Kuka maksaa sormukset?


Guest noviisi

Recommended Posts

  • Replies 369
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mä halusin kihlasormukseksi ihan perinteisen sileän kultaisen. Ei sen takia että ei harmittais erota, vaan sen takia että mulla on nyt pitempi aika miettiä millanen on The Sormus, ja sileeseen voi yhdistää melkeen millasen sormuksen tahansa.

Ihan hyvä pointti kyllä! Tätä en ole tullut ajatelleeksi, ettei vielä ole päättänyt :)

Link to comment
Share on other sites

Onko täällä porukasta outoa, kun haluttais silleen jenkkityyliin, että eka hankitaan se hieno sormus ja sitten ehkä häissä se yksinkertaisempi vihkisormus tai jopa koru vaan kaveriksi. En tiedä miksi on tämmöiset ajatukset.

 

 

Minulla kihlasormus on se arvokkaampi ja näyttävämpi. Sellainen, mistä erityisesti pidän ja millaista olen vuosien varrella ihaillut malttamatta kuitenkaan hankkia. Yksinkertainen, mutta näyttävä solitaire isolla timantilla. Vihki taas on yksinkertainen sileä, joka korostaa solitairea.

 

Tämä järjestely ei tullut mitenkään tietoisesti, mutta jotenkin ajattelin että jos kerran kihlaudutaan niin kihlaudutaan kunnolla. Nyt häiden lähestyessä se onkin osoittautunut oivalliseksi järjestelyksi, koska vihkisormus ei rasita nyt rahapussia niin paljoa.

Link to comment
Share on other sites

Ketunmetku, mulla on ehkä vähän näyttävämpi kihla kuin joillain muilla, koska mieheni kotimaassa naisen kihlasormus on perinteisesti näyttävämpi kuin vihki.

 

 (Editoin tätä viestiä aika rankalla kädelleä 9.2.2014 kun huomasin että olin jo vastannut tähän ketjuun aiemmin ja tässä oli ns. kaksoispostaus.)

Muokattu: , käyttäjä: Hirilore
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä mies maksoi meidän molempien kihlasormukset. Itse asiassa koko kustannusten hoitamisesta ei sen kummemmin puhuttu, olin vain kultasepälle mennessämme valmistautunut maksamaan oman sormukseni, mutta mies sanoikin että hän haluaa maksaa.

 

Vihkisormus tulee vain minulle, en tiedä, miten sen kanssa teemme.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mies kustantaa meillä. Oikeastaan minun kulttuuriini kuuluu, että miehen vanhemmat maksaisivat osan (koska olen puoliksi turkkilainen ja turkkilaiseen hääkulttuuriin kuuluu esim. morsiamen arvokas ja näyttävä sormus.), mutta tässä tapauksessa, kun mieheni on suomalainen, siispä hän itse maksoi kihlasormukseni ja aikoo maksaa myös tulevan vihkisormukseni, johon hän myöskin on varannut usean kuukauden palkan.  :gihlat:

Link to comment
Share on other sites

Mies maksaa minun sormukset (kihla ja vihki) ja minä maksan hänen sormuksensa (pelkkä vihki). Sinällään tällä ei ole väliä koska meillä on nyt jo aika fuusioitunut talous ja häiden jälkeen se fuusioituu kokonaan. Mutta ajatuksena on kiva että toinen ostaa toiselle. Jos olisi ollut kalliimpaa niin olisi maksettu mun vihki puoliksi (tai niin minä olin päättänyt, miehestä en tiedä) mutta meidän sormukset jotka teetetään (saadaan TÄNÄÄN) olivatkin halvemat kuin olimme osanneet kuvitella! Joskus näinkin päin :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on täsmälleen samanlaiset kihlat: erittäin klassiset kultaiset, "pyöreät" reunukset, ei hirmu ohuet, mutta ei tod. leveätkään, eli juuri semmoset klassiset. Mies maksoi minun sormuksen ja minä hänen :D Samanhintaiset olivat ;) Vihkisormuksesta odotan/toivon, että sulhanen maksaa, mutta voin tulla vastaan ja maksaa puolet jos on hirmukallis ihanuus.

Link to comment
Share on other sites

Mies osti minulle kihlan ja minä ostin sitten hänelle samanlaisen kihlasormuksen kosinnan jälkeen. Itse asiassa maksoin vähän enemmän, koska hinta riippuu sormuksen koosta.. ;) Vihkin mies osti ja maksoi itse, onneksi hänellä on jopa parempi maku kuin minulla näissä koruasioissa.. :D

Muokattu: , käyttäjä: Helmimorsian2014
Link to comment
Share on other sites

Minä maksan molempien sormukset. Eikä tämä ole mielestäni mikään tasa- tai epätasa-arvoasia, vaikka tienaankin reilusti vähemmän kuin siippa. Sormukset on laskettu mukaan juhlien kokonaiskustannuksiin, josta taas isomman osan maksaa siippa. Jaettiin kustannuksia sillä tavoin, että molemmat maksaa varojensa/säästöjensä mukaan tiettyjä osioita ja minä halusin nimenomaan sen sormusten maksamisen, koska halusin myös tilata ne tietyltä kultasepältä.

 

Löysinpä täältä edes yhden tapauksen, jossa morsian olisi maksanut sormukset! :D Sama meillä. Periaatteessa meillä on jo nyt yhteinen talous, mutta kun mies on opiskelija, niin...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä on yhteinen tili ja yhteiset rahat, ollut talon ostosta lähtien, joten yhdessä maksetaan ja sovittiin budjetti, jossa melkein pysyin. Mulle tulee siis ainoastaan kihlasormus, vihkit sitten ehkä molemmille, ehkä vaan miehelle. Mä oon vielä kahden vaiheilla, käyttäisinkö vaan tota yhtä ja samaa. Onneksi on vielä aikaa päättää. Kultasepänliikkeessä se oli miehen luottokortti joka käytännössä siinä kassakoneessa käväisi, lähinnä koska mun kortilla oli just ostettu $4000 lennot Suomeen ja takaisin meille, ei sen suurempaa romantiikkaa siinä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on ollut yhteiset rahat melkeinpä siitä päivästä asti, kun alettiin seurustella. Fiksua tai ei, meillä homma toimii näin. ^_^ Kihlasormukset ostettiin siis yhteisistä rahoista, mitä jäi jäljelle Thaimaan reissusta (jonka aikana mies kosi minua :wub: ). Luulen, että minun vihkisormukseni kanssa käy samalla tavalla eli yhteisistä rahoista maksetaan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...