Miten pitää juomat kylmänä?


nellen

Recommended Posts

Auton tupakansytyttimestä virtansa saavia kylmälaukkuja ja -laatikoita saa halvimmillaan muutamalla kympillä ja niille on varmaankin käyttöä häiden jälkeenkin.

Vielä edullisempi keino on hankkia juomien jäähdyttämiseen saavi tms. iso muoviastia ja tehdä pari päivää ennen häitä pakastimen täydeltä isoja jääpaloja (tyhjissä karkki- tai jäätelörasioissa, isoissa pakasterasioissa, ämpäreissä,...), jotka kuljettaa juhlapaikalle vasta hääpäivänä kotona jääkaapissa olleiden juomien kera. Juomatölkithän voi olla tarjollakin siinä saavissa, jos sen koristelee.

Nuo tavalliset auton pistokkeesta virran saavat kylmälaukut.Pitävät noin 20 astetta kylmempänä ulkolämpötilaa.Ellei ole silleen kompressorilaite.Joka on jo paljon kalliimpi.Mutta!Jos tarvitsee todella kylmää ja tilaa.Varsinkin kototilalla vietettäviin juhliin.On vuorattavana "Kylmäkontteja!Säilyy kakut,eturuoat,juomat ja tietty varsinaiset sapuskat ennen valmistamista.Tietty ei ihan kymmenen hengen juhliin kande.Useimmat vaativat sen voimavirta pistokkeen.Mutta maatiloilla se varmaan löytyy?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me saatiin tutun tutulta lainaan perinteinen korkea kylmäkaappi, jossa juomat oli kätevästi esillä niin että porukka ne näki ja pysyivät ainakin kylminä. Sivussa taisi olla joku Pepsi-logo mutta ei se ainakaan mua haitannut. Makuasia tietysti mitä pitää tyylikkäänä ja mitä ei, mutta tollaisenkin kaapin voisi ehkä koristella jollain köynnöksillä tai muilla jutuilla :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Kiehun täällä raivosta!!!!!

 

Vuokrasimme netistä löytämältäni juhlavarustevuokraamosta ison lasiovellisen kylmäkaapin juomille jo reilu kuukausi ennen juhlia. Kaiken piti olla ookoo, kaapin piti saapua perjantaina ja olla sunnuntaihin saakka.

 

Firmasta ei kuulunut pitkään aikaan mitään, joten aloin kysellä perjantaisen toimitusajan perään. Sain vastauksen, että kuljetukset maksavatkin erikseen. No, meillä ei ollut mahdollisuutta hakea kaappia itse, joten ok, tehdään näin. Kyselin uudestaan perjantaista toimitusaikaa. Seuraava vastaus olikin, ettei hän voikaan toimittaa kaappia perjantaina ollenkaan, koska ei työkiireiltään ehdi. 

 

No, mietimme tulevan mieheni kanssa, että ehtiihän ne juomat jäähtyä jos ne pistää kylmään heti lauantaiaamuna. Vastasin siis sähköpostiin, että olisiko mahdollisuus toimittaa heti lauantaiaamuna. Seuraava vastaus laitevuokraajalta oli että se onnistuu kyllä, mutta voisiko hän noutaa kaapin pois heti juhlien jälkeen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, sillä hänellä on sunnuntaina työkiireitä eikä hän ehdi kaappia sunnuntaina hakemaan. 

 

Olin siis varannut kaapin perjantaista sunnuntaihin. Nyt olin saamassa sitä alle vuorokaudeksi. Kirjoitin erittäin kiukkuisen sähköpostin siitä, kuinka emme todellakaan aikoneet juhlien jälkeen vielä TYHJENTÄÄ KYLMÄKAAPPIA, JOTTA SE SAATAISIIN KULJETETTUA POIS KESKELLÄ YÖTÄ. Ja että kuinka kaksi päivää ennen vuokraamisen alkamista hänelle tuli näitä menoja, eikö ne tosiaan olleet selvillä yhtään aikaisemmin??? 

 

En saanut laitevuokraajan toimesta mitään pahoitteluja. Ainoastaan yhden lauseen sähköpostin: Unohdetaan koko homma.

 

Kiitos tämän mahtavan asiakaspalvelijan, meidän lauantaisissa häissä juomat ovat keittiön puolella jääkaapissa ja vieraat juoksevat siis keittiöstä juomiaan hakemaan. 

 

Jos olet siis Turun seudulla vuokraamassa kylmäkaappia, voin kertoa keneltä sitä ei kannata vuokrata...

Link to comment
Share on other sites

Low: Oho :o Jopa on törkeää palvelua. Ja siis tosiaan joku juhlavarustevuokraamo eikä mikään "yksityinen" joka sattuu vuokraamaan jotain laitetta?

 

Tehkää jäitä ja pistäkää saaveihin juomia jos kyseessä tölkit tai pullot. Jäitä saa yleensä ostaa myös omiin astioihin hesburgereista ja mcdonaldseista. 

 

Jostain saattaisi saada myös kuivajäätä, jonka kanssa tietysti pitää varoa ettei jäädytä itseään ja juomia, mutta sitä tarvittaisiin pienempi määrä pitämään juomia kylminä kuin tavallista jäätä. 

 

Sitten jos ei halua jään kanssa pelata, niin kylmäkalleista + kylmalaukusta voisi saada kanssa ihan kiva. Sellaisen stryroksisen kylmälaukun voi päällystää kankaalla ettei ole niin härskin näköinen. Kylmäkallelevyjä sitten reunoihin ja pohjalle, niin pysyy tarjolla olevat juomat viileämpinä.

 

Keittiössä ravaaminen nimittäin voi olla etenkin alkuillasta ongelma jos siellä on vielä pitopalvelu purkamassa tavaroita, tai laittamassa iltapalaa. No, en tietenkään tiedä, että onko teillä tätä ongelmaa, tuli vaan mieleen.

 

Sitten on vielä se vaihtoehto, että tutuilla tai tutuntutuilla on ylimääräinen jääkaappi. Myös semmoinen pieni arkkupakastin voi olla ihan käytännöllinen, pistää miedolle sen, ja jos on melko täynnä niin tuskin jäätyvät. 

Link to comment
Share on other sites

Jos teillä oli Flow kirjallinen vuokrasopimus yrittäjän/firman kanssa, kannattaa ottaa yhteyttä kuluttajaneuvojaan. Törkeää käytöstä perua vielä noin lapsellisesti juuri ennen vuokrausta. Ei taida olla firman pääelinkeino, jos vetoaa työkiireisiin, kun ei kykene töitä tekemään?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...