Millainen on häiden kokonaisbudjetti?


rizie

Recommended Posts

Meillä oli häät jo elokuussa. Kaikkineen taisi mennä n. 13 000, vaikka pyrkimyksenä oli pitää budjetin maltillisena. Isoin kustannus oli, että juhlapaikka oli Helsingin keskustassa ja ruoka tuli sieltä. Eli jos haluaa säästää, niin varmaan jo pienen matkaa kauempana voisivat juhlapaikat olla paljon edullisempia.

Link to comment
Share on other sites

Budjetti tällä hetkellä noin 15 000, eikä sisällä häämatkaa. Saa nähdä miten pysytään tuossa, kun häitä juhlitan pk-seudulla ja ruoat ja juomat tulee kaikki ravintolahinnoilla. Vieraslista elää tällä hetkellä vielä todella paljon. Kutsut ovat lähdössä 160 hengelle, mutta luotamme ja toivomme, että vieraita tulee lopulta alle 100, sillä emme usko sulhon puolen suvun juurikaan pääsevän paikalle toiselta puolen palloa.

Link to comment
Share on other sites

Järkytyksekseni mies kertoi, että buddjetti ylittyi kuudella tuhannella eurolla... Koko häiden summaksi meni 16000 euroa. Aivan sikakallista, mutta hääpäivä oli unelmieni täyttymys. Jotenkin se raha vain valuu joka puolelle ja et pysty kontrolloimaan niitä pieni sadan euron eriä, jotka plumpsahtelevat sinne ja tänne.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Meillä 50 hengen juhlat, ja budjetti sisältäen kaikki pyörii varmaan siinä 10 000e paikkeilla. Tästä häämatka suurin yksittäinen 3200e ja sormuksetkin 1100e. Catering tulee olemaan arviolta 1800e. Alunperin tarkoitus oli koko keikasta selvitä noin 7000e:lla, mutta tiedätte varmaan kun se vimma sitten iskee..... Ebay on varsinkin osoittautunut tosi kohtalokkaaksi, kun sieltä saa niin ihania ja ei niin tarpeellisia koristeita...

Link to comment
Share on other sites

Heippa,

 

Meillä oli häät 23.8.2014 ja vain 35 vierasta, häätkin suunniteltiin ihan muutamassa kuukaudessa. Meillä ei varsinaista budjettia ollut, mutta häiden jälkeen laskin, että yhteensä meni 8500e. Aika hurja summa, kun oli noin vähän vieraita ja pienellä paikkakunnalla oli häät. Suurimmat menoerät oli puvut (molemmille ostettiin uudet, yht. pukuihin meni n. 2000e). Seuraavaksi varmaankin ruoka ja juhlapaikka, johon meni suunnilleen saman verran sekä sormukset, yht. n. 1700e. Monesta asiasta yritettiin säästääkin, mm. häämatkalla ei käyty (tai käytiin aiemmin kesällä, ennen häitä).    

Link to comment
Share on other sites

Budjettina ainakin alustavasti 10 000, mutta nyt tuntuu kyllä siltä että tuo kymppitonnin raja paukkuu jossain vaiheessa. Sadan hengen häät tulossa ja pitopalvelu lohkaisee suurimman yksittäisen summan, kun ei ihan halvinta mahdollista ruokaa ja palvelua haluttu. Mullakin oli ensin halvemman puvun hankinta suunnitteilla, mutta nyt vaikuttaisi siltä, että senkin hinta nousee. Juomat haetaan Virosta, mutta en edes ole vielä laskenut, kuinka paljon rahaa niihin lopulta menee, ja maksaahan ne matkat ja bensatkin jotain. Periaate kuitenkin on, että ruuassa ja juomassa ei pihistellä! :)

 

Toisaalta säästetään kyllä esim. kukissa ja muissa koristehärpäkkeissä ja kyllähän noita erilaisia palveluntarjoajia (kampaajat, valokuvaajat ym.) kilpailuttamalla säästää useita satoja euroja, olen huomannut. Näillä hääsivustoilla ja nettikaupoissa surfatessa kyllä helposti sortuu kaikkiin pieniin heräteostoksiin, joista sitten yhdessä muodostuukin suuri menoerä, vaikka yksittäin olisivatkin pikkusummia.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Häät on vietetty, ja tässä toteutunutta budjettia sekä toivottavasti hyödyllisiä vinkkejä budjetin kanssa taisteleville.

 

Pari hyväksi havaittua neuvoa, eli pidä tavoite selvillä ja pää kylmänä. Budjetti ja tuhlaus ei riistäydy käsistä, josset päästä sitä riistäytymään :)

 

1. Päätä mitkä ovat tärkeimpiä asioita häiden suhteen. Meille ne olivat se, että saadaan mahdollisimman paljon perhettä ja ystäviä paikalle JA että saadaan hyvät bileet aikaiseksi! Näistä ei haluttu tinkiä, ja nämä toteutuivatkin. Tämä auttaa hetkinä, jolloin miettii esimerkiksi sitä, pitäisikö ostaa 50 euron vai 350 euron kimppu tai kalliita pöytäkoristeita...nämä asiat eivät juurikaan vaikuta tunnelmaan, vaan se syntyy ihmisistä. Ja kukat eivät muutu sitä kauniimmiksi, mitä enemmän maksat :)

2. Pidä tarkkaa exceliä tai muuta kirjanpitoa budjetista. Tee arviot, maksimisummat mitä olet valmis kuluttamaan mihinkin asiaan, ja eri riville toteutuma ja seuranta. Näin ei pääse käymään, että rahaa humpsahtaa yhtäkkiä sinne tänne yht 5 tonnia yli budjetin.

3. Sano suoraan hankintoja tehdessä, että budjetti on rajallinen. Sillä, että on häät, pääsee kyllä maksamaan ihan miten paljon vain. Meidänkin olisi ollut helppo tuhlata kaksinkertainen summa, muttei se olisi bileitä parantanut! Itse kävelin kukkakauppaan, ja sanoin suoraan että haluan kauniin kimpun, joka maksaa enintään 50 euroa, ja tämä hoituikin (ilman sitä morsiussidontaa). Googlattaessa eri kukkakauppoja morsiuskimppujen hinnat olivat 200-300 eur tienoilla (Helsingissä). Ravintolalle sanoimme myös, että emme aio maksaa listahintaa viinistä - jolloin he antoivat suoraan -25% listahinnoista juomien osalta. Ei kannata häähumussa siis suostua kaikkiin hintoihin.

4. Jos tiedät hääpäivän jo esim. vuotta ennen, kannattaa kamppeita hankkia pikkuhiljaa, kun alennuksia tulee. Näin itse saatiin unelmapuku ja sormus isoista alennuksista, niihin olisi mennyt yhteensä yli 2x summa muuten.

5. Lainaa ja käytä vanhaa. Lainasin laukun kaverilta, ja käytin korkkareita sekä koruja jotka mulla jo oli. Pitkän hameen alta kengät eivät näy, ja haluat kuitenkin vaihtaa ne tasaisiin loppuillasta... laukkua taas ei näy kirkossa eikä kuvissa, joten on melko sama millainen se tarkalleen on, kukaan ei siihen kiinnitä huomiota. Tässäkin säästyi mausta riippuen 100-200 eur.

6. Ole valmis tekemään kompromisseja. Kun tajusin, että 500 eurolla ei saa bändiä vaan ne maksaa 1000e tai yli, mietin mistä muualta voin tinkiä (turhat koristelut, laukku, kukat, uudet kengät, hääauto...) Päätimme, että bändi vaikuttaa tunnelmaan ja hyvien bileiden aikaansaamiseksi enemmän, kuin tilpehööri, mutta nämä ovat toki henk koht valintoja.

