Jump to content
Naimisiin.info

Save-the-Date


Guest Iitu1

Recommended Posts

Aika hyviä syitä laittaa std-kortti esitetty tässä ketjussa! :) Itsekin sitä harkitsen (tai ehkä tekstiviestinä?), mutta luulen, että jää laittamatta kuitenkin. Tai mistäs sitä tietää... ;)

Ei ole ennen std -kortteja laitettu, mutta luulen (en siis tiedä) että ihmisillä tosiaan nykyään niin hirmusti menoja ja juttuja joka kesäviikonloppu, että on se kiva tietää hyvissä ajoin, JOS vaikka haluaakin asettaa jonkun häät etusijalle! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me lähetämme STD-kortit tässä kuussa, eli 7kk ennen häitä. Syitä on monia:

1) Häitämme vietetään juhannusviikonlopusta seuraavana lauantaina. Juhannus on Suomessa yleisin ajankohta jäädä kesälomalle ja siksi haluamme ilmoittaa myös hieman kaukaisimmille sukulaisille häidemme ajankohdan, jotta moni ei vielä ennätä varata kesälomamatkojaan juuri tuolle vkonlopulle

2) Häitämme juhlitaan reilun 300km päässä kotikaupunkistamme (josta myös suurin osa vieraista tulee), joten itse häihin pitänee kunkin vieraan varata melkeinpä koko vkonloppu.

3) Minä ja sulhanen asumme tällä hetkellä ulkomailla, emmekä siten ole paikalla esim. suvun jouluruokailuissa yms. missä häiden ajankohdan voisi kätevästi suullisesti ilmoittaa yhdellä kertaa monelle.

4) STD-kortti toimii samalla joulutervehdyksenä / korttina täältä ulkomailta.

Että näin. Lisäksi minun suvussani STD-kortit ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus, tiedän että moni sukulaisistani ihmettelisi ja luulisi pahimmillaan häiden peruuntuneen jos puolta vuotta ennen h-hetkeä ei postiluukusta kolahtaisi STD-ilmoitus. Mutta kukin tekee tyylillään, kaikkiin häihin ja elämäntilanteisiin STD-ilmoitukset eivät tietenkään ole välttämättömiä.

Link to comment
Share on other sites

Me laitettiin tekstiviesti joillekin henkilöille (jotka haluaisimme ehdottomasti paikalle). Sisältö jotain tähän tyyliin.

Hei! Olemme vihdoin sopineet hääpäivän, joten varaathan kalenteristasi 14.3.2009 häillemme. Virallinen kutsu tulee myöhemmin. a_paradise_79 ja sulho

Ja syitä miksi halusin laittaa tämän:

- että ne sukulaiset, jotka on aina kyselemässä, että "millos teidän häät on?" saavat tietää nyt ajankohdan, etteivät enää kysele.. (Näitä henkilöitä mm. sulhon isoisä, sulhon kummi, mun täti jne.)

- muutamia ulkomailta tulevia, pitää järkätä matkat jne. (jos yleensä pääsevät)

- pohjoisessa tuolla viikolla on hiihtoloma (jos vaikuttaa?!)

- ekat "talvihäät" meidän suvussa, joten siksikin haluttiin tiedottaa ajoissa

Muokattu: , käyttäjä: a_paradise_79
Link to comment
Share on other sites

Me lähetetään std-kortit myös. Ihan niistä syistä että mennään uutenavuotena naimisiin, joka on kuitenki vähän erilainen ajankohta. Tiedän että meidän häävieraiden joukosta löytyy niitä jotka juuri tällä ajankohdalla yleensä matkustelevat. Meidän häät on niin pienet ja vieraslista karsittu että ollaan niin itsekkäitä että halutaan kaikki paikalle, toki ei mitään showta pistetä pystyyn jos joku ei tule :) Ja ihmisillä nykyään tosiaan on niin paljon tekemistä ja varmasti suunnittelevat helposti jo vuottakin aiemmin juuri esim kesä viikonlopuille jotain tai sitte näille erikoisemmille ajankohdille. Hullulta kyllä kuulostaa että joku ottaisi loukkauksena sen että saisi std-kortin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Siirrän tämän tekstini tänne ketjuun:

Luin jostain monista kirjastosta lainaamistani hääkirjasta VARAA PÄIVÄ-korteista.

