Nodu

Macaron-leivokset

30 viestiä aiheessa

pelkkäystävä: me päädyttiin lopulta marenkeihin kun ei arvattu ottaa riskiä hääkarkkimacaronssien kanssa. :/ Tsemppiä kuitenkin sinulle! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

kolme puolikasta erää takana 0 onnistunutta  :ph34r: ei nää niin yksinkertasia ollukkaa  :blink: no tänään erä 4  :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä kans projekti käynnistynyt. Tein yhden yksinkertaisen (1,75dl mantelijauhoa ja 2,5dl tomusokeria, 2 valkuaista) ja yhden kaksinkertaisen annoksen. Eka satsi jäi liian kovaksi ja niistä murtui tosi monet. Toka satsi löysempää, mutta tosi monet jäi kiinni tai ainakin meinas jäädä. Mulla on silikoniset paistoalustat. Totesin myös, että kun toisella pellillä mulla oli ritilä (pellin pohja ei ole tasainen) ja sen päällä silikoni, niin kaikki sen päälllä paistetut macaronit tuli kyllä päältä tosi kauniiksi mutta sisältä ihan kuperaksi, varmasti siis kun ilma kiersi eri tavalla. Luulen et noista saa kyllä tehtyä leivoksia, mutta täytettä pitää laittaa paljon enemmän :( en vielä tiedä käytänkö. Koko päivän tuotoksena n. 80 "käyttökelpoista" (siis 160 "kuorta" mutta näistä ehkä vain 20 on oikeesti salonkikelpoisia että sekä pohja että päällynen nätit. Mut meidän häissä muutenkin vähän kotikutoista niin ei haittaa vaikkei oo nii just. Mutta vinkkejä otetaan silti vastaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ole koskaan macaroneja tehnyt ja nyt haluaisin kokeilla. Mitä mieltä olette tästä Valion ohjeesta? Ohjeessa sanotaan, että siitä tulee 80 kpl. Tarkoittaako se, että valmiita macaroneja tulee 80 elii sitä, että "puolikkaita" tehdään 160? Valaiskaapa tyhmää... Linkki: http://www.valio.fi/reseptit/macaron-pikkuleivokset/ 

Muokattu: , käyttäjä: skviik

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en käyttäisi tuota Valion ohjetta, vaikka voihan sillä toki onnistua yhtä lailla. Minusta tärkeintä on, että kaikki ainekset punnitaan (myös valkuaiset grammalleen, ei kpl määrinä). Ja tuo perunajauho ei kuulu macaroniin. Esim. kermaruusu-blogin ohjeella olen itse onnistunut aina. Hyväksi todetut suklaamacaronkuoret syntyy taas painted by cakes -blogin ohjeella. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään