Merri

Miten ja milloin kertoa vanhemmille tulevista häistä ulkomailla?

14 viestiä aiheessa

Hei kaikki ulkomailla häistä haaveilevat ja ulkomaille häitä suunnittelevat!

Aion toteuttaa haaveeni häiden pitämisestä Thaimaassa, kun kerran olemme miehen kanssa joka tapauksessa menossa muutamaksi kuukaudeksi reppureissailemaan Aasiaan. Häät olisivat heti matkan alkuun ja muutama kuukausi sen jälkeen ikään kuin häämatkana kahdestaan seikkailua.

Ongelma on se, että minua jännittää tai oikeastaan ihan pelottaa vanhempien reaktiot tähän uutiseen. Haluaisin kuitenkin vieraita täältä Suomesta, molempien vanhemmat, mummoni ja ehkä muutaman muun läheisen ihmisen saapuvan paikalle. Sisarukseni ovat kyllä jo lupautuneet ja ovat aivan innoissaan. Milloin meidän viimeistään kannattaisi kertoa häistä perheille, ja miten?? Miten te muut ulkomailla häänne pitäneet olette "suostutelleet" omat vieraanne mukaan? Luonnollisestikaan me emme pysty mitenkään osallistumaan matkakustannuksiin, mutta hääjuhla kaikkine herkkuineen olisi Thaimaassa tarjolla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulta on Italiaan tulossa perhettà/làhisukua meidàn hàihin, ja he saivat tietàà 2 vuotta ennen hàità :girl_haha: Ehkà hiukan ààrimmàinen ajoitus :grin: Leikit sikseen, ajattelisin ettà toivotuille vieraille kannattaisi kertoa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, ettà voivat varautua mm. matkakustannuksiin, lomien varaamiseen jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Orchidee kommentista, mä jo ajattelin, että eikö kenelläkään todella ole vastaavaa tilannetta. Rupeankin lueskelemaan sun hääpäikkyä niin saan vähän osviittaa ehkä tulevasta...

Jos vielä muita samassa tilanteessa olleita/olevia, kommentoikaa ja auttakaa morsiota hädässä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

moikka..

mie kans olen suunnitellut meneväni naimisiin thaimaassa vuoden kahden päästä...kun olette pitäneet häät siellä niin voisitko antaa muutamia vinkkejä...miten järjestitte vieraille majoituksen,ruoka,illan vietto,hääpuvut,kuvaukset ym,... kiitos jo etukäteen.

t.mie lapista :gpari:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No ilman muuta kerron täällä sit kaiken oleellisen... Meidänkin häihin on vielä yli vuosi aikaa, että ei nyt kyllä kovin pikaisia vinkkejä ole tiedossa, hih.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastaan itse itselleni:

Venytin ja venytin kertomista niin, että lopulta ei puhuttu mitään etukäteen vaan päätettiin laittaa vanhemmille std-tyyppinen "ennakkovaroitus"-kortti samaan aikaan kuin muillekin kutsuttaville :grin: . Äiti sitten soitti illalla ja kertoi, että kortti oli tullut, totesi sitten että "ei me sitten isän kanssa kai lähdetäkään tammikuussa Madeiralle" ja tämä siis tarkoitti sitä, että ilman muuta he ovat tulossa paikan päälle marraskuussa (mikä oli se jännitysmomentti, en ollut asiasta yhtään varma). Sulhon vanhemmat vielä miettivät, että jaksavatko matkustaa niin kauas. Muista sukulaisista ei oikeastaan ole kuulunut mitään, varmastikaan aika moni ei taloudellisesta syystä voi tulla ja sen hyvissä ajoin ottaa puheeksikin (tätini oli jo äidille asiasta puhunut), mutta tämän toki tiesimme etukäteen.

Mutta on se tosi kiva tietää, että oma perheeni ainakin on tulossa :girl_smile:

Muoks. Niin ja siis ilmoitimme "ennakkovaroitus"-korteilla vuotta ennen tulevia häitä.

Muokattu: , käyttäjä: Merri

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on italialainen mies, asutaan Englannissa.

Meillä kihlaus tarkoitti samantien sitä, että se on päätös naimisiinmenosta, joten kun soitin vanhemmille kihlauksesta, kerroin samalla, että häät pidetään Italiassa.

Meillä suomalaiset vieraat on ottaneet uutisen hyvin vastaan. Emme kyllä varmaan aio pyytää mitään häälahjoja, koska maksaahan se matkustaminen jo... kutsumme myös vain lähimmät, eli sellaiset jotka oikeasti haluaa matkustaa Italiaan meidän häiden takia.

Aiemmin kyllä herkuteltiin ajatuksella, että "karattaisiin" kahdestaan naimisiin jossain paratiisisaarella. Mutta on se toisaalta kiva saada ainakin ne kaikistä lähimmät sitä suurta päivää todistamaan. :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä kerroin tänä kesänä kaikille Suomessa asuville suvulle ja kavereilla että ensi kesänä on häät Sveitsissä :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ilmoitin käytännössä äidille, että tarvitsisin hääpuvun, ja hän otti ja rupesi ompelemaan sitä. Isä taas, hän ei ole ollut paljon maisemissa viimeiseen 25 vuoteen, joten hän tiesi, että seurustelin amerikkalaismiehen kanssa jo useamman vuoden, mutta häistä ei oikein ollut puhetta, koska välit ovat koko hänen puoleensa sukua kireät.

Kummatkaan vanhemmistamme eivät päässeet häihin, jotka olivat pikkuruiset juhlat, joihin tuli 4 ystäväpariskuntaa ja heidän lapsiaan yhteensä neljä. Eli meitä oli yhteensä 14 koko juhlassa. :)

Ja kun äiti ei päässyt, hän lupasi, että jos teen hänestä mummin, tulee hän Seattleen pariksi viikoksi auttamaan kotihommissa sillä välin kun totuttelen vauvaan. Tosin ei ihan ajankohtaista vielä, mutta hyvä tietää, että apua on tarjolla. Appivanhemmat muuttanevat mantereen halki New Yorkista kun jäävät eläkkeelle, jos meillä on joskus muitakin lapsia kuin kissoja. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on häät Turkissa elokuussa 2012, vanhemmille kerrottiin samantien... Suhtautuminen positiivinen, äitini itseasiassa ehdotti asiaa ennen kuin ehdimme siitä kertoa. :) Ja olemme siis miehen kanssa molemmat ihan suomalaisia. Osa kavereista harmitellut matkakustannuksia mutta eipä ole kukaan tainnut sanoa jättävänsä tulematta matkan hinnan vuoksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En saanut enää jatkettua uniani, kun yhtäkkiä tuli mieleeni, että olisiko ulkomailla häiden pitäminen ratkaisu "hääongelmiimme". Onneksi teitä näyttää olevan muutama muukin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En saanut enää jatkettua uniani, kun yhtäkkiä tuli mieleeni, että olisiko ulkomailla häiden pitäminen ratkaisu "hääongelmiimme". Onneksi teitä näyttää olevan muutama muukin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ihanaa lukea teidän muiden kommentteja! häät tulossa kesällä 2013 ja kohteena italia. minusta tämä on ainakin hyvä ratkaisu jos haluaa "karata" suurelta sukulaislaumalta ja juhlia pienellä porukalla läheisten kanssa :) mietityttää kuiten että jääköhän osa vieraista tulematta matkan takia? eihän se ole ilmaista lähteä, yöpymiset jne maksaa myös.

vanhemmille pitäisi vielä kertoa... ajattelin että menisin heille kylään ja kävisin "me ollaan menossa naimisiin" -keskustelun ja mitä kaikkea olen suunnitellut... ja lopuksi; "ai niin, ne on muuten italiassa" :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me asutaan Englannissa mutta vietettiin haat Espanjassa, kerrottiin asiasta perheille heti kun oltiin kohde paatetty ja ihan hyvin se otettiin vastaan. Molempien vanhimmat ja osa sisaruksista saapui paikalle, sen lisaksi lahimmat ystavat, yhteensa viitisenkymmenta henkea.

Meidat oli kylla aiemmin jo vihitty siviilisti englannissa ja silloin paikalla olivat vain kaikkein lahimmat.

Ulkomailla juhliminen on muuten erinomainen tapa karsia ylipitkaa kutsuvieraslistaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään