Jump to content
Naimisiin.info

Minkälainen viesti lähimmäisille salaa avioitumisesta?


Maatu

Recommended Posts

Ehkä "salaa naimisiin" terminä sopii paremmin näihin muutamiin pareihin joita tälläkin palstalla on, eli että siitä naimisiinmenosta ei ole kerrottu kenellekään edes jälkikäteen.

 

Yleisesti ehkä parempi olisi ilmaista "karannut naimisiin" (mikä antaa kyllä vähän teinimäisen kuvan, eli että joku olisi yrittänyt estää) tai yksinkertaisesti vain nuo Sulin ehdottamat "ilman vieraita" tai "kahden kesken".

 

Mutta tämä on nyt todellakin ihan OT tematiikkaa :D Kiva vaan että jokainen löytää oman tapansa astella rakastamansa ihmisen kanssa vihille!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Kyllä mun mielestä voi sanoa menevänsä/menneensä salaa naimisiin, jos asiasta ei kerro (ainakaan etukäteen) edes lähimmille sukulaisille..

Tottahan virallisten tahojen täytyy kuitenkin asiasta tietää, jos siis meinaa päästä ihan virallisesti naimisiin.. Vaan eipä nuo, ainakaan tietääkseni, siitä yleisesti tiedottele että "nää ois nyt menossa naimisiin.."

 

Mut ite aiheeseen.. meidät vihitään ensi torstaina (!!!!) alunperin on ollut suunnitelmissa että kerrotaan vanhemmille ja sisaruksille vasta kun seuraavan kerran nähdään kasvokkain. Vaan en nyt tiedä maltanko sit kuitenkaan pimittää tietoa elokuulle asti, jolloin mennään mun vanhemmille kyläilemään, Puoliskon äiti asuu lähempänä joten häntä nähdään jo aikaisemmin.

Tuli sit mieleen et jos laittaiskin jo ensi lauantaina porukalle tekstiviestin: "Hyvää Juhannusta! t: "Lepinkäiset""

muut tuttavat ja kaverit sais tietää vasta sitten kun vaihdan sukunimen ja parisuhdestatuksen facebookissa..

Link to comment
Share on other sites

Me mennään tavallaan salaa naimisiin :D

Ne harvat ihmiset jotka saa kutsun juhlimaan meidän kanssa saa tietää elokuulla, kutsuihin tosin ajateltiin laittaa että pssst. Pidetään vielä salaisuutena tms :D

Ja kun vanhemmille jotain yhteistä ruokailua kehitetään vähäm häiden jälkeen niin saahan nekin tietää siinä vaiheessa kun kutsutaan.

 

Mutta kaikki muut meidän kaverit (ja toivottavasti sukulaiset, toivomme ettei kamalasti kukaan sitten juorua kutsun saatuaan :P ) saavat tietää kun vihkisen jälkeen päivitetään statukset ja minun sukunimi fb:hen  :girl_haha:

 

Jos olisi päädytty sittenkin siihen 'karataan hulahulasaarille' -vaihtoehtoon, niin sieltä olisi sitten lähetetty kortit lähisuvulle ja lähimmille kavereille, allekirjoittaen Herra ja Rouva x. 

Link to comment
Share on other sites

Täällä kanssa yksi "salassa naimisiin"-tyyliä haluava. Mies haluaisi jonkinlaiset juhlat, minä en.. onneksi on vielä vähän vajaa vuosi päättää miten tehdään. 

 

Itse ehdotin tekniikkaa otetaan hyvissä ajoin valokuvat ja tehdään pienet kiitoskortit meiningillä "Kiitos kun olette nyt ja vastaisuudessa elämässämme mukana,.. btw, menimme naimisiin silloin ja silloin." Kortit vietäisi postiin samalla kun käytäisi maistraatissa ja karattaisiin viikon-kahden häämatkalle. 

 

Molempien vanhemmat ja läheiset ystävät tietävät jo maistraattipäivän ja olemme vain sanoneet, että se maistraatti on pieni kahdenkeskeinen käynti, juhlia ollaan sanottu pitävämme viikonloppuna.... nyt vaan skipattaisiin ne juhlat ja silloin vklp ehkä joku skumpankilistyskuva sosiaaliseen mediaan? Oisiko hirveän julmaa vanhempia kohtaan, kun he haluaisivat ainoan lapsensa juhlivan. xP 

Link to comment
Share on other sites

Ei varmaan se ihmeemmin asiasta ilmoitella, muuten tulee se häälahjojen ja onnittelujen tulva. Facebookkiin parisuhdestatuksen muutto ja mulle uusi sukunimi, vanhemmille valokuva tekstiviestillä. :)

Muokattu: , käyttäjä: ChEl
Link to comment
Share on other sites

Me laitettiin vihkipäivän iltana muistaakseni tämmönen tekstari 

" Päätimme tänään lopettaa seurustelumme ja siirtyä suoraan avioon. terveisin Miekkoset". Saatiin aika monta ihmettelevää viestiä vastaukseksi :D 

Link to comment
Share on other sites

mää laitoinkin sit jo perjantaina nuo Juhannuksentoivotukset, kun iski pelko et mitä jos joku ehtiikin toivotella hyvät Juhannukset ensin meille.. (osin syynä oli myös oma malttamattomuus.. :D ) Puolisko meinasi soittaa äidilleen myös silloin perjantaina, mut äippä ehtikin soittaa ensin hänelle. Facebookiin vaihdoin parisuhdestatuksen ja sukunimen vasta maanantaina, samalla kun laitoin sinne muutaman kuvan vihkimisestä.

Link to comment
Share on other sites

Täällä yksi "salaa" naimisiin menevä. H-hetkeen on aikaa parisen viikkoa. Yksi työkaveripariskunta aikeemme tietää, heidät on kutsuttu todistajaksi. Yhdelle kaverille kerroin. Meillä ei siis ole tarkoitus ainakaan lähiaikoina pitää minkäänlaisia juhlia. Ihan ensimmäinen ajatus oli se, että käydään ruokiksella maistraatissa ja sen jälkeen normaalisti lounaalla :) Päätettiin nyt kuitenkin vähän enemmän panostaa.

 

Mutta kyllä tuo "salaaminen" noiden virallisten asioiden taholtakin on jotenkin helppoa. Netin kautta varattiin aika maistraattiin ja laitettiin esteettömyystutkintakin sitä kautta vireille. Piti oikein myöhemmin sähköpostitse varmistaa, että hoituuko tämä todellakin näin näppärästi.

 

Tuota sukulaisille kertomista olen tässä myös pähkäillyt. Jonkinlaisia aavistuksia on ilmassa ja hääjuhlia kovasti odottelevat, pahoittelut ettei niitä nyt ole tulossa. Facebook toimii osalle ihan hyvänä tiedotuskanavana, mutta pitänee lähimmille asia jotenkin toisella tavalla ilmoittaa. Tosin meidän suvussa riittää, kun yhdelle kertoo, niin kyllä se siitä sitten lähtee uutinen leviämään :D

Link to comment
Share on other sites

Vähän OT, mutta minun on ollut aina vaikea ymmärtää ilmaisua "salaa naimisiin". Suomessa ainakaan ei noin vaan mennä naimisiin, kun on esteeellisyyksien tutkinta ym. "Salaa naimisiin" kai tarkoittanee enemmänkin "ilman vieraita" tai" kahden kesken". Oikeasti tuo vähäeleisesiti avioitumisen ja sen piilottelun painoarvo on varmasti hääparille isompi juttu kuin muille. Kahden privaatististi todistajien läsnäollessa on kaunista, mutta en minä sitä minään salaa naimisiin menemisenä kyllä voi nähdä.

Nim. Ikävä ihminen?

Miten se esteettömyyden tutkinta vaikuttaa siiheen salaa naimisiin menemiseen? Yks viranomainen tietää ja that's it.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Perheille soitettiin tyyliin "X tässä moi... aattelinpa vain ilmoittaa että mentiin Y:n kanssa just naimisiin". Arkipäivä ja aprilli vielä, ei meinannu mennä aina ns "ykkösellä läpi" :D 
Sukulaiset ja tutut näki sitten facessa sivilisäädyn ja sukunimen vaihtumisen ja jonkun kuvankin julkaisimme (valokuvaaja toimitti yhden kappaleen pikapikaa kuvauksen jälkeen some-tiedotusta varten!) :)

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihittiin salaa ja hääjuhla on tiedossa 1 vuotiashääpäivänämme. Nyt pitäisi enää keksiä, että miten kertoa asiasta siellä juhlissa jotenkin tyylikkäästi. Olisko ideoita tai oletteko olleet juhlissa joissa näin olisi tehty? :)

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihitään New Yorkissa ja pidämme siihen perään häämatkamme. Tämän johdosta emme kerro asiasta julkisesti ennen kuin vasta kotiin palattuamme ja sekin tapahtuu niin, että käymme ensin kertomassa kasvotusten vanhemmillemme ja vasta sen jälkeen "julkistetaan" somessa kavereille :)

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihittiin salaa ja hääjuhla on tiedossa 1 vuotiashääpäivänämme. Nyt pitäisi enää keksiä, että miten kertoa asiasta siellä juhlissa jotenkin tyylikkäästi. Olisko ideoita tai oletteko olleet juhlissa joissa näin olisi tehty? :)

 

Järjestätte häät teemalla Paperihäät  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

"päätimme kaikessa hiljaisuudessa lopettaa seurustelun ja sanoimme toisillemme tahdon (päivämäärä)"

 

 

Rakkaat sukulaiset, lähimmät ja ystävät. Olemme vihdoin päättäneet hääpäivämme, se oli eilen. Terveisin, herra ja rouva X

 

Ihania!  :give_heart: Pistän mieleen, kun "salaaminen" on harkinnassa. Nyt tekee mieli "karata" ihan vaan päästäkseni käyttämään jotain tuollaista!  :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...