 

Kokonaisuudessaan meni 85 hengen häihin 11.500 euroa, joista suurimmat kuluerät:

6700 euroa (ravintolan ruoat, joista menun osuus 47eur per hlö, muu: juomat 3-4 kaatoa, pakollinen portsari, drinkkejä 90 kpl, yöpala, alkujuoma)

1100 euroa bändi (kaikki tykkäsi bändistä, mutta myös pelkällä 'kaveri-spotify-DJ'llä olisi pärjännyt, joka meillä oli loppuillasta)

800 eur valokuvaaja (lisäksi ilmaista videokuvaa kirkosta kaverin toimesta)

700 eur morsiamen puku (450e hinta ja 250e korjaukset) ovh. puvussa oli reilusti yli tonnin.

670 eur morsiamen sormus (tämä oli -50% alessa)

170 eur sulhasen pukuvuokra

200 eur morsiamen meikki ja kampaus, sis. koemeikin ja koekampauksen

220 eur pöytäkukat (yht 7-8 kimppua)

58 eur morsiamen ja morsiustytön kimput

 

Ikimuistoisia bileitä kaikille :) !!!

Link to comment
Share on other sites

^^ todellakin, hyviä vinkkejä!

Meillä ei ole oikein asetettu budjettia. Menee mitä menee. :D Näin alustavasti olen laskenut meillä menevän noin 40 hlön häihin ~ 8500-9000€. Sisältää muun paitsi häämatkan. Juhlatila saadaan todennäköisesti erittäin edullisesti (ellei jopa ilmaiseksi), mutta jos päädymmekin kakkosvaihtoehtoon niin arvioidun budjetin voi samantien korottaa tonnilla.

Muokattu: , käyttäjä: Littis
Link to comment
Share on other sites

Me ei alunperin asetettu mitään budjettia. Mahdollisimman edullisesti ollaan vain koitettu päästä etsimällä löytöjä ja hyödyntämällä alennusmyyntejä sekä tekemällä itse. Eilen laskeskelin, mitä lysti on tullut suurinpiirtein maksamaan. 5000 euroa on hyvin lähellä totuutta. Siihen sisältyy kaikki askarteluvärkeistä häämatkaan.

Link to comment
Share on other sites

Meidän tavoitebudjetti on noin 2500 euroa, josta suurin osa, noin 1300 euroa, menee ruokiin. Vihkilounas on tästä 700 euroa, isompien (50 hlö) juhlien ruuat tehdään itse noin 600 eurolla. Voi olla, että budjetti paukkuu ja tehtiin siltä varalta "varjobudjetti", joka on 3500 e. Lähinnä hääkuvien hinta ja vihkilounaan osallistujamäärä vaikuttavat budjettiin paljon, lisäksi muita vaikeasti arvioitavia menoeriä on telttavuokra puutarhajuhliin sekä miehen pukeutuminen (Suomesta löytyy huonosti puoliskon kelpuuttamia miestenvaatteita, oma pukuni löytyi onneksi 60 eurolla vintageliikkeestä ja melkein kaikki asusteet siihen löytyy kaapista). Kaikki pieni turhake (koristelusälän osto, sormukset, vihkijä juhlapaikalla, hääauto, videokuvaus...) aiotaan karsia pois ja pitäytyä http://2000dollarwedding.com -blogin neuvoissa. "Häämatkaa" ei ole laskettu budjettiin, sillä reissu tehtäisi joka tapauksessa, sattuu vaan nämä juhlat kivasti tähän samaan kohtaan :D

Link to comment
Share on other sites

Mä olen alkanut haaveilla kaikesta turhasta budjetin ohi, esimerkiksi hotellista vihkipäivänä, niin ettei tarvitsisi aamulla ekana törmätä "jatkojen" tiskeihin keittiössä :DD Luultavasti kuitenkin ratkaistaan tämä edullisemmin eli menemällä aamupalalle lähikahvilaan, sillä se maksaa vain murto-osan hotellista ja oli miehestäkin hyvä idea. Ne tiskitkin voi tiskata hääpäivänä tai yrittää maanitella jonkun tiskaamaan häälahjaksi...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tämä budjetti-homma on kyllä niin hankala. Meille on tärkeintä, että kaikilla on hauskaa ja häistä ei jää mieleen mitään suurempaa pettymystä (kuten ruoka oli pahaa, juoma loppui kesken tms.).. Ja siis meidänhän piti selvitä tästä touhusta 5000€:lla, laskelmien jälkeen paisui yli 9000€ ja nyt ollaan karsittu alle 7000€. Siinä jos saadaan pidettyä, niin täytyy olla tyytyväinen.

 

Meidän budjetti on (50hlö):
Morsian valmiiksi 1000€, sulhanen valmiiksi 300€, juhlapaikka koristeluineen 900€, paperitarvikkeet ja kukat 350€, bändi 1000€, ruoka 1600€, juomat 1000€ ja kuvaaja 600€.

Tingitään:

sulhasesta :D - ei ehkä niitä uusia kalsareita ja kenkiä, vanhatkin on ihan ok.

kimpusta - ajattelin värkätä Prisman kimpusta, muutamasta ruususta ja muratin liehusta kauniin kimpun - tässä pienellä vaivalla ISO säästö!

kuvaajasta - tuttavapiiristä löytyy hyvä kuvaaja (tähän budjetoitiin alussa 1500,-)
juhlapaikasta - hyvä juhlapaikka ja panostus koristeluun. Alunperin budjetoitiin tähän 1700€

Näillä siis mennään täälä. Ei tunnu pahalta mikään muu kuin kuvaajassa säästäminen. Se vähän pelottaa. Muuten on kaikki hyvin, eikä enempää oikein pystyttäisikään tinkiin.
Tosin luotto on aika matala. Kyllä tää tulee varmasti paisuun. Katotaan kuinka käy :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli 50hengen häät. Loppujen lopuksi budjetti oli kaiken kaikkiaan noin 7000e. Mitään tavoitetta meillä ei ollut.

Pitopalvelu 1900

Juhlapaikan vuokra 600

Valokuvaaja 500

Juomat saksasta 650

Mekko (sis ompelu ja pesu) 700

Kengät,alusvaatteet,vannehame 160

Meikki + kampaus sis leikkaus ja värjäykset 320

Sulhasen puvun vuokra 140

Karkit 70

Kaikki koristeet ja askartelutarv. 500

Vieheet 10

Sormuset 280

Häämatka lento+hotelli 1000

Hääyö 240

Link to comment
Share on other sites

Meillä meni häihin n. 9 200 e (sormus ei ole hinnassa mukana). Kyseessä 120 hengen häät

 

Morsiamen pukeutuminen + kaunistautuminen 1200 e

Sulhasen puku 160 e

Ruoka n. 4000 e

Juomat n. 750 e

Kukat 166 e

Bändi 1050 e

Kuvaaja 760 e

Hääsviitti 120 e

Vuokra 300 e

 

Loput kului askarteluun, koristeisiin, kutsukortteihin yms. "pieneen"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mä kuvittelin vuosia, että saataisiin järjestettyä sukulaisille ja kavereille hääjuhlat 10 000 eurolla. Mutta vaikka jättäisi henkisesti kaukaisemmat sukulaiset pois, tuo summa ei riitä pääkaupunkiseudulla 100 hengen hääjuhlan järjestämiseen. Näyttäisi näin 7 kk ennen juhlaa, että noin 15 000e tulee olemaan loppusumma. Ilman häämatkaa siis. Koristelut on tarkoitus pitää simppeleinä ja kukkia tulee vain vähän. Panostamme paikkaan, ruokaan, hääautoon, valokuvaukseen ja bändiin eniten. Myös hääpuku tulee olemaan muutaman satasen kalliimpi kuin alunperin oli tarkoitus. Sormus puolestaan jäi hieman edullisemmaksi. Sulhanen pitää exelin avulla kirjaa arvioiduista ja toteutuneista kuluista.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...