Kuinka moni on käyttänyt näitä?

Entäs oletteko lähettäneet niitä kaikille vieraille vaiko vain tärkeimmille vaiko vain niille, joilla on todennäköisesti muuta jos ei ilmoita erittäin ajoissa??

Entäs minkälaisen tekstin olette laittaneet?

Askartelutarvikkeet ja kirjekuoret odottavat kotona ja aiomme antaa ainakin miehen isän puolen suvulle kortit samalla kun kerromme heille aikeista.

En vaan tiedä kenelle muulle niitä "pitäisi" antaa ja myös se teksti mietityttää..

Toisaalta en halua, että tieto häistä leviää koko suvun tietoon näin 8kk aikaisemmin. (Lähinnä siksi jos hääty peruuntuisivat jostain syystä niin joutuisi selittämään kaikille miksi.) Mutta taas toisaalta juuri mummoille pitäisi ilmoittaa ajoissa, että he osaavat henkisesti varautua siihen, että heidän läsnäoloa kaivattais ensi elokuussa häissä...

Taas tätä loputonta pähkäilyä..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mikä tässä asiassa on niin vaikeaa ymmärtää?

Me lähetämme STD-kortit joulukorttien mukana vain siksi, että haluamme kertoa hääsuunnitelmistamme ihmisille. Ei todellakaan ole ajatuksena velvoittaa ihmisiä tulemaan juhliin, vaan mielellämme kerromme aikeistamme itse ennen kuin pikkulinnut laulavat kaikille. Ja ne, jotka haluavat päivän pistää itselleen muistiin, voivat sen sitten tehdä, kun se on kerran paljastettu. En ymmärrä, mitä typerää tällaisen kortin lähettämisessä on?

Link to comment
Share on other sites

Miiainen,

Taisit ymmärtää viestini väärin.. En ihmettellyt korttien tarkoitusta vaan lähinnä käytäntöä, kenelle, millainen jne.

Ei kai kukaan voi oikeasti luulla korttien, joissa on kuitenkin ilmoitusluonteinen asia velvoittavan heitä mihinkään? Toisaalta onhan meitä moneen junaan :)

Päätimme kuitenkin lähettää kortit kaikille, jotta kenellekään ei tulisi sellaista oloa, että heitä ei pidettäis yhtä tärkeänä kuin jotakin muuta. Näin saamme itse kertoa kaikille hääaikeistamme ilman, että tietää kulkisi puskaradion kautta.

Link to comment
Share on other sites

Anteeksi, 2xDallu, en tarkoittanut viestilläni sinua! Tässä keskustelussa näkyi vain paljon aivan selkeää ihmettelyä, että mitä etua tuollaisen kortin lähettämisestä saa, mitä järkeä siinä on, koska se on naurettava jenkkiläinen tapa jne. Tuolla topikin alussa jo oli, että joku suorastaan loukkaantuisi STD-kortin saatuaan, koska jotenkin tuntuisi, että nimenomaan se kortti velvoittaa osallistumaan juhlaan ja sen avulla "varataan vieraat ensin", mikä ei tietenkään pidä paikkaansa ollenkaan. Eli kyllä, meitä todellakin on moneen junaan :D

Minä näen STD-kortit samanlaisena juttuna kuin sinäkin. Niillä voi kertoa tutuille hääuutisista henkilökohtaisesti. Kyllä minusta olisi kiva saada tuollainen viesti itsekin! Joulukorttien mukana on meillä STD-kortit lähtemässä ensisijaisesti sukulaisille ja lähimmille ystäville. Ihan kaikille suunnitelluille vieraille emme sitä lähetä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me ollaan menossa vuoden päästä naimisiin ulkomailla ja noin kuukausi vihkimisen jälkeen on juhlat. Sulhon sukulaiset jo kysyi, mikä päivä juhlat on, että saavat vapaata. Me kyllä tiedetään se jo nyt. Ajattelin lähettää ensi syksyllä näille lähisuvun henkilöille (molempien vanhemmat ja sisarrukset) std-kortit, jota saavat lomia siihen ajankohtaan. Ihan vain ajattelin punaista kartonkia ostaa, leikata sen sydämeksi ja kultaisella tussilla kirjoittaa päivämäärän ja meidän nimet. Tosin tuntuu oudolta lähettää std-kortit noin ajoissa, kun meitä ei ole vihitty siihen mennessä ja jos siellä ulkomailla menee jokin mönkään. No, kaipa kaikki menee hyvin.

Link to comment
Share on other sites

Me lähetimme STD-kortit joulukorttien yhteydessä ihan siitä syystä, että olimme pitäneet hääsuunnitelmamme siihen asti salassa. Emme ole kihlautuneet, joten häämme eivät varsinaisesti "olleet odotettavissa". Niinpä halusimme kertoa ihmisille hyvissä ajoin (4 kk ennen) juhlistamme. Virallisen kutsun lähettäminen olisi ollut tuolloin vielä liian aikaista.

Kovasti viestiä on kiitelty. Ennakkovaroituksen ansiosta ihmiset ehtivät varata päivän kalenteristaan, ja ulkomailla asuvat vieraat ehtivät hoitaa lentoliput ym. järjestelyt ajoissa.

Link to comment
Share on other sites

Nyt meidän suunnitelmat muuttuivat siten, että kutsut lähetetään marraskuun alussa ja vp on 31.11. Päivää ennen lähtöämme Mauritiukselle. Näin ei tarvitse tehdä svt-kortteja muutamille vaan kaikki saavat samaan aikaan. Samoin voin alkaa soittelemaan matkan jälkeen niille, joista ei ole kuulunut mitään. Tai sitten äitini saa vastaanottaa ilmoittautumiset ja soitella perään.

Link to comment
Share on other sites

Meidänkin häihin tulossa noin puolet vieraista ulkomailta, joten sen takia on mielestämme hyvä laittaa STD-kortit n. puolisen vuotta ennen häitä. Ulkomaan vieraat ehtivät buukata hyvissä ajoin lentoja ja muutenkin suunnitella matkaa jne. Sähköisessä kortissa on samalla linkki omille hääsivustoillemme. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me lähetetään varaa päivä kortit siitä syystä että meillä on häät ja ristiäiset samassa, haluame lähettää kutsut vasta kun vauva on syntynyt, eikä etukäteen. Lasketun ajan ja häiden välillä on n.6viikkoa väliä, joka olisi mielestämme liian lyhyt väli kutsujen lähettämiseen.. varsinkin jos vauva syntyy yliaikaisena.

Meidän varaa päivä kortti tulee samantyylisenä kuin tuleva kutsukortti, ylhäälle tulee lukemaan Varaa päivä 11.07.2009

ja sitten tämä leima (muutamalle ketkä ei tiedä raskaudesta tuon leiman tilalla on sydänleima). Sitten meidän nimet alla.

Eli tuosta sitten ymmärtää tai ei ymmärrä mistä on kyse :girl_haha:

Laitan kuvaa tänne heti kun saamme askartelut tehdyksi

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tervehdys!

Häävierasjoukkomme koostuu n. kolmasosaltaan ystävistä ja kavereista - tämä on meille se "tärkein" vierasjoukko, jonka toivomme ainakin olevan paikalla. Häihin on aikaa enää nelisen kuukautta ja suuri osa porukasta päivämäärän jo tietääkin, mutta jotenkin haluaisin varmistaa, että (tekemättä siitä kuitenkaan isoa numeroa :curtsey: ) tieto menee kaikille kavereille hyvissä ajoin kesän suunnitelmia tehtäessä.

Nyt keksin, että voisimme laittaa ystävänpäivän kunniaksi ko. henkilöille tekstiviestin/sähköpostin (sen virallisempaa emme halua) ja siinä yhteydessä vinkata päivästä. Löytyykö joltain hyviä ideoita viestiin? Millaisia save the date -viestejä olette käyttäneet näin sähköisissä kanavissa?

