Alkolholiton alkumalja


martsu80

Recommended Posts

Itsekin haluaisin alkumaljaksi alkoholitonta kaikilla ihan sen takia, että kaikki voivat sitten samasta paikasta ottaa maljan eikä erikseen tarvi varata alkoholitonta vaihtoehtoa. Ruokapöytään sitten holilliset ja holittomat vaihtoehdot erikseen..

Tuo alkoholiton kuohari voisi kyllä olla ihan hyvä vaihtoehto.

Link to comment
Share on other sites

Alkosta saa alkoholitonta mansikkakuohujuomaa (naaam, hyvää!), Kontiomehu valmistaa kuohuvia herukanlehti- ja karpalojuomia ja Korpihilla valmistaa kuohuvaa kuusenkerkkäjuomaa. Kuusenkerkkäjuomaa oli tarjolla kaverin siskon häissä, oli hyvää.

Meille tulee tuota kuohuvaa karpalojuomaa, mansikkaa ei voi, kun sulho on pahasti allerginen. Mun mielestä on kiva, kun juoma on jotain muuta kuin "tavallista" alkoholitonta kuoharia. Ja kaikki näistä tulee ihan tavallisissa viinipulloissa eli ei senkään puolesta juhlavuutta puutu :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ideanahan tuo on siis mielestäni mitä mainioin: vähän erilaista odottelujuomaa kun en haluaisi alkohollilisia seurustelujuomia laittaa heti tarjolle. Ja tuo on vähän juhlavampi kuin pelkät limupullot tai holiton booli. Menemme kuvaan heti vihkimisen jälkeen ja vieraat menevät suoraan juhlapaikalle. Siellä on tarjolla pientä suolaista purtavaa sekä juotavaa ja heitä kuvaillaan siinä odottaessa.

Väriteemana on vihreä joten mojitot sopisivat. Käytännöntoteutus sitten on eri asia. Kaipailisin vinkkejä ja huomioita seuraaviin tapoihin toteuttaa se:

1. Edellisenä iltana muussattais limet, mintut/sitruunamelissat ja sokerit valmiiksi laseihin. Pitopalvelu (lisäkorvauksesta kenties) lisäisi jäämurskan ja soodan ennenkuin vieraat tulevat paikalle.

Onko tästä liikaa vaivaa?

2. Edellisenä iltana muussattais limet, mintut/sitruunamelissat ja sokerit valmiiksi kannuihin. Pitopalvelu lisäisi jäämurskat ja soodat kannuihin ennen vieraiden saapumista.

Onko liian vaikea kaataa kannuista omiin laseihin?

3.Edellisenä iltana muussattais limet, mintut/sitruunamelissat ja sokerit valmiiksi erillisessä astiassa ja laitettaisi sen jälkeen kertakäyttölaseihin. Ennen vieraiden saapumista pitopalvelu lisäisi jäämurskan ja soodan.

4. Limet, sokerit, mintut/sitruunamelissat muussattais valmiiksi johonkin isoon astiaan tarjolle, jäämurska toiseen ja vieraat itse tekisivät "drinksunsa" kaatamalla itse soodat päälle.

5. Muita ideoita?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Minusta tuo 1. vaihtoehto kuulostaa parhaimmalle, vaikkakin työläälle.

Ja jos ne tekisi suureen astiaan, voi olla että maku kärsii, kun johonkin lasiin osuu enemmän minttua/sitruunamelissaa eikä sokeria nimeksikään, ja toiseen taas kaikki sokeri...

En tiedä vaikuttaako sokeri asiaan, mutta yrteillä on murskattuna tapana tummentua ikävästi: maku kaiketi pysyy aika samana, mutta voi olla että ulkonäkö saattaa olla seuraavana päivänä jotain ihan muuta, joten kannattaa tehdä pari "testilasia" kotona ajoissa, ja katsoa miten yrtit käyttäytyvät. Olisi aika ikävää jos juhlapaikalla vieraita odottaisi monta kymmentä lasia ruskeita mojitoja :o

Voi tietysti olla että säilyvät ihan hyvinä, mutta suosittelen että kokeilette.

Muuten idea kuulostaa oikein hauskalta!

Muoks! Tajusin että tuo limen happokin voi vaikuttaa niin etteivät yrtit tummu!

Ja 3. vaihtoehtokaan ei ole pahan kuuloinen....

Muokattu: , käyttäjä: KaHa
Link to comment
Share on other sites

Mie oon tehnyt toita baarimikkona paikassa missa menee jarjettomia maaria mojitoja illassa, mutta koskaan ei ole edes harkittu etta naita valmisteltaisi edellisena paivana tai edes pidempaan kuin pari-kolme tuntia ennen kiireajan alkua. Lime ainakin kuivahtaa varsin akkia, ja nahistuneet mintunlehdetkaan eivat kovin mieltaylentavia ole.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ainakin toi punainen oli niin väkevää etten pystynyt juomaan sitä! En siis ainakaan lapsille suosittele...

Ostin nyt testaukseen Maatilatorilta pullon kuohuvaa vadelmajuomaa, se on ainakin juhlavan näköistä ja ihanan väristä. Hintaakin oli 15 euroa pullo... Toivottavasti olisi hyvää, muuten multa loppuu ideat. Haluaisin kovasti jotain vähän hienompaa kuin pommacia josta harva lapsi edes tykkää vaikka aikuisille menisikin.

Link to comment
Share on other sites

Mekin ostettiin juuri tuota Korpihillan Lehtikuohua, se on hyvää! Olen sitä aiemminkin maistanut, silloin pullo oli ostettu Kolilta. Ehdin jo miettiä mistä saisimme tuota juomaa, ettei tarvitsisi Pommacia tarjota, kun kuin sattuman kaupalla Citymarketissa oli Lehtikuohun maistatus! Ostettiin siltä seisomalta 4 pulloa :) Meille tulee siis myös alkoholillinen vaihtoehto...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Kysyjä

Heipparallaa, tiedättekö saako hääjuhlaan tehdä oman alkoholittoman alkumaljan, vaikka paikassa on A-oikeudet? Eli vaikuttaako se alkoholittomiin alkujuomiinkin vai saako viedä itse?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Juuri olimme kaverin häissä, jossa booli oli korvattu mojitoilla. Yhdellä pöydällä oli kulhoissa limet, sokeri, revityt mintulehdet ja booliastiassa sooda-bacardi-sekoitus. Paikalla täytyi olla melkein aina olla joku neuvomassa juhlaväkeä drinkin teossa (vaikka boolikannussa oli ohjeet), mutta kerran tehtyään osasivat ja neuvoivat toisiaan. Siinä siis heiteltiin limet, sokeri ja mintulehdet mukiin, jossa ne muussattiin ja sen jälkeen kaadettiin kertakäyttömukiin (kertikset kun hajosivat aineksia muussatessa) ja booliastiasta neste päälle. Tämä toki ei siis ollut alkumalja vaan booli pitkin iltaa... Paikanpäällä bestmanit/kaasot leikkasivat limet ja repivät mintunlehdet astioihin ja kaatoivat bacardit/soodat/jäät booliastiaan.

Vähän tämä on kyllä kinkkinen homma, kun kuitenkin tarkoitus on, että mintun ja limen maku tulee esiin juomasta. Etukäteen murskatut voivat kyllä kuivahtaa ja näin ollen maku katoaa kokonaan.. Ja melkein juomat on oltava omissa laseissaan, koska mojito juodaan pillillä, jotta mukin pohjalta saadaan sitä sokeriakin mukaan makeuttamaan juomaa.

En tiedä onko idea enää voimassa/keskustelu ajankohtainen, mutta pari viikkoa sitten tätä kokeiltiin ja ainakin noin edellä kuvatulla tavalla toimi ihan hyvin!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

kuohujuomat_oikea.jpg

Toi lehtikuohu on ainakin hyvää eli se tehdään mustaherukan lehdistä muistaakseni. smile.gif Se on kotimainen alkoholiton kuohujuoma. Lisää voi lukea täältä. Sitä myydään ainakin Stockmannilla.

 

Myös tuo karpaloversio on ihanaa, ei ihan niin makeaa kuin lehtikuohu! Huippuja molemmat! :) Joensuun seudulla noita myydään ainakin ihan s-marketeissa..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Mitä mieltä olisitte, jos alkumalja olisi alkoholiton, vaikka alkoholia muuten olisi tarjolla?

 

Sulhon mielestä alkumaljan pitää olla skumppaa/kuoharia, vaikka kumpikaan meistä ei niistä erityisemmin pidä. Itse ottaisin mielummin holittoman maljan ja illan kuluessa miedon sen tilalle.

Link to comment
Share on other sites

^Hmm, no vieraana se ei toki haittaisi minua. Toisaalta valitsisin itse ennemmin sen skumpan, jos olisi valinnanvaraa. Pidän skumpasta ja minusta juhlissa on kiva se lasillinen juoda. Mutta tämähän on aivan makukysymys, tuskin vieraat sitä kävisivät ihmettelemään!

Jos ette pidä kuohuvasta, voitte toki kokeilla miksata skumppaan esim. jotain likööriä, tulee kivaa väriä ja makua saa myös. Mutta ei se alkoholi mitenkään pakollista ole!

Meillä alkoholiton vaihtoehto on eksoottisesti Ikean kupliva päärynäjuoma (skumppapullon näköinen) :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...