tuli "antaa mennä" -vaihe, niin näköjään olen ravintolaankin laittamassa tuhat euroa enemmän kuin olin ajatellut. Tai no toivon, että pääsen vähemmällä, mutta ruokien (noin 2400 - 3000 euroa) lisäksi haluan tarjota juomiakin vähän enemämän kuin vain alkumaljan ja ruokaviinit.

 

Sitten niitä, mistä piti säästää, mutta ei näistä ehkä käytännössä säästöä tule eli kukat. Nyt onkin tulossa oikea kimppu itse poimitun sijaan. Lisäksi pöytien kukka-asetelmien sijaan on tulossa muita pöytäkoristeita, joihin menee kyllä euroja muutaman kympin verran.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä budjetti on 4 000 - 6 000 euroo. Ihan jo senkin takia, että olen ensin opiskellut ja nyt olen työttömänä, mies taas pienipalkkaisessa duunissa. Eikä ole mielestäni järkevää tuhlata 10 tonneja yhteen päivään :D Halvemmallakin saa hienot häät.

 

Meillä on rennot 90 hengen häät maaseudulla ja kaikessa ollaan säästetty missä vaan voi. Ei tule bändiä, koska halutaan lavatanssi-tyylinen juhla ja haluan itse tehdä biisilistan, että saan kaikki ihanat kappaleet soimaan :)

Pitopalvelu on halvin mahdollinen tällä seudulla, tekevät myös ihan hyvää perusruokaa. Vieraatkaan eivät ole mitään hienostelijoita, vaan kaikki lähinnä maaseudulta perussuomalaisista perheistä.

Viinat haetaan Virosta, Suomesta mitään kannata ostaa kun niin kallista (menettääpähän valtio samalla verotuloja, ihan oikein tällä verotuksella!).

Valokuvaaja on aloitteleva, joten tulee edullisemmaksi.

Pukuni löysin uutena, mutta halvalla, 400 euroa! :)

Juhlapaikka on nuorisoseurantalo, joka oli myös edullinen, mutta kaunis - meidän näköinen. Vuokrakin 400 euroa :) Koko viikonloppu.

Sormukseni sain alennuksella 200 euroon, josta onneksi lahjakortin jälkeen jäi maksettavaksi vain 50 €. Miehelle ostettiin tavallinen "tylsä" sormus, aikomuksena kun on 10- tai 5-vuotispäivänä uusia sormukset mahdollisesti.

 

Häämatkalle mennään lahjarahoilla, jos tulee tarpeeksi. Jos ei tule tarpeeksi, loput säästetään.

 

Saa näin pienelläkin budjetilla kauniit ja rennot häät :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siitä on worried samaa mieltä. Budjetti ei kerro oikein mitään häistä. Tunnelmaan vaikuttaa niin moni muu asia kuin käytetty raha.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ihan tarkkaa budjettia ole. Yritetään säästää mahdollisimman paljon, esim. kaikki koristeet olen ostanut hääkirppiksiltä, puku oli alennuksessa ja pöytäkukkia ei tilata floristilta vaan askartelen ne itse markettikukista. Kokonaisbudjetti on silti jotain 10 000-11 000€. Suurin satsaus on ruoka, sillä ei haluta sitä halvinta mahdollista vaihtoehtoa. Juomiin menee toki kanssa aika paljon vaikka Virosta haetaankin, koska halutaan kuitenkin hyvät ja laadukkaat viinit. Valokuvaaja ja hääpaikka ovat muita suuria menoeriä - valitsimme mieluisat, mutta emme kuitenkaan kaikkein kalleimpia vaihtoehtoja. Niin ja tuohon summaan olisi tarkoitus sisällyttää myös lennot ja tasokas hotelli häämatkalle johonkin Euroopan matkakohteeseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varmaan se 8000 menee. Ruokaan panostetaan, teen itse, ystävät auttavat ( kulinaarista osaamista löytyy!!). Tarjoilijaksi palkataan tuttu. Meikki ja kampaus ystävähintaan. Juomat haetaan Virosta (sulhasen vanhemmat). Kiinasta on tilattu kaikkea mahtavaa, koristeista sormuksiin ja hääpukuun. Valokuvaaja on taitava aloittelija. Bändiä ei tule, vaan huippubiiseistä on tehty lista. Häämatkasta on jo lennot maksettu. 

 

Niin ja vieraita on kutsuttu n. 90, saa nähdä, paljonko sitten tulee  :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse häihin budjetoitu n. 10 000 € ja häämatkaan n. 4000 €. Alun perin ajattelin, että hullujen hommaa tuollaisten summien latominen yhteen päivään (ja olen edelleenkin sitä mieltä :P) mutta nooh, kerrankos sitä (toivottavasti) vaan häitä juhlitaan. Hääbudjetista ruokailu ja juhlapaikka vievät n. 1/3, morsiamen puku ja sormus n. 1/3 ja loput vie sulho, kuvaus, kyydit, meikki & kampaus, asusteet, juomat, kukat, painotuotteet, bändi, somistukset. Vieraita kutsutaan n. 100.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole mitään kiveen hakattua budjettia, pistetään säästötilille vain niin paljon kuin ikinä mahdollista. Näillä näkymin saadaan sivuun ensi vuoden häitämme varten noin 15 000 euroa, jota sitten kulutetaan tarpeen mukaan. Arvio voisi olla itse häihin 8 000 €, vihkisormukseen 2 000 € ja häämatka sitten sen mukaan, mitä käytettäväksi jää. Tavoitteena kuitenkin se, ettei annettaisi kaikille säästetyille rahoille kyytiä, vaan jäisi jotain myös sukanvarteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät tämän vuoden joulukuussa, vieraita aiomme kutsua n. 60 ja yritetään pitää budjetti 6000 eurossa. Ei sisällä häämatkaa. Saa nähdä miten onnistuu!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät on 2015 elokuussa, kutsutaa noin 50-70 vierasta ja budjetti maksimissaan 5000e. Pyrin kyllä pitämään 4000 eurossa, jos tässä jotain radikaalia tapahtuu niin on pelivaraa. Meillä on iltahäät, jotenka tarjotaan kahvit, kakut yms ja sitten iltapala, jotenka lämpimiin ruokiin ja viiniin (en tykkää viinistä niin kukaan muukaan ei sitä saa) ei mene rahaa ollenkaan. Suurin osa budjetista menee juomiin (limsaan, booliin, viinaan, kaljoihin yms...) kun juhlapaikka on järven rannalla ja rantasauna on vuokrattu käyttöön, niin täytyyhän sitä virvokkeita löytyä:D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kun alettiin sulhon kanssa häitä suunnittelemaan, oli varmaan ensimmäisenä laadittu budjetti-excel. Jotenkin sen täyttäminen on tässä vaan jäänyt ja tänään kun palasin asiaan, niin yllättävän hyvin on alitajuntakin pysynyt budjetissa :D Laskettiin, että häihin mennessä pitäisi olla koossa noin 5000e, plus S-bonarit ja plussapisteet suoraan säästötilille. Morsiuspuvun olen jo maksanut omasta pussista, samoin todennäköisesti maksan meikit + tukan + alusvaatteet. Samoin kuin sulho maksaa oman pukunsa. Häämatka ollaan ajateltu rahoittaa lahjarahoilla, valitaan kohde sen mukaan, eli ei tilata valmiiksi mitään tuhansien eurojen lomaa. Myös ainakin mun vanhemmilta on odotettavissa pientä sponsorointia, mutta olen jotenkin haluton kysymään asiasta, koska tuntuu että olisi kerjuulla. Ollaan laskettu siis, että ilman ulkopuolisia avustuksiakin saadaan juhlat järkättyä. Mutta kaikkineen kyllä pitäisi ehdottomasti päästä menemään alle 7000 euron, saas nähä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä budjetti on n. 10 000-12 000 €. Haluamme kutsua kaikki läheisemme ja panostamme ruokaan, bändiin ja valokuvaukseen. Suuri osa tuosta summasta on jo säästössä ja aikaakin ensi vuoden maaliskuuhun vielä on :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei olla minkäänlaista budjettia laskettu, ollaan menty sillä periaatteella että "menee mitä menee".

 

Laskettiin nyt kuitenkin, mitä meillä on mennyt ja mitä meillä menee; 43 kutsuvierasta(+me mieheni kanssa), niin kaikenkaikkiaan taitaa mennä n.9000e.

 

Kuulostaa ihan hurjalta, me kun ajateltiin, ettei pieniin häihin saisi menemään ihan hirveästi. Mutta kyllä sitä vaan saa :D Eikä kyllä harmita yhtään, tulee varmasti ikimuistoinen päivä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muistan täällä joskus arvioineeni noin 3000e budjettia. Nyt ollaan kyllä 4000e häitä järjestämässä. Onneksi budjetissa on joustoa ollutkin ja hankintoja on tehty pitkin vuotta, arvioilta noin puolet on maksettu jo. Häämatkaa ei ole tähän budjettiin laskettu, sinne budjetoidaan noin 5000e. Matka tehdään vasta ensi kesänä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saiskos kysyä että millä tavalla teidän budjetit on jakautuneet? Siis pääasiassa minkä verran paikkaan, ruokaan, bändiin, pukuihin, koristeisiin...? Ja yllättikö joku tietty alue ja siltä osin budjetti ylittyi tai alittui? Olis kans tässä aika alkaa tehdä budjettia (hui)  :ph34r:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Meillä menee 12 000 budjetista yli puolet ruokaan ja juomaan (eli siis "paikkaan"), koristeisiin menee noin 2000 (meillä on somistus yhden firman puolesta ja tässä isoin kuluerä on ehdottomasti heidän työtunnit), dj 750, valokuvaaja 1400. Pukua ei ollu budjetoitu koska sain sen vanhemmiltani sekä sormukset puuttuvat budjetista (käytämme molemmat vain kihloja sormuksina).

Kuvaaja oli ehkä "isoin" yllätys hintansa puolesta, ajattelin että saisimme noin 1000 euroon, mutta näköjään meillä on hieman kalliimpi maku :skilletgirl:. Koristeet eivät olleet yllätyksiä, sillä budjetoin juuri tuon 2000 koristeisiin ja sen mukaan on meidän setti valmistettu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä suurimmat menoerät ovat juhlapaikka, meidän vaatteet (miehelle ostettiin uusi puku ja omani myyn varmasti pois) ja henkilökunnan kulut (vihkijä, tarjoilijat ja valokuvaaja) sekä alkoholi. Ruoasta säästetään kun tehdään itse, siltä osin budjetti alittui. Kuluja tuli lisää mm. kampaus ja meikki jonka kaverin piti tehdä ha vaikka olisin hänelle jotain maksanut niin siitä tuli lisää. Sulhasen puku oli kalliimpi kun ei vuokrattukaan vaan ostettiin omaksi. Pieniä vaihteluita ollut monessa asiassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on n. 6000-7000e sisältäen kaikien muun paitsi häämatkan. Vieraita tulee n. 40. Pienellä paikkakunnalla järjestetään, eli onnistuu alle 10 000 budjetilla, onneksi. Suurimmat kulut ovat ruoka (n. 2000e) ja paikkavuokra (n. 450e) + juomat (n. 500e).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä jakautuu kutakuinkin seuraavasti (130 hlö, Helsinki):

 

Tilavuokra 500

Ruoka 5500

Juomat 1300

Henkilökunta 2300

Bändi 850

Kuvaaja 400

Morsiamen puku + asusteet 400

Meikki + kampaus 250

Morsiamen sormus n. 800

Sulhasen puku 200

Kutsut, kiitoskortit tms. 350

Koristeet 100

Häämatka n. 4000

 

YHTEENSÄ n. 17000 mukaanlukien häämatka. Ja lienee jotain 100-300 euroa on pakko varata yhteen sun toiseen juoksevaan asiaan. Ollaan pyydetty matkakassan kartuttamista häälahjaksi, arviolta joku 3000 euroa saadaan takasin lahjoituksina ja suurin piirtein saman verran on tullut perheiltä apua.

Muokattu: , käyttäjä: nora_elokuu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos nora, tuosta oli paljon apua =) meillä on vielä melko saman kokoiset häät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä on vasta alustava suunnitelma, mutta meillä siis minun vanhemmat maksavat koko

häät. itse ostamme ainoastaan sormukset ja häämatkan joita ei ole tähän budjetoitu. kaikki muu tulee maksamaan n. 8 000 - 9 000e, jos nyt yhtään olen osannut laskelmoida valmiiksi. juhlapaikka itsessään maksaa 1 000e ja ruuat + juomat (virosta) 5 000e niin johan siinä tulee se 6 000e. meille tulee siis noin 100 vierasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ja tuohon lisäisin että hyödynnämme tuttua pitopalvelua, tuttua kampaajaa, tuttua ammattivalokuvaajaa ja tuttua bändiä. eli saamme hyvällä hinnalla mutta silti kaikki maksaa. koristeluun tahdon panostaa kunnolla, kun on niin tärkeä päivä tulossa. ja meillä

hääpaikka varattu pe-ma niin juhlimme vielä sunnuntain vielä perheen kesken.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meijän budjetti näyttää tällä hetkellä n. 6500e (ja näinkin lähellä hääpäivää se tuskin enää kauheesti liikku suuntaan eikä toiseen)

Eli siis n. 70hengen häät Tampereella

 

Tilavuokra 750e

Vihkisormukset 650e

Kuvaaja 1000e

Pitopalvelu n. 2000e

Alkoholi 700e 

Sulhasen pukeutuminen 100e

Kampaus & meikki 50e

Mun asusteet 150e (sis alusvaatteet)

Kukat 150e (ei olla näitä vielä tilattu joten saattaa muuttua suuntaan jos toiseen)

Ja loput on sitten budjetoitu askarteluihin, somistukseen yms pikkujuttuihin.

 

Mun pukua ei oo tähän laskettu koska mun vanhemmat maksoi sen n. 620e

Eikä häämatkaa oo laskettu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät 24.10.2015. Budjetti vasta suunnitelma ja hyvin karkee arvio. Päivittelen matkan varrelta :) Turun seudulla ollaan ja 90 vierasta.

Tilavuokra 800

Pitopalvelu 4000 (aika hyvin tähän asettuu tarjoilijoineen ym)

Juomat 1500

Puvut 1000 (unelmapuku oli viime tilanteen mukaa 429. Miehellä on puku ja 3v pojalle pitää kattoo)

Kirkko ja vihkiminen ei mun tietääkseni maksa erikseen

Sormus 400

Hääyö 300

Kuljetus tulee naapurilta ja saadaan se häälahjana. 200e varattu taksiin joka vie meidät hääpaikalta yöpymään

Kuvaus 1000

Kampaus ja meikki (myös kaasojen?) 600

Bändi 1200 (paras tarjous tällä hetkellä 950)

Kiitoslahjat kaasoille ja bestmaneille 300

Kukat 200

Yht 11 500 ja todella olis halu päästä johonki 8000 et katotaa mis karsitaa. Avustuksia meille ei odotettavissa vaan itse kaikki kustannetaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voiko olla että 1500-3000e riittää???

Minusta tämäkin tuntuu jo aika isolta summalta :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Nyt pitää tarkentaa: millaiset häät haluatte, miten paljon vieraita? Häät saa kasaan ilmaiseksikin, jos menee naimisiin kirkossa tai maistraatissa, eikä tee muuta, joten nyt pitää vähän kertoa lisää :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään