Pöytäkartat


martsu79

Recommended Posts

Ja niitä kartta+nimilista -yhdistelmiä vähintään kaksi kappaletta eri paikkoihin. :) Helppoahan on tietysti jos voi laittaa samaan pöytään esim. perhekunnan, samanikäiset serkukset tai kaveriporukan. Näin monesti riittää että yksi käy vilkaisemassa ja vie muutaman muun vieraan mukanaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 month later...

Meillä oli syyskuussa syys-maalais-metsästys-teemaiset häät ja pöytäkarttamme pohjana toimi oikea kartta. Olemme molemmat kotoisin maatiloilta ja vierekkäisiltä kyliltä, joten tilasimme Maanmittauskeskukselta noin A0-kokoisen kartan, jossa näkyi tilamme, pellot ja metsät. Laminoimme kartan, jonka jälkeen tulostimme ja liimasimme päälle pöydät niinkuin ne juhlatilassa ovat sekä kirjoitimme jokaisen nimen oikeaan kohtaan. Kättelyn jälkeen kaasot ohjasivat vieraat katsomaan karttaa ja etsimään paikkansa salista ennenkuin nostimme maljan. Itse pöydissä meillä oli paikkakortteina vehnän korsi, jossa oli kaunis nimikyltti kiinni. Tämä systeemi toimi hyvin meillä, koska meillä oli pitkät pöydät ja paljon lapsia niin oli hyvä tehdä määrätty istumajärjestys.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me tehtiin omissa häissämme aika peruskarttaratkaisun. Numeroilla pöydät merkattu, olisko ollu Stockmannilta sitä CASA-sarjaa ne numerot. Pöydän päähän aina se numero ja sitten sisääntuloon kaksi pöytäkarttaa, missä sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä vieraiden nimet ja perässä pöydän numero. Häissä, joissa olen ollut kuvaamassa, on tullut vastaan monenlaisia ratkaisuja ja osa on todennut todella hankalaksi sen ratkaisun että pöydät piirretään karttamaisesti, jolloin oman nimen etsimiseen saattaa mennä kauan aikaa. Varsinkin jos on isommat häät ja vierasmäärä on kolminumeroinen.

Vieraslista painettiin kapalevylle tulevalle mattapinnalle, mikä valaistiin vanhanaikasella lampulla, niin ei heijastukset haitanneet lukemista ja oli ainakin meidän mielestä sopivan tyylikäs :D .

Link to comment
Share on other sites

No eihän siitä sitten löytynyt sitä kuvaa. Tässä se on nyt semmosena kun painoon lähti, eli ei mitään erikoista. Tämän sarjan numeroista tuli sitten pöytiin ne 'merkkaajat'. Yritettiin pitää sama teema kaikessa materiaalissa ja esimerkkinä vielä hääkutsu, vasemman puoleinen on siis sisäpuoli ja oikean puoleinen on sitten kannet.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos. Itse ne olen tehnyt ja jonkun verran on tullut vastaavanlaista tehtyä aikaisemmin (firmojen käyntikortteja ym.), mutta varsinaisesti häihin liittyen olivat ihan ensimmäiset. Kaveri on sitten vielä painotalossa töissä, niin saatiin nuo tulostettua hyvälle paperille niin tuli ihan kivannäköiset :) .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 1 month later...

Meille tulee (tämänhetkisten suunnitelmien mukaan) "pohjapiirrustus -tyylinen" kartta, jossa siis pöydät, jotka on numeroitu, ja ihmiset nimilappujen kanssa sijoitettu pöytään omille paikoilleen. Tämä esille esmes. nuottitelineelle tai vastaavalle telineelle.

 

Lisäksi meille tulee vieraista nimilista aakkosjärjetyksessä, jossa nimen perässä pöydän numero. Todennäköisesti etunimen mukaiseen aakkosjärjestykseen.

 

Nämä siksi, että mielestäni perinteinen kartta on tosi ihana idea ( ja saa askarrella lisää, jipii :girl_in_love: ), mutta yli 100 hengen nimien joukosta onkin kiva etsiä omaansa. Näin suurella porukalla aakkoslista helpottaa ja tulee samalla eri sijanteihin eteisessä avustusta oman paikkansa löytymiseen.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee vaan n. 60 vierasta, niin voidaan olla pöytäkartan kanssa vähän luovempia. :) Laitetaan joko näin:

 

Poumlytaumlkartta1_zps83571347.jpg

 

Tai näin:

 

Poumlytaumlkartta2_zps69169189.jpg

 

Ekana noissa ketjuissa ois pöydän nimi (paikkoja, joissa ollaan sulhon kanssa käyty) ja ne nimet on sitten näyttävissä kehyksissä pöytien päässä. Pöytiä tulee olemaan vaan 7-8, että luulis paikkojen löytyvän suht kivuttomasti.

Link to comment
Share on other sites

Jos olis todella näppärä ja paljon ylimääräistä aikaa käsissään, niin pöytäkartta jossa olis vieraiden (tuoreehko!) valokuva penkin paikalla voisi olla hauska. Voisi kuvitella, että on nimien tavaamista nopeampi tapa löytää paikka. Kuvien metsästäminen on kyllä varmaan isommissa häissä jo Operaatio isolla Oolla.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Onko aivan typerää tehdä istumajärjestys mutta ei paikkakarttaa ollenkaan? Meille tulee vieraita 45, eli 6 hengen pöytiä noin 8. Jotenkin ei yhtään inspais paikkakorttien lisäksitehdä vielä karttaakin.. olin kerran häissä jossa (en ainakaan muista) ei ollut paikkakarttaa, mutta meidät oli kutsuttusinne vasta kakkukahville joten ne "jäljellä olleet" paikat oli toki meille kun muut olivat tulleet jo syömään sinne aikaisemmin.

Tai onko ideoita miten päästä tässä kartta-asiassa mahd. helpolla...?

Link to comment
Share on other sites

Jos teillä on pöytiä vain kahdeksan, niin varmasti paikkakartaksi riittäisi pelkkä lista siitä, kuka istuu missäkin pöydässä. Kyllä ne sitten paikkakorttien perusteella löytää sen oman paikan siellä pöydän sisällä. Vaihtoehtoisesti voit hyödyntää kaasoa/bestmania, joka ohjaa jokaisen kohti oikeaa pöytää tai kertoo pöytänumeron vieraalle. Sen paikkakartan ainoa funktiohan on se, ettei vieraiden tarvitse kävellä jokaisen pöydän ympäri etsimässä missä on se oma istumapaikka. Joku keino sen selvittämiseen kyllä pitää olla, se on ihan kohtuutonta, että kaikki vieraat pyörivät hoomoilasena ympäri salia ja yrittävät löytää oikean pöydän. Mutta ei sen tarvitse tosiaan olla mikään askartelun suuri ihme, tulostettu lista nimiä riittää.

Muokattu: , käyttäjä: Mänty
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Voisin laittaa tänne vielä kuvan siitä, millainen meidän pöytäkartasta sitten tuli. Ei tosiaan ollu tarkoitus olla niin kauheen opastava, kun vieraitakaan ei ollu niin monta. Tässä vaadittiin vähän päättelykykyä, kun piti miettiä mikä Euroopan kaupunki oli kyseessä. Ikävä kyllä meidän vieraat eivät sitten tunteneetkaan Euroopan kaupunkeja kauhean hyvin ja jäivät kättelyn jälkeen ihmettelemään... :P Isompiin häihin en suosittele!

 

IMG_4185_zpsfpcr52nm.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Riittääkö pöytäkarttoihin pelkkä etunimi ja esimerkiksi sukunimestä ensimmäinen kirjain? Meillä vieraita tulossa 120 ja joukossa myös useampia samoja etunimiä.

 

Onko teillä useampi " Maija M. " ?

 

Minun mielestäni etu- ja sukunimen käyttö tuntuisi liian viralliselta omissa häissä, koska ajatuksena on, että häissä on meidän läheiset, joita etunimitellään vrt. jotkut viralliset työjuhlat tms. Itse varmaan tekisin pelkästään sukunimen ensimmäisen kirjaimen, vaikka olisikin useampi sama, koska oman paikan voi päätellä siitä, että toisen Maija M:n vieressä/vastapäätä istuu se oma kumppani, kun toisella on vastaavasti jonkun muun etuniminen seuralainen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...