Link to comment
Share on other sites

Ystava kiitos siita etta olet yksi elamaamme kuuluvista tarkeista ihmisista, Siksi haluammekin mainita nain ennakkoon etta pian liittoomme lisataan 'i' ja toivomme etta paaset paikalle todistamaan kun 'avo:sta' tulee 'avio'.(paikka ja aika).Lisaa myohemmin, Hyvaa Ystavanpaivaa ;-) x&x

Jotain tuonlaista tulis nopeesti mieleen. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Me laitettiin save the date -kortit menemään joulupostin yhteydessä halvemmin postimerkein. Osalle tuli itse askarrellun joulukortin yhteyteen tavalliselle tulostuspaperille tulostettu ja joulukorttiin liimattu paperi. Niille, ketkä eivät joulukorttia saaneet, askartelin erikseen kartonginpalaset, johon tuo tekstilappunen liimattiin.

Tekstinä meidän std-kortissamme oli:

HEI ME MENNÄÄN NAIMISIIN!

Varaattehan halutessanne kalenteriin vapaaksi lauantain 10.7.2010,

jolloin hääjuhlamme vietetään Paikkakunnalla, Juhlapaikassa.

Siviilivihkijän järjestyessä paikalle meidät vihitään tilaisuuden alussa.

Virallisen kutsun saatte myöhemmin.

Häänettisivumme löytyvät osoitteesta: xxx

Päädyimme lähettämään std-kortit, koska vieraat tulevat ympäri Suomea ja eräs perhe Jenkeistä saakka. Useammalla on myös sellainen työ, että on hyvä tietää tuo päivä mahdollisimman paljon ennakkoon. Sen jälkeen kun olin lukenut tämän viestiketjun, niin lisäsin tuonne tekstiin tuon "halutessanne"-sanan. Ei ollut kyllä käynyt aiemmin pienessä mielessäkään, että joku saattaisi loukkaantua std-kortin saannista ja kuvitella heidän olevan nyt jotenkin pakotetut saapumaan paikalle. :D Std-korteilla pyrimme minimoimaan niiden ihmisten määrän, jotka eivät pääse paikalle sen vuoksi, etteivät ole tienneet asiasta riittävän ajoissa. Ja ainakin itse olen pitänyt vieraana siitä, että minua on infottu hyvissä ajoin ennakkoon jo hääpäivästä. On ollut aikaa toivoa vapaita kesätöistä jne...

Link to comment
Share on other sites

Me aiotaan lähettää myös ensi jouluna joulupostissa save the date -kortit, jotka toimivat samalla joulukortteina. Eli korttiin tulee perinteiset joulutervehdykset ja loppuun maininta, että "aiomme sanoa tahdon heinäkuun alussa 2011 ja hääjuhlia vietämme 9.7.11. Halutessanne voitte laittaa päivän kalenteriinne ylös, kutsut saapuvat keväällä." (ei nyt varmaan ihan noilla sanoilla, mutta tuo on se sanoma) :)

Itse pidän tätä ihan hyvänä asiana, että voidaan lähettää save the date -kortteja. Itselleni on käynyt parikin kertaa niin, että sukulainen/tuttava/kaveri on mennyt naimisiin ja hän on häistä puhunut kyllä, mutta ei koskaan ole suoraan sanonut, että "laitapas päivä ylös, saat kutsun myöhemmin" eikä antanut muutenkaan selvästi ymmärtää, että hääkutsu olisi tulossa. Sitten kun kutsu on saapunut postissa, niin häihin on ollut aikaa esim. 4-6 viikkoa ja töiden ym. sovittujen menojen vuoksi on ollut hankalaa järjestää vapaata. Eli jos olisi tiennyt aiemmin varmaksi, että minut aiotaan juhliin kutsua, niin olisi ollut aikaa järjestää työt, lomat ja menot niin, että pääsisi häihin. On siis harmittanut, jos kaverin juhlat jääneet sitten välistä.

Nytkin on parhaillaan tilanne, että kaverini on menossa naimisiin ensi vuonna ja hän ei ole mitenkään vihjaillut, että aikooko kutsua minut häihinsä vai ei. En sitten ole sen kummemmin varaillut päivää, koska mitään selvää tietoa kutsuaikeista ei ole tullut ja kutsujakaan he eivät ole vielä postittaneet (tai ainakaan en ole sellaista saanut vielä).

Meilläkin osa vieraista tulee ulkomailta (jos siis pääsee tulemaan/haluaa osallistua juhliin) ja minulle erittäin tärkeillä kummeillani on kaikilla sellaiset työt, joista vapaan järjestäminen on erittäin hankalaa kesäkaudella, joten koen sen melkein välttämättömäksi, että juhlapäivä ilmoitetaan n. puoli vuotta aikaisemmin, niin heillä on aikaa järjestellä asioita, mikäli haluavat juhliin osallistua. Varmaan ihan kaikille kutsuttaville vieraille ei save the date -korttia lähetetä, mutta tärkeimmille ja läheisimmille kavereille ja ystäville sekä sukulaisille sellainen lähtee. Vaikka häistä puhummekin suht avoimesti kavereiden kanssa, haluan silti välttää tuota, että kaverit ovat loppuun saakka epätietoisia siitä, aiotaanko heitä kutsua vai ei.

Link to comment
Share on other sites

Me laitettiin joulukorttiin tieto häistä. Siihen kirjotettiin:

"Kaunis neito puvussaan

sulhanen mustissaan

aarrettaan taluttaa alttarille"

Varaattehan päivän jotta pääsette todistamaan tätä ilon tapahtumaa pvm.

Nyt vasta täällä luin et tuo halutessanne olis ollu järkevä mut ei voi mitään, toivottavasti vieraat ymmärtää et ei ole mikään velvoite..

Link to comment
Share on other sites

Me ei lähetetä mitään viestejä etukäteen, kutsut n. 3 kk ennen, koska kyseessä kesähäät. Mutta ollaan kyllä hyvissä ajoin infottu tulevista häistä ja niiden tarkasta ajankohdasta lähipiirille sekä läheisille ystäville ja niille sukulaisille, jotka tarkemmin asiasta ovat kysyneet. Tällainen suullinen etukäteisilmoitus sopii meille parhaiten, mutta ymmärrän kyllä tuon kirjallisenkin ilmoituksen ketjussa mainituissa tapauksissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Meille on tulossa vieraita ulkomailta (eli siis Suomesta) ja mietin, että onko liian aikaista lähettää save the date kortit 9-8 kuukautta ennen häitä? Viimeeksi kun kävin Suomessa niin sain perheeltäni toiveen, että he saisivat infoa hyvissä ajoin (vaikka olen kyllä hääpäivän heille jo kertonut) + vieraslistalla on myös semmoisia kavereita jotka eivät välttämättä odota kutsua, joten ajattelin olla hyvissä ajoin liikenteessä tämän asian kanssa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Meillä on tulossa häät juhannuksen aikoihin ja kutsuttavia on Rovaniemeltä Helsinkiin. Yksi perhe kutsutaan toiselta mantereeltakin. Alan pikkuhiljaa harkita kyllä sitäkin vaihtoehtoa että ilmoittaisi häistä joulukorttien yhteydessä, olisi harmi jos moni jäisi tulematta siksi ettei saa lomaa 2kk varoitusajalla tai olisi varannut jo jonkin lomamatkan tms, niin mukava kuin olisikin ilmoittaa häistä vasta oikeiden kutsujen yhteydessä.

Oliko tämä linkki jo muuten keskustelussa? En ainakaan huomannut: http://www.haat.fi/artikkeli.shtml/873701?kuvat

(Mtv3:n sivuilla artikkeli jossa oli lainauksia tästä keskustelusta.)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Minusta ennakkokutsujen lähettäminen olisi paitsi kohteliasta, myös hyvä keino varmistaa enemmän vieraita. Meidän häät kun on loppukesästä (ja oikeat kutsut lähetetään näin ollen toukokuussa), niin pelkään jo etukäteen että ihmisillä on "muita menoja", lomat ohi, tai he eivät enää vain jaksa juhlia kesän päätteeksi.

Ennakkokutsu tulisi siis kyseeseen esimerkiksi joulukortin yhteydessä. Olen suunnitellut laittavani sen simppelisti "ps. varaattehan pvm:n xx.xx.xx N.N:n ja N.N:n häitä varten. Muodollinen kutsu seuraa myöhemmin".

Tai jotain muuta. Onko ehdotuksia paremmalle/hauskemmalle tekstille tms? Ja laitatteko ennakkokutsut itsenään/sellaisenaan, vaiko esim. juuri joulu-/pääsiäis- ym. kortin mukana